Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyolciaa wrote:Dziewczyny kolejna wizytę mam w 11 tygodniu u to akurat czas na usg prebatalne 1 trymestru. Zastanawiam się czy lekarz sam mi je zaproponuje czy mam się sama upomnieć. Ile takie usg kosztuje? Moj lekarz za wizytę z usg bierze 150zl obstawiam ze takie usg które trwa dłużej będzie liczył więcej. Jak to u Was wyglada?
moj lekarz nie jest i idę do innego na to badanie. nie jest obowiązkowe, ja sama zapytałam mojego lekarza o to. decyzje zostawił mnie,bo powiedział że on np swojej żonie nie robił tych badań bo nawet jak coś by wyszło nie tak,to dziecko przyszłoby na świat. i robił usg w swoim gabinecie plus echo serca w ok24tyg ciązy
USG prenatalne robi się miedzy 11-13 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 15:05
-
Ja juz po wizycie .slyszalam serduszko widziałam raczki nozki i oczka az sie wzruszylam .malenstwo ma 4,30cm.wedlug usg ciaza starsza jest bo juz 11t2d a wedlug ostatniej miesiaczki 10t 4d.lekarz mowil ze wyniki jak u 20 latki.zapisal mnie na usg mnie na prenatalne usg na 23 maja wiec Paula prosze o zapisanie na liscie wizyt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 15:09
PatkaPatka, Lotopałanka, olciaa, Malutka_94, TaPaT, ziuta.w, Magdaa21, agniecha2101, Dip88, Violet Flower, Aguś 90, bondzik007, Azzurra, inaa, Marti83, Jagodagoi, futuremama, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:najpierw sprawdz czy Twój lekarz jest na liscie lekarzy którzy mają certyfikat i tym samym są wyszkoleni w badaniach prenatalnych-https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT
moj lekarz nie jest i idę do innego na to badanie. nie jest obowiązkowe, ja sama zapytałam mojego lekarza o to. decyzje zostawił mnie,bo powiedział że on np swojej żonie nie robił tych badań bo nawet jak coś by wyszło nie tak,to dziecko przyszłoby na świat. i robił usg w swoim gabinecie plus echo serca w ok24tyg ciązy
USG prenatalne robi się miedzy 11-13 tc
-
s1985, bardzo mi przykro
Ja też już po wizycie, nasz dzidziuś ma 7,2mm, serduszko bije
Trochę plamie po badaniu. Okazało się że mam stan zapalny w pochwie, dostałam natamycyne.
Poza tym skierowania na wszelkie badania i kartkę o badaniach prenatalnych do przeczytania, kolejna wizyta za 3 tygodnie.bondzik007, Lotopałanka, Magdaa21, Violet Flower, Aguś 90, inaa, Marti83, Jagodagoi, futuremama, Paula222, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Gratulacje dziewczyny :-* śliczne maleństwa :-*
s1985 zawsze, czytając takie złe wiadomości łezka w oku mi się kręci i myślę sobie, że to może paść na każdą z Nas tutaj bardzo, bardzo mi przykro, na pewno kilka dni będzie ciężkich, ale życzę Ci, zeby na twojej twarzy szybko pojawił się uśmiech i żeby kolejne starania zakończyły się dobrze :-* ściskam mocno:-*
U mnie dziewczyny okropny dzień, myślałam że już nie wysiedze w pracy, przyszłam do domu i padłam, nie zrobiłam dosłownie nic tylko leże totalny brak energii, siły, oczy mi się same zamykają a nie mogę zasnac, boli mnie głowa, niedobrze mi i wszystko naraz ... Ehh ja mam tak na zmianę, raz lepszy dzień, następny gorszy i tak w kółko oby do jutra!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 15:24
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
olciaa wrote:Dziewczyny kolejna wizytę mam w 11 tygodniu u to akurat czas na usg prebatalne 1 trymestru. Zastanawiam się czy lekarz sam mi je zaproponuje czy mam się sama upomnieć. Ile takie usg kosztuje? Moj lekarz za wizytę z usg bierze 150zl obstawiam ze takie usg które trwa dłużej będzie liczył więcej. Jak to u Was wyglada?
Olciaa, najlepiej zadzwoń do rejestracji i dopytaj. Ta wizyta pewnie zwykle trwa dłużej niż standardowa wizyta, więc i czas na nią zarezerwowany będzie dłuższy. Jak ja się zapisywałam to mówiłam, że chodzi o USG I trymestru i za takie badanie jest wyższa cena niż za zwykłe USG. U mnie to kosztuje u jednego lekarza 250 zł, u drugiego 300 zł.olciaa lubi tę wiadomość
-
Siedzę w poczekalni i denerwuję się, chciałabym już wchodzić. Wcześniej się nie denerwowalam przed wizytami, a dziś jakoś taka przejęta siedzę.
S1985, tak mi przykro... tyle tych Aniołków u Ciebie...
Lotopalanko, jak wyniki krzywej?
Paulo, kiepsko z tym diabetologiem, paski w sumie możesz kupić bez recepty, ale drożej.
-
olciaa wrote:Dziewczyny kolejna wizytę mam w 11 tygodniu u to akurat czas na usg prebatalne 1 trymestru. Zastanawiam się czy lekarz sam mi je zaproponuje czy mam się sama upomnieć. Ile takie usg kosztuje? Moj lekarz za wizytę z usg bierze 150zl obstawiam ze takie usg które trwa dłużej będzie liczył więcej. Jak to u Was wyglada?
olciaa lubi tę wiadomość
-
ziuta.w wrote:Olciaa, najlepiej zadzwoń do rejestracji i dopytaj. Ta wizyta pewnie zwykle trwa dłużej niż standardowa wizyta, więc i czas na nią zarezerwowany będzie dłuższy. Jak ja się zapisywałam to mówiłam, że chodzi o USG I trymestru i za takie badanie jest wyższa cena niż za zwykłe USG. U mnie to kosztuje u jednego lekarza 250 zł, u drugiego 300 zł.
ziuta.w lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Przepraszam za nieobecność , ale nie dje rady siedzieć przy kompie zbytnio , ostatnio mnie męczy mdłościami , omdlenia itd. w poniedzięłek wizyta mam nadzieje ze z bobasem wszystko ok ... obiecuję Was jutro nadrobić , ale jestem wykończona i słaba
Ściskam Was mocno i głaszczę brzuszki :**Marti83 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
S1985, tak mi przykro dużo siły Ci życzę. Trzymaj sie kochana.
Daniela, aż sie włos jeży na głowie jak czyta sie takie opowieści po wizytach. Zero empatii, nie mówiąc juz o profesjonalizmie..
Współczuje Ci takiej wizyty, bo nawet czytając czuje sie człowiek nieprzyjemnie. Burak i tyle.
Dobrze, ze z okruszkiem jest wszystko w porządku!
Karmelkova odpoczywaj kochana i bądź dobrej mysli cały czas! wysyłam troche energii choć i u mnie deficyt -
nick nieaktualny
-
My po wizycie. Malenstwo ma niecaly 1 cm serduszko bilo wsio jest ok
Mam zrobic badan kilka w tym gkukoze na czczo i po 1 h wiec blee i jiz mi sie to slabo widzi
Ponizej moj kurczaczek ❤
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/202d6bc20230.jpgPatkaPatka, olciaa, ziuta.w, Angelika83, Azzurra, Magdaa21, Violet Flower, Kai, Madlen_:), Marti83, TaPaT, futuremama, Paula222, Lilly_Ana lubią tę wiadomość