Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez już byłam zrobić pierwsze badania w ciąży wszystkie są prawdopodobnie wporzadku tak mi Pani w diagnostyce powiedziała teraz tylko czekam niecierpliwie do 19.05 na kolejna wizytę.
Co do objawów ciąży w pierwszej wogole nie miałam mdłości ani żadnych objawów jadłam wszystko natomiast teraz ciagle mi niedobrze ,mało jem bo nie mam wogole apetytu , dziąsła tez mi krwawią i spuchły
Gratuluje wszystkim udanych wizyt
S1985 Bardzo mi przykro -
ziuta.w wrote:A tak przy okazji to czy jest tu może ktoś z Warszawy?
Jeśli tak to gdzie/ u kogo prowadzicie ciąże?
Na dzisiejszej wizycie lekarz zapytał trochę żartem" czy Pani to jest po porodzie czy w ciąży?"i stwierdziliśmy że wszystko naraz. Przecież rok temu o tej porze szykowaliśmy się do CC..a wszystko na to wskazuje że za niedługo znowu będzie noworodek w domu. Dobrze, że wyprawka jeszcze niezbyt głęboko schowana:)
Dziewczyny, zostawić Was na chwilę to później 100 stron do nadrobienia:)!ziuta.w, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i pięknych bejbikow. Super ogląda się takie fotki. Patka nie ma się co przejmować zdjęciem. U mnie też lekarz wczoraj uchwycil na zdjęciu bąbla w nie najlepszym położeniu i tak wyszło. Ale ważne że jest lokator. Daniela co za okropny lekarz. Współczuję takich lekarzy. Ci na NFZ są najgorsi wiem coś o tym.
Co do krwawiących dziąseł to mi krwawia delikatnie a szczotkuje elektryczna szczoteczką.
Wczoraj robiłam badania i dzisiaj odebrałam wyniki.TSH spadło u mnie do 2,7. Wszystko idzie w dobrym kierunku. Dobrze że z badaniami wszystko w porządkuViolet Flower lubi tę wiadomość
-
Gratuluję szczęśliwych wizyt :*:* łezka sie w oku kręci jak patrzy się na te Skarby malutkie :*
-
O matko , Daniela co za doktorek Ci się trafił z piekła rodem:/ masakra. Kiedyś mnie coś naszło, żeby przejść się po jakieś skierowanie do gina który przyjmuje w przychodni koło mojego domu, ale przeczytałam w necie że potrafi powiedzieć pacjentce że infekcje intymne sa spowodowane tym,że mężczyźni się za rzadko myją , a kobiety za często. Kilka innych hitów tez było, więc wizytę odpuściłam i stwierdziłam że poświęcę czas na wycieczkę
do swojego .
Rudy Tygrysek, gratuluję! Nasze maluchy idą sobie chyba równo:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 16:47
RudyTygrysek lubi tę wiadomość
-
I po wizycie - wszystko dobrze! Maleństwo śliczne, 10t2d, 3,49 cm, serduszko 165/min, rączki, nóżki, główka, wszystko piękne, nawet widzialam te malutkie paluszki! Cały czas bryka i ucieka przed mierzeniem .
Paulo, następną wizytę mam 21 maja - usg genetyczne (prenatalne).Lotopałanka, Azzurra, inaa, Malutka_94, ziuta.w, Violet Flower, RudyTygrysek, TaPaT, agniecha2101, Irminka1231, Angelika83, Jagodagoi, mindusia87, futuremama, Dip88, bondzik007, Aguś 90, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Gratuluje kochane pięknych bobasów
oczywiście nie umiem Cię przeżałować s1985... straszne... niesprawiedliwe.... tyle już aniołków musiałaś przeżyć... bardzo mi przykro - miałam nadzieje, że tym razem zostaniesz z nami do grudnia i dłużej :* ! Najgorsze jest to poronienie chybione bo brak krwawienia daje nadzieje, że jest ok ! Masakra - tulę mocno i zaciskam kciuki na następną ciążę :* ! -
Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Bardzo się cieszę że u Was wszystko jest ok. U mnie nie stety nie słychać było serduszka. Za tydzień mam kolejną wizytę jeśli nadal będzie pusto to.....
Podlamalam się trochę nie mam na nic ochoty i Energi. A wydawało mi się że wszystko idzie w dobrym kierunku. Przez ten tydzień zwariuje czekając za wizyta. -
RudyTygrysek wrote:My po wizycie. Malenstwo ma niecaly 1 cm serduszko bilo wsio jest ok
Mam zrobic badan kilka w tym gkukoze na czczo i po 1 h wiec blee i jiz mi sie to slabo widzi
Ponizej moj kurczaczek ❤
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/202d6bc20230.jpg
Kurcze jak oglądam te wszystkie piękne zdjęcia z dzisiejszych wizyt, to sama już się nie mogę doczekać kolejnego usg. Ciężkie to czekanie...RudyTygrysek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, na początek gratuluje dzisiejszych wizyt !
ja już po wizycie, widziałam , bobasek jeszcze bardzo malutki 6 mm, i będę styczniową mamusią, ale nie mam dokładnego terminu.
W USG dopiero 6 tydzień 3 dzień więc najmłodsza z was....
Lekarkę mam przekochaną, poświęciła mi 40 minut opowiedziała wszystko o I trymestrze, co można a czego nie, zrobiła cytologię i zaleciła około 15 badań w tym HIV (zdziwiłam sie)
Jedna z smutniejszych dla mnie wiadomości to ze powiedziała że ona nie powie mi że zezwala na lot samolotem w I trymestrze bo sama by nie poleciała i tez nie ma na ten temat badań...juz sama nie wiem co robić, raczej nie polecęAzzurra, inaa, Marti83, Malutka_94, Lotopałanka, agniecha2101, Jagodagoi, mindusia87, futuremama, Dip88, bondzik007, Aguś 90, Paula222, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Madlen_:) wrote:Dziewczyny, na początek gratuluje dzisiejszych wizyt !
ja już po wizycie, widziałam , bobasek jeszcze bardzo malutki 6 mm, i będę styczniową mamusią, ale nie mam dokładnego terminu.
W USG dopiero 6 tydzień 3 dzień więc najmłodsza z was....
Lekarkę mam przekochaną, poświęciła mi 40 minut opowiedziała wszystko o I trymestrze, co można a czego nie, zrobiła cytologię i zaleciła około 15 badań w tym HIV (zdziwiłam sie)
Jedna z smutniejszych dla mnie wiadomości to ze powiedziała że ona nie powie mi że zezwala na lot samolotem w I trymestrze bo sama by nie poleciała i tez nie ma na ten temat badań...juz sama nie wiem co robić, raczej nie polecę
A badanie na HIV to obecnie standard. Ja mam jeszcze 'świeże' z poprzedniej ciąży a też mam zlecone;)
A co do lotu...no cóż, zrobisz tak, żebyś była spokojna. Choć wydaje mi się,że od zaleceń nie-latania w zdrowej ciąży się odchodzi. Ginka dmucha widać na zimne, też dobrze:)
-
Goosiaczek2 wrote:Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Bardzo się cieszę że u Was wszystko jest ok. U mnie nie stety nie słychać było serduszka. Za tydzień mam kolejną wizytę jeśli nadal będzie pusto to.....
Podlamalam się trochę nie mam na nic ochoty i Energi. A wydawało mi się że wszystko idzie w dobrym kierunku. Przez ten tydzień zwariuje czekając za wizyta.
Kurczę ,życzę żeby Ci ten czas szybko upłynął bo domyślam się co czujesz:/