Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolino, ja przy pierwszej ciąży mialam takie bóle podbrzusza, że z pracy zgieta w pół wracalam. I tak codziennie. Nie miało to w ogóle znaczenia dla ciąży, bo ta rozwijała się bardzo ładnie. Teraz też mam bóle, ale rzadziej i mniejsze. Za to ogólne samopoczucie mam chyba gorsze: zmeczenie, mdłości itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 21:33
-
Kai wrote:Karolino, ja przy pierwszej ciąży mialam takie bóle podbrzusza, że z pracy zgieta w pół wracalam. I tak codziennie. Nie miało to w ogóle znaczenia dla ciąży, bo ta rozwijała się bardzo ładnie. Teraz też mam bóle, ale rzadziej i mniejsze. Za to ogólne samopoczucie mam chyba gorsze: zmeczenie, mdłości itp.
Dziękuję za dobre słowo mam taką nadzieję, bo skoro to już trwa tyle czasu, nie ma plamien ani skurczów to myślę, że to to rozciąganie. Poza tym zauważyłam, że najczęściej się pojawia po przemęczeniu, staniu w pracy, czy jakiś dłuższych zakupach itp, po prostu większym zmęczeniu... Ja od kilku dni czuję się trochę lepiej, najgorszej jest wieczorami, ale tak mi się wydaje, że chyba najgorsze samopoczucie już za mną i że teraz z każdym dniem będzie już coraz lepiej... Obym tylko nie wykrakała4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Ja też mam takie bole ale biorąc pod uwagę że widziałam serce dopiero kilka dni temu, odbieram to jako sygnał że nadal jestem ciąży.. wizytę mam za 4 tygodnie i byłoby mi lepiej psychicznie odczuwać objawy ciąży. To moja pierwsza ciąża i oczywiście przeczytałam już chyba cały internet na temat statystyk. Liczby i objawy do mnie przemawiają.
-
Dziewczyny na trochę wyzszym etapie niż ja tygodniami, kiedy zaczelyscie wyczuwac powiększona macice czy takie jakby trochę twardsze spojenie lonowe /miejsce nad spojeniem?
Ja jako tako żadnego brzuszka jeszcze nie mam, ani nic mi nie odstaje od normy
Ale każde spodnie zaczynają w podbrzuszu cisnąć (jedyne dobre to te na gumce) i czuję jakby taki obrzęk nad tym spojeniem. Czyli chyba się ta ciąża rozwija, bo jeszcze tydzien temu tak nie było.
Mam jeszcze pytanie odnośnie badania na grupę krwi: jak to się odbywa i jak długo czekalyscie na wynik? Normalnie drukują wynik jak wszystkie wyniki, czy jakieś specjalne zaświadczenie /koperta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 22:06
-
Violet Flower wrote:Dziewczyny na trochę wyzszym etapie niż ja tygodniami, kiedy zaczelyscie wyczuwac powiększona macice czy takie jakby trochę twardsze spojenie lonowe /miejsce nad spojeniem?
Ja jako tako żadnego brzuszka jeszcze nie mam, ani nic mi nie odstaje od normy
Ale każde spodnie zaczynają w podbrzuszu cisnąć (jedyne dobre to te na gumce) i czuję jakby taki obrzęk nad tym spojeniem. Czyli chyba się ta ciąża rozwija, bo jeszcze tydzien temu tak nie było.
Mam jeszcze pytanie odnośnie badania na grupę krwi: jak to się odbywa i jak długo czekalyscie na wynik? Normalnie drukują wynik jak wszystkie wyniki, czy jakieś specjalne zaświadczenie /koperta?
Wydaje mi się, że w skończonym 8 tygodniu jakoś tak...
Co do badania krwi ja miałam w diagnostyce podwójne oznaczenie wraz z kartą identyfikacyjną (wygląda jak dowód ma dane j grupę krwi wpisaną i jest uznawana w placówkach medycznych) przychodzi wynik w kopercie do odebrania w laboratorium, czas jest do 7 dni roboczych, odebrałam z innymi wynikami po 4 dniach. Odbywa siè po dwukrotnym pobraniu krwi przez inne panie i o innych godzinach.
Cześć dziewczyny!
Jednak chyba istnieje jakiś związek między wypoczętem organizmu, a objawami... tak jak mówiła niedawno o tym mamaginekolog
Mam do Was pytanie czy jak zdarza Wam się spotkać z muszlą w niedalekim odstępie od zażycia leku to powtarzacie czynności i łykacie nową tabletkę?Violet Flower lubi tę wiadomość
-
TaPaT a ile płaciłaś za wyrobienie takiej karty?
Kurcze mnie gin pytał o grupę krwi i oczywiście miałam w tamtej ciąży badaną, ale jak wszystkie badania mam tak papierka z grupą krwi nie mogę znaleźć. Mam w karcie ciąży i na wypisie, ale pewnie tego położna mi nie uzna teraz żeby kartę ciąży założyć?
Można w laboratorium prosić o kopię wyniku badania? -
futuremama wrote:TaPaT a ile płaciłaś za wyrobienie takiej karty?
Kurcze mnie gin pytał o grupę krwi i oczywiście miałam w tamtej ciąży badaną, ale jak wszystkie badania mam tak papierka z grupą krwi nie mogę znaleźć. Mam w karcie ciąży i na wypisie, ale pewnie tego położna mi nie uzna teraz żeby kartę ciąży założyć?
Można w laboratorium prosić o kopię wyniku badania? -
TaPaT wrote:Wydaje mi się, że w skończonym 8 tygodniu jakoś tak...
Co do badania krwi ja miałam w diagnostyce podwójne oznaczenie wraz z kartą identyfikacyjną (wygląda jak dowód ma dane j grupę krwi wpisaną i jest uznawana w placówkach medycznych) przychodzi wynik w kopercie do odebrania w laboratorium, czas jest do 7 dni roboczych, odebrałam z innymi wynikami po 4 dniach. Odbywa siè po dwukrotnym pobraniu krwi przez inne panie i o innych godzinach.
Cześć dziewczyny!
Jednak chyba istnieje jakiś związek między wypoczętem organizmu, a objawami... tak jak mówiła niedawno o tym mamaginekolog
Mam do Was pytanie czy jak zdarza Wam się spotkać z muszlą w niedalekim odstępie od zażycia leku to powtarzacie czynności i łykacie nową tabletkę?
Co do powtórnego zażywania leku, nie wiem jak jest u kobiet w ciąży. Ale kiedyś tłumaczył mi to pediatra syna, że nie powinno się powtórnie zażywać leku po wymiotach, ponieważ leki szybko się wchłaniają i zawsze w jakiejś części lek zdąży się wchlonac do krwi zanim zwymiotujesz. Ale nie wiem na ile to jest prawda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 07:41
mkgk lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:Hej
Jeśli chodzi o grupę krwi to z książeczki honorowego dawcy krwi uznają wynik??
Właśnie siedzę w kolejce w diagnostyce - pół dnia chyba tu spędzę... -
Kai wrote:No właśnie ja też muszę powtarzać grupę krwi, chociaż nie wiem po co, przecież mi się nie zmieniła... jakieś durne przepisy podobno teraz weszły. Pewnie po to, by na tym zarabiać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 08:49
-
Dzien dobry wszystkim
My po wczorajszej wizycie jestesmy zadowoleni . Wkoncu widzieliśmy nasza kruszynkę . Sserduszko biło 170mbp, mierzy 2,61 cm .
Wyliczyli date na 13/12, . Kolejne usg mam za 2 tyg
Z miesiączki wynikało ze to 10+3 a tutaj tydzień mniej z usg ?
Czy u was tez takie różnice są ?
Pozdrawiam i życzę miłego dniaViolet Flower, Kai, TaPaT, olciaa, futuremama, Dip88, Malutka_94, Paula222, Malinowa_Czekolada, agniecha2101, Angelika83, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
ZUZAUK wrote:Dzien dobry wszystkim
My po wczorajszej wizycie jestesmy zadowoleni . Wkoncu widzieliśmy nasza kruszynkę . Sserduszko biło 170mbp, mierzy 2,61 cm .
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
U mnie na razie pierwsze usg (dwa tygodnie temu) pokrylo się z terminem OM. Zobaczymy co pokaże kolejneWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 09:09
ZUZAUK lubi tę wiadomość
-
Graulacje Zuzauk. To już kawał dzieciaka.ZUZAUK lubi tę wiadomość
-
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Być może owulacja się przesunęła ? Ewentualnie później doszło do inplantacji? Zawsze miałaś cykle 28dniowe?
-
Zuzauk grayulacje! :*
Ja tez dwa tygodnie miałam równo z OM zobaczymy jak teraz w piątek. Modlę się żeby wszystko było okejZUZAUK lubi tę wiadomość