X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia u mnie tez byl niewielki, jak to okreslil lekarz, krwiaczek. Mial 8mm. Mialam tez niewielkie plamienia. Lekarz kazal sie oszczedzac, ale glownie pod katem dzwigania, sportu. Powiedzial, ze przy takim krwiaku lezec nie musze. Dostalam duphaston + luteine. Na następnej wizycie, za kolejne 3 tyg, po krwiaku nie bylo sladu. Wspomne, ze mam dwulatka w domu i ciezko z zupelnym oszczedzaniem sie i polegiwaniem, choc podnoszenie dziecka przejal calkowicie maz.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości rozpoczely sie w 8 tyg i nie byly bardzo uciazliwe (w pierwszej ciazy bardziej sie meczylam miedzy 7 a 13 tyg).
    Jutro bede miec 12+0 i myslalam, ze pomalu zaczna przechodzic nudnosci, ktore dopadaja mnie zwlaszcza jak jestem glodna, ale dzisiaj to sie okropnie czulam. Caly dzien bol glowy, mdlosci i nawet 2'razy wymiotowalam :/ Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej, boze pogoda piekna, a ja na nic nie mam sily.

wizyte mam w piatek i juz sie stresuje. Chcialabym byc juz po prenatalnych i troche odetchnac.

Gratuluje udanych wizyt!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodagoi wrote:
    Ja to mam dziwny objaw. Podczas mycia zębów chce mi się wymiotolać, no i raz to zrobiłam do zlewu, fuj. Normalnie to nie mam mdłości ani nic takiego. Zresztą w żadnej ciąży nie miałam. Czy któraś tak ma?

Ja. W każdej ciąży. Tragedia, próbowałam myć nawet pastą dla dzieci, nie pomagało.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Was nadrobić dzisiaj, Dziewczyny, ale oczy mi się zamykają. Odezwę się jutro, po wizycie. Dobrej nocy.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    U mnie mdłości rozpoczely sie w 8 tyg i nie byly bardzo uciazliwe (w pierwszej ciazy bardziej sie meczylam miedzy 7 a 13 tyg).
    Jutro bede miec 12+0 i myslalam, ze pomalu zaczna przechodzic nudnosci, ktore dopadaja mnie zwlaszcza jak jestem glodna, ale dzisiaj to sie okropnie czulam. Caly dzien bol glowy, mdlosci i nawet 2'razy wymiotowalam :/ Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej, boze pogoda piekna, a ja na nic nie mam sily.

wizyte mam w piatek i juz sie stresuje. Chcialabym byc juz po prenatalnych i troche odetchnac.

Gratuluje udanych wizyt!
    Ja kazdego dnia zasypiam z mysla ze rano obudze sie i mdlosci i wymioty juz miną ale w dwoch poprzednich ciazach byly prawie do porodu.co do pasty do zebow po wzieciu jej do ust zaraz mnie podnosi.dzis. mam wizyte u gina prosze trzymajcie kciuki.

2nn390bvba2l74tr.png

• inaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, u nas pochmurnie dzis :(.

To mi juz jakby minely objawy tylko lekko piersi bola :( martwie sie bardzo !!!

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi mnie juz od dawna nie bola.tyle co na poczatku urosly o 2 rozmiary.to akurat dobrze bo naturalnie mam male.

2nn390bvba2l74tr.png

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Hejo, u nas pochmurnie dzis :(.

To mi juz jakby minely objawy tylko lekko piersi bola :( martwie sie bardzo !!!
    inaa myślę, że jesteś w tej grupie szczęśliwych, którym objawy odpuszczają właśnie już około 12 tc :) Nie martw się, tak jak dziewczyny tu często pisały - brak objawów czy ich zbytnie nasilenie nie jest żadnym pewniakiem co do dobrego przebiegu ciąży.

TaPaT lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny słoneczny dzień, życzę udanych wizyt :)

Irminka1231 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    futuremama nie strasz mnie, że to jeszcze 8 tygodni tych wszystkich niespodzianek.

Te dziąsła to mam mega wrażliwe. Już nawet zmieniłam szczoteczkę na bardzo miękką, myję delikatnie a i tak krew płynie.

W ogóle dziś mam dzień do bani. Wszystkie możliwe objawy, i piersi i mdłości na zmianę z wymiotami i bóle w podbrzuszu...i właśnie się zdołowałam bo wyczytałam, że objawy 1 trymestru osiągają apogeum w 9 tc, który jutro zaczynam...
    Ahoj przygodo... :)

Każdy ma inaczej i ja też mam nadzieję, że tym razem szybciej przejdzie :D Bo jest ciężko niestety

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny...

Gratuluję wczorajszych wizyt i witam nowe koleżanki...

Jak mi dziecko pozwoli to może jednak dziś pójdę na badania krwi...ale póki co za siedziało się w WC i jak tak dalej pójdzie nie zdążę pójść na badania bo się spóźnię... Bo znając życie w żłobku będą sceny dramatyczne...

Marti83 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudny drink za mną teraz czekanie 2h... Póki co mam zlecony test obciążenia glukozą 2 punktowy... Mam nadzieję że nie będę musiała powtarzać za jakiś czas... Babcie w kolejce mnie prawie zjadły za wejście poza kolejka... O dziwo dziś na czczo cukier nie był tragiczny... Jak mi zmierzyły w labie glukometrem było 93...zobaczymy jak dalej ale mi nie dobrze po drinku....bleeee

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • inaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ja już nic nie pisze bo przed chwila martwiłam sie o mdłości i dzisiaj po tygodniu wróciły .... ja piernicze.... bleeeeeee

Lotopałanka, Violet Flower, TaPaT lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaaa ja mam dziś mdłości teraz po glukozie.... Hahaha...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • AMK Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy !! :)
    Glukozę na czczo miałam 5,4 (norma 3,9 - 5,5) i lekarz wysłał mnie na test obciążenia glukozą (75g na 3 punkty)
    no i wyszło :
    glukoza na czczo 101,4 (norma 74,0 - 99,00)
    po 1 godz 107,8 (norma do 180)
    po 2 godz 92,7 (norma do 140)

Dzwoniłam do lekarza i kazał jak najszybciej iść do diabetologa. Oczywiście na NFZ sie czeka. Zeby iść prywatnie nie mam juz za bardzo kasy bo czekaja mnie jeszcze prenatalne oczywiści odpłatnie.
    Mam sie obawiać cukrzycy ciążowej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 08:42

w57v3e3knp6plxtw.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że jesteś w ciąży diabetolog musi Cię przyjąć w przeciągu max tygodnia czasu... Tylko zgłoś że ciężarna jesteś...

TaPaT lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ale dzisiaj dużo wizyt, trzymam kciuki żebyśmy same dobre wieści przyniosły :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dawno nie zagladalam do was ale zupełnie czasu nie miałam a jak już miałam to siedzialam zmęczona i nawet chęci nie miałam żeby tel w rękę wziąść.

Od kilku dni czuje się lepiej przeszły mi napady głodu, mdłości. Odrazu odżylam, ciekawe czy jeszcze coś wróci oby już nie. Okropne uczucie.
    Jedynie teraz jak jest tak gorąco to szybko się męczę i ciągle mi duszno i czasami w głowie się zakręci.
    Co do krwawiacych dziąseł to przed ciąża miałam że czasem coś polecialo a teraz dosłownie pluje czerwienią podczas mycia zębów. Pozatym cały czas męczyły mnie zaparcia od kilku dni zaczęłam pić kawę rozpuszczalna rano z jednej łyżeczki z mlekiem i przeszło :D
    A teraz idę w domu trochę ogarnąć kupiłam wczoraj nowy płyn do podłóg użyłam a teraz cała podłoga się lepi i paskudnie wygląda skusil mnie ładny zapach płynu. Wracam do starego i muszę znowu porządnie umyć podłogi z tego czegoś

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • AMK Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję zaraz spróbuje sie dodzwonić do przychodni. Pewnie kobita bedze chciała skierowanie którego nie mam :/ Masakra jakaś bedę musiała iść do rodzinnej sie prosić.

w57v3e3knp6plxtw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Achia u mnie tez byl niewielki, jak to okreslil lekarz, krwiaczek. Mial 8mm. Mialam tez niewielkie plamienia. Lekarz kazal sie oszczedzac, ale glownie pod katem dzwigania, sportu. Powiedzial, ze przy takim krwiaku lezec nie musze. Dostalam duphaston + luteine. Na następnej wizycie, za kolejne 3 tyg, po krwiaku nie bylo sladu. Wspomne, ze mam dwulatka w domu i ciezko z zupelnym oszczedzaniem sie i polegiwaniem, choc podnoszenie dziecka przejal calkowicie maz.
    dzięki- tAk będę robić :) siostrzeniec mądry to zrozumie że nie mogę za bardzo szaleć :) zestaw leków mam taki sam. dokladnie za 3 tyg wizyta- oby krwiaczka nie było:)

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ