X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne sa Wasze historie ;D

Olcia bobasek przeslodki!
    Marrakech super ze wizyta okej! :*

My w pierwszej ciąży myśleliśmy nad imionami, ale po stracie ten zapał teraz mi przeszedł. Na razie myślę o tym by było serduszko :)

Wtedy myślałam o Blance - mężowi się nie podoba ;D a chłopcy Aleksander, Antek, Sebastian, Filip. Wszystkie mu się źle kojarzą ;D

olciaa lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i co do imion u nas bylo ciezko zadne nam sie nie podobalo jakos tak nie moglismy nic wybrac az gdzies zauwazylam Konstanty i to byl strzal w 10. Do synka mowimy krotko Kostek i mega pasuje mu to imie :)
    Dla maluszka w brzuszku jesli jest chlopcem chcialabym Kajetan bo zadne inne mi sie nie podoba. A jesli dziewczynka to cos razem wymyslimy ale bedzie duzo łatwiej bo jeest pelno pieknych damskich imion :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Wiecie co tak się jeszcze wstrzymuję ... ale coraz gorzej mi się śpi... ja nie umiem na lewy bok i boli mnie biodro i podkładam wszystko co sie da a nie jest wygodnie ... zastanawiam się nad poduszką C

Znalazłam taką fajną dużą z gratisami co myślicie ?
    Kupiłabym sobie za 2 tyg jak wszystko będzie ok

http://allegro.pl/zestaw-poduszka-ciazowa-do-karmienia-materac-i6569952907.html?reco_id=4197f074-5937-11e8-a826-6c3be5bb21e8

Ja też czekam na prenatalne i jak będzie ok od razu zamawiam poduchę :D Ale jeszcze nie wybrałam :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. Cudowne wieści. jezzzuuu tak ciezko Was nadrobić cały dzoeń nie zagladałam - tylko na chwilke żeby zobaczyć co u Azzury bo się bardzo martwiłam, a tu tyle nowych, dobrych wiesci, ale radość <3
    Marrakech cudownie!

Azzura ale nam stracha napędziłaś! mowilysmy , że wszystko ok? a widzisz? tak się cieszę <3
    olciaaa lae piękne malenstwo <3

ja kompletnie wypluta. cały dzień pytalam na ustnych maturach, jak wrócilam pol godziny temu padłam i leże :)
    wszyscy zdali ? Mam nadzieje ze nie byłaś sroga ?

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Jagoda_ wrote:
    Ale fajnie się czyta takie historie <3 Marti to pewnie nie raz się gdzieś w BB spotkałyśmy, bo w Klimczoku czasem zakupy w dawnych czasach robiłam :)
    Całkiem możliwe :-D A mogę zapytać ile masz lat?

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam całe 159 cm :) natomiast osobiście nie lubię jak ktoś mówi ze jestem niska. Wole określenie normalnego wzrostu :P Z moim mężem jestem w związku ponad 13 lat, a po ślubie w sierpniu będą 4 :) Poznaliśmy się jeszcze w liceum. Zaprosiłam go na moja 100dniowke, a on mnie. A zaprosiłam go tylko dlatego ze świetnie tańczy i wiedziałam ze się wybawie. Z racji tego ze ze znamy się tyle czasu to uważam go za najlepszego przyjaciela :)

ziuta.w, agniecha2101 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście :o Już nadrabiam

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas na pewno jesli pojawi sie dziewczynka/dziewczynki to bedzie Alicja. Mnie podoba sie Amelia, jako drugie, bo Ała jest nie do zastąpienia z pewnych powodow :) ale do Amelki moj nie jest przekonany. Dla chłopca podoba Nam sie Bartek, mnie jeszcze podoba sie Kacper ale tu znowu veto :) nie ustalaliśmy jeszcze, nawet dluzej o tym nie rozmawiamy.
    No, poza Alicja :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra Kochana dziękuję, mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz, czyli jutro zobaczę fikające maleństwo i przyniosę same dobre wieści. Oby ... ;)

Co do pierwszych ruchów, w pierwszej ciąży poczułam w 17 tyg, a w drugiej już w 13 :) Więc mam nadzieję, że jeszcze chwilkę......i poczuję <3

Co do wzrostu, ja mam 171 cm :D Zawsze chciałam mieć 175 :P Ale cóż :P

Dip88 czyli jesteśmy równe :D

ziuta.w też miałam kiedyś chłopaka poznanego na sympatii :) Jednak okazał się kłamczuchem :P I prysło

Karo_88 ojj rozumiem mój tata zmarł w 2015 r w bardzo nieszczęśliwym wypadku - leżał miesiąc na intensywnej terapii, przeszedł kilka operacji... no i niestety. Zaraz zaszłam w ciążę i w 2016 urodziłam. Też nie byłam jeszcze pozbierana, w sumie wewnętrznie to nigdy z tym się nie pogodzę :(

Violet Flower wow historia na prawdę jak z filmu :D CO do imion, ja mam syna Franka :)

Azzurra to odkąd podjęliście decyzje o powiększeniu rodziny szybko poszło :) Super !

Karmelkovaa ładny staż związku macie jak na taki wiek :D

olciaa super wieści <3 Śliczny bąbelek <3

marrakech2708 super wieści <3

_Jagoda_ wow ale historia :) Super, że odnaleźliście siebie <3

Piękne historie macie za sobą <3

Mąż mi zasypia na kanapie więc uciekam spać :) Chyba się wyśpię bo ma jutro odwieźć dzieci :D Więc do wizyty na 15:30 powinno zlecieć , te nieszczęsne prenatalne :P Zawsze stresuje

Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Całkiem możliwe :-D A mogę zapytać ile masz lat?

jestem 86 rocznik- także we wrześniu stuknie mi 32 :)

olciaa, Marti83 lubią tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Uprzejmie donoszę, że na USG widać 1,73 cm człowieka z bijącym sercem. Widziałam i słyszałam,więc nie ma mowy o pomyłce. Doktorek gmerał dość długo w poszukiwaniu źródła krwawienia ale go nie znalazł ( mam nadzieję, że nie pomyślał że symuluje!). Stwierdził z moim mężem że obydwaj przeze mnie osiwieja;) Jest ten torbiel na jajniku, ale to nie to. W sumie zaleceń nie zmienił- dupek i w miarę możliwości odpoczynek (hahaha). Do pracy nie wracam.
    Tyle. Teraz mam jakiś zjazd, bo koszmarnie zaczęła mnie boleć głowa ( pewnie stres puścił), więc będę leżeć i Was nadrabiać.

Myślałam o Tobie cały dzień na szczęście cudowne wiadomości. Teraz juz będzie tylko dobrze
    Lotopałanka ale masz juz brzusio ja w pierwszej ciazy miałam taki chyba ostatnich miesiącach. Super!!!! No nie ukryjesz ze to ciaza.
    Co do imion to nawet nie myśleliśmy. Imię córki wybraliśmy na porodówce. Z braku laku jest Hanna ostrzegam zastanówcie sie 10000 razy zanim sie na nie zdecydujecie haha teraz mam przeczucie ze musimy szukać męskiego imienia.

Mam taki problem!!! Za dwa tyg córka ma szczepienie mmr myślicie ze powinnam szczepić zaczeka. !?? Nie mam pojęcia co robić

Azzurra lubi tę wiadomość

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Paniom!
    U mnie dziś czysto, więc nie będę siać paniki!;) kciuki za dzisiejsze wizytujace!

Anaa, dziekuje za dobre słowo:* a dlaczego szczepienia miałyby być przeciwwskazane? Ja również mam do podania szczepienia w tym sezonie wiosenno-letnim, wszystko co możliwe odłożyłam właśnie na wiosnę. Ktoś coś wie?

Goosiaczek2, ziuta.w, Irminka1231, Violet Flower, futuremama, Paula222 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami moje drogie. Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich postów ale tak po krotce
    Azzurra bardzo się cieszę, że wszystko jest ok i już się uspokoiłas.
    U mnie remont na całego, panowie zaczynają o 7rano i już spać nie dawaja. Dzięki temu remontowi jakoś przetrwałam ten tydzień. Z tych dobrych wieści to wczoraj byłam u lekarza i serduszko pięknie bije, jak na ten moment jest wszystko ok. Pech chciał, że przy drukowanie zdjęcia drukarka mu się zepsuła no trudno przeżyje. Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok.
    Jeśli chodzi o imiona to pewnie bedziemy się zastanawiać nad nimi tuż przed porodem.
    A historia poznania mego męża, też jest dość śmieszna ale to innym razem napisze. Jesteśmy już ze sobą 12lat a po ślubie 5.
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Dziękuję za wsparcie i troskę, jesteście nieocenione.
    Muszę wstać i jechać na krew, a bardzo mi się nie Chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 07:52

Violet Flower, Azzurra, ziuta.w, olciaa, Lotopałanka, futuremama, agniecha2101, Aguś 90, Malutka_94 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    wszyscy zdali ? Mam nadzieje ze nie byłaś sroga ?
    Odkąd jestem w ciąży bardzo zlagodnialam. Wszyscy zdali

Azzurra, olciaa, Lotopałanka, bondzik007 lubią tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ostatnio coraz ciężej mi się wstaje. Idę spać dosyć wcześnie a rano wstać nie mogę, mogłabym spać chyba do południa :)

Co do imion to podoba mi się Julia i Alicja :) A dla chłopca nie mamy żadnego pomysłu jakoś jeszcze nic nie wpadło.

Paula222 kciuki za dzisiejszą wizytę :D Będzie wszystko dobrze

agniecha2101, Paula222 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Witam się z Wami moje drogie. Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich postów ale tak po krotce
    Azzurra bardzo się cieszę, że wszystko jest ok i już się uspokoiłas.
    U mnie remont na całego, panowie zaczynają o 7rano i już spać nie dawaja. Dzięki temu remontowi jakoś przetrwałam ten tydzień. Z tych dobrych wieści to wczoraj byłam u lekarza i serduszko pięknie bije, jak na ten moment jest wszystko ok. Pech chciał, że przy drukowanie zdjęcia drukarka mu się zepsuła no trudno przeżyje. Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok.
    Jeśli chodzi o imiona to pewnie bedziemy się zastanawiać nad nimi tuż przed porodem.
    A historia poznania mego męża, też jest dość śmieszna ale to innym razem napisze. Jesteśmy już ze sobą 12lat a po ślubie 5.
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Dziękuję za wsparcie i troskę, jesteście nieocenione.
    Muszę wstać i jechać na krew, a bardzo mi się nie Chce.
    Gosiaczek, super że z dzidziusiem dobrze :) a z remontem to już bliżej końca?

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy

Wysłany: 17 maja 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za wszystkie wizyty!!
    Paula222 kciuki za prenatalne i oby krwiak się zmyl :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 17 maja 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Hej dziewczyny. Ostatnio coraz ciężej mi się wstaje. Idę spać dosyć wcześnie a rano wstać nie mogę, mogłabym spać chyba do południa :)

Co do imion to podoba mi się Julia i Alicja :) A dla chłopca nie mamy żadnego pomysłu jakoś jeszcze nic nie wpadło.

Paula222 kciuki za dzisiejszą wizytę :D Będzie wszystko dobrze
    Dip88 ze spaniem i wstawaniem mam tak samo. Siłą mnie trzeba z łóżka rano wyciągać.
    Czytałam ostatnio w książce "Ciężarówką przez 9 miesięcy" o 9-10 Tc odnośnie zmęczenia. Była wskazówka, że jak Cie będą pytać co Ty od rana taka zmęczona, to powiedz, że całą noc produkowałas mózg :D no coś, w tym jest :)

Azzurra, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Dzień dobry Paniom!
    U mnie dziś czysto, więc nie będę siać paniki!;) kciuki za dzisiejsze wizytujace!

Anaa, dziekuje za dobre słowo:* a dlaczego szczepienia miałyby być przeciwwskazane? Ja również mam do podania szczepienia w tym sezonie wiosenno-letnim, wszystko co możliwe odłożyłam właśnie na wiosnę. Ktoś coś wie?

Ta szczepionka Odra świnka różyczka do żywe sZczepionka i chodzi o to żebyśmy my nie zaraziły soe różyczka która jest dla nas taka niebezpieczna. Sama nie wiem co robić. W ośrodku mam taka pielęgniarkę Ze na pewno nie doradzi tylko kaZe szczepić

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Dip88 ze spaniem i wstawaniem mam tak samo. Siłą mnie trzeba z łóżka rano wyciągać.
    Czytałam ostatnio w książce "Ciężarówką przez 9 miesięcy" o 9-10 Tc odnośnie zmęczenia. Była wskazówka, że jak Cie będą pytać co Ty od rana taka zmęczona, to powiedz, że całą noc produkowałas mózg :D no coś, w tym jest :)

Ooo super... To dzis jak mój M wróci z pracy i zapyta się co robiłam to powiem że aktualnie zajmuje się produkowaniem mózgu :D Mogę się założyć że jego mina będzie bezcenna :D

Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ