X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wyskoczyło mi 30 % ciąży za mną, jupi !

A tak poważnie, czuję się super. Mdłości minęły już chyba całkowicie, siły mam, chęci mam ;)

Lotopałanka u mnie jeśli chodzi o grupę to brali z takiego plastikowego co dostałam w centrum krwiodawstwa ze swoją grupą :) To uchodzi jako dokument ważny potwierdzony dokumentem tożsamości :)

ZUZAUK u mnie jest różnica między terminem @ a USG 5 dni ;)

Agniecha współczuję mdłości... Mi od nie dawna odpuściły i czuję się jak w siódmym niebie...

Azzura a co u Ciebie? Jak tam sytuacja?

Co do grupy krwi ja swoją znam od dawna, mam kartę honorowego dawcy z oznaczoną grupą ;) A i mam identyczną grupę jak mąż, więc w razie co możemy sobie oddać hehe ;)

TaPaT, Violet Flower, agniecha2101, Karmelkovaa, Azzurra, inaa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh u mnie 26,8% ciąży za mną.... :)

No ja mam papierową książeczkę dawcy że zdjęciem danymi itd a zapytam na wizycie jak pójdę.... A moja przygoda krwiodawstwem już niestety się skończyła...

Azzurra lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 zazdroszczę super samopoczucia. Ja wciąż się czuję jak nie ja, mdłości moją zmorą. Ale na Twoim etapie będę za trzy tygodnie, więc już bliżej niż dalej:)

A pamiętasz może czy w poprzednich ciążach przeszło Ci złe samopoczucie na podobnym etapie tygodni? Szukam jakiegoś wspólnego mianownika, bo w poprzedniej ciąży jakoś szybko mi opuściło...

Paula222, Madlen_:) lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka moja się skończyła wraz z 1 ciążą ;) Była nie udana, później kolejna, później znów nie udana , później synek , tatuaż ( też trzeba odczekać 6 m po zrobieniu z tego co pamiętam) , no i teraz znowu ciąża... Ale myślę że porodzę dzieci i znów będę chodzić oddawać krew :)

A u Ciebie jakieś przeciwwskazania? Bo ja mam naturalną małopłytkowość, ale podobno taka moja natura :P I pomimo że troche poniżej normy to mam to od zawsze więc biorą...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Paula222 zazdroszczę super samopoczucia. Ja wciąż się czuję jak nie ja, mdłości moją zmorą. Ale na Twoim etapie będę za trzy tygodnie, więc już bliżej niż dalej:)

A pamiętasz może czy w poprzednich ciążach przeszło Ci złe samopoczucie na podobnym etapie tygodni? Szukam jakiegoś wspólnego mianownika, bo w poprzedniej ciąży jakoś szybko mi opuściło...

W 1 ciąży miałam bardzo mało mdłości, prawie w ogóle, ale ostatni raz właśnie w 11 tyg . W drugiej patrzę na starym wykresie ustąpiły wraz z zakończeniem 10 tyg :) Teraz widać , że podobnie. Ale ta ciąża jest zdecydowanie najgorsza, pod względem mdłości :( Dobrze, że to już koniec :) ( mam nadzieję ;) )

Violet Flower lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG

Wysłany: 14 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    W 1 ciąży miałam bardzo mało mdłości, prawie w ogóle, ale ostatni raz właśnie w 11 tyg . W drugiej patrzę na starym wykresie ustąpiły wraz z zakończeniem 10 tyg :) Teraz widać , że podobnie. Ale ta ciąża jest zdecydowanie najgorsza, pod względem mdłości :( Dobrze, że to już koniec :) ( mam nadzieję ;) )
    Czyli nie mam się co nastawiac że z dnia na dzień przejdzie :)

U mnie też jest dużo gorzej teraz. Zauważyłam, że mam dużo bardziej wrażliwy układ pokarmowy niż w poprzedniej ciąży. Co chwilę boli mnie żołądek, po jedzeniu które nigdy mi nie szkodzilo. Dodatkowo jak nie biegunki, to wzdęcia... I tak w kółko :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet ja to w ogóle mam wrażenie, że co ciąża to mdłości coraz gorsze... :/ Z dnia na dzień nie przejdzie, ale zaczynają być ,, luki'' dobrego samopoczucia :) Dla mnie to był znak , że jest coraz lepiej :) Chociaż 7-8-9 tydz był chyba najgorszy :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG

Wysłany: 14 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Violet ja to w ogóle mam wrażenie, że co ciąża to mdłości coraz gorsze... :/ Z dnia na dzień nie przejdzie, ale zaczynają być ,, luki'' dobrego samopoczucia :) Dla mnie to był znak , że jest coraz lepiej :) Chociaż 7-8-9 tydz był chyba najgorszy :/
    Teraz chyba jest najwyższy poziom beta hcg (8-10 tydzień), tak gdzieś czytałam, wiec pewnie dlatego te objawy są najbardziej uciążliwe. Po 10 Tc zaczyna spadać, wiec stąd pewnie Twoje dobre samopoczucie. Oby tak Ci już zostało :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie dawno wykryli łuszczycę a to niestety dyskwalifikuje na stałe :(

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz :) antygenów nie produkuje aktualnie wiec jestem spokojna. Mam tez dobrego ginekologa, wiec wierze, ze bedzie wiedział co ze mną zrobic, tym bardziej ze rodzę w szpitalu, w którym pracuje :)
    Tez byłam w szoku widząc minus, podobnie jak moja mama, która razem z moja siostra maja plus - cała nadzieja w tacie, ze nie jestem z kapusty ;)
    Kochana nawet jeśli oboje Twoich rodziców miało RH+ , to Ty możesz mieć RH-. Sama się trochę zdziwiłam jak czytałam na ten temat. Zerknij sobie np tu: http://m.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/kalkulatory/sprawdz-jaka-grupe-krwi-moze-miec-dziecko/
    U nas w ogóle wychodzi, że dziecko może mieć każdą możliwą grupę krwi, bo ja mam BRh+, a mąż ARh+ ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Lotopalanka wyślij kawałek do Krakowa :)

Za mną tak chodzi ciacho z rabarbarem od wczoraj, że chyba zrobię jutro. Bo dziś to rabarbaru raczej nigdzie nie upoluję :)
    Ja ciasto z rabarbarem piekłam w czwartek :-) taką dużą blachę, a dziś już nie ma ani kawałka :-P na szczęście rabarbar mam pod domem w ogródku ;-)

Violet Flower lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenqa92 wrote:
    agniecha 2101 współczuje złego samopoczucia. U mnie jutro zaczyna sie 12 tydzień a od około 2 tygodni nie mam już mdłości
    Zazdroszczę ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny. Jestem po wizycie. A od wczoraj miałam stan prawie przed zawałowy. Ale jest okej!! :) Dzidziuś rośnie. Ma 2,26cm. Po krwiaku nie ma śladu ale do końca pierwszego trymestru mam się jeszcze bardzo oszczędzać.

Pytałam o te plamienia. No i lekarka powiedziała, że jak są brudno-żółte to się nie ma czym kompletnie stresować i np teraz to nie wie czemu je mam, ale że tak bywa.

Także byle do kolejnej wizyty! Dobrze, że w międzyczasie mam jeszcze prenatalne bo bym osiwiała przez 4 tygodnie.

agniecha2101, Violet Flower, TaPaT, Lotopałanka, futuremama, ziuta.w, bondzik007, olciaa, Azzurra, Dip88, Malutka_94, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

oar8rjjgrkg2o91l.png

Wysłany: 14 maja 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    Hejo dziewczyny. Jestem po wizycie. A od wczoraj miałam stan prawie przed zawałowy. Ale jest okej!! :) Dzidziuś rośnie. Ma 2,26cm. Po krwiaku nie ma śladu ale do końca pierwszego trymestru mam się jeszcze bardzo oszczędzać.

Pytałam o te plamienia. No i lekarka powiedziała, że jak są brudno-żółte to się nie ma czym kompletnie stresować i np teraz to nie wie czemu je mam, ale że tak bywa.

Także byle do kolejnej wizyty! Dobrze, że w międzyczasie mam jeszcze prenatalne bo bym osiwiała przez 4 tygodnie.
    Suuper! Gratulacje :) no to szybko rośnie dzidziuś :)

Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 14 maja 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja ciasto z rabarbarem piekłam w czwartek :-) taką dużą blachę, a dziś już nie ma ani kawałka :-P na szczęście rabarbar mam pod domem w ogródku ;-)
    A ja się zebrać nie mogę do pieczenia. Tak mi dziś niedobrze i żołądek mnie boli, że nie mogę wstać z łóżka. Końcu pierwszego trymestru przybądź...

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kochana nawet jeśli oboje Twoich rodziców miało RH+ , to Ty możesz mieć RH-. Sama się trochę zdziwiłam jak czytałam na ten temat. Zerknij sobie np tu: http://m.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/kalkulatory/sprawdz-jaka-grupe-krwi-moze-miec-dziecko/
    U nas w ogóle wychodzi, że dziecko może mieć każdą możliwą grupę krwi, bo ja mam BRh+, a mąż ARh+ ;-)

Właśnie tutaj zostałam uświadomiona, wiec rozgrzeszylam rodziców i uwierzyłam, ze jednak nie jestem z kapusty ;)
    Pośmialiśmy sie ale tak czy inaczej zmotywowało ich to do zbadania grupy krwi - dla własnej informacji :)
    Dziekuje rownież Tobie za informacje.

Malinowa Czekolada gratuluje udanej wizyty i ze krwiaczek poszedł won! <3

agniecha2101 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:

Gratulacje :) będzie juz tylko dobrze iplamienia sio , póki nie są żywe czerwone to słucac doktorki i no stres :)

Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasze brzuszki ... ? bo my rośniemy nawet nie wiem czy nie za szybko haha... mam nadzieje ze z dzidziusiem dobrze wszystko :)
    Zwariuje do tych prenatalnych ;p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f8db6342443.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbfafb41b118.jpg

Violet Flower, agniecha2101, Martula78, Paula222, Dip88, Malinowa_Czekolada, Malutka_94, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

Wysłany: 14 maja 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Jak Wasze brzuszki ... ? bo my rośniemy nawet nie wiem czy nie za szybko haha... mam nadzieje ze z dzidziusiem dobrze wszystko :)
    Zwariuje do tych prenatalnych ;p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f8db6342443.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbfafb41b118.jpg
    Karnelkovaa wow, laseczka szczuplutka z Ciebie :) no u mnie na Razie nic nie widać. Tylko podbrzusze nad spojeniem jakby lekko powiększone :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi mówiła ze to u nas genetyczne ;p a ja suchar jestem to tez moze temu widac juz , sama nie wiem i tak mam shizy czy dzidzi tam sie wierci wizyta dopiero 25 nie wiem jak ja to wytrzymam ;p najlepsze ze juz długo nie ukryje a chciałabym jeszcze te 2 tyg wytrzymac i po prenatalnych juz otwarcie mówic bo na razie to strach ... a zasłaniac sie tez głupio

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ