Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
bondzik007 wrote:Mnie tez łapią okropne glody a jak dopuszczę tak na maksa to mam mdłości. Np rano: pusty żołądek i po prostu mdli niemiłosiernie.
A co do plamien ja miałam dobre 1,5tyg. Gin nie kazała jechać na IP ani do siebie. Zwiększyła dupka do 2x2 oraz relanium i ustało. Do tego leeniiiuuchowaanie mam nadzieję ze z Bobo wszystko okej, bo w brzuchu od czasu do czasu cos zakluje , pociągnie.. wczoraj w wannie mialan taki jakby skurcz który promieniowal do nogi, ale przeszło po paru sekundach.
Dla mnie te bóle i ciągnięcia co jakiś czas to dobry znak, przecież to znak, że macica się rozciąga. Jak nie miałam tego parę dni to wtedy się martwiłam.
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
Ja mam znowu często te bóle, tak jakby ciągnięcia obu jajników na raz ale też takie trochę miesiączkowe, mam nadzieję, że to faktycznie rozciąganie, bo towarzyszy mi od samego początku, więc mam nadzieję, że to nic złego4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Azzura Kochana, nie przejmuj się. Lez, odpoczywaj, to pewnie nic złego. Może po prostu plamienie przypadające na termin kolejnej miesiączki dobrze, że brąz a nie czerwone. Będzie wszystko dobrze :*
-
Violet, no właśnie leżę. Mąż się zajmuje córką ( nawet wziął ją do znajomych i po drodze kupil jej SAM ładne buty i rajstopki w odpowiednim rozmiarze:-)), pizza i makaron do nas jedzie z restauracji ( choć i tak często nie gotuję, bo jestem w tym tragiczna) i staram się nie czytać o plamieniach w ciąży, choć średnio mi wychodzi. Faktycznie, za kilka dni powinnam dostać kolejną @, może to to( szkoda, że sama o tym rano pisałam, a u siebie nie policzyłam:-)
-
Azzurra wrote:Violet, no właśnie leżę. Mąż się zajmuje córką ( nawet wziął ją do znajomych i po drodze kupil jej SAM ładne buty i rajstopki w odpowiednim rozmiarze:-)), pizza i makaron do nas jedzie z restauracji ( choć i tak często nie gotuję, bo jestem w tym tragiczna) i staram się nie czytać o plamieniach w ciąży, choć średnio mi wychodzi. Faktycznie, za kilka dni powinnam dostać kolejną @, może to to( szkoda, że sama o tym rano pisałam, a u siebie nie policzyłam:-)
A mąż super ogarnął. Czasem nie doceniamy tych naszych mężczyznAzzurra lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam bóli ... w sumie jem magnezu dużo może temu
Dzisiaj to spałam 3h , nie czuje sie zbytnio dalej ale ciutke lepiej
M ładnie sprzata ;p" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkovaa wrote:Ja nie mam bóli ... w sumie jem magnezu dużo może temu
Dzisiaj to spałam 3h , nie czuje sie zbytnio dalej ale ciutke lepiej
M ładnie sprzata ;p
Jaka dziennie dawkę magnezu bierzesz i jakiej firmy?
Ja też już leniuchuje po kąpieli mąż do mnie właśnie z ogródka dzwonil, w którym miejscu ma sadzic drzewo napisałam mu, że skoro już spłodził dziecko, dom kupiony i drzewo zasądzone to teraz może jechać po jakieś pyszne lody dla ciężarnej żonyolciaa, futuremama, Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Oj, czasem nie doceniamy. Ja to w ogóle jakaś jestem na tym punkcie dziwna. Wydaje mi się, ze nikt nie nakarmi/nie przewinie/nie ubierze Małej tak jak to zrobię ja. Co nie jest prawdą, bo chłop sobie całkiem nieźle radzi.
Dziś rano w przypływie agresji w związku z bałaganem w kuchni rzuciłam małżonkowi, że po następnej wizycie u gina okłamie go że kazał mi leżeć i niech se sam ten bajzel ogarnia, a ja będę pachnieć.
Wykrakałam sobie:(
-
Karolcia27 wrote:Jaka dziennie dawkę magnezu bierzesz i jakiej firmy?
Ja też już leniuchuje po kąpieli mąż do mnie właśnie z ogródka dzwonil, w którym miejscu ma sadzic drzewo napisałam mu, że skoro już spłodził dziecko, dom kupiony i drzewo zasądzone to teraz może jechać po jakieś pyszne lody dla ciężarnej żony
Magnezu nie idzie przedawkować więc jak nic mi nie jest to biorę sobie jedną lub 2 obecnie mam chela mag b mama pisze ze jedną brac ale mozna i więcej w ciąży w sumie jak jest potrzeba , ale już mi się kończą i ze w prenatal duo mam duzo b6 bede kupwac slow mag on dobrze przyswajalny ten bez wit B wczesniej brałam asparagin po 4 tabletki ale mam potas teraz osobno więc go nie biorę
Skurcze macicy czy plamienia lubią się pojawiac przy niedoborach potasu ja teraz mam 2 jeden w tabletkach takie niebieskie nazwe napisze jak trzeba bedzie i drugi na recepte dostałam do rozpuszczania ale to tak juz wypic jak spada bardzo takze ja go pije tak raz w tyg bo na razie mi wyszedł ok ) co 2 tyg sprawdzam magnez potas i takie tam jeszcze co musze" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Ja ciasto drożdżowe z malinami chcę i chyba jeszcze dzis zrobie bo mi lepiej
O to juz 20 ... tp chyba jednak zrezygnuje hehe jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 19:57
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Lotopałanka wrote:Hej
Mi dziś cały dzień głowa pęka aż myślę czy sięgnąć po paracetamol...
Mąż miał ochotę na ciasto Drożdżowe to właśnie rośnie... U nas malowanie ścian...
Azzurra odpoczywaj i obserwuj będzie ok...
Też miałabym ochotę na ciasto drożdżowe:D a musiałam się zadowolić średnią pizzą i za tłustą carbonarra:/
Może też coś z tą pogodą jest nie teges. W stolicy co prawda burzy nie było, ale chyba jakiś front burzowy po Polsce krąży...
-
Ojj też kiepsko się dziś czuję, ale to raczej po obiedzie Zjadłam pierogi i jest mi nie dobrze i senność mnie złapała, ciekawe czy to nie cukier Od poniedziałku obiecuję pięknie zacząć dietę.
Azzura odpoczywaj :* Mam nadzieję, że więcej plamienie się nie pojawi.
U mnie dziś bardzo intensywny dzień, nawet jakbym chciała poleżeć nie było jak i kiedy -
Paulo, jak mialam cukrzycę, to mi po jednym pierogu już cukier szybowal, więc odstawilam i pierogi, i nalesniki. Ciężko było, bo lubię takie maczne dania.
Wczoraj czułam się tragicznie, dziś już lepiej, bo mąż zabrał młodego na wycieczkę, a ja mogłam poleżeć. -
Kai wiem ale miałam do weekendu zrobić sobie lekki luz A mam za swoje. Już mi się odechciało hehe zaczynam już na 100 % i w poniedziałek pójdę o paski zapytać do glukometru
Lotopałanka uwielbiam drożdżowe Ale o nim też mogę zapomnieć w tym roku -
Coś chyba jest faktycznie, bo mnie też głowa dzisiaj cmi, ale na szczęście nie aż tak żeby brać przeciwbólowe. Ale już kilka razy w ciąży brałam Apap.
Dzięki Karmelkova, jakoś nie pomyślałam o potasie, kupię w poniedziałek:-)
Ja biorę magneb6 3x1 już od jakiegoś miesiąca:-)4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Pochodziłam chwilę na orbitreku żeby coś tam spalić cukru, w poprzedniej ciąży diabetolog bardzo pochwalał hehhhhhh
Właśnie zrobiłam wodę z cytryną uwielbiam ostatnio kwaśne Ogórki kiszone i cytrusy wymiatają, tak jak w poprzednich ciążach