Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyolciaa wrote:Dziewczyny kolejna wizytę mam w 11 tygodniu u to akurat czas na usg prebatalne 1 trymestru. Zastanawiam się czy lekarz sam mi je zaproponuje czy mam się sama upomnieć. Ile takie usg kosztuje? Moj lekarz za wizytę z usg bierze 150zl obstawiam ze takie usg które trwa dłużej będzie liczył więcej. Jak to u Was wyglada?
moj lekarz nie jest i idę do innego na to badanie. nie jest obowiązkowe, ja sama zapytałam mojego lekarza o to. decyzje zostawił mnie,bo powiedział że on np swojej żonie nie robił tych badań bo nawet jak coś by wyszło nie tak,to dziecko przyszłoby na świat. i robił usg w swoim gabinecie plus echo serca w ok24tyg ciązy
USG prenatalne robi się miedzy 11-13 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 15:05
-
Ja juz po wizycie .slyszalam serduszko widziałam raczki nozki i oczka az sie wzruszylam .malenstwo ma 4,30cm.wedlug usg ciaza starsza jest bo juz 11t2d a wedlug ostatniej miesiaczki 10t 4d.lekarz mowil ze wyniki jak u 20 latki.zapisal mnie na usg mnie na prenatalne usg na 23 maja wiec Paula prosze o zapisanie na liscie wizyt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 15:09
PatkaPatka, Lotopałanka, olciaa, Malutka_94, TaPaT, ziuta.w, Magdaa21, agniecha2101, Dip88, Violet Flower, Aguś 90, bondzik007, Azzurra, inaa, Marti83, Jagodagoi, futuremama, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:najpierw sprawdz czy Twój lekarz jest na liscie lekarzy którzy mają certyfikat i tym samym są wyszkoleni w badaniach prenatalnych-https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT
moj lekarz nie jest i idę do innego na to badanie. nie jest obowiązkowe, ja sama zapytałam mojego lekarza o to. decyzje zostawił mnie,bo powiedział że on np swojej żonie nie robił tych badań bo nawet jak coś by wyszło nie tak,to dziecko przyszłoby na świat. i robił usg w swoim gabinecie plus echo serca w ok24tyg ciązy
USG prenatalne robi się miedzy 11-13 tc
-
s1985, bardzo mi przykro
Ja też już po wizycie, nasz dzidziuś ma 7,2mm, serduszko bije
Trochę plamie po badaniu. Okazało się że mam stan zapalny w pochwie, dostałam natamycyne.
Poza tym skierowania na wszelkie badania i kartkę o badaniach prenatalnych do przeczytania, kolejna wizyta za 3 tygodnie.bondzik007, Lotopałanka, Magdaa21, Violet Flower, Aguś 90, inaa, Marti83, Jagodagoi, futuremama, Paula222, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Gratulacje dziewczyny :-* śliczne maleństwa :-*
s1985 zawsze, czytając takie złe wiadomości łezka w oku mi się kręci i myślę sobie, że to może paść na każdą z Nas tutajbardzo, bardzo mi przykro, na pewno kilka dni będzie ciężkich, ale życzę Ci, zeby na twojej twarzy szybko pojawił się uśmiech i żeby kolejne starania zakończyły się dobrze :-* ściskam mocno:-*
U mnie dziewczyny okropny dzień, myślałam że już nie wysiedze w pracy, przyszłam do domu i padłam, nie zrobiłam dosłownie nic tylko leżetotalny brak energii, siły, oczy mi się same zamykają a nie mogę zasnac, boli mnie głowa, niedobrze mi i wszystko naraz ... Ehh ja mam tak na zmianę, raz lepszy dzień, następny gorszy i tak w kółko
oby do jutra!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 15:24
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
olciaa wrote:Dziewczyny kolejna wizytę mam w 11 tygodniu u to akurat czas na usg prebatalne 1 trymestru. Zastanawiam się czy lekarz sam mi je zaproponuje czy mam się sama upomnieć. Ile takie usg kosztuje? Moj lekarz za wizytę z usg bierze 150zl obstawiam ze takie usg które trwa dłużej będzie liczył więcej. Jak to u Was wyglada?
Olciaa, najlepiej zadzwoń do rejestracji i dopytaj. Ta wizyta pewnie zwykle trwa dłużej niż standardowa wizyta, więc i czas na nią zarezerwowany będzie dłuższy. Jak ja się zapisywałam to mówiłam, że chodzi o USG I trymestru i za takie badanie jest wyższa cena niż za zwykłe USG. U mnie to kosztuje u jednego lekarza 250 zł, u drugiego 300 zł.olciaa lubi tę wiadomość
-
Siedzę w poczekalni i denerwuję się, chciałabym już wchodzić. Wcześniej się nie denerwowalam przed wizytami, a dziś jakoś taka przejęta siedzę.
S1985, tak mi przykro... tyle tych Aniołków u Ciebie...
Lotopalanko, jak wyniki krzywej?
Paulo, kiepsko z tym diabetologiem, paski w sumie możesz kupić bez recepty, ale drożej.
-
olciaa wrote:Dziewczyny kolejna wizytę mam w 11 tygodniu u to akurat czas na usg prebatalne 1 trymestru. Zastanawiam się czy lekarz sam mi je zaproponuje czy mam się sama upomnieć. Ile takie usg kosztuje? Moj lekarz za wizytę z usg bierze 150zl obstawiam ze takie usg które trwa dłużej będzie liczył więcej. Jak to u Was wyglada?
olciaa lubi tę wiadomość
-
ziuta.w wrote:Olciaa, najlepiej zadzwoń do rejestracji i dopytaj. Ta wizyta pewnie zwykle trwa dłużej niż standardowa wizyta, więc i czas na nią zarezerwowany będzie dłuższy. Jak ja się zapisywałam to mówiłam, że chodzi o USG I trymestru i za takie badanie jest wyższa cena niż za zwykłe USG. U mnie to kosztuje u jednego lekarza 250 zł, u drugiego 300 zł.
jak będzie bliżej to zadzwonię i zapytam czy na tej wizycie wykona takie badanie. Myśle ze tak będzie najprościej. Nie chciałabym sytuacji ze mi powie na wizycie za która zapłacę 150zl ze dziś to nie zrobi, ale bym przyszła za 2 dni.
ziuta.w lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Przepraszam za nieobecność , ale nie dje rady siedzieć przy kompie zbytnio , ostatnio mnie męczy mdłościami , omdlenia itd. w poniedzięłek wizyta mam nadzieje ze z bobasem wszystko ok ... obiecuję Was jutro nadrobić , ale jestem wykończona i słaba
Ściskam Was mocno i głaszczę brzuszki :**Marti83 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
S1985, tak mi przykro
dużo siły Ci życzę. Trzymaj sie
kochana.
Daniela, aż sie włos jeży na głowie jak czyta sie takie opowieści po wizytach. Zero empatii, nie mówiąc juz o profesjonalizmie..
Współczuje Ci takiej wizyty, bo nawet czytając czuje sie człowiek nieprzyjemnie. Burak i tyle.
Dobrze, ze z okruszkiem jest wszystko w porządku!
Karmelkova odpoczywaj kochana i bądź dobrej mysli cały czas!wysyłam troche energii choć i u mnie deficyt
-
nick nieaktualny
-
My po wizycie. Malenstwo ma niecaly 1 cm serduszko bilo wsio jest ok
Mam zrobic badan kilka w tym gkukoze na czczo i po 1 h wiec blee i jiz mi sie to slabo widzi
Ponizej moj kurczaczek ❤
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/202d6bc20230.jpgPatkaPatka, olciaa, ziuta.w, Angelika83, Azzurra, Magdaa21, Violet Flower, Kai, Madlen_:), Marti83, TaPaT, futuremama, Paula222, Lilly_Ana lubią tę wiadomość