Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziuta.w wrote:
    To nieźle, że tak się Wam udaje to wytrzymać w tajemnicy. :)
    My powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu, ale reszcie dopiero po USG powiemy. :)
    u nas tez nikt nie wie, powiemy dopiero w 12 tygodniu, ostatnio sie pospieszylismy z wiadomoscia w 5 tc , niestety się nie udało i po miescie potem dziwne plotki co z dzieckiem zrobilam. teraz chce sobie oszczedzic takich akcji i powiem dopiero jak bedzie wszystko wporządku

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Paula, zerknęłam do pierwszego postu w tym wątku i jestem pod wrażeniem szybkości aktualizacji danych. :) Chylę czoła.

A poza tym patrzę na Twoje suwaczki i woooow, ale tempo. :) Czy mogę zapytać w jakim jesteś wieku?

mkgk lubi tę wiadomość

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Poronienie chybione

O matko....Tak mi przykro Kochana :( :( Tulę z całego serca ... :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 bardzo mi przykro :-(

Daniela ja też czekam na wieści

Właśnie umówiłam się na prenatalne na 07.06. :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Poronienie chybione

Współczuję. :( Trzymaj się.

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziuta.w wrote:
    Paula, zerknęłam do pierwszego postu w tym wątku i jestem pod wrażeniem szybkości aktualizacji danych. :) Chylę czoła.

A poza tym patrzę na Twoje suwaczki i woooow, ale tempo. :) Czy mogę zapytać w jakim jesteś wieku?

Hehe :) Staram się na bieżąco, bo później nie mam szans nadrobić ;) Chociaż wiadomo, nie raz pewnie coś przekroczę ale to dla tego , że jest nas dużo a ja nie siedzę non stop na belly :D

Co do ciąży, to już moja 5 ciąża... A mam 27 lat :)

ziuta.w lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    u nas tez nikt nie wie, powiemy dopiero w 12 tygodniu, ostatnio sie pospieszylismy z wiadomoscia w 5 tc , niestety się nie udało i po miescie potem dziwne plotki co z dzieckiem zrobilam. teraz chce sobie oszczedzic takich akcji i powiem dopiero jak bedzie wszystko wporządku

My się zastanawialiśmy czy czekać do USG z wiadomością dla rodziców. Ale jednak stwierdziliśmy, że bez względu na to co się stanie jednak powiemy.

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985 bardzo mi przykro.... Tule mocno.... Trzymaj się dzielnie... I nie poddawaj się...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to ja proszę o zmianę terminu na 14.12, co prawda niewielka zmiana ale ciąża jednak młodsza z OM 9+2 a z USG 8+5. Dziękuję :)

Paula222 lubi tę wiadomość

w57v3e3kf38uii49.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.
    Młode ma 17,34mm. Ciąża starsza o tydzień. Zdjęcie mam beznadziejne, tak słabej jakości zdjęcia jeszcze nie miałam, ale mniejsza o to.

Wypłakałam się mężowi do słuchawki. Lekarz zrzęda, maruda i żółw. Badanie okropnie bolesne, pierwszy raz miałam USG na samolocie. Odbierał telefony, komentował do mnie wszystko, wychodził. Rzucał tekstami o wizytach prywatnych, że nie będzie wciskał ciężarnych, co to chcą recepty na leki od niego, bo chcą refundowane. Odmówił jakiejś dziewczynie w 31tc podania gammoglobuliny, bo się chce wcisnąć do niego, niech sobie szuka innej przychodni, a i tak jest już za późno. Że on się nie da. Musiałam tego wszystkiego wysłuchiwać.

Moja wizyta w gabinecie trwała godzinę - z czego badanie na samolocie razem z USG może 5 minut, reszta to jego narzekanie. O dziecku nie dowiedziałam się praktycznie nic.

A jeszcze, gdy mi badał macicę, to wmawiał mi, że musiałam zajść wcześniej w ciążę, że to niemożliwe, żebym miała owulację w 8dc.

Do laboratorium muszę się rejestrować, na badanie czystości pochwy jechać w inne miejsce.

Jednym słowem - NFZ.

Violet Flower, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela o matko ! Że są w ogóle tacy lekarze??/ :/ Współczuję strasznie... I usg w samolocie?? Przecież robi się je w leżance, w życiu nie miałam usg w samolocie a miałam ich bardzo dużo... Współczuję, musisz koniecznie poszukać innego ...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985 bardzo mi przykro :( Juz tyle razy biedna przez to przechodzisz...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Jestem.

Moja wizyta w gabinecie trwała godzinę - z czego badanie na samolocie razem z USG może 5 minut, reszta to jego narzekanie. O dziecku nie dowiedziałam się praktycznie nic.

Jednym słowem - NFZ.

O rany, co za gość.

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Gusia28 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Chciałam się pożegnać i życzyć wszystkiego dobrego, spokojnych i nudnych ciąż oraz szybkiego porodu
    bardzo mi przykro i trzymam kciuki za kolejne proby:****

• Daniela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Daniela o matko ! Że są w ogóle tacy lekarze??/ :/ Współczuję strasznie... I usg w samolocie?? Przecież robi się je w leżance, w życiu nie miałam usg w samolocie a miałam ich bardzo dużo... Współczuję, musisz koniecznie poszukać innego ...

Też w szoku byłam z tym USG. I jeszcze bicia serduszka mi nie puścił :(

Plan miałam taki, by dostać skierowania na badania - dostałam. Dużo nerwów mnie to kosztowało, chyba nie warto.

Od prenatalnych zamierzam być już pod opieką gina, który prowadził moje dwie ciąże i którego uwielbiam.

To była moja pierwsza w życiu wizyta na NFZ.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela widać, że nie warto.... Masakra jakaś :/ Współczuję kurcze dobrze, że masz swojego zaufanego - z resztą ja też chodzę prywatnie..

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Cześć dziewczyny! Nadrobiłam cały dzień bo wczoraj nie miałam na to czasu.
    Kurcze byłam chwilę na zakupach a zmęczyłam się jakbym maraton przebiegła. Duszności, gorąco, zadyszka. Masakra ;D

Ja miałam glukozę na czczo 100 (glukometrem a ponoc granica błędu jest tu 10) i na zadna krzywą jeszcze nie idę.

A no i dzwoniłam wczoraj do swojej gin odnośnie tych bakterii w moczu licznych, erytrocytow i podobno jest wszystko okej. Ja nie wiem czy ona na dobre wyniki patrzyla bo skanem wysłałam jej parę kartek..

Za tydzień w piątek wizyta a ja mam takiego stresa..:( poprzednia ciąża obumarła na etapie 8-9tydz czyli podobnie jak juz jestem teraz.. a jeszcze dzisiaj na fb na jakieś grupie przeczytałam post dziewczyny która mimo brania zastrzykow, acardu, duphastonu i tak straciła ciążę na tym samym etapie..

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!! :*

Mnie kiedyś powiedziano w laboratorium, że gdy na czczo ciężarnej wychodzi glukoza powyżej normy, to nie powinno się jej robić testu obciążenia glukozą. Dlatego najpierw badają glukometrem, żeby mieć od razu wynik, zanim podadzą glukozę.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Śmiech na sali zarejestrowałam się właśnie do diabetologa z terminem na 6 czerwca ...

Wg tej ustawy "Za życiem" powinnaś dostać termin w ciągu tygodnia.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Jestem.
    Młode ma 17,34mm. Ciąża starsza o tydzień. Zdjęcie mam beznadziejne, tak słabej jakości zdjęcia jeszcze nie miałam, ale mniejsza o to.

Wypłakałam się mężowi do słuchawki. Lekarz zrzęda, maruda i żółw. Badanie okropnie bolesne, pierwszy raz miałam USG na samolocie. Odbierał telefony, komentował do mnie wszystko, wychodził. Rzucał tekstami o wizytach prywatnych, że nie będzie wciskał ciężarnych, co to chcą recepty na leki od niego, bo chcą refundowane. Odmówił jakiejś dziewczynie w 31tc podania gammoglobuliny, bo się chce wcisnąć do niego, niech sobie szuka innej przychodni, a i tak jest już za późno. Że on się nie da. Musiałam tego wszystkiego wysłuchiwać.

A jeszcze, gdy mi badał macicę, to wmawiał mi, że musiałam zajść wcześniej w ciążę, że to niemożliwe, żebym miała owulację w 8dc.

Do laboratorium muszę się rejestrować, na badanie czystości pochwy jechać w inne miejsce.

Jednym słowem - NFZ.
    Daniela polubiłam niechcący... Współczuję wizyty i lekarza. Ale dobrze, że dzidziuś rośnie :*

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985 współczuję bardzo... Trzymaj się :*

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ