Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś wyskoczyło mi 30 % ciąży za mną, jupi !
A tak poważnie, czuję się super. Mdłości minęły już chyba całkowicie, siły mam, chęci mam
Lotopałanka u mnie jeśli chodzi o grupę to brali z takiego plastikowego co dostałam w centrum krwiodawstwa ze swoją grupą To uchodzi jako dokument ważny potwierdzony dokumentem tożsamości
ZUZAUK u mnie jest różnica między terminem @ a USG 5 dni
Agniecha współczuję mdłości... Mi od nie dawna odpuściły i czuję się jak w siódmym niebie...
Azzura a co u Ciebie? Jak tam sytuacja?
Co do grupy krwi ja swoją znam od dawna, mam kartę honorowego dawcy z oznaczoną grupą A i mam identyczną grupę jak mąż, więc w razie co możemy sobie oddać heheTaPaT, Violet Flower, agniecha2101, Karmelkovaa, Azzurra, inaa lubią tę wiadomość
-
Heh u mnie 26,8% ciąży za mną....
No ja mam papierową książeczkę dawcy że zdjęciem danymi itd a zapytam na wizycie jak pójdę.... A moja przygoda krwiodawstwem już niestety się skończyła...
Azzurra lubi tę wiadomość
-
Paula222 zazdroszczę super samopoczucia. Ja wciąż się czuję jak nie ja, mdłości moją zmorą. Ale na Twoim etapie będę za trzy tygodnie, więc już bliżej niż dalej:)
A pamiętasz może czy w poprzednich ciążach przeszło Ci złe samopoczucie na podobnym etapie tygodni? Szukam jakiegoś wspólnego mianownika, bo w poprzedniej ciąży jakoś szybko mi opuściło...Paula222, Madlen_:) lubią tę wiadomość
-
Lotopałanka moja się skończyła wraz z 1 ciążą Była nie udana, później kolejna, później znów nie udana , później synek , tatuaż ( też trzeba odczekać 6 m po zrobieniu z tego co pamiętam) , no i teraz znowu ciąża... Ale myślę że porodzę dzieci i znów będę chodzić oddawać krew
A u Ciebie jakieś przeciwwskazania? Bo ja mam naturalną małopłytkowość, ale podobno taka moja natura I pomimo że troche poniżej normy to mam to od zawsze więc biorą... -
Violet Flower wrote:Paula222 zazdroszczę super samopoczucia. Ja wciąż się czuję jak nie ja, mdłości moją zmorą. Ale na Twoim etapie będę za trzy tygodnie, więc już bliżej niż dalej:)
A pamiętasz może czy w poprzednich ciążach przeszło Ci złe samopoczucie na podobnym etapie tygodni? Szukam jakiegoś wspólnego mianownika, bo w poprzedniej ciąży jakoś szybko mi opuściło...
W 1 ciąży miałam bardzo mało mdłości, prawie w ogóle, ale ostatni raz właśnie w 11 tyg . W drugiej patrzę na starym wykresie ustąpiły wraz z zakończeniem 10 tyg Teraz widać , że podobnie. Ale ta ciąża jest zdecydowanie najgorsza, pod względem mdłości Dobrze, że to już koniec ( mam nadzieję )Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:W 1 ciąży miałam bardzo mało mdłości, prawie w ogóle, ale ostatni raz właśnie w 11 tyg . W drugiej patrzę na starym wykresie ustąpiły wraz z zakończeniem 10 tyg Teraz widać , że podobnie. Ale ta ciąża jest zdecydowanie najgorsza, pod względem mdłości Dobrze, że to już koniec ( mam nadzieję )
U mnie też jest dużo gorzej teraz. Zauważyłam, że mam dużo bardziej wrażliwy układ pokarmowy niż w poprzedniej ciąży. Co chwilę boli mnie żołądek, po jedzeniu które nigdy mi nie szkodzilo. Dodatkowo jak nie biegunki, to wzdęcia... I tak w kółko -
Violet ja to w ogóle mam wrażenie, że co ciąża to mdłości coraz gorsze... Z dnia na dzień nie przejdzie, ale zaczynają być ,, luki'' dobrego samopoczucia Dla mnie to był znak , że jest coraz lepiej Chociaż 7-8-9 tydz był chyba najgorszy
-
Paula222 wrote:Violet ja to w ogóle mam wrażenie, że co ciąża to mdłości coraz gorsze... Z dnia na dzień nie przejdzie, ale zaczynają być ,, luki'' dobrego samopoczucia Dla mnie to był znak , że jest coraz lepiej Chociaż 7-8-9 tydz był chyba najgorszy
-
marrakech2708 wrote:Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz antygenów nie produkuje aktualnie wiec jestem spokojna. Mam tez dobrego ginekologa, wiec wierze, ze bedzie wiedział co ze mną zrobic, tym bardziej ze rodzę w szpitalu, w którym pracuje
Tez byłam w szoku widząc minus, podobnie jak moja mama, która razem z moja siostra maja plus - cała nadzieja w tacie, ze nie jestem z kapusty
U nas w ogóle wychodzi, że dziecko może mieć każdą możliwą grupę krwi, bo ja mam BRh+, a mąż ARh+👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Violet Flower wrote:Lotopalanka wyślij kawałek do Krakowa
Za mną tak chodzi ciacho z rabarbarem od wczoraj, że chyba zrobię jutro. Bo dziś to rabarbaru raczej nigdzie nie upolujęViolet Flower lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hejo dziewczyny. Jestem po wizycie. A od wczoraj miałam stan prawie przed zawałowy. Ale jest okej!! Dzidziuś rośnie. Ma 2,26cm. Po krwiaku nie ma śladu ale do końca pierwszego trymestru mam się jeszcze bardzo oszczędzać.
Pytałam o te plamienia. No i lekarka powiedziała, że jak są brudno-żółte to się nie ma czym kompletnie stresować i np teraz to nie wie czemu je mam, ale że tak bywa.
Także byle do kolejnej wizyty! Dobrze, że w międzyczasie mam jeszcze prenatalne bo bym osiwiała przez 4 tygodnie.agniecha2101, Violet Flower, TaPaT, Lotopałanka, futuremama, ziuta.w, bondzik007, olciaa, Azzurra, Dip88, Malutka_94, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Malinowa_Czekolada wrote:Hejo dziewczyny. Jestem po wizycie. A od wczoraj miałam stan prawie przed zawałowy. Ale jest okej!! Dzidziuś rośnie. Ma 2,26cm. Po krwiaku nie ma śladu ale do końca pierwszego trymestru mam się jeszcze bardzo oszczędzać.
Pytałam o te plamienia. No i lekarka powiedziała, że jak są brudno-żółte to się nie ma czym kompletnie stresować i np teraz to nie wie czemu je mam, ale że tak bywa.
Także byle do kolejnej wizyty! Dobrze, że w międzyczasie mam jeszcze prenatalne bo bym osiwiała przez 4 tygodnie.Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Ja ciasto z rabarbarem piekłam w czwartek taką dużą blachę, a dziś już nie ma ani kawałka na szczęście rabarbar mam pod domem w ogródku
-
agniecha2101 wrote:Kochana nawet jeśli oboje Twoich rodziców miało RH+ , to Ty możesz mieć RH-. Sama się trochę zdziwiłam jak czytałam na ten temat. Zerknij sobie np tu: http://m.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/kalkulatory/sprawdz-jaka-grupe-krwi-moze-miec-dziecko/
U nas w ogóle wychodzi, że dziecko może mieć każdą możliwą grupę krwi, bo ja mam BRh+, a mąż ARh+
Właśnie tutaj zostałam uświadomiona, wiec rozgrzeszylam rodziców i uwierzyłam, ze jednak nie jestem z kapusty
Pośmialiśmy sie ale tak czy inaczej zmotywowało ich to do zbadania grupy krwi - dla własnej informacji
Dziekuje rownież Tobie za informacje.
Malinowa Czekolada gratuluje udanej wizyty i ze krwiaczek poszedł won!agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Malinowa_Czekolada wrote:Hejo dziewczyny. Jestem po wizycie. A od wczoraj miałam stan prawie przed zawałowy. Ale jest okej!! Dzidziuś rośnie. Ma 2,26cm. Po krwiaku nie ma śladu ale do końca pierwszego trymestru mam się jeszcze bardzo oszczędzać.
Także byle do kolejnej wizyty! Dobrze, że w międzyczasie mam jeszcze prenatalne bo bym osiwiała przez 4 tygodnie.
Gratulacje będzie juz tylko dobrze iplamienia sio , póki nie są żywe czerwone to słucac doktorki i no stresMalinowa_Czekolada lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Jak Wasze brzuszki ... ? bo my rośniemy nawet nie wiem czy nie za szybko haha... mam nadzieje ze z dzidziusiem dobrze wszystko
Zwariuje do tych prenatalnych ;p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f8db6342443.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbfafb41b118.jpgViolet Flower, agniecha2101, Martula78, Paula222, Dip88, Malinowa_Czekolada, Malutka_94, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Jak Wasze brzuszki ... ? bo my rośniemy nawet nie wiem czy nie za szybko haha... mam nadzieje ze z dzidziusiem dobrze wszystko
Zwariuje do tych prenatalnych ;p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f8db6342443.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbfafb41b118.jpgKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Mama mi mówiła ze to u nas genetyczne ;p a ja suchar jestem to tez moze temu widac juz , sama nie wiem i tak mam shizy czy dzidzi tam sie wierci wizyta dopiero 25 nie wiem jak ja to wytrzymam ;p najlepsze ze juz długo nie ukryje a chciałabym jeszcze te 2 tyg wytrzymac i po prenatalnych juz otwarcie mówic bo na razie to strach ... a zasłaniac sie tez głupio
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...