X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • giovanedonore Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Mnie tez łapią okropne glody ;D a jak dopuszczę tak na maksa to mam mdłości. Np rano: pusty żołądek i po prostu mdli niemiłosiernie.

A co do plamien ja miałam dobre 1,5tyg. Gin nie kazała jechać na IP ani do siebie. Zwiększyła dupka do 2x2 oraz relanium i ustało. Do tego leeniiiuuchowaanie :) mam nadzieję ze z Bobo wszystko okej, bo w brzuchu od czasu do czasu cos zakluje , pociągnie.. wczoraj w wannie mialan taki jakby skurcz który promieniowal do nogi, ale przeszło po paru sekundach.

Dla mnie te bóle i ciągnięcia co jakiś czas to dobry znak, przecież to znak, że macica się rozciąga. Jak nie miałam tego parę dni to wtedy się martwiłam.

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu często te bóle, tak jakby ciągnięcia obu jajników na raz ale też takie trochę miesiączkowe, mam nadzieję, że to faktycznie rozciąganie, bo towarzyszy mi od samego początku, więc mam nadzieję, że to nic złego :-(

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura Kochana, nie przejmuj się. Lez, odpoczywaj, to pewnie nic złego. Może po prostu plamienie przypadające na termin kolejnej miesiączki :) dobrze, że brąz a nie czerwone. Będzie wszystko dobrze :*

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet, no właśnie leżę. Mąż się zajmuje córką ( nawet wziął ją do znajomych i po drodze kupil jej SAM ładne buty i rajstopki w odpowiednim rozmiarze:-)), pizza i makaron do nas jedzie z restauracji ( choć i tak często nie gotuję, bo jestem w tym tragiczna) i staram się nie czytać o plamieniach w ciąży, choć średnio mi wychodzi. Faktycznie, za kilka dni powinnam dostać kolejną @, może to to( szkoda, że sama o tym rano pisałam, a u siebie nie policzyłam:-)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Violet, no właśnie leżę. Mąż się zajmuje córką ( nawet wziął ją do znajomych i po drodze kupil jej SAM ładne buty i rajstopki w odpowiednim rozmiarze:-)), pizza i makaron do nas jedzie z restauracji ( choć i tak często nie gotuję, bo jestem w tym tragiczna) i staram się nie czytać o plamieniach w ciąży, choć średnio mi wychodzi. Faktycznie, za kilka dni powinnam dostać kolejną @, może to to( szkoda, że sama o tym rano pisałam, a u siebie nie policzyłam:-)
    Ja wlasnie w terminie kolejnej miesiączki, parę dni temu miałam takie mocniejsze pobolewania podbrzusza, ale samo przeszło. Czytałam że u wielu kobiet w całym pierwszym trymestrze mogą być te plamienia. Myślę, że to to u Ciebie i samo przejdzie :) bądź dobrej myśli.

A mąż super ogarnął. Czasem nie doceniamy tych naszych mężczyzn :)

Azzurra lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam bóli ... w sumie jem magnezu dużo może temu :)
    Dzisiaj to spałam 3h , nie czuje sie zbytnio dalej ale ciutke lepiej
    M ładnie sprzata ;p

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja nie mam bóli ... w sumie jem magnezu dużo może temu :)
    Dzisiaj to spałam 3h , nie czuje sie zbytnio dalej ale ciutke lepiej
    M ładnie sprzata ;p

Jaka dziennie dawkę magnezu bierzesz i jakiej firmy? :-)

Ja też już leniuchuje po kąpieli :-) mąż do mnie właśnie z ogródka dzwonil, w którym miejscu ma sadzic drzewo :-) napisałam mu, że skoro już spłodził dziecko, dom kupiony i drzewo zasądzone to teraz może jechać po jakieś pyszne lody dla ciężarnej żony :-P

olciaa, futuremama, Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, czasem nie doceniamy. Ja to w ogóle jakaś jestem na tym punkcie dziwna. Wydaje mi się, ze nikt nie nakarmi/nie przewinie/nie ubierze Małej tak jak to zrobię ja. Co nie jest prawdą, bo chłop sobie całkiem nieźle radzi.

Dziś rano w przypływie agresji w związku z bałaganem w kuchni rzuciłam małżonkowi, że po następnej wizycie u gina okłamie go że kazał mi leżeć i niech se sam ten bajzel ogarnia, a ja będę pachnieć.

Wykrakałam sobie:(

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Jaka dziennie dawkę magnezu bierzesz i jakiej firmy? :-)

Ja też już leniuchuje po kąpieli :-) mąż do mnie właśnie z ogródka dzwonil, w którym miejscu ma sadzic drzewo :-) napisałam mu, że skoro już spłodził dziecko, dom kupiony i drzewo zasądzone to teraz może jechać po jakieś pyszne lody dla ciężarnej żony :-P

Magnezu nie idzie przedawkować więc jak nic mi nie jest to biorę sobie jedną lub 2 obecnie mam chela mag b mama pisze ze jedną brac ale mozna i więcej w ciąży w sumie jak jest potrzeba , ale już mi się kończą i ze w prenatal duo mam duzo b6 bede kupwac slow mag on dobrze przyswajalny ten bez wit B :) wczesniej brałam asparagin po 4 tabletki ale mam potas teraz osobno więc go nie biorę :)
    Skurcze macicy czy plamienia lubią się pojawiac przy niedoborach potasu ja teraz mam 2 jeden w tabletkach takie niebieskie nazwe napisze jak trzeba bedzie i drugi na recepte dostałam do rozpuszczania ale to tak juz wypic jak spada bardzo :) takze ja go pije tak raz w tyg bo na razie mi wyszedł ok ) co 2 tyg sprawdzam magnez potas i takie tam jeszcze co musze :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mi dziś cały dzień głowa pęka aż myślę czy sięgnąć po paracetamol...

Mąż miał ochotę na ciasto Drożdżowe to właśnie rośnie... U nas malowanie ścian...

Azzurra odpoczywaj i obserwuj będzie ok...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciasto drożdżowe z malinami chcę i chyba jeszcze dzis zrobie bo mi lepiej :)
    O to juz 20 ... tp chyba jednak zrezygnuje hehe jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 19:57

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej
    Mi dziś cały dzień głowa pęka aż myślę czy sięgnąć po paracetamol...

Mąż miał ochotę na ciasto Drożdżowe to właśnie rośnie... U nas malowanie ścian...

Azzurra odpoczywaj i obserwuj będzie ok...
    W ciąży podobno można paracetamol. Ja brałam poprzednio jak mi głową pękała w związku z wynikami PAPP-A:/
    Też miałabym ochotę na ciasto drożdżowe:D a musiałam się zadowolić średnią pizzą i za tłustą carbonarra:/
    Może też coś z tą pogodą jest nie teges. W stolicy co prawda burzy nie było, ale chyba jakiś front burzowy po Polsce krąży...

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie dzis głowa ćmi ;/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj też kiepsko się dziś czuję, ale to raczej po obiedzie :( Zjadłam pierogi i jest mi nie dobrze i senność mnie złapała, ciekawe czy to nie cukier :/ Od poniedziałku obiecuję pięknie zacząć dietę.

Azzura odpoczywaj :* Mam nadzieję, że więcej plamienie się nie pojawi.

U mnie dziś bardzo intensywny dzień, nawet jakbym chciała poleżeć nie było jak i kiedy :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulo, jak mialam cukrzycę, to mi po jednym pierogu już cukier szybowal, więc odstawilam i pierogi, i nalesniki. Ciężko było, bo lubię takie maczne dania.
    Wczoraj czułam się tragicznie, dziś już lepiej, bo mąż zabrał młodego na wycieczkę, a ja mogłam poleżeć. :-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciasto Drożdżowe to mój debiut... Zobaczymy co wyjdzie.... :) najwyżej jakieś nie wiadomo co będziemy jeść hahaha

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wiem ale miałam do weekendu zrobić sobie lekki luz :P A mam za swoje. Już mi się odechciało hehe zaczynam już na 100 % i w poniedziałek pójdę o paski zapytać do glukometru

Lotopałanka uwielbiam drożdżowe :) Ale o nim też mogę zapomnieć w tym roku :(

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od wtorku idę na dietę a w pon kupuję glukometr... Dziewczyny mają lepsze wyniki i są na dietach i pod opieką diabetologow więc 4 czerwca będę się klocila o skierowanie do diabetologa

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś chyba jest faktycznie, bo mnie też głowa dzisiaj cmi, ale na szczęście nie aż tak żeby brać przeciwbólowe. Ale już kilka razy w ciąży brałam Apap.

Dzięki Karmelkova, jakoś nie pomyślałam o potasie, kupię w poniedziałek:-)
    Ja biorę magneb6 3x1 już od jakiegoś miesiąca:-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochodziłam chwilę na orbitreku żeby coś tam spalić cukru, w poprzedniej ciąży diabetolog bardzo pochwalał hehhhhhh

Właśnie zrobiłam wodę z cytryną uwielbiam ostatnio kwaśne :P Ogórki kiszone i cytrusy wymiatają, tak jak w poprzednich ciążach :P

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ