Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Azzura moja Glinka mi mówiła że w 1 trymestrze nie wolno jeść surowego mięsa, owoców morza i sera z innego mleka niż pasteryzowane, jeździć konno , grać w sporty kontuzyjne, wieszać firanek, pic kawy...czyli w sumie wszystko co wiedziałam ale i tak fajnie ze poświęciła czas żeby mi to powiedzieć. Poleciła tez kupić jakąś nakładkę na pas w samochodzie aby w razie niespodziewanego hamowania pas nie ucisnął zbyt mocno brzucha. Powiedziała żeby serduszkową z mężem ale bez szaleństw
I założyła kartę ciąży w pięknej zielonej teczce + gratis pakiecik kwas foliowy i magnezmiłe
Marti83, RudyTygrysek, agniecha2101, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Madlen_:) wrote:Azzura moja Glinka mi mówiła że w 1 trymestrze nie wolno jeść surowego mięsa, owoców morza i sera z innego mleka niż pasteryzowane, jeździć konno , grać w sporty kontuzyjne, wieszać firanek, pic kawy...czyli w sumie wszystko co wiedziałam ale i tak fajnie ze poświęciła czas żeby mi to powiedzieć. Poleciła tez kupić jakąś nakładkę na pas w samochodzie aby w razie niespodziewanego hamowania pas nie ucisnął zbyt mocno brzucha. Powiedziała żeby serduszkową z mężem ale bez szaleństw
I założyła kartę ciąży w pięknej zielonej teczce + gratis pakiecik kwas foliowy i magnezmiłe
Bez kawy bym nie przeżyła nawet dnia, nie mówiąc o trzech miesiącach więc na szczęście moj jej nie zabronił
Ale faktycznie miło że poświęciła tyle czasu. No i najważniejsze że u dzidzi ok.
-
Azurra super, że trafiłaś na fajna kobietę ginekologa i że z dzidziusiem wszystko dobrze:-) a ta nakładka to jest właśnie ten adapter do pasów dla kobiet w ciąży. Odcisga pas od brzucha. Chyba tez go kupię bo dużo jeżdżę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 18:54
-
Madlen gratulacje
To moje maleństwo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63a38ea56a7c.jpg
Paula, dopisz mi wizytę na 30 maja, godz. 10:10Marti83, inaa, TaPaT, Violet Flower, agniecha2101, Mamusia_Ksawusia, giovanedonore, Jagodagoi, mindusia87, futuremama, bondzik007, Malinowa_Czekolada, Aguś 90, Paula222, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Azzurra wrote:Może ciąża jest młodsza, miałaś regularne cykle?
Kurczę ,życzę żeby Ci ten czas szybko upłynął bo domyślam się co czujesz:/ -
Goosiaczek2 wrote:Cykle miałam regularne. No trudno co ma być to będzie. Jednak stres robi swoje dzisiaj cały dzień przelezalam w łóżku. Mam nadzieję że jutro jakoś się pobieram i zrobię coś w domu. Tym bardziej, że w poniedziałek remont zaczynamy. Jednakże ból głowy nie odpuszcza. Dzięki za słowa otuchy
Goosiaczek2 lubi tę wiadomość
-
Goosiaczek2 wrote:Cykle miałam regularne. No trudno co ma być to będzie. Jednak stres robi swoje dzisiaj cały dzień przelezalam w łóżku. Mam nadzieję że jutro jakoś się pobieram i zrobię coś w domu. Tym bardziej, że w poniedziałek remont zaczynamy. Jednakże ból głowy nie odpuszcza. Dzięki za słowa otuchy
Gosiaczek, dzisiaj mi powiedziała gin że każde dzidzi rośnie w swoim tempie, zwłaszcza na początku ciąży, myśl pozytywnie, za tydzień zobaczysz serduszko, ja tez zobaczyłam dopiero dzisiaj pierwszy raz, ostatnio nie bylo widac, bo mam ciąże młodsza o tydzień , tak jak pisała Azzurra u Ciebie tez tak moze byc...Azzurra, mindusia87 lubią tę wiadomość
-
Moj mały.ludz.widać oczka i buzke
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1d8865e8111.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 20:11
giovanedonore, ziuta.w, Lotopałanka, Shaggi, Malutka_94, Goosiaczek2, Jagodagoi, TaPaT, inaa, Angelika83, Marti83, SAINT90, RudyTygrysek, mindusia87, Kai, futuremama, Dip88, bondzik007, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, Aguś 90, olciaa, Paula222 lubią tę wiadomość
-
My znowu stres...
Tsh pięknie się obniżyło i wyszło 0,69.za to cytomegalia IiG i IgM wyszła dodatnio. Nawet dobrze nie wiem co to znaczy, ale wiem że nic dobrego. Jutro robię dalsze badania w tym kierunku i jakoś muszę do wizyty wytrzymać i starać się nie denerwować. A wizytę mam 17.05, usg prenatalne.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
olciaa wrote:Dziewczyny kolejna wizytę mam w 11 tygodniu u to akurat czas na usg prebatalne 1 trymestru. Zastanawiam się czy lekarz sam mi je zaproponuje czy mam się sama upomnieć. Ile takie usg kosztuje? Moj lekarz za wizytę z usg bierze 150zl obstawiam ze takie usg które trwa dłużej będzie liczył więcej. Jak to u Was wyglada?
-
Azzurra wrote:Ziuta, ja jestem z Warszawy. Ciążę prowadzę u dr Macieja Konińskiego, przyjmuje min. w Warszawskim Centrum Zdrowia na Ochocie i Babka Medica. Jestem zadowolona z prowadzenia ciąży u niego, a jeszcze bardziej z tego że to on robił mi CC.
Na dzisiejszej wizycie lekarz zapytał trochę żartem" czy Pani to jest po porodzie czy w ciąży?"i stwierdziliśmy że wszystko naraz. Przecież rok temu o tej porze szykowaliśmy się do CC..a wszystko na to wskazuje że za niedługo znowu będzie noworodek w domu. Dobrze, że wyprawka jeszcze niezbyt głęboko schowana:)
Dziewczyny, zostawić Was na chwilę to później 100 stron do nadrobienia:)! -
Jagodagoi wrote:Ostatnio na usg pani ginekolog też mnie o to zapytała i to poważnie. Ja mam siedmiomiesięczną córkę.
-
S1985 przytulam Cię mocno.. to takie cholernie niesprawiedliwe
Dziewczyny ja też po wizycie. Serduszko bije. Ciąża młodsza wyszła niż z OM tzn teraz 6t2d. Za 2 tyg kontrola
Gratuluję Wam udanych wizyt i pięknych Kruszynek
Ależ ten dzień był stresujący.
Marti83, Azzurra, Jagodagoi, Malutka_94, RudyTygrysek, mindusia87, Kai, Violet Flower, TaPaT, Angelika83, futuremama, bondzik007, agniecha2101, Aguś 90, Paula222, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Ja też gratuluję pozytywnych wizyt, jestem całym sercem z tymi co dzisiaj nie mają powodów do radości, trzeba dalej próbować.
Dziewczyny badacie sobie poziom progesteronu? Od początku ciąży biorę podjezykowo luteinę , lekarz teraz kazał mi odstawić ale uważam że to za wcześnie i na wszelki wypadek zrobiłam sobie dziś badanie i hop! Progesteron 24 więc chyba nie za wysoki a biorę luteinę 50 dwa razy dziennie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 21:50
-
AMK wrote:U mnie za usg prenatalne 250 zł i mam przyjść z pełnym pęcherzem. Za normalna wizytę z usg płacę 120 zł
-
Ale was cieżko nadrobić. Gratuluje wszystkim udanych wizyt i pięknych zdjeć. Ja w końcu jutro mam swoją pierwsza wizytę. U mnie dzis dzień fatalny rano rzygałem
Przy myciu zębów a przez resztę dnia czułam sie fatalnie. Czułam sie jakbym za chwile miała ducha wyzionąć. Oby szybko przeszlo
Sie -
Azzurra wrote:Wow! Czyli jeszcze mniejszą niż moja! I jak się zapatrujesz na taką małą różnicę? Bo ja jestem mega szczęśliwa ( marzyłam o dzieciach rok po roku) a z drugiej strony jestem trochę przerażona. Choć ciążę zaczęłam planować jak pierworodna skończyła 3 miesiące, to czasem mnie, przyznam szczerze, strach oblatuje...