X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dosyć mdłości ... ciągle bym jadła , a za chwile znowu to samo mdli i mdli i juz jestem cała oberwana żebra bolą aż :< i głowa już mnie boli od żołądka :/ cieszę sie ze są objawy i z dzidzią ok , ale męczą okropnie i nie jestem w stanie nic w domu porobić i az mnie trafia , bo taki bajzel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 13:09

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• futuremama Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa miałam dokładnie tak samo, teraz nieco dopuściło ale za to zmęczenie takie, że ciężko palcem ruszyć. A marzyły mi się gołąbki od wieków no i tak po trochę może w końcu je zrobię :D ale z przerwami ba leżenie :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj chrzanie wszystko nie moc okrutna ;D i jestem nienormalna ... zamiast nie jeśc bo mdli to ja sie tak napycham ciagle ze masakra... jak tak bedzie to na porodówke sie bede czołgać ;D

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pojechałam.....
    Futuremama, łącze się w bólu. Mam śluz podbarwiony na brązowo. Praktycznie dokładnie na tym samym etapie ciąży co poprzednio. Tylko, że poprzednio dostałam duphaston po plamienie, teraz biorę do od czwartku
    A miało być tak pięknie.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :-) ja od czwartku odzyskałam siły :-D aż do teraz... Od rana sprzątanie, przez dwa dni też zbytnio się nie oszczędzałam, bo mdłości były tylko na sam wieczór a dzisiaj mam :-( po odkurzaniu leżę teraz z bólem podbrzusza :-( u mnie to już trwa i trwa i się ten bol podbrzusza nie może ode mnie odczepić :-(

Karmelkova po pierwsze gratulacje :-* super wieści z wizyty :-* też mam tak samo nie raz, jedzenie przynosi ulgę, w jakiś taki dziwny sposób :-) ja wczoraj wsunekam tosty, z 4 kromek chleba, i potem miałam wyrzuty sumienia, że jeszcze tak na wieczór :-( muszę zacząć się powstrzymywać, a od 4 ms zacznę jakieś lekkie ćwiczenia :-)

My jutro też na Komunię, współczuję że tak wyszło z tym prezentem, nieźle bym się wkurzyła. My tradycyjnie dajemy kasę w kopercie :-) jakoś nie chciało mi sie wymyślać nic innego, a poza tym nie jesteśmy chrzestnymi :-) w moich stronach zwykle daje się pieniądze :-)

Ja mam wizytę w czwartek, już nie mogę się doczekać :-) a prenatalne też niedlugo, 25 maja :-) obym miała wspaniały prezent na dzień mamy :-)

Co do grupy krwi też mam BRh-, a mąż jest ARh+, coś kiedyś zagadalam do mojego gin, ale jakoś tam w sumie nie pamiętam co już mi mówił, chyba o jakimś zastrzyku po czy przy porodzie, nie pamiętam już :-( większe problemy mogą być chyba przy drugim i następnym dziecku.

Miłego dnia wszystkim :-*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    No to pojechałam.....
    Futuremama, łącze się w bólu. Mam śluz podbarwiony na brązowo. Praktycznie dokładnie na tym samym etapie ciąży co poprzednio. Tylko, że poprzednio dostałam duphaston po plamienie, teraz biorę do od czwartku
    A miało być tak pięknie.

Nie martw się na zapas :-* bierz dupka i zadzwoń do gina, może powinnaś zwiększyć dawkę :-* trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze :-*

7v8r9n73wz5zsofj.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    No to pojechałam.....
    A miało być tak pięknie.
    :(

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    No to pojechałam.....
    A miało być tak pięknie.

Bedzie dobrze ;*

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to ja nawet nie mówię ile jem... nie przyznaje sie ;p haha
    Co do bóli jeśli nic się nie dzieje to pewnie rozciąganie macicy :) ale nie przesilaj się odkurzanie podłogi zostaw mężowi ja tak robię

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U gina od razu poczta.
    Czy można plamić z nadmiaru progesteronu? skoro biorę dupka od kilku dni, to chyba nie niedobór:/

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem jest zbyt mała dawka byc może, naprawdę nie myśl jeszcze o najgorszym :-* jak plamienie nie ustanie to podjedź na IP, ja bym tak zrobiła...wiem, że to czekanie i w ogóle ale lepiej mieć spokojną głowę :-*

Karmelkova zwalilam właśnie większość obowiązków domowych na męża, ale dzisiaj pojechał pomagać mojej mamie w ogordku więc chciałam już mieć z głowy sprzątanie :-(

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    U gina od razu poczta.
    Czy można plamić z nadmiaru progesteronu? skoro biorę dupka od kilku dni, to chyba nie niedobór:/

W jakiej dawce ten dupek ?ja biore 3x1 i jeszcze po 800mg dopochwowo innego plami sie raczej z niedoboru , odwrotnie to nie ;/ moze po prostu macica gdzies się oczyszcza jeszcze naczyńko pękło jakies no nie wiem sama

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Czasem jest zbyt mała dawka byc może, naprawdę nie myśl jeszcze o najgorszym :-* jak plamienie nie ustanie to podjedź na IP, ja bym tak zrobiła...wiem, że to czekanie i w ogóle ale lepiej mieć spokojną głowę :-*

Karmelkova zwalilam właśnie większość obowiązków domowych na męża, ale dzisiaj pojechał pomagać mojej mamie w ogordku więc chciałam już mieć z głowy sprzątanie :-(

Mój wraca codziennie po 21 dzisiaj tez ma fuche u kolegi i wróci koło 16 ale ja nie dam rady ile moge go odciążam ale też nie bede ryzykowaać , jakoś przemęczymy ten czas dzidzi najważniejsze :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :-) u mnie tyle dobrze, że kończy o 16 i tak przed 17 już w domu no i w weekendy też jest na miejscu :-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova ja mam tak samo jak ty, ostatnio nawet w nocy mnie budzą lekkie mdłości. I też co chwile coś jem, bo wtedy jakby przechodzi ale niestety na krótko. Ale jeszcze troszkę i mam nadzieję że nam to przejdzie.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura weź się nie wygłupiaj, jak to było "taki śluz to fizjologiczny" czy coś. Brąz to coś małego i nic świeżego :* Przeczytaj wszystko co mi pisalyście rano, pomogło na mój atak paniki :)
    Ja wzięłam magnez, nospe i staram się leniuchować. Ból odpuścił jeśli nie szwędam się za dużo. Durna ja, bo od początku tygodnia jakoś mi łydki drętwiały ale w całym stresie dookoła w ogóle nie pomyślałam o magnezie.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dodzwoniłam się do doktorka. Zwiększył dawkę dupka na 3x tabletka, kazał się nie forsować i polegiwac a w poniedziałek zadzwonić jak sytuacja.

Kurczę, powiem Wam że w poprzedniej ciąży miałam praktycznie co do dnia takie samo incydentalne plamienie. I mam straszną nadzieję, że tak jak poprzednio tak i teraz nie oznacza ono nic.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Azzura weź się nie wygłupiaj, jak to było "taki śluz to fizjologiczny" czy coś. Brąz to coś małego i nic świeżego :* Przeczytaj wszystko co mi pisalyście rano, pomogło na mój atak paniki :)
    Ja wzięłam magnez, nospe i staram się leniuchować. Ból odpuścił jeśli nie szwędam się za dużo. Durna ja, bo od początku tygodnia jakoś mi łydki drętwiały ale w całym stresie dookoła w ogóle nie pomyślałam o magnezie.
    Hahaha, no właśnie. Rano taka mądra byłam, a teraz oczywiście od razu płacz...i jeszcze starego swojego pogonilam z dzieckiem z domu, że niby prawie umieram a on się jakoś nie przejmuje tak jak powinien:)
    Tylko tych lodów szkoda, co miałam na nie iść. No i oprócz sobie czegoś, to miałam też kupić córce buciki na jutrzejszą uroczystość. Kazałam mężowi kupić, ciekawe co z tego wyjdzie;-) Misia zamiast w pantofelkach wystąpi w adidasach ;)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja dzisiaj chrzanie wszystko nie moc okrutna ;D i jestem nienormalna ... zamiast nie jeśc bo mdli to ja sie tak napycham ciagle ze masakra... jak tak bedzie to na porodówke sie bede czołgać ;D
    Ja tak się napychalam całą poprzednią ciążę, bo apetyt mialam doskonały od pierwszego dnia. Efekt był taki,że przytyłam ok 20 kg. Najgorsze pod koniec było wdrapanie sie na fotel u gina:-)
    Ale spoko, po nadbagazu nie ma śladu. Kiedy w życiu mamy sobie tak pofolgować, jak nie teraz;)?

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez łapią okropne glody ;D a jak dopuszczę tak na maksa to mam mdłości. Np rano: pusty żołądek i po prostu mdli niemiłosiernie.

A co do plamien ja miałam dobre 1,5tyg. Gin nie kazała jechać na IP ani do siebie. Zwiększyła dupka do 2x2 oraz relanium i ustało. Do tego leeniiiuuchowaanie :) mam nadzieję ze z Bobo wszystko okej, bo w brzuchu od czasu do czasu cos zakluje , pociągnie.. wczoraj w wannie mialan taki jakby skurcz który promieniowal do nogi, ale przeszło po paru sekundach.

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ