Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, mało co pisze ale staram się Was czytać choć z dużym opóźnieniem. Ja również dziś się słabo czuje... jak cały czas narzekałam że nie mam objawów to wczoraj jak stanęłam przy ladzie z wędlinami w sklepie to mnie tak zemdliło że szybko zrozumiałam o czym piszecie... okropne uczucie.
-
Azzurra wrote:Oj, czasem nie doceniamy. Ja to w ogóle jakaś jestem na tym punkcie dziwna. Wydaje mi się, ze nikt nie nakarmi/nie przewinie/nie ubierze Małej tak jak to zrobię ja. Co nie jest prawdą, bo chłop sobie całkiem nieźle radzi.
Dziś rano w przypływie agresji w związku z bałaganem w kuchni rzuciłam małżonkowi, że po następnej wizycie u gina okłamie go że kazał mi leżeć i niech se sam ten bajzel ogarnia, a ja będę pachnieć.
Wykrakałam sobie:( -
Violet Flower wrote:I jak, są plamienia jeszcze czy ustąpiły?
Ale fakt jest taki, że gdybym nosiła np kolorowe gacie a nie śnieżnobiałą wkładkę to bym ich na pewno nie zauważyła.
Czarne myśli...
Dzięki Violet za zainteresowanie.
-
Azzura spróbuj się nie martwic. Mój gin mówi że plamienia są normalnym zjawiskiem u niektórych kobiet. Niepokój mogą budzić plamienia żywa krwią. Rozumiem że się martwisz bo ja też mam tak że każda moja wizyta w toalecie to obserwacja wkładki.
To są plamienia stricte czy takie niteczki sluzu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 09:25
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Martula78 wrote:Azzura spróbuj się nie martwic. Mój gin mówi że plamienia są normalnym zjawiskiem u niektórych kobiet. Niepokój mogą budzić plamienia żywa krwią. Rozumiem że się martwisz bo ja też mam tak że każda moja wizyta w toalecie to obserwacja wkładki.
To są plamienia stricte czy takie niteczki sluzu?
Jeszcze ta komunia dzisiaj:/ na szczęście jesteśmy zaproszeni tylko na obiad do restauracji- Kościół jest taki mały, że ksiądz na uroczystość zaprosił wyraźnie tylko dzieci z rodzicami!
Dzięki dziewczyny. Jutro miałam zrobić rano zlecony pakiet badań w labie, a teraz się zastanawiam czy warto wydawać kasę bo może za chwilę będzie po wszystkim. W połowie lipca muszę wrócić do pracy, a oczywiście nie załatwiłam córce żadnej opieki bo zaszłam ( zgodnie z planem zresztą) w ciążę więc jestem, brzydko mówiąc, w czarnej dupie:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 09:49
-
Azzurra wrote:Plamienie takie wodniste, brązowawo zabarwione, bez żadnego śluzu.
Jeszcze ta komunia dzisiaj:/ na szczęście jesteśmy zaproszeni tylko na obiad do restauracji- Kościół jest taki mały, że ksiądz na uroczystość zaprosił wyraźnie tylko dzieci z rodzicami!
Dzięki dziewczyny. Jutro miałam zrobić rano zlecony pakiet badań w labie, a teraz się zastanawiam czy warto wydawać kasę bo może za chwilę będzie po wszystkim. W połowie lipca muszę wrócić do pracy, a oczywiście nie załatwiłam córce żadnej opieki bo zaszłam ( zgodnie z planem zresztą) w ciążę więc jestem, brzydko mówiąc, w czarnej dupie:(2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Witam niedzielnie U mnie piękne słońce, ciepełko Niestety dość pracowicie bo pod domem jeździ mi koparka A u sąsiadów trwają roboty budowlane ...( tak tak, w niedzielę....)
Azzura ja poprzednie ciąże obie plamiłam, trafiałam na izbę ale na szczęście wszystko było ok. Ważne, że nie jest żywo czerwona krew. Chociaż ja każdy niepokój zawsze rozwiązuję dzwoniąc do mojego ginekologa
Lotopałanka szczerze mówiąc już zapomniałam co ja jadłam w poprzedniej ciąży Ale znowu będę zagłębiać się w temat. W tamtej ciąży pięknie cukier zbiłam , że na czczo na diecie miałam 75-80 Mam nadzieję, że teraz też się uda.
-
Azzura mi na ostatniej wizycie mowiła gin że nawet jak będa lekkie plamienia to nie ma się co martwić bo to się zdarza... powodem do niepokoju jest jasnoczerwona krew na bieliźnie ! Nie wygaduj takich czarnych scenariuszy, będzie wszystko dobrze ! zrób zlecone badania i może umów się wcześniej na wizytę, głowa do góry kochana!
-
Paula, wczoraj już rozmawiałam z doktorkiem. Zwiększył dawkę dupka, kazał odpoczywać, nie spacerować z córką ( ostatnio się chwaliłam, że potrafię z wózkiem zrobić kilkanaście km dziennie:-)) i nie gotować obiadu( tu chyba żartował, bo ja z reguły nie gotuję). W poniedziałek mam zadzwonić i będzie decyzja czy przyspieszamy wizytę ( miała być dopiero w następnym tygodniu) czy co...
Na tym etapie to nikt mi nic innego nie zaleci jak zwiększenie progesteronu i oszczędzanie się. Więc czekam. Choć radość z początkow ciąży prysła.
-
Witam...
Paula to zazdroszczę mi w poprzedniej tak cukry szalał mimo insuliny że szok... Żadnego chleba normalnego nie mogłam jeść... Tylko ten wassa bo inaczej cukier kosmos....
Azzurra co to za myślenie... Nie wolno tak... Myślimy pozytywnie... Musi być dobrze...
Ciacho wyszło pycha... -
Lotopałanka wrote:Witam...
Paula to zazdroszczę mi w poprzedniej tak cukry szalał mimo insuliny że szok... Żadnego chleba normalnego nie mogłam jeść... Tylko ten wassa bo inaczej cukier kosmos....
Azzurra co to za myślenie... Nie wolno tak... Myślimy pozytywnie... Musi być dobrze...
Ciacho wyszło pycha...
Za mną tak chodzi ciacho z rabarbarem od wczoraj, że chyba zrobię jutro. Bo dziś to rabarbaru raczej nigdzie nie upoluję -
Azzurra wrote:Plamienie takie wodniste, brązowawo zabarwione, bez żadnego śluzu.
Dzięki dziewczyny. Jutro miałam zrobić rano zlecony pakiet badań w labie, a teraz się zastanawiam czy warto wydawać kasę bo może za chwilę będzie po wszystkim. W połowie lipca muszę wrócić do pracy, a oczywiście nie załatwiłam córce żadnej opieki bo zaszłam ( zgodnie z planem zresztą) w ciążę więc jestem, brzydko mówiąc, w czarnej dupie:(
Z ciekawości przewertowalam rano literaturę na temat plamien w pierwszym trymestrze, i raczej rzadkością jest ich nie występowanie. Związane jest to najczęściej że spadkiem /wahnieciami poziomu hormonów ciążowych w terminach przypadających na terminy kolejnych miesiączek, ale po paru dniach wszystko wraca do normy. Jedną będzie bolało podbrzusza, a inna będzie plamic. Dopóki to nie jest czerwona krew, nie ma powodu do paniki. Rozumiem, że się denerwujesz,, ale postaraj się podejść do tego na spokojnie bo to naprawdę brzmi sensownie, że to jednak po prostu fizjologia na tym etapie ciąży
Trzymam kciuki, żeby te plamienia jak najszybciej się u Ciebie wyciszyly, wtedy sama zobaczysz, że nie było powodów do zmartwień -
Lotopałanka wrote:Ja mam właśnie drozdzowe z rabarbarem... Podaj adres to podeślę....
Za mną chodzi ten przepis:
https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/rabarbar/ciasto_kruche_z_rabarbarem_beza/przepis.html
Chyba jutro wypróbuje ten przepis, bo uwielbiam beze, wiec wydaje mi się, że może być pyszne -
Hej wszystkim :-*
Hehe też miałam to ciasto zrobić, ale jednak zwyciężyło drożdżowe, bo miałam ochotę na bardziej suche
My zbieramy się na Komunie, ale też opuszczam kościół bo szczerze nie uśmiecha mi się stać na podwórku z 2 godziny na taki upał, a wiem, że do kościoła się nie wepcham no trudno za tydzień znowu komunia, ale wtedy w innym kościele i wiem, że tam będzie można siąść w kościele miłego dnia :-*4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Dziewczyny, przechodzę na Facebooka więc nie będę tu pisać. Wszystkim życzę dużo zdrowia i spokoju i jestem pewna że w grudniu wszystkie urodzicir piękne i zdrowe bobaski!
Jeszcze raport : oczywiście nie wytrzymałam i w piątek byłam na USG. Widzieliśmy pięknego bobaska 2.45 cm i nadrobił aż 3 dni!! Obecnie to 9+3 TC.slyszelismy serduszko i mały się ruszył!! Powodzenia wszystkim!Lotopałanka, Violet Flower, futuremama, Aguś 90, Malutka_94 lubią tę wiadomość
-
Hej! Ja Karmelkova wczoraj tez przespalam 3godziny! Dzisiaj komunia więc o tym nie ma mowy do kościoła nie pojechalam bo malutki a też nie uśmiechalo mi się stać pod kościołem. Do tego mnie mdli i pobolewa po prawej stronie podbrzusze.
Rano jeszcze na uczelni bo egzamin miałam ale poszło gładko
Teraz tylko przetrwać ten dzień z mdłościami na Komunii i będzie super ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 11:14