Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f18ef3846ce3.jpg
To mój zestaw witamin i leków na dzień dzisiejszy plus ten Neoparin. Ale teraz tak: ten żółty Jarrow biorę gdzieś raz na tydzien tylko, a ten pod nim Aliness raz dziennie, albo na dwa dni. Do tego mam magnez, ale opakowanie zostawiłam w samochodzie,bo dzisiaj kupiłam nowy.
A babka w aptece dała mi tabletki na gardło dla ciężarnych, ale g#&$@ dają pije już chyba 3 herbatę z cytryną, zrobię zaraz sok z cebuli4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Paula222 wrote:Taak...Prenatalne, do tego dowiem się co z tym nieszczęsnym krwiakiem...
Karmelkovaa mogę wpisać Ci datę 14 na razie ? Chciałabym powoli kończyć listę
Oczywiscie mam nadzieje ze moje bobo tam rośnie , bo matka nadaje sie do zakładu juz haha mój M stwoerdził ze najlepiej zebym usg miała w domu na co dzieńPaula222, ziuta.w, Violet Flower, olciaa, Malinowa_Czekolada, Daniela21 lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
olciaa wrote:My w niedziele skończyliśmy Alieniste , oglądam tez orange is the new black.
Kurczę ja Orange ogladnelam jeden odcinek i jakoś tak mnie nie zainteresował, pewnie później się rozkręca, ale ja lubię jak jest mało sezonów a nie np. 10:-P
Miłego dnia, nie stresuj się :-*4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Azzurra - trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło! Daj nam znać - bedzie dobrze, zobaczysz!
Paula222- kolejną wizytę mam na 29.05. Zapisałam się już też na prenatalne 8.06.
Ale mi narobiłyście smaka tymi pierogami!!! Tylko, że mój mąż za ruskimi nie przepada....
U mnie dziś Tagiatelle z łososiem i szpinakiem... pod warunkiem, ze ruszę sie z kanapy do sklepu.... -
Karmelkovaa wrote:Oczywiscie mam nadzieje ze moje bobo tam rośnie , bo matka nadaje sie do zakładu juz haha mój M stwoerdził ze najlepiej zebym usg miała w domu na co dzień
Mój wczoraj powiedział, że urodzę małego bekse jak tak będę ryczeć o wszystkoKarmelkovaa, ziuta.w lubią tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia27 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f18ef3846ce3.jpg
To mój zestaw witamin i leków na dzień dzisiejszy plus ten Neoparin. Ale teraz tak: ten żółty Jarrow biorę gdzieś raz na tydzien tylko, a ten pod nim Aliness raz dziennie, albo na dwa dni. Do tego mam magnez, ale opakowanie zostawiłam w samochodzie,bo dzisiaj kupiłam nowy.
A babka w aptece dała mi tabletki na gardło dla ciężarnych, ale g#&$@ dają pije już chyba 3 herbatę z cytryną, zrobię zaraz sok z cebuli
Ja tak brałam metylki przed ciążą ten jarrow żółty też , ale lekarz spojrzał na wyniki i powiedział żebym tylko prenatal brała bo mój organizm ma tak namagazynowane ze wszystko ponad stan a ja szczuplutka i mówi ze nie potrzebuje wiecej , żeby nie wyszło na źle potem te witaminy i biore teraz sam suplement oczywiscie dodatkowo magnez potas i takie tam milion innych sowich leków" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karolcia27 wrote:Mój wczoraj powiedział, że urodzę małego bekse jak tak będę ryczeć o wszystko
Ja nie becze tylko marudze i sie zamartwiam czy bije serduszko czy rośnie i tak w kółkoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 12:37
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karolcia27 ale masz zestaw...
Karmelkovaa hehehe no nieźle Ja to bym raz na tydzień nie pogardziła USG Chociaż dopóki ruchów nie czuć
Zaraz biorę się za obiad.
Dobrze, że z Wami trochę popiszę jakoś nastrój mi się poprawia Bo coś ciężko mi się uśmiechnąć od rana...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 12:37
_Jagoda_, ziuta.w lubią tę wiadomość
-
Ja robię obiad dla męża ... mięsko w sosie , ale , że mi mięsko nie podchodzi to ja pewnie nie skorzystam xD musiałam sie zmobilizowac ale strasznego mam lenia dzisiaj" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Ja tak brałam metylki przed ciążą ten jarrow żółty też , ale lekarz spojrzał na wyniki i powiedział żebym tylko prenatal brała bo mój organizm ma tak namagazynowane ze wszystko ponad stan a ja szczuplutka i mówi ze nie potrzebuje wiecej , żeby nie wyszło na źle potem te witaminy i biore teraz sam suplement oczywiscie dodatkowo magnez potas i takie tam milion innych sowich leków
Ja robiłam ostatnio własnie badania i mam wszystko fajnie, w normie, więc też już nie muszę brać jakiś super dużych dawek a powiedz mi jakie dawki magnezu i potasu? Bo właśnie dzisiaj też potas zakupiłam, oczywiście na każdym że nie stosować w ciąży, ale to chyba już wszędzie jest tak napisane...4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Z tymi witaminami osobno czy w komplecie - każda z Nas jest inna, każda ma inne doświadczenia w przeszłości i zdrowotne zalecenia tez sie różnią. Do tego każda z Nas ma innego lekarza, większość z Nas chyba swoim ufa, dlatego jesli jednym zalecił kompleks, a innym wcale, to widocznie tak ma byc i juz Zadnej z Nas sie nic nie stanie od brania kompleksu, jak i od łykania tego osobno!
Co do pierogów, to ja akurat z twarogiem nie jem, czyli same ziemniaki z cebulka z twarogiem są rownie smaczne, ale taka juz u Nas w domu tradycja, no i mnie twaróg srednio służy gastrycznie
Do zrobienia obiadu mobilizuje sie razem z Wami - leżąc w łożku
Dzięki za kciuki, dam znać .agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś mam jeszcze zupę pieczarkową od wczoraj...
Na jutro umówiłam się z koleżanką i może za szaleję i zrobi odstępstwo od diety ostatni raz i zjem obiad poza domem jakąś pizze czy coś... Od pon jestem na tej niby diecie i z cukrami szału nie ma... Niby w normie poza tymi na czczo ale myślałam że będą niższe... :p -
Karolcia27 wrote:Ja robiłam ostatnio własnie badania i mam wszystko fajnie, w normie, więc też już nie muszę brać jakiś super dużych dawek a powiedz mi jakie dawki magnezu i potasu? Bo właśnie dzisiaj też potas zakupiłam, oczywiście na każdym że nie stosować w ciąży, ale to chyba już wszędzie jest tak napisane...
Mi potas lekarz przepisał na recepte taki bez cukru do rozpuszczania jak spada bardzo to wypic i już , a przy moich zastrzykach co biorę to mam na razie w normie ale nie jest w wysokej normie , nazywa się kalium ... a na codzień mam kaldyum takie niebieskie tabletki
Magnezy brałam różnie ... najpierw asparagin , potem chela mag B6 , ale że mam duzo B6 w organizmie i w prenatalu to kupiłam slow mag bez B6 bo B biore na tyle ze i tak przyswoje magnez biore w zaleznosci 2 razy dziennie zazwyczaj chyba ze mam kłucia to 3-4 nawet , ale dawno ich nie mam ;/i to tez mnie martwi" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Witam. Jakoś się dowlokłam do was .Ostatnio mam takiego lenia. Nic mi się nie chce. Jestem padnięta jak mucha. Gdzie nie siądę to od razu mi oczy lecą i spałabym. Rano jak wstaje to jestem taka mega glodna. Czuje że moglabym zjeść konia z kopytami, a zkolei jak zjem to mi nie dobrze i odczuwam mdlosci delikatne. Piersi pobolewaja prawie cały czas a ostatnio odczuwałam takie kłucie w macicy z lewej strony. Prawdopodobnie to rozciągająca się macica. Zbyt długo już nie mogę przebywać w pozycji stojącej albo siedzącej bo odczuwam, albo kręgosłup albo nogi mnie zaczynają boleć.
Paula222 ja napisze dokładny termin jak bede po badaniach 4.06 z ostatniego usg wychodziło ze ciąża 3 dni starsza zobaczymy co wykaże USG czerwcowe.Paula222 lubi tę wiadomość
-
A ja świruję , bo ani kłuć nie mam ani jakichś bóli podbrzusza w zasadzie wczesniej tez jakos mocnych nie miałam ale teraz zanikło jakby... i tak sobie nabieram do głowy :<
Jedyne co mnie jeszcze 3ma przy równowadze psychicznej to ze piersi się zmieniaja w sensie sa coraz większe i na brodawkach robią się takie te gruczoły wyraźniejsze
Paula świetnie rozumiem normalka... ale będzie dobrze ;* ja chyba na zawał zejde a tych badaniach jak doczekamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 12:52
Paula222 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Martula78 wrote:Azzura trzymam mocno kciuki.
To już za pół godziny. Daj znac. Czekamy.
Dziewczyny u mnie dziś na obiad chilli co ń carne banalne a pyszne
Miłego dnia wszystkim!
Uuuu a co to dobrego? Nie robiłam nigdy a dziewczyny ja po prostu uwielbiam gotować i piec jak już nie będę miała siły do tych swoich dzieci w szkole to zmieniam branże na kulinaria
Karmelkova dziękuję ja brałam 3 tabletki magnezu dziennie, ale teraz babka w aptece dała mi jakiś inny i tam dzienna dawka to 2 tabletki tj. 1000mg4 cs - 29 marca II kreseczki