X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    paula a ty masz jutro prenatalne?

Taak...Prenatalne, do tego dowiem się co z tym nieszczęsnym krwiakiem...

Karmelkovaa mogę wpisać Ci datę 14 na razie :) ? Chciałabym powoli kończyć listę :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f18ef3846ce3.jpg

To mój zestaw witamin i leków na dzień dzisiejszy plus ten Neoparin. Ale teraz tak: ten żółty Jarrow biorę gdzieś raz na tydzien tylko, a ten pod nim Aliness raz dziennie, albo na dwa dni. Do tego mam magnez, ale opakowanie zostawiłam w samochodzie,bo dzisiaj kupiłam nowy.

A babka w aptece dała mi tabletki na gardło dla ciężarnych, ale g#&$@ dają :-P pije już chyba 3 herbatę z cytryną, zrobię zaraz sok z cebuli :-)

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Taak...Prenatalne, do tego dowiem się co z tym nieszczęsnym krwiakiem...

Karmelkovaa mogę wpisać Ci datę 14 na razie :) ? Chciałabym powoli kończyć listę :)

Oczywiscie :) mam nadzieje ze moje bobo tam rośnie , bo matka nadaje sie do zakładu juz haha mój M stwoerdził ze najlepiej zebym usg miała w domu na co dzień :D

Paula222, ziuta.w, Violet Flower, olciaa, Malinowa_Czekolada, Daniela21 lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    My w niedziele skończyliśmy Alieniste , oglądam tez orange is the new black.

Kurczę ja Orange ogladnelam jeden odcinek i jakoś tak mnie nie zainteresował, pewnie później się rozkręca, ale ja lubię jak jest mało sezonów a nie np. 10:-P

Miłego dnia, nie stresuj się :-*

7v8r9n73wz5zsofj.png

• _Jagoda_ Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra - trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło! Daj nam znać - bedzie dobrze, zobaczysz!

Paula222- kolejną wizytę mam na 29.05. Zapisałam się już też na prenatalne 8.06.

Ale mi narobiłyście smaka tymi pierogami!!! Tylko, że mój mąż za ruskimi nie przepada....
    U mnie dziś Tagiatelle z łososiem i szpinakiem... pod warunkiem, ze ruszę sie z kanapy do sklepu....

8599rjjgz09aybtp.png
  • Karolcia27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Oczywiscie :) mam nadzieje ze moje bobo tam rośnie , bo matka nadaje sie do zakładu juz haha mój M stwoerdził ze najlepiej zebym usg miała w domu na co dzień :D

Mój wczoraj powiedział, że urodzę małego bekse jak tak będę ryczeć o wszystko :-P

Karmelkovaa, ziuta.w lubią tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f18ef3846ce3.jpg

To mój zestaw witamin i leków na dzień dzisiejszy plus ten Neoparin. Ale teraz tak: ten żółty Jarrow biorę gdzieś raz na tydzien tylko, a ten pod nim Aliness raz dziennie, albo na dwa dni. Do tego mam magnez, ale opakowanie zostawiłam w samochodzie,bo dzisiaj kupiłam nowy.

A babka w aptece dała mi tabletki na gardło dla ciężarnych, ale g#&$@ dają :-P pije już chyba 3 herbatę z cytryną, zrobię zaraz sok z cebuli :-)

Ja tak brałam metylki przed ciążą ten jarrow żółty też , ale lekarz spojrzał na wyniki i powiedział żebym tylko prenatal brała bo mój organizm ma tak namagazynowane ze wszystko ponad stan a ja szczuplutka i mówi ze nie potrzebuje wiecej , żeby nie wyszło na źle potem te witaminy i biore teraz sam suplement :) oczywiscie dodatkowo magnez potas i takie tam milion innych sowich leków

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Mój wczoraj powiedział, że urodzę małego bekse jak tak będę ryczeć o wszystko :-P

Ja nie becze tylko marudze i sie zamartwiam czy bije serduszko czy rośnie i tak w kółko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 12:37

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 ale masz zestaw...

Karmelkovaa hehehe no nieźle ;) Ja to bym raz na tydzień nie pogardziła USG :D Chociaż dopóki ruchów nie czuć ;)

Zaraz biorę się za obiad.
    Dobrze, że z Wami trochę popiszę jakoś nastrój mi się poprawia ;) Bo coś ciężko mi się uśmiechnąć od rana...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 12:37

_Jagoda_, ziuta.w lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię obiad dla męża ... mięsko w sosie , ale , że mi mięsko nie podchodzi to ja pewnie nie skorzystam xD musiałam sie zmobilizowac ale strasznego mam lenia dzisiaj

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja tak brałam metylki przed ciążą ten jarrow żółty też , ale lekarz spojrzał na wyniki i powiedział żebym tylko prenatal brała bo mój organizm ma tak namagazynowane ze wszystko ponad stan a ja szczuplutka i mówi ze nie potrzebuje wiecej , żeby nie wyszło na źle potem te witaminy i biore teraz sam suplement :) oczywiscie dodatkowo magnez potas i takie tam milion innych sowich leków

Ja robiłam ostatnio własnie badania i mam wszystko fajnie, w normie, więc też już nie muszę brać jakiś super dużych dawek :-) a powiedz mi jakie dawki magnezu i potasu? Bo właśnie dzisiaj też potas zakupiłam, oczywiście na każdym że nie stosować w ciąży, ale to chyba już wszędzie jest tak napisane...

7v8r9n73wz5zsofj.png

• marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi witaminami osobno czy w komplecie - każda z Nas jest inna, każda ma inne doświadczenia w przeszłości i zdrowotne zalecenia tez sie różnią. Do tego każda z Nas ma innego lekarza, większość z Nas chyba swoim ufa, dlatego jesli jednym zalecił kompleks, a innym wcale, to widocznie tak ma byc i juz :) Zadnej z Nas sie nic nie stanie od brania kompleksu, jak i od łykania tego osobno! <3

Co do pierogów, to ja akurat z twarogiem nie jem, czyli same ziemniaki z cebulka :) z twarogiem są rownie smaczne, ale taka juz u Nas w domu tradycja, no i mnie twaróg srednio służy gastrycznie ;)

Do zrobienia obiadu mobilizuje sie razem z Wami - leżąc w łożku ;)

Dzięki za kciuki, dam znać :).

agniecha2101 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam jeszcze zupę pieczarkową od wczoraj...

Na jutro umówiłam się z koleżanką i może za szaleję i zrobi odstępstwo od diety ostatni raz i zjem obiad poza domem jakąś pizze czy coś... Od pon jestem na tej niby diecie i z cukrami szału nie ma... Niby w normie poza tymi na czczo ale myślałam że będą niższe... :p

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ja robiłam ostatnio własnie badania i mam wszystko fajnie, w normie, więc też już nie muszę brać jakiś super dużych dawek :-) a powiedz mi jakie dawki magnezu i potasu? Bo właśnie dzisiaj też potas zakupiłam, oczywiście na każdym że nie stosować w ciąży, ale to chyba już wszędzie jest tak napisane...

Mi potas lekarz przepisał na recepte taki bez cukru do rozpuszczania jak spada bardzo to wypic i już , a przy moich zastrzykach co biorę to mam na razie w normie ale nie jest w wysokej normie , nazywa się kalium ... a na codzień mam kaldyum takie niebieskie tabletki :)

Magnezy brałam różnie ... najpierw asparagin , potem chela mag B6 , ale że mam duzo B6 w organizmie i w prenatalu to kupiłam slow mag bez B6 bo B biore na tyle ze i tak przyswoje :) magnez biore w zaleznosci 2 razy dziennie zazwyczaj chyba ze mam kłucia to 3-4 nawet , ale dawno ich nie mam ;/i to tez mnie martwi

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• mindusia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jakoś się dowlokłam do was .Ostatnio mam takiego lenia. Nic mi się nie chce. Jestem padnięta jak mucha. Gdzie nie siądę to od razu mi oczy lecą i spałabym. Rano jak wstaje to jestem taka mega glodna. Czuje że moglabym zjeść konia z kopytami, a zkolei jak zjem to mi nie dobrze i odczuwam mdlosci delikatne. Piersi pobolewaja prawie cały czas a ostatnio odczuwałam takie kłucie w macicy z lewej strony. Prawdopodobnie to rozciągająca się macica. Zbyt długo już nie mogę przebywać w pozycji stojącej albo siedzącej bo odczuwam, albo kręgosłup albo nogi mnie zaczynają boleć.
    Paula222 ja napisze dokładny termin jak bede po badaniach 4.06 z ostatniego usg wychodziło ze ciąża 3 dni starsza zobaczymy co wykaże USG czerwcowe.

Paula222 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Martula78 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura trzymam mocno kciuki.
    To już za pół godziny. Daj znac. Czekamy.

Dziewczyny u mnie dziś na obiad chilli co ń carne banalne a pyszne
    Miłego dnia wszystkim!

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym już chciała te prenatalne :) do 4.06 pewnie osiwieję z niepewności :D

ziuta.w, mindusia87 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te prenatalne jutro i jestem kłębkiem nerwów, przed żadnymi badaniami w tej ciąży się tak nie denerwowałam :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja świruję , bo ani kłuć nie mam ani jakichś bóli podbrzusza w zasadzie wczesniej tez jakos mocnych nie miałam ale teraz zanikło jakby... i tak sobie nabieram do głowy :<
    Jedyne co mnie jeszcze 3ma przy równowadze psychicznej to ze piersi się zmieniaja w sensie sa coraz większe i na brodawkach robią się takie te gruczoły wyraźniejsze

Paula świetnie rozumiem normalka... ale będzie dobrze ;* ja chyba na zawał zejde a tych badaniach jak doczekam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 12:52

Paula222 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Azzura trzymam mocno kciuki.
    To już za pół godziny. Daj znac. Czekamy.

Dziewczyny u mnie dziś na obiad chilli co ń carne banalne a pyszne
    Miłego dnia wszystkim!

Uuuu a co to dobrego? Nie robiłam nigdy :-) a dziewczyny ja po prostu uwielbiam gotować i piec :-) jak już nie będę miała siły do tych swoich dzieci w szkole to zmieniam branże na kulinaria :-P

Karmelkova dziękuję :-) ja brałam 3 tabletki magnezu dziennie, ale teraz babka w aptece dała mi jakiś inny i tam dzienna dawka to 2 tabletki tj. 1000mg

7v8r9n73wz5zsofj.png

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ