X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki:) u mnie pogoda nadal jesienna. Wstałam przed 7 bo kosili trawę gdzieś na osiedlu i się dźwięk niósł. W ogóle to tez przed 8 oddzwoniła do mnie Pani dr genetyk i trochę sobie pogadaliśmy (bardzo miła i konkretna).
    No i już nie mogłam zasnąć :)

Gosiaczek cieszę się ze wszystko dobrze po wizycie :)

Dziewczyny które dziś maja wizyty zyzcze Wam dużo spokoju. Wszystko będzie dobrze :) Trsymqm mocno kciuki <3

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki
    Kciuki za wizyty....
    U mnie dziś pochmurnie i ogólnie nie ładnie... Akurat jak planuje wyjście grrrr... Od wczoraj wieczora cukry mi szaleją... Mam nadzieje że opanuje to jutro na spokojnie... A to wynik ogólnie jakiś nerwów, bo jakaś taka nerwowa jestem ostatnio...wczoraj na poprawę humoru z mężem zamówiliśmy sobie z 10 książek...

Jutro idę się zapisać na jazdy decyzja podjęta... Może przed spotkaniem jeszcze dziś zdążę sobie coś kupić do ubrania :)

olciaa, Paula222 lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej mamuśki
    Kciuki za wizyty....
    U mnie dziś pochmurnie i ogólnie nie ładnie... Akurat jak planuje wyjście grrrr... Od wczoraj wieczora cukry mi szaleją... Mam nadzieje że opanuje to jutro na spokojnie... A to wynik ogólnie jakiś nerwów, bo jakaś taka nerwowa jestem ostatnio...wczoraj na poprawę humoru z mężem zamówiliśmy sobie z 10 książek...

Jutro idę się zapisać na jazdy decyzja podjęta... Może przed spotkaniem jeszcze dziś zdążę sobie coś kupić do ubrania :)
    Jazdy ?

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

Miałam dzisiaj przepiękny sen... trzymałam w ramionach córeczkę i ja karmiłam piersią ... emocje nie do opisania taki realny sen . Moi rodzice tak się cieszyli , że urodziłam... i w końcu mogłam się chwalić światu ,że się udało i mam swój osobisty cud :) eh niech Bóg da aby w realu tak było żeby w grudnou urodzić zdrowego bobaska...mam nadzieje ze ma się dobrze cały czas

Miłego dzionka ;) i kciukiii za wizyty :) czekam na wieści

mkgk, Dip88, olciaa, Irminka1231, ziuta.w, agniecha2101 lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Jazdy ?

Praktyka na prawo jazdy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 08:52

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dziewczyny, dzwigalam dziś zakupy jakieś 9kg, że sklepu do auta. Mąż się tak na mnie wydarl.. Myślicie że mogło się coś stać? :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Widze, ze dzis kilka wizyt zatem mooocno trzymam kciuki <3
    U mnie kolejny dzien leje, cos czuje, ze będe dzis prawdziwym leniem :) książka i po śniadanku wracam do wyrka.

Miłego dnia wszystkim! :)

a3pfhxv.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Agniecha gdzieś kiedyś czytałam cos w stylu ze przy wyborze imienia do dziecka okazuje się jak wiele z nich nam się źle z kims kojarzy ;D my jeszcze nie myślimy .. :)

Violet Flower historia naprawdę jak z filmu :)
    Bo faktycznie tak jest ;-) Połowa imion już na starcie odpada przez to, że się mi lub mężowi z kimś kojarzy niekoniecznie dobrze :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.jesli chodzi o ciazowe sprawy to w tej ciży mam brzydka cere.mialam tak tez w ciazy z corcia.czuje od poczatku ciazy ze urodzi sie dziewczynka.nasza kochana Marika.u mnie brzydka pogoda oby w sobote za tydzien byla lepsza bo wtedy jest komunia mojego synka.milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 09:25

2nn390bvba2l74tr.png

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Bo faktycznie tak jest ;-) Połowa imion już na starcie odpada przez to, że się mi lub mężowi z kimś kojarzy niekoniecznie dobrze :-P
    to prawda :D

Irminka1231, agniecha2101 lubią tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Cześć Wam :)

Miałam dzisiaj przepiękny sen... trzymałam w ramionach córeczkę i ja karmiłam piersią ... emocje nie do opisania taki realny sen . Moi rodzice tak się cieszyli , że urodziłam... i w końcu mogłam się chwalić światu ,że się udało i mam swój osobisty cud :) eh niech Bóg da aby w realu tak było żeby w grudnou urodzić zdrowego bobaska...mam nadzieje ze ma się dobrze cały czas

Miłego dzionka ;) i kciukiii za wizyty :) czekam na wieści
    Mi tez snila sie dzis dzidzi ta ktora jest teraz w brzuszku i byla to dziewczynka.we snie miala juz ok roku.piekny sen przerwal mi budzik.ech.mial kiedy zadzwonic.

olciaa lubi tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej :) Dziewczyny, dzwigalam dziś zakupy jakieś 9kg, że sklepu do auta. Mąż się tak na mnie wydarl.. Myślicie że mogło się coś stać? :(
    Kochana, ja codziennie nosze moją ośmio i półkilogramowa córeczkę także spokojnie.
    Lepiej unikać dźwigania jeśli się da, ale czasem nie ma wyjścia.
    :/

Magdaa21 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Uwielbiam wiadomości od Ciebie <3 cieszę się bardzo ;*

Jeju Wy piszecie jak po wizytach a ja dopiero 25 wrrrrrrrrrrrrrrr
    Pocieszę Cię tym, że ja mam dopiero 28 maja, a ostatnią miałam 23 kwietnia :-(

Lotopałanka lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-* u mnie dzisiaj wizyta o 15.30 :-)

Niestety, czuję się fatalnie, rozkłada mnie przeziębienie, boli głowa, gardło, łamie w kościach, póki co nie mam gorączki... Po prostu świetnie! Jakoś muszę ratować się domowymi sposobami :-( rano jeszcze pojechałam do sklepu i wystraszyłam się, bo przy kasie zrobiło mi się strasznie słabo, ciemno przed oczami, czułam że za chwilę zemdleje, więc przeprosiłam Panią, powiedziałam że jestem w ciąży i że mi słabo i że muszę na chwilę wyjść na powietrze... Ehh :-( do gina też miałam sama jechać, ale ściągnę męża z pracy, bo boje się prowadzić teraz sama :-( oczywiście z tego wszystkiego pobeczalam się już 10 razy i tyle :-( martwię się, że to bedzie jakaś grypa albo angina co gorsze :-( a wszystko przez klimę w aucie :-(

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Kochana, ja codziennie nosze moją ośmio i półkilogramowa córeczkę także spokojnie.
    Lepiej unikać dźwigania jeśli się da, ale czasem nie ma wyjścia.
    :/
    Trochę mnie uspokoilas. Bo jakby czuje coś w podbrzuszu, ale nie wiem czy od dzwigania, czy ogólnie bo wczoraj też czułam rozciąganie.. Eh głupia głupia :( muszę zacząć bardziej dbać o siebie :(:/ ale ciężko tka jak tak wiele rzeczy dotychczas sama robiłam..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Imię dla dziewczynki mamy wybrane, Alicja. Dla chłopca miał być Marek, ale ze względu na rodzinę będziemy szukać innego.
    U mnie jako drugie w kolejce dla dziewczynki jest Alicja :-) Moja babcia miała tak na imię, a bardzo mi się podoba :-) Nie mogę się zdecydować pomiędzy Mają a Alicją, a mężowi się Maja bardzo podoba. Wczoraj śmiałam się do męża (ma na imię Marcin), że będzie Marcin, Marcel, Aga, Ala ;-) bo oczywiście planujemy mieć więcej niż jedno dziecko ;-)

Azzurra lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Trochę mnie uspokoilas. Bo jakby czuje coś w podbrzuszu, ale nie wiem czy od dzwigania, czy ogólnie bo wczoraj też czułam rozciąganie.. Eh głupia głupia :( muszę zacząć bardziej dbać o siebie :(:/ ale ciężko tka jak tak wiele rzeczy dotychczas sama robiłam..
    To na pewno rozciąganie macicy a nie efekt podnoszenia. Spokojnie. A dbać o siebie nie zaszkodzi, tym bardziej unikać dźwigania jeśli jest to możliwe/koniecznie. Ja nie mam takiej możliwości, bo muszę dziecko posadzić na krzesełku, wsadzić do wózka itp.
    W pierwszej ciąży łatwiej jest unikać dźwigania więc korzystaj koniecznie:)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    To na pewno rozciąganie macicy a nie efekt podnoszenia. Spokojnie. A dbać o siebie nie zaszkodzi, tym bardziej unikać dźwigania jeśli jest to możliwe/koniecznie. Ja nie mam takiej możliwości, bo muszę dziecko posadzić na krzesełku, wsadzić do wózka itp.
    W pierwszej ciąży łatwiej jest unikać dźwigania więc korzystaj koniecznie:)
    Ogólnie Mąż mnie we wszystkim wyrecza, ale dziś nie było wyjścia, a musiałam kupić parę rzeczy cięższych :( i dupa.
    Dzięki za pocieszenie bo naprawdę już schizowalam :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Karmelku w biedronce ma być teraz taka poduszka
    Oo luknęłam sobie i fajna ta poducha w Biedzie i w fajnej cenie :-) Muszę chyba kogoś poprosić, żeby mi kupił i odbiorę sobie jak będę w PL :-)

Marti83 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hej kochane :-* u mnie dzisiaj wizyta o 15.30 :-)

Niestety, czuję się fatalnie, rozkłada mnie przeziębienie, boli głowa, gardło, łamie w kościach, póki co nie mam gorączki... Po prostu świetnie! Jakoś muszę ratować się domowymi sposobami :-( rano jeszcze pojechałam do sklepu i wystraszyłam się, bo przy kasie zrobiło mi się strasznie słabo, ciemno przed oczami, czułam że za chwilę zemdleje, więc przeprosiłam Panią, powiedziałam że jestem w ciąży i że mi słabo i że muszę na chwilę wyjść na powietrze... Ehh :-( do gina też miałam sama jechać, ale ściągnę męża z pracy, bo boje się prowadzić teraz sama :-( oczywiście z tego wszystkiego pobeczalam się już 10 razy i tyle :-( martwię się, że to bedzie jakaś grypa albo angina co gorsze :-( a wszystko przez klimę w aucie :-(
    Karolinko, spokojnie. Ja chorowałam dwa razy w poprzedniej ciąży:/ ale moim zdaniem powinnaś pójść do internisty, skoro aż tak Ciebie łapie. Zapewne ginekolog zaleci to samo. Oczywiście zaraz po przekazaniu info że dzidziuś ma się świetnie:) Kciuki!

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ