X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    paula a ty masz jutro prenatalne?

Taak...Prenatalne, do tego dowiem się co z tym nieszczęsnym krwiakiem...

Karmelkovaa mogę wpisać Ci datę 14 na razie :) ? Chciałabym powoli kończyć listę :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f18ef3846ce3.jpg

To mój zestaw witamin i leków na dzień dzisiejszy plus ten Neoparin. Ale teraz tak: ten żółty Jarrow biorę gdzieś raz na tydzien tylko, a ten pod nim Aliness raz dziennie, albo na dwa dni. Do tego mam magnez, ale opakowanie zostawiłam w samochodzie,bo dzisiaj kupiłam nowy.

A babka w aptece dała mi tabletki na gardło dla ciężarnych, ale g#&$@ dają :-P pije już chyba 3 herbatę z cytryną, zrobię zaraz sok z cebuli :-)

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Taak...Prenatalne, do tego dowiem się co z tym nieszczęsnym krwiakiem...

Karmelkovaa mogę wpisać Ci datę 14 na razie :) ? Chciałabym powoli kończyć listę :)

Oczywiscie :) mam nadzieje ze moje bobo tam rośnie , bo matka nadaje sie do zakładu juz haha mój M stwoerdził ze najlepiej zebym usg miała w domu na co dzień :D

Paula222, ziuta.w, Violet Flower, olciaa, Malinowa_Czekolada, Daniela21 lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    My w niedziele skończyliśmy Alieniste , oglądam tez orange is the new black.

Kurczę ja Orange ogladnelam jeden odcinek i jakoś tak mnie nie zainteresował, pewnie później się rozkręca, ale ja lubię jak jest mało sezonów a nie np. 10:-P

Miłego dnia, nie stresuj się :-*

7v8r9n73wz5zsofj.png

• _Jagoda_ Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra - trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło! Daj nam znać - bedzie dobrze, zobaczysz!

Paula222- kolejną wizytę mam na 29.05. Zapisałam się już też na prenatalne 8.06.

Ale mi narobiłyście smaka tymi pierogami!!! Tylko, że mój mąż za ruskimi nie przepada....
    U mnie dziś Tagiatelle z łososiem i szpinakiem... pod warunkiem, ze ruszę sie z kanapy do sklepu....

8599rjjgz09aybtp.png
  • Karolcia27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Oczywiscie :) mam nadzieje ze moje bobo tam rośnie , bo matka nadaje sie do zakładu juz haha mój M stwoerdził ze najlepiej zebym usg miała w domu na co dzień :D

Mój wczoraj powiedział, że urodzę małego bekse jak tak będę ryczeć o wszystko :-P

Karmelkovaa, ziuta.w lubią tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f18ef3846ce3.jpg

To mój zestaw witamin i leków na dzień dzisiejszy plus ten Neoparin. Ale teraz tak: ten żółty Jarrow biorę gdzieś raz na tydzien tylko, a ten pod nim Aliness raz dziennie, albo na dwa dni. Do tego mam magnez, ale opakowanie zostawiłam w samochodzie,bo dzisiaj kupiłam nowy.

A babka w aptece dała mi tabletki na gardło dla ciężarnych, ale g#&$@ dają :-P pije już chyba 3 herbatę z cytryną, zrobię zaraz sok z cebuli :-)

Ja tak brałam metylki przed ciążą ten jarrow żółty też , ale lekarz spojrzał na wyniki i powiedział żebym tylko prenatal brała bo mój organizm ma tak namagazynowane ze wszystko ponad stan a ja szczuplutka i mówi ze nie potrzebuje wiecej , żeby nie wyszło na źle potem te witaminy i biore teraz sam suplement :) oczywiscie dodatkowo magnez potas i takie tam milion innych sowich leków

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Mój wczoraj powiedział, że urodzę małego bekse jak tak będę ryczeć o wszystko :-P

Ja nie becze tylko marudze i sie zamartwiam czy bije serduszko czy rośnie i tak w kółko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 12:37

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 ale masz zestaw...

Karmelkovaa hehehe no nieźle ;) Ja to bym raz na tydzień nie pogardziła USG :D Chociaż dopóki ruchów nie czuć ;)

Zaraz biorę się za obiad.
    Dobrze, że z Wami trochę popiszę jakoś nastrój mi się poprawia ;) Bo coś ciężko mi się uśmiechnąć od rana...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 12:37

_Jagoda_, ziuta.w lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię obiad dla męża ... mięsko w sosie , ale , że mi mięsko nie podchodzi to ja pewnie nie skorzystam xD musiałam sie zmobilizowac ale strasznego mam lenia dzisiaj

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja tak brałam metylki przed ciążą ten jarrow żółty też , ale lekarz spojrzał na wyniki i powiedział żebym tylko prenatal brała bo mój organizm ma tak namagazynowane ze wszystko ponad stan a ja szczuplutka i mówi ze nie potrzebuje wiecej , żeby nie wyszło na źle potem te witaminy i biore teraz sam suplement :) oczywiscie dodatkowo magnez potas i takie tam milion innych sowich leków

Ja robiłam ostatnio własnie badania i mam wszystko fajnie, w normie, więc też już nie muszę brać jakiś super dużych dawek :-) a powiedz mi jakie dawki magnezu i potasu? Bo właśnie dzisiaj też potas zakupiłam, oczywiście na każdym że nie stosować w ciąży, ale to chyba już wszędzie jest tak napisane...

7v8r9n73wz5zsofj.png

• marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi witaminami osobno czy w komplecie - każda z Nas jest inna, każda ma inne doświadczenia w przeszłości i zdrowotne zalecenia tez sie różnią. Do tego każda z Nas ma innego lekarza, większość z Nas chyba swoim ufa, dlatego jesli jednym zalecił kompleks, a innym wcale, to widocznie tak ma byc i juz :) Zadnej z Nas sie nic nie stanie od brania kompleksu, jak i od łykania tego osobno! <3

Co do pierogów, to ja akurat z twarogiem nie jem, czyli same ziemniaki z cebulka :) z twarogiem są rownie smaczne, ale taka juz u Nas w domu tradycja, no i mnie twaróg srednio służy gastrycznie ;)

Do zrobienia obiadu mobilizuje sie razem z Wami - leżąc w łożku ;)

Dzięki za kciuki, dam znać :).

agniecha2101 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam jeszcze zupę pieczarkową od wczoraj...

Na jutro umówiłam się z koleżanką i może za szaleję i zrobi odstępstwo od diety ostatni raz i zjem obiad poza domem jakąś pizze czy coś... Od pon jestem na tej niby diecie i z cukrami szału nie ma... Niby w normie poza tymi na czczo ale myślałam że będą niższe... :p

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ja robiłam ostatnio własnie badania i mam wszystko fajnie, w normie, więc też już nie muszę brać jakiś super dużych dawek :-) a powiedz mi jakie dawki magnezu i potasu? Bo właśnie dzisiaj też potas zakupiłam, oczywiście na każdym że nie stosować w ciąży, ale to chyba już wszędzie jest tak napisane...

Mi potas lekarz przepisał na recepte taki bez cukru do rozpuszczania jak spada bardzo to wypic i już , a przy moich zastrzykach co biorę to mam na razie w normie ale nie jest w wysokej normie , nazywa się kalium ... a na codzień mam kaldyum takie niebieskie tabletki :)

Magnezy brałam różnie ... najpierw asparagin , potem chela mag B6 , ale że mam duzo B6 w organizmie i w prenatalu to kupiłam slow mag bez B6 bo B biore na tyle ze i tak przyswoje :) magnez biore w zaleznosci 2 razy dziennie zazwyczaj chyba ze mam kłucia to 3-4 nawet , ale dawno ich nie mam ;/i to tez mnie martwi

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• mindusia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jakoś się dowlokłam do was .Ostatnio mam takiego lenia. Nic mi się nie chce. Jestem padnięta jak mucha. Gdzie nie siądę to od razu mi oczy lecą i spałabym. Rano jak wstaje to jestem taka mega glodna. Czuje że moglabym zjeść konia z kopytami, a zkolei jak zjem to mi nie dobrze i odczuwam mdlosci delikatne. Piersi pobolewaja prawie cały czas a ostatnio odczuwałam takie kłucie w macicy z lewej strony. Prawdopodobnie to rozciągająca się macica. Zbyt długo już nie mogę przebywać w pozycji stojącej albo siedzącej bo odczuwam, albo kręgosłup albo nogi mnie zaczynają boleć.
    Paula222 ja napisze dokładny termin jak bede po badaniach 4.06 z ostatniego usg wychodziło ze ciąża 3 dni starsza zobaczymy co wykaże USG czerwcowe.

Paula222 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Martula78 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura trzymam mocno kciuki.
    To już za pół godziny. Daj znac. Czekamy.

Dziewczyny u mnie dziś na obiad chilli co ń carne banalne a pyszne
    Miłego dnia wszystkim!

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym już chciała te prenatalne :) do 4.06 pewnie osiwieję z niepewności :D

ziuta.w, mindusia87 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te prenatalne jutro i jestem kłębkiem nerwów, przed żadnymi badaniami w tej ciąży się tak nie denerwowałam :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja świruję , bo ani kłuć nie mam ani jakichś bóli podbrzusza w zasadzie wczesniej tez jakos mocnych nie miałam ale teraz zanikło jakby... i tak sobie nabieram do głowy :<
    Jedyne co mnie jeszcze 3ma przy równowadze psychicznej to ze piersi się zmieniaja w sensie sa coraz większe i na brodawkach robią się takie te gruczoły wyraźniejsze

Paula świetnie rozumiem normalka... ale będzie dobrze ;* ja chyba na zawał zejde a tych badaniach jak doczekam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 12:52

Paula222 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Azzura trzymam mocno kciuki.
    To już za pół godziny. Daj znac. Czekamy.

Dziewczyny u mnie dziś na obiad chilli co ń carne banalne a pyszne
    Miłego dnia wszystkim!

Uuuu a co to dobrego? Nie robiłam nigdy :-) a dziewczyny ja po prostu uwielbiam gotować i piec :-) jak już nie będę miała siły do tych swoich dzieci w szkole to zmieniam branże na kulinaria :-P

Karmelkova dziękuję :-) ja brałam 3 tabletki magnezu dziennie, ale teraz babka w aptece dała mi jakiś inny i tam dzienna dawka to 2 tabletki tj. 1000mg

7v8r9n73wz5zsofj.png

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ