Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dosyć mdłości ... ciągle bym jadła , a za chwile znowu to samo mdli i mdli i juz jestem cała oberwana żebra bolą aż :< i głowa już mnie boli od żołądka cieszę sie ze są objawy i z dzidzią ok , ale męczą okropnie i nie jestem w stanie nic w domu porobić i az mnie trafia , bo taki bajzel
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 13:09
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkovaa miałam dokładnie tak samo, teraz nieco dopuściło ale za to zmęczenie takie, że ciężko palcem ruszyć. A marzyły mi się gołąbki od wieków no i tak po trochę może w końcu je zrobię ale z przerwami ba leżenie
-
Ja dzisiaj chrzanie wszystko nie moc okrutna i jestem nienormalna ... zamiast nie jeśc bo mdli to ja sie tak napycham ciagle ze masakra... jak tak bedzie to na porodówke sie bede czołgać" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
No to pojechałam.....
Futuremama, łącze się w bólu. Mam śluz podbarwiony na brązowo. Praktycznie dokładnie na tym samym etapie ciąży co poprzednio. Tylko, że poprzednio dostałam duphaston po plamienie, teraz biorę do od czwartku
A miało być tak pięknie.
-
Hej wszystkim ja od czwartku odzyskałam siły aż do teraz... Od rana sprzątanie, przez dwa dni też zbytnio się nie oszczędzałam, bo mdłości były tylko na sam wieczór a dzisiaj mam po odkurzaniu leżę teraz z bólem podbrzusza u mnie to już trwa i trwa i się ten bol podbrzusza nie może ode mnie odczepić
Karmelkova po pierwsze gratulacje :-* super wieści z wizyty :-* też mam tak samo nie raz, jedzenie przynosi ulgę, w jakiś taki dziwny sposób ja wczoraj wsunekam tosty, z 4 kromek chleba, i potem miałam wyrzuty sumienia, że jeszcze tak na wieczór muszę zacząć się powstrzymywać, a od 4 ms zacznę jakieś lekkie ćwiczenia
My jutro też na Komunię, współczuję że tak wyszło z tym prezentem, nieźle bym się wkurzyła. My tradycyjnie dajemy kasę w kopercie jakoś nie chciało mi sie wymyślać nic innego, a poza tym nie jesteśmy chrzestnymi w moich stronach zwykle daje się pieniądze
Ja mam wizytę w czwartek, już nie mogę się doczekać a prenatalne też niedlugo, 25 maja obym miała wspaniały prezent na dzień mamy
Co do grupy krwi też mam BRh-, a mąż jest ARh+, coś kiedyś zagadalam do mojego gin, ale jakoś tam w sumie nie pamiętam co już mi mówił, chyba o jakimś zastrzyku po czy przy porodzie, nie pamiętam już większe problemy mogą być chyba przy drugim i następnym dziecku.
Miłego dnia wszystkim :-*4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Azzurra wrote:No to pojechałam.....
Futuremama, łącze się w bólu. Mam śluz podbarwiony na brązowo. Praktycznie dokładnie na tym samym etapie ciąży co poprzednio. Tylko, że poprzednio dostałam duphaston po plamienie, teraz biorę do od czwartku
A miało być tak pięknie.
Nie martw się na zapas :-* bierz dupka i zadzwoń do gina, może powinnaś zwiększyć dawkę :-* trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze :-*4 cs - 29 marca II kreseczki
-
A miało być tak pięknie.
-
A miało być tak pięknie.
Bedzie dobrze ;*" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karolcia to ja nawet nie mówię ile jem... nie przyznaje sie ;p haha
Co do bóli jeśli nic się nie dzieje to pewnie rozciąganie macicy ale nie przesilaj się odkurzanie podłogi zostaw mężowi ja tak robię" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Czasem jest zbyt mała dawka byc może, naprawdę nie myśl jeszcze o najgorszym :-* jak plamienie nie ustanie to podjedź na IP, ja bym tak zrobiła...wiem, że to czekanie i w ogóle ale lepiej mieć spokojną głowę :-*
Karmelkova zwalilam właśnie większość obowiązków domowych na męża, ale dzisiaj pojechał pomagać mojej mamie w ogordku więc chciałam już mieć z głowy sprzątanie4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Azzurra wrote:U gina od razu poczta.
Czy można plamić z nadmiaru progesteronu? skoro biorę dupka od kilku dni, to chyba nie niedobór:/
W jakiej dawce ten dupek ?ja biore 3x1 i jeszcze po 800mg dopochwowo innego plami sie raczej z niedoboru , odwrotnie to nie ;/ moze po prostu macica gdzies się oczyszcza jeszcze naczyńko pękło jakies no nie wiem sama" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karolcia27 wrote:Czasem jest zbyt mała dawka byc może, naprawdę nie myśl jeszcze o najgorszym :-* jak plamienie nie ustanie to podjedź na IP, ja bym tak zrobiła...wiem, że to czekanie i w ogóle ale lepiej mieć spokojną głowę :-*
Karmelkova zwalilam właśnie większość obowiązków domowych na męża, ale dzisiaj pojechał pomagać mojej mamie w ogordku więc chciałam już mieć z głowy sprzątanie
Mój wraca codziennie po 21 dzisiaj tez ma fuche u kolegi i wróci koło 16 ale ja nie dam rady ile moge go odciążam ale też nie bede ryzykowaać , jakoś przemęczymy ten czas dzidzi najważniejsze" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkova ja mam tak samo jak ty, ostatnio nawet w nocy mnie budzą lekkie mdłości. I też co chwile coś jem, bo wtedy jakby przechodzi ale niestety na krótko. Ale jeszcze troszkę i mam nadzieję że nam to przejdzie.
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Azzura weź się nie wygłupiaj, jak to było "taki śluz to fizjologiczny" czy coś. Brąz to coś małego i nic świeżego :* Przeczytaj wszystko co mi pisalyście rano, pomogło na mój atak paniki
Ja wzięłam magnez, nospe i staram się leniuchować. Ból odpuścił jeśli nie szwędam się za dużo. Durna ja, bo od początku tygodnia jakoś mi łydki drętwiały ale w całym stresie dookoła w ogóle nie pomyślałam o magnezie.
-
Ok, dodzwoniłam się do doktorka. Zwiększył dawkę dupka na 3x tabletka, kazał się nie forsować i polegiwac a w poniedziałek zadzwonić jak sytuacja.
Kurczę, powiem Wam że w poprzedniej ciąży miałam praktycznie co do dnia takie samo incydentalne plamienie. I mam straszną nadzieję, że tak jak poprzednio tak i teraz nie oznacza ono nic.
-
futuremama wrote:Azzura weź się nie wygłupiaj, jak to było "taki śluz to fizjologiczny" czy coś. Brąz to coś małego i nic świeżego :* Przeczytaj wszystko co mi pisalyście rano, pomogło na mój atak paniki
Ja wzięłam magnez, nospe i staram się leniuchować. Ból odpuścił jeśli nie szwędam się za dużo. Durna ja, bo od początku tygodnia jakoś mi łydki drętwiały ale w całym stresie dookoła w ogóle nie pomyślałam o magnezie.
Tylko tych lodów szkoda, co miałam na nie iść. No i oprócz sobie czegoś, to miałam też kupić córce buciki na jutrzejszą uroczystość. Kazałam mężowi kupić, ciekawe co z tego wyjdzie;-) Misia zamiast w pantofelkach wystąpi w adidasach
-
Karmelkovaa wrote:Ja dzisiaj chrzanie wszystko nie moc okrutna i jestem nienormalna ... zamiast nie jeśc bo mdli to ja sie tak napycham ciagle ze masakra... jak tak bedzie to na porodówke sie bede czołgać
Ale spoko, po nadbagazu nie ma śladu. Kiedy w życiu mamy sobie tak pofolgować, jak nie teraz;)?
-
Mnie tez łapią okropne glody a jak dopuszczę tak na maksa to mam mdłości. Np rano: pusty żołądek i po prostu mdli niemiłosiernie.
A co do plamien ja miałam dobre 1,5tyg. Gin nie kazała jechać na IP ani do siebie. Zwiększyła dupka do 2x2 oraz relanium i ustało. Do tego leeniiiuuchowaanie mam nadzieję ze z Bobo wszystko okej, bo w brzuchu od czasu do czasu cos zakluje , pociągnie.. wczoraj w wannie mialan taki jakby skurcz który promieniowal do nogi, ale przeszło po paru sekundach.