X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wyskoczyło mi 30 % ciąży za mną, jupi !

A tak poważnie, czuję się super. Mdłości minęły już chyba całkowicie, siły mam, chęci mam ;)

Lotopałanka u mnie jeśli chodzi o grupę to brali z takiego plastikowego co dostałam w centrum krwiodawstwa ze swoją grupą :) To uchodzi jako dokument ważny potwierdzony dokumentem tożsamości :)

ZUZAUK u mnie jest różnica między terminem @ a USG 5 dni ;)

Agniecha współczuję mdłości... Mi od nie dawna odpuściły i czuję się jak w siódmym niebie...

Azzura a co u Ciebie? Jak tam sytuacja?

Co do grupy krwi ja swoją znam od dawna, mam kartę honorowego dawcy z oznaczoną grupą ;) A i mam identyczną grupę jak mąż, więc w razie co możemy sobie oddać hehe ;)

TaPaT, Violet Flower, agniecha2101, Karmelkovaa, Azzurra, inaa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh u mnie 26,8% ciąży za mną.... :)

No ja mam papierową książeczkę dawcy że zdjęciem danymi itd a zapytam na wizycie jak pójdę.... A moja przygoda krwiodawstwem już niestety się skończyła...

Azzurra lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 zazdroszczę super samopoczucia. Ja wciąż się czuję jak nie ja, mdłości moją zmorą. Ale na Twoim etapie będę za trzy tygodnie, więc już bliżej niż dalej:)

A pamiętasz może czy w poprzednich ciążach przeszło Ci złe samopoczucie na podobnym etapie tygodni? Szukam jakiegoś wspólnego mianownika, bo w poprzedniej ciąży jakoś szybko mi opuściło...

Paula222, Madlen_:) lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka moja się skończyła wraz z 1 ciążą ;) Była nie udana, później kolejna, później znów nie udana , później synek , tatuaż ( też trzeba odczekać 6 m po zrobieniu z tego co pamiętam) , no i teraz znowu ciąża... Ale myślę że porodzę dzieci i znów będę chodzić oddawać krew :)

A u Ciebie jakieś przeciwwskazania? Bo ja mam naturalną małopłytkowość, ale podobno taka moja natura :P I pomimo że troche poniżej normy to mam to od zawsze więc biorą...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Paula222 zazdroszczę super samopoczucia. Ja wciąż się czuję jak nie ja, mdłości moją zmorą. Ale na Twoim etapie będę za trzy tygodnie, więc już bliżej niż dalej:)

A pamiętasz może czy w poprzednich ciążach przeszło Ci złe samopoczucie na podobnym etapie tygodni? Szukam jakiegoś wspólnego mianownika, bo w poprzedniej ciąży jakoś szybko mi opuściło...

W 1 ciąży miałam bardzo mało mdłości, prawie w ogóle, ale ostatni raz właśnie w 11 tyg . W drugiej patrzę na starym wykresie ustąpiły wraz z zakończeniem 10 tyg :) Teraz widać , że podobnie. Ale ta ciąża jest zdecydowanie najgorsza, pod względem mdłości :( Dobrze, że to już koniec :) ( mam nadzieję ;) )

Violet Flower lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG

Wysłany: 14 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    W 1 ciąży miałam bardzo mało mdłości, prawie w ogóle, ale ostatni raz właśnie w 11 tyg . W drugiej patrzę na starym wykresie ustąpiły wraz z zakończeniem 10 tyg :) Teraz widać , że podobnie. Ale ta ciąża jest zdecydowanie najgorsza, pod względem mdłości :( Dobrze, że to już koniec :) ( mam nadzieję ;) )
    Czyli nie mam się co nastawiac że z dnia na dzień przejdzie :)

U mnie też jest dużo gorzej teraz. Zauważyłam, że mam dużo bardziej wrażliwy układ pokarmowy niż w poprzedniej ciąży. Co chwilę boli mnie żołądek, po jedzeniu które nigdy mi nie szkodzilo. Dodatkowo jak nie biegunki, to wzdęcia... I tak w kółko :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet ja to w ogóle mam wrażenie, że co ciąża to mdłości coraz gorsze... :/ Z dnia na dzień nie przejdzie, ale zaczynają być ,, luki'' dobrego samopoczucia :) Dla mnie to był znak , że jest coraz lepiej :) Chociaż 7-8-9 tydz był chyba najgorszy :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG

Wysłany: 14 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Violet ja to w ogóle mam wrażenie, że co ciąża to mdłości coraz gorsze... :/ Z dnia na dzień nie przejdzie, ale zaczynają być ,, luki'' dobrego samopoczucia :) Dla mnie to był znak , że jest coraz lepiej :) Chociaż 7-8-9 tydz był chyba najgorszy :/
    Teraz chyba jest najwyższy poziom beta hcg (8-10 tydzień), tak gdzieś czytałam, wiec pewnie dlatego te objawy są najbardziej uciążliwe. Po 10 Tc zaczyna spadać, wiec stąd pewnie Twoje dobre samopoczucie. Oby tak Ci już zostało :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie dawno wykryli łuszczycę a to niestety dyskwalifikuje na stałe :(

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz :) antygenów nie produkuje aktualnie wiec jestem spokojna. Mam tez dobrego ginekologa, wiec wierze, ze bedzie wiedział co ze mną zrobic, tym bardziej ze rodzę w szpitalu, w którym pracuje :)
    Tez byłam w szoku widząc minus, podobnie jak moja mama, która razem z moja siostra maja plus - cała nadzieja w tacie, ze nie jestem z kapusty ;)
    Kochana nawet jeśli oboje Twoich rodziców miało RH+ , to Ty możesz mieć RH-. Sama się trochę zdziwiłam jak czytałam na ten temat. Zerknij sobie np tu: http://m.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/kalkulatory/sprawdz-jaka-grupe-krwi-moze-miec-dziecko/
    U nas w ogóle wychodzi, że dziecko może mieć każdą możliwą grupę krwi, bo ja mam BRh+, a mąż ARh+ ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Lotopalanka wyślij kawałek do Krakowa :)

Za mną tak chodzi ciacho z rabarbarem od wczoraj, że chyba zrobię jutro. Bo dziś to rabarbaru raczej nigdzie nie upoluję :)
    Ja ciasto z rabarbarem piekłam w czwartek :-) taką dużą blachę, a dziś już nie ma ani kawałka :-P na szczęście rabarbar mam pod domem w ogródku ;-)

Violet Flower lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenqa92 wrote:
    agniecha 2101 współczuje złego samopoczucia. U mnie jutro zaczyna sie 12 tydzień a od około 2 tygodni nie mam już mdłości
    Zazdroszczę ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny. Jestem po wizycie. A od wczoraj miałam stan prawie przed zawałowy. Ale jest okej!! :) Dzidziuś rośnie. Ma 2,26cm. Po krwiaku nie ma śladu ale do końca pierwszego trymestru mam się jeszcze bardzo oszczędzać.

Pytałam o te plamienia. No i lekarka powiedziała, że jak są brudno-żółte to się nie ma czym kompletnie stresować i np teraz to nie wie czemu je mam, ale że tak bywa.

Także byle do kolejnej wizyty! Dobrze, że w międzyczasie mam jeszcze prenatalne bo bym osiwiała przez 4 tygodnie.

agniecha2101, Violet Flower, TaPaT, Lotopałanka, futuremama, ziuta.w, bondzik007, olciaa, Azzurra, Dip88, Malutka_94, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

oar8rjjgrkg2o91l.png

Wysłany: 14 maja 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    Hejo dziewczyny. Jestem po wizycie. A od wczoraj miałam stan prawie przed zawałowy. Ale jest okej!! :) Dzidziuś rośnie. Ma 2,26cm. Po krwiaku nie ma śladu ale do końca pierwszego trymestru mam się jeszcze bardzo oszczędzać.

Pytałam o te plamienia. No i lekarka powiedziała, że jak są brudno-żółte to się nie ma czym kompletnie stresować i np teraz to nie wie czemu je mam, ale że tak bywa.

Także byle do kolejnej wizyty! Dobrze, że w międzyczasie mam jeszcze prenatalne bo bym osiwiała przez 4 tygodnie.
    Suuper! Gratulacje :) no to szybko rośnie dzidziuś :)

Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 14 maja 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja ciasto z rabarbarem piekłam w czwartek :-) taką dużą blachę, a dziś już nie ma ani kawałka :-P na szczęście rabarbar mam pod domem w ogródku ;-)
    A ja się zebrać nie mogę do pieczenia. Tak mi dziś niedobrze i żołądek mnie boli, że nie mogę wstać z łóżka. Końcu pierwszego trymestru przybądź...

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kochana nawet jeśli oboje Twoich rodziców miało RH+ , to Ty możesz mieć RH-. Sama się trochę zdziwiłam jak czytałam na ten temat. Zerknij sobie np tu: http://m.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/kalkulatory/sprawdz-jaka-grupe-krwi-moze-miec-dziecko/
    U nas w ogóle wychodzi, że dziecko może mieć każdą możliwą grupę krwi, bo ja mam BRh+, a mąż ARh+ ;-)

Właśnie tutaj zostałam uświadomiona, wiec rozgrzeszylam rodziców i uwierzyłam, ze jednak nie jestem z kapusty ;)
    Pośmialiśmy sie ale tak czy inaczej zmotywowało ich to do zbadania grupy krwi - dla własnej informacji :)
    Dziekuje rownież Tobie za informacje.

Malinowa Czekolada gratuluje udanej wizyty i ze krwiaczek poszedł won! <3

agniecha2101 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:

Gratulacje :) będzie juz tylko dobrze iplamienia sio , póki nie są żywe czerwone to słucac doktorki i no stres :)

Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasze brzuszki ... ? bo my rośniemy nawet nie wiem czy nie za szybko haha... mam nadzieje ze z dzidziusiem dobrze wszystko :)
    Zwariuje do tych prenatalnych ;p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f8db6342443.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbfafb41b118.jpg

Violet Flower, agniecha2101, Martula78, Paula222, Dip88, Malinowa_Czekolada, Malutka_94, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

Wysłany: 14 maja 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Jak Wasze brzuszki ... ? bo my rośniemy nawet nie wiem czy nie za szybko haha... mam nadzieje ze z dzidziusiem dobrze wszystko :)
    Zwariuje do tych prenatalnych ;p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f8db6342443.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbfafb41b118.jpg
    Karnelkovaa wow, laseczka szczuplutka z Ciebie :) no u mnie na Razie nic nie widać. Tylko podbrzusze nad spojeniem jakby lekko powiększone :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi mówiła ze to u nas genetyczne ;p a ja suchar jestem to tez moze temu widac juz , sama nie wiem i tak mam shizy czy dzidzi tam sie wierci wizyta dopiero 25 nie wiem jak ja to wytrzymam ;p najlepsze ze juz długo nie ukryje a chciałabym jeszcze te 2 tyg wytrzymac i po prenatalnych juz otwarcie mówic bo na razie to strach ... a zasłaniac sie tez głupio

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ