Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura moja Glinka mi mówiła że w 1 trymestrze nie wolno jeść surowego mięsa, owoców morza i sera z innego mleka niż pasteryzowane, jeździć konno , grać w sporty kontuzyjne, wieszać firanek, pic kawy...czyli w sumie wszystko co wiedziałam ale i tak fajnie ze poświęciła czas żeby mi to powiedzieć. Poleciła tez kupić jakąś nakładkę na pas w samochodzie aby w razie niespodziewanego hamowania pas nie ucisnął zbyt mocno brzucha. Powiedziała żeby serduszkową z mężem ale bez szaleństw :)

I założyła kartę ciąży w pięknej zielonej teczce + gratis pakiecik kwas foliowy i magnez :) miłe

Marti83, RudyTygrysek, agniecha2101, Paula222 lubią tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Azzura moja Glinka mi mówiła że w 1 trymestrze nie wolno jeść surowego mięsa, owoców morza i sera z innego mleka niż pasteryzowane, jeździć konno , grać w sporty kontuzyjne, wieszać firanek, pic kawy...czyli w sumie wszystko co wiedziałam ale i tak fajnie ze poświęciła czas żeby mi to powiedzieć. Poleciła tez kupić jakąś nakładkę na pas w samochodzie aby w razie niespodziewanego hamowania pas nie ucisnął zbyt mocno brzucha. Powiedziała żeby serduszkową z mężem ale bez szaleństw :)

I założyła kartę ciąży w pięknej zielonej teczce + gratis pakiecik kwas foliowy i magnez :) miłe
    Najważniejsze że można uprawiać seks:-)
    Bez kawy bym nie przeżyła nawet dnia, nie mówiąc o trzech miesiącach więc na szczęście moj jej nie zabronił;)
    Ale faktycznie miło że poświęciła tyle czasu. No i najważniejsze że u dzidzi ok.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azurra super, że trafiłaś na fajna kobietę ginekologa i że z dzidziusiem wszystko dobrze:-) a ta nakładka to jest właśnie ten adapter do pasów dla kobiet w ciąży. Odcisga pas od brzucha. Chyba tez go kupię bo dużo jeżdżę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 18:54

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen gratulacje :)

To moje maleństwo :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63a38ea56a7c.jpg

Paula, dopisz mi wizytę na 30 maja, godz. 10:10 :)

Marti83, inaa, TaPaT, Violet Flower, agniecha2101, Mamusia_Ksawusia, giovanedonore, Jagodagoi, mindusia87, futuremama, bondzik007, Malinowa_Czekolada, Aguś 90, Paula222, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Może ciąża jest młodsza, miałaś regularne cykle?
    Kurczę ,życzę żeby Ci ten czas szybko upłynął bo domyślam się co czujesz:/
    Cykle miałam regularne. No trudno co ma być to będzie. Jednak stres robi swoje dzisiaj cały dzień przelezalam w łóżku. Mam nadzieję że jutro jakoś się pobieram i zrobię coś w domu. Tym bardziej, że w poniedziałek remont zaczynamy. Jednakże ból głowy nie odpuszcza. Dzięki za słowa otuchy

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Cykle miałam regularne. No trudno co ma być to będzie. Jednak stres robi swoje dzisiaj cały dzień przelezalam w łóżku. Mam nadzieję że jutro jakoś się pobieram i zrobię coś w domu. Tym bardziej, że w poniedziałek remont zaczynamy. Jednakże ból głowy nie odpuszcza. Dzięki za słowa otuchy
    Trzymam kciuki, żeby jednak było dobrze. Może paradoksalnie ten remont pozwoli Ci trochę zająć czymś głowę.

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    7+3
    Gosiaczku trzymam kciuki, żeby za tydzień były naprawdę dobre wieści o serduszku!

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:

Gosiaczek, dzisiaj mi powiedziała gin że każde dzidzi rośnie w swoim tempie, zwłaszcza na początku ciąży, myśl pozytywnie, za tydzień zobaczysz serduszko, ja tez zobaczyłam dopiero dzisiaj pierwszy raz, ostatnio nie bylo widac, bo mam ciąże młodsza o tydzień , tak jak pisała Azzurra u Ciebie tez tak moze byc...

Azzurra, mindusia87 lubią tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Karolinaa899 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie wizyta u gin 18 maja. A prenatalne 29 maja możesz dopisać już się nie mogę doczekać

hchyvfxmhk9q8a0c.png
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mały.ludz.widać oczka i buzke
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1d8865e8111.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 20:11

giovanedonore, ziuta.w, Lotopałanka, Shaggi, Malutka_94, Goosiaczek2, Jagodagoi, TaPaT, inaa, Angelika83, Marti83, SAINT90, RudyTygrysek, mindusia87, Kai, futuremama, Dip88, bondzik007, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, Aguś 90, olciaa, Paula222 lubią tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znowu stres...
    Tsh pięknie się obniżyło i wyszło 0,69.za to cytomegalia IiG i IgM wyszła dodatnio. Nawet dobrze nie wiem co to znaczy, ale wiem że nic dobrego. Jutro robię dalsze badania w tym kierunku i jakoś muszę do wizyty wytrzymać i starać się nie denerwować. A wizytę mam 17.05, usg prenatalne.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Gusia28 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Dziewczyny kolejna wizytę mam w 11 tygodniu u to akurat czas na usg prebatalne 1 trymestru. Zastanawiam się czy lekarz sam mi je zaproponuje czy mam się sama upomnieć. Ile takie usg kosztuje? Moj lekarz za wizytę z usg bierze 150zl obstawiam ze takie usg które trwa dłużej będzie liczył więcej. Jak to u Was wyglada?
    ja place ze normalna wizyte z usg 220 zl a za prenatalne 250 zl;)

• Jagodagoi Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Ziuta, ja jestem z Warszawy. Ciążę prowadzę u dr Macieja Konińskiego, przyjmuje min. w Warszawskim Centrum Zdrowia na Ochocie i Babka Medica. Jestem zadowolona z prowadzenia ciąży u niego, a jeszcze bardziej z tego że to on robił mi CC.

Na dzisiejszej wizycie lekarz zapytał trochę żartem" czy Pani to jest po porodzie czy w ciąży?"i stwierdziliśmy że wszystko naraz. Przecież rok temu o tej porze szykowaliśmy się do CC..a wszystko na to wskazuje że za niedługo znowu będzie noworodek w domu. Dobrze, że wyprawka jeszcze niezbyt głęboko schowana:)

Dziewczyny, zostawić Was na chwilę to później 100 stron do nadrobienia:)!
    Ostatnio na usg pani ginekolog też mnie o to zapytała i to poważnie. Ja mam siedmiomiesięczną córkę.

ganndzu52il88swb.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodagoi wrote:
    Ostatnio na usg pani ginekolog też mnie o to zapytała i to poważnie. Ja mam siedmiomiesięczną córkę.
    Wow! Czyli jeszcze mniejszą niż moja! I jak się zapatrujesz na taką małą różnicę? Bo ja jestem mega szczęśliwa ( marzyłam o dzieciach rok po roku) a z drugiej strony jestem trochę przerażona. Choć ciążę zaczęłam planować jak pierworodna skończyła 3 miesiące, to czasem mnie, przyznam szczerze, strach oblatuje...

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985 przytulam Cię mocno.. to takie cholernie niesprawiedliwe

Dziewczyny ja też po wizycie. Serduszko bije. Ciąża młodsza wyszła niż z OM tzn teraz 6t2d. Za 2 tyg kontrola
    Gratuluję Wam udanych wizyt i pięknych Kruszynek
    Ależ ten dzień był stresujący.

Marti83, Azzurra, Jagodagoi, Malutka_94, RudyTygrysek, mindusia87, Kai, Violet Flower, TaPaT, Angelika83, futuremama, bondzik007, agniecha2101, Aguś 90, Paula222, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irminka Martula cudne wieści ♡

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • SAINT90 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gratuluję pozytywnych wizyt, jestem całym sercem z tymi co dzisiaj nie mają powodów do radości, trzeba dalej próbować.

Dziewczyny badacie sobie poziom progesteronu? Od początku ciąży biorę podjezykowo luteinę , lekarz teraz kazał mi odstawić ale uważam że to za wcześnie i na wszelki wypadek zrobiłam sobie dziś badanie i hop! Progesteron 24 więc chyba nie za wysoki a biorę luteinę 50 dwa razy dziennie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 21:50

w57vdqk3dkvh8mi1.png
  • Jagodagoi Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMK wrote:
    U mnie za usg prenatalne 250 zł i mam przyjść z pełnym pęcherzem. Za normalna wizytę z usg płacę 120 zł
    Z pełnym pęcherzem ?Dziwne. W dwóch ostatnich ciążach robiłam takie badania i to w innym mieście w szpitalu wojewódzkim i nigdy nie musiałam mieć pełnego pęcherza

ganndzu52il88swb.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale was cieżko nadrobić. Gratuluje wszystkim udanych wizyt i pięknych zdjeć. Ja w końcu jutro mam swoją pierwsza wizytę. U mnie dzis dzień fatalny rano rzygałem
    Przy myciu zębów a przez resztę dnia czułam sie fatalnie. Czułam sie jakbym za chwile miała ducha wyzionąć. Oby szybko przeszlo
    Sie

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Jagodagoi Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Wow! Czyli jeszcze mniejszą niż moja! I jak się zapatrujesz na taką małą różnicę? Bo ja jestem mega szczęśliwa ( marzyłam o dzieciach rok po roku) a z drugiej strony jestem trochę przerażona. Choć ciążę zaczęłam planować jak pierworodna skończyła 3 miesiące, to czasem mnie, przyznam szczerze, strach oblatuje...
    Ja chciałam poczekać trochę, ale za bardzo nie mogę, bo mam już 41 lat. Mąż za to bardzo chciał. Trochę się boję, że nie dam rady, zwłaszcza że mam jeszcze czterolatka bardzo żywego co mi codziennie ciśnienie podnosi. Córcia jest spokojna. Najbardziej boję się tego, że będą musiała odstawić ją od piersi i przed porodem zostawić w domu. Sądzę, że znowu będę miała cukrzycę i będę musiał rodzić 160 km od domu, a to się wiąże z wcześniejszym pobytem w szpitalu.

ganndzu52il88swb.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ