X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dziś wyskoczyło mi 30 % ciąży za mną, jupi !

A tak poważnie, czuję się super. Mdłości minęły już chyba całkowicie, siły mam, chęci mam ;)

Lotopałanka u mnie jeśli chodzi o grupę to brali z takiego plastikowego co dostałam w centrum krwiodawstwa ze swoją grupą :) To uchodzi jako dokument ważny potwierdzony dokumentem tożsamości :)

ZUZAUK u mnie jest różnica między terminem @ a USG 5 dni ;)

Agniecha współczuję mdłości... Mi od nie dawna odpuściły i czuję się jak w siódmym niebie...

Azzura a co u Ciebie? Jak tam sytuacja?

Co do grupy krwi ja swoją znam od dawna, mam kartę honorowego dawcy z oznaczoną grupą ;) A i mam identyczną grupę jak mąż, więc w razie co możemy sobie oddać hehe ;)
    Paula super ze masz juz spokoj z mdlosciami.moje w ogole nie odpuszczaja a na dodatek po tygodniowej przerwie wymioty wrocily.za to moj brzuszek rosnie i jest juz widoczny.az w szoku jestem ze tak szybko.chyba dlatego ze to juz 3 ciaża.milego dnia wam zycze

kasiulka1082 lubi tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziwnie z tymi mdłosciami sa 2 dni nie ma i tak w kółko , jak nie ma to shiz ;p jak są to źle bo źle ;p

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irminka1231 wrote:
    Paula super ze masz juz spokoj z mdlosciami.moje w ogole nie odpuszczaja a na dodatek po tygodniowej przerwie wymioty wrocily.za to moj brzuszek rosnie i jest juz widoczny.az w szoku jestem ze tak szybko.chyba dlatego ze to juz 3 ciaża.milego dnia wam zycze

U mnie też trzecia ciąża i w zasadzie nic nie widać. Aż mnie to zaczyna martwić..

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odliczam dni do wizyty, czym ich mniej, tym większy stres. Jutro zaczynamy 13 tydzień...

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova śliczny ten brzuszek! U mnie trochę dół brzucha zaczął odstawać ;D

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura napisz jak się czujesz? Byłaś u lekarza? Jak sytuacja?

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katmelkova brzusio śliczny :)

U mnie gdy ubiorę coś obcisłego tez lekko odstaje...ale tak bardziej jakbym za dużo zjadła :) U mnie wizyta dopiero za ponad dwa tygodnie i pocieszm się tym ze brzuch mam już zaokrąglony i wmawiam sobie ze to dobry znak...bo i naszej bym zwariowała ;)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3

Ja też sobie tak wmawiam , ale baardzo trudno jest mi wytrzymać do wizyty a gdzie to jeszcze 2 tyg :/ zeświruje z niepewności ... potem znowu stres bo prenatalne i weź tu miej relax :D

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Odliczam dni do wizyty, czym ich mniej, tym większy stres. Jutro zaczynamy 13 tydzień...

Będzie dobrze jeju ale już dużo tygodni , niech mi tez tak leci ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 16:53

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• olciaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    <3

Ja też sobie tak wmawiam , ale baardzo trudno jest mi wytrzymać do wizyty a gdzie to jeszcze 2 tyg :/ zeświruje z niepewności ... potem znowu stres bo prenatalne i weź tu miej relax :D
    kolejna wizyta wypadnie mi na 11t 1 d i mam nadzieje ze wtedy lekarz wykona prenatalne + cytologię. najbardziej się boje poronienia zatrzymanego/chybionego . Chciałabym mieć gdzieś blisko usg, najlepiej w domu by sprawdzać czy z dzieckiem wszystko dobrze.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie myślę o poronieniach nie chce... za dużo ich mam na kącie ... myślę tylko pozytywnie , bo inaczej bym nie dała rady ;/

Malinowa_Czekolada, futuremama lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Azzura napisz jak się czujesz? Byłaś u lekarza? Jak sytuacja?

Dziękuję dziewczyny za zainteresowanie, naprawdę! U mnie plamienie się uspokoiło, cisza totalna ale wiecie... niesmak pozostał. Czarne myśli się w głowie kotłują że hej. Cały dzień zbieram się wykonać telefon do gina, ale się powstrzymuję bo -uwaga- boję się że kaze przyjść wcześniej. A ja tak się obawiam tego co zobaczę na USG, że wolę nie iść i żyć w nieświadomości. Ogólne jestw miarę OK, córka nie daje mi za dużo myśleć także jakoś zleciał ten poniedziałek.

I szacun dla tych, które oddawały krew. Ja się pół życia do tego zbierałam, u jakoś nie po drodze mi było( a z uwagi na moja rzadką grupę krwi, tym bardziej powinnam!). Dobrze, że choć mąż ratuje honor rodziny. To budujące, że są ludzie którym się "chce".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 17:53

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra dobrze ze przeszło widocznie tak od niczego sie pojawiło ale stres zrozumiały ...
    Ja mam odwrotnie wizyta mnie uspokaja czekanie dobija xD

Tez podziwiam tych co oddają... mi nie było mozna bo ja zawsze za mała waga :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irminka u mnie też 3 ciąża ;) A brzuch mam jak mąż to określa - jakbym dobrze zjadła :P

Karmelkovaa ale chudzinka :)

Azzurra super, że plamienia znikły. Ja bym wolała zadzwonić i jeśli będzie kazać to iść - chociaż byś była spokojna. No ale jak uważasz :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azurra super wiadomość, ze plamienia ustały <3 ! Niech juz teraz bedzie spokoj :)

Karmelkova jaaaaki piękny ten brzuszek :) taki słodki :) ja wyglądam raczej jakbym zeżarła miskę makaronu, cos tych moich kloników nie wypycha - za to po plecach dają mi równo.

a3pfhxv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Dziękuję dziewczyny za zainteresowanie, naprawdę! U mnie plamienie się uspokoiło, cisza totalna ale wiecie... niesmak pozostał. Czarne myśli się w głowie kotłują że hej. Cały dzień zbieram się wykonać telefon do gina, ale się powstrzymuję bo -uwaga- boję się że kaze przyjść wcześniej. A ja tak się obawiam tego co zobaczę na USG, że wolę nie iść i żyć w nieświadomości. Ogólne jestw miarę OK, córka nie daje mi za dużo myśleć także jakoś zleciał ten poniedziałek.

I szacun dla tych, które oddawały krew. Ja się pół życia do tego zbierałam, u jakoś nie po drodze mi było( a z uwagi na moja rzadką grupę krwi, tym bardziej powinnam!). Dobrze, że choć mąż ratuje honor rodziny. To budujące, że są ludzie którym się "chce".
    Dobrze że plamienie ustało. Trzymam kciuki:)
    Ja oddawałam krew.potem przyplątała się astma i już nie mogę :(

Azzurra lubi tę wiadomość

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Azurra super wiadomość, ze plamienia ustały <3 ! Niech juz teraz bedzie spokoj :)

Karmelkova jaaaaki piękny ten brzuszek :) taki słodki :) ja wyglądam raczej jakbym zeżarła miskę makaronu, cos tych moich kloników nie wypycha - za to po plecach dają mi równo.

Ależ masz podwójne szczęscie czekaj niech zaczną kopać haha :D <3

agniecha2101, marrakech2708 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    U mnie też trzecia ciąża i w zasadzie nic nie widać. Aż mnie to zaczyna martwić..
    Ja nie jestem za wysoka i mam wąska talie moze dlatego u mnie juz widać.poza tym widze ze mamy dzieci z tych samych roczników.

2nn390bvba2l74tr.png

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura ale ulga. Super.

Azzurra lubi tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha, polubiłam za krwiodawstwo, nie za astmę:/

Wiecie co...ja się sama sobie dziwię, że jeszcze nie siedzę na fotelu u doktorka. Jakaś się tchórzliwa robię z wiekiem...

Marrakech, ja w kontekście pierwszej ciąży marzyłam o bliźniakach. Fajnie tak- raz a dobrze, rodzina w komplecie ( planujemy dwoje dzieci).

Ale że nam nie wyszło to widzisz, musiałam zajść w drugą ciążę tak szybko jak tylko się dało;)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ