X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Ja bym chciała częściej usg... Ale tak mi zapisuje to tak chodzę... I staram się wierzyć że wszystko ok z maluszkiem...

Widziałam, że masz następną wizytę 29.05 a potem 04.06. Robisz dwa razy USG I trym?

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie usg prenatalnego tym razem nie robię w ogóle... 29 maja mam wizytę z usg normalnym a 4.06 mam wizytę bez usg

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • olciaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    futerama to wizytujemy tego samego dnia. Czas się dłuży i wlecze niemiłosernie jak sie czeka na to upragnione USG. Ja mówię do męża ze nie moge doczekac sie tego badania usg 4 czerwca a mąż do mnie przecież nie dawno widziałaś dzidziusia. Wasi partnerzy/ mężowie też tak mają? Czy tylko mój chłop taki
    moj uważa ze przesadzam, bo on wie, ze wszystko będzie dobrze. Mam nadzieje ze jego przeczucie się nie myli.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Karmelkovaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię 2 razy ... 2 czerwca u specjalisty w profamili a 9tego u mojego lekarza co by swoim mądrym okiem spojrzał :)

Ja juz kombinuje czy nie isc w piątek na nfz do gina zobaczyc tylko czy dziecko zyje i rośnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 13:33

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Agniecha, Karmelkova pierooooogiiiii <3 moj tata zawsze sie ze mnie śmial, ze niewarto brać mnie do knajp z jedzeniem, bo czy jestem w góralskiej czy nad morzem, to wiecznie zamawiam pierogi :D choć u Nas w domu często wpadały na stół to ja i tak swoje. Milosc od dziecka do właśnie ruskich tzn.ziemniaki i cebulka jako farsz, na gore kiedyś śmietana, teraz jogurt naturalny i czasem magi - POLECAM spróbować. Pychotka :) tez nie wyobrazam sobie bez nich zycia :D
    Obiecuję, że kiedyś spróbuję ;-) ale napewno bez maggi, bo to sama chemia, tylko sztuczne wzmacniacze smaku i nic więcej.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś podkusiło i weszłam na medicover online i jest termin dziś na 16:30 i się umówiłam :)
    Sprawdzę czy z dzidzia wszystko dobrze :)

Magdaa21, Lotopałanka, ziuta.w, Violet Flower, agniecha2101, Azzurra lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Lisek Chytrusek Nowa

Wysłany: 16 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) Weszłam na wasze forum gdyż potrzebuje porady jestem już też na innym forum ale koleżanki tam nie potrafią mi pomóc w moim problemie.
    Na początek napisze że mam 25 lat, jestem już w 14tygodniu ciąży a termin porodu mam na 5 listopada czyli dzień po moich własnych urodzinach będzie to moja pierwsza wymarzona dzidzia :)
    A mój problem polega na tym że skończyło mi się ubezpieczenie chciałam ubezpieczyć się bezpośrednio w NFZ ale koszt to 300zł miesięcznie więc stwierdziłam że te pieniążki bardziej przydadzą mi się na rzeczy dla maluszka. Postanowiłam zarejestrować się na bezrobociu i tak zrobiłam tylko że pani powiedziała że pierwszy termin wstawienia się mam już za 15 dni i już wtedy będzie mi szukać pracy... A ja nie czuje się na siłach iść do pracy bo raz czuję się dobrze a raz tak że nie mam siły z łóżka wstać wiem że może ktoś napisać że po to jest bezrobocie zeby prace szukać ale wiecie jak to jest ciąża brak ubezpieczenia za wszystko płacić prywatnie i się wszystkim tłumaczyć czemu się nie ma ubezpieczenia... :( niestety mój nie może mnie ubezpieczyć u siebie w pracy bo ślub dopiero za rok. I zastanawiam się czy jakbym doniosła L4 od mojego ginekologa to czy nie byłoby to podejrzane że dopiero co się zapisałam a tu od razu zwolnienie lekarskie a o fakcie że jestem w ciąży nie mówiłam pani z bezrobocia bo nie chciał.am problemów z zarejestrowaniem się nie wiem jak rozwiązać tą sytuacje a wspomnę ze jest dla mnie bardzo stresująca co w moim przypadku wiąże się z nerwami 24h na dobe bolem żołądka i szybkim biciem serca z tego powodu :( Proszę o pomoc co mam zrobić i może któraś z was albo ktoś z waszego środowiska był w podobnej sytuacji związanej z ciążą i bezrobociem bardzo ale to bardzo proszę o pomoc :)

• ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja robię 2 razy ... 2 czerwca u specjalisty w profamili a 9tego u mojego lekarza co by swoim mądrym okiem spojrzał :)

Też idę dwa razy na to USG. :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pracuje ale jestem ubezpieczona tez prywatnie , no i maż mnie ma pod sobą , nie wiem jak to działa ogólnie więc nie pomoge ;/ tak szybko Ci prace znajda ? ja jestem 2 rok na bezrobociu i ani raz propozycji nie miałam od nich hehe

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• ziuta.w Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Nie usg prenatalnego tym razem nie robię w ogóle...

O kurka, a czemu tak? :)

p19u9jcg5pchuxin.png
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisek Chytrusek wrote:
    Cześć dziewczyny ;) Weszłam na wasze forum gdyż potrzebuje porady jestem już też na innym forum ale koleżanki tam nie potrafią mi pomóc w moim problemie.
    Na początek napisze że mam 25 lat, jestem już w 14tygodniu ciąży a termin porodu mam na 5 listopada czyli dzień po moich własnych urodzinach będzie to moja pierwsza wymarzona dzidzia :)
    A mój problem polega na tym że skończyło mi się ubezpieczenie chciałam ubezpieczyć się bezpośrednio w NFZ ale koszt to 300zł miesięcznie więc stwierdziłam że te pieniążki bardziej przydadzą mi się na rzeczy dla maluszka. Postanowiłam zarejestrować się na bezrobociu i tak zrobiłam tylko że pani powiedziała że pierwszy termin wstawienia się mam już za 15 dni i już wtedy będzie mi szukać pracy... A ja nie czuje się na siłach iść do pracy bo raz czuję się dobrze a raz tak że nie mam siły z łóżka wstać wiem że może ktoś napisać że po to jest bezrobocie zeby prace szukać ale wiecie jak to jest ciąża brak ubezpieczenia za wszystko płacić prywatnie i się wszystkim tłumaczyć czemu się nie ma ubezpieczenia... :( niestety mój nie może mnie ubezpieczyć u siebie w pracy bo ślub dopiero za rok. I zastanawiam się czy jakbym doniosła L4 od mojego ginekologa to czy nie byłoby to podejrzane że dopiero co się zapisałam a tu od razu zwolnienie lekarskie a o fakcie że jestem w ciąży nie mówiłam pani z bezrobocia bo nie chciał.am problemów z zarejestrowaniem się nie wiem jak rozwiązać tą sytuacje a wspomnę ze jest dla mnie bardzo stresująca co w moim przypadku wiąże się z nerwami 24h na dobe bolem żołądka i szybkim biciem serca z tego powodu :( Proszę o pomoc co mam zrobić i może któraś z was albo ktoś z waszego środowiska był w podobnej sytuacji związanej z ciążą i bezrobociem bardzo ale to bardzo proszę o pomoc :)

Nic się nie martw. Zanieść spokojnie L4 od ginekologa z kodem B. Jak jesteś już zarejestrowana to nic nie poradzą, że jesteś w ciąży :) no i nie wyrejestruja Cię z tego powodu :)

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisek Chytrusek wrote:

A nie masz możliwości dostania od lekarza L4? Ty należysz do grupy, której należy się zasiłek dla bezrobotnych czy nie? Bo to też ważne. Ale wydaje mi się, że jeśli będziesz mieć L4 to nie będziesz musiała chodzić na te wyznaczone terminy bo nie będziesz mogła podjąć pracy ze względu na zwolnienie.

• 88Kala Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT zasiłek tu nie ma nic do rzeczy. L4 nie wpływa na okres jego pobierania ;)

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    futerama to wizytujemy tego samego dnia. Czas się dłuży i wlecze niemiłosernie jak sie czeka na to upragnione USG. Ja mówię do męża ze nie moge doczekac sie tego badania usg 4 czerwca a mąż do mnie przecież nie dawno widziałaś dzidziusia. Wasi partnerzy/ mężowie też tak mają? Czy tylko mój chłop taki
    Bo oni nie czytają tak "internetów" i żyją w błogiej nieświadomości :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Bo oni nie czytają tak "internetów" i żyją w błogiej nieświadomości :D

Mój to dobrze, że nie czyta, bo on to potrafi się martwić WSZYSTKIM, dosłownie WSZYSTKIM czym trzeba i nie trzeba - taki charakter.

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój za to jest wyjątkowy pocieszacz... on widzi tylko wszystko w kolorowych barwach... powtarza nie stresuj dziecka , bo ono czuje... i ma racje w sumie ;p

Paula222, ziuta.w, futuremama lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia mój to nawet nie pamięta. Codziennie mu mówię o USG w czwartek, wczoraj pytam czy się zwolnisz w czwartek z pracy - a ten: ,, po co ?'' No myślałam, że wyjdę z siebie :P

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azurra trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Daj nam znać jak tylko będziesz mogła.

Dopiero was nadrobilam, z dnia na dzień coraz więcej :D
    Ja też im bliżej do wizyty tym bardziej się martwię. Jeszcze od wczoraj jakoś dziwnie się czuję. Niby ok, ale dziwnie nieswojo. Jeszcze 9 dni do następnej wizyty.

Idę robić obiad. Dziś robię dorsza z surówka z kiszonej kapusty i jabłkiem. W sumie to mam ochotę na samą surówke jakoś jak pomyślę o zapachu ryby to mnie chyba mdli. Zobaczymy :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie wieści z wizyt ????????

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Mój za to jest wyjątkowy pocieszacz... on widzi tylko wszystko w kolorowych barwach... powtarza nie stresuj dziecka , bo ono czuje... i ma racje w sumie ;p

U mnie jest identycznie, a jak już zaczyna mnie pocieszać to ja jakoś tak się rozczulam i zaczynam już w ogóle beczeć :-P

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ