X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    No to teraz już nie wiem co robić...:-P ale te co podałaś linki, poczytałam komentarze i też sporo nieciekawych opinii... Ja niestety czy zamawiałabym przez neta czy kupowała przez kogoś w Biedronce, to i tak sobie nie pomacam :-( a tu w kosmicznych cenach są te poduchy :-/ Fajnie by było jakby ktoś mógł jakąś konkretną wypróbowaną polecić :-)
    Aga pewnie motherhood jest najlepszy, tylko ceny z kosmosu :)

agniecha2101, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tricki forumowe:
    [ img ] [ /img ] jest do zdjęć- pomiędzy img dajesz adres zdjęcia
    [ url ] [ /url ] jest do przekierowania na daną stronę - pomiędzy url dajesz adres strony, aby po kliknięciu w niego przekierowało nas na podaną stronę
    [ b ] [ /b ] dla pogrubienia liter
    [ u ] [ /u ] do podkreślenia wyrazu/ów, zdań/zdania
    [ i ] [ /i ] to kursywa
    [ color = red (tu możesz wpisać dowolny każdy kolor po angielsku) ] do napisania czegoś w kolorze , później trzeba wrócić na czarny ,czyli [ color = black ]
    [ center ] [ /center] wyśrodkowuje

Jak wrzucić zdjęcie naforum?
    1. Wchodzisz na https://naforum.zapodaj.net
    2. Klikasz "wybierz plik" i wybierasz plik z serwera
    3. Wybierasz ostatni wygenerowany link i wklejasz na forum bez żadnych dodatków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 10:31

Dibolek, Violet Flower, Azzurra lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Tricki forumowe:
    [ url ] [ /url ] jest do przekierowania na daną stronę - pomiędzy url dajesz adres strony, aby po kliknięciu w niego przekierowało nas na podaną stronę
    [ i ] [ /i ] to kursywa
    [ color = red (tu możesz wpisać dowolny każdy kolor po angielsku) ] do napisania czegoś w kolorze , później trzeba wrócić na czarny ,czyli [ color = black ]

przyda się :D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Nic nie mów to co czasem się dzieje w mojej głowie to jakiś normalnie kosmos

Widzę, że idziemy równo z tygodniem i dniem:) na kiedy gin wyznaczył Ci termin?:)

No najpierw zapytam dzisiaj gina co mogę brać, zrobiłam sok z cebuli, piję cały czas herbatę z cytryną i kupiłam tabletki na gardło dla ciężarnych, ale średnio to pomaga:( a moja temperatura z przed chwili to 35.50 ;/ czyli po prostu osłabienie, więc pewnie dlatego tak do dupki się czuję:(

Mnie wczoraj naszło na przeglądanie stron z wyposażeniem pokoiku dla niemowlaków, już bym chciała wszystko kupować:) chociaż tak naprawdę nie wiele Nam trzeba, bo chciałam tylko wytapetować jedną ścianę, założyć karnisz i firanki, bo są same rolety, w ogole w całym domu nie mamy karniszy ani firanek. Potrzebny będzie przewijak, komada już jest, łóżeczko, materacyk, pościel kupi mi tata, bo ma firmę, która szyje materace, siostra powiedziała, że mi pożyczy gondole i nosidełko, więc w sumie fajnie, bo już tak na lato kupimy samą spacerówkę, więc bez sensu chyba kupować wózeczek 3 w 1. Poza tym pewnie ubranka, zabawki dostaniemy od Naszych sióstr. Z mojej strony jest jedno dziecko, ale ze strony męża 9 dzieci:)

Wiem, wiem... może jestem głupia, że już wszystko tak planuje, jak jeszcze wszystko może się zdarzyć po drodze (odpukać w niemalowane). Ale uwielbiam teraz patrzeć na takie rzeczy:) i już chciałabym robić zakupy:)

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny :D przeczytałam wszystko, ale nie jestem w stanie odnieść sie do wszystkiego ;D

Co do podoszukek moja kolezanka ma jakąś z allegro ale nie motherhood i jest zadowolo na. Najpierw na niej spała, a później wykorzystywała do karmienia. Ale to faktycznie zależy od wypełnienia. Ja mam w okolicy babkę, która szyje takie rzeczy i naprawdę nie żałuje na tym. W prezencie dla kumpeli kupowałam kokon. Najpierw chcialam tiny star (drogi) wybrałam właśnie te babkę, która zrobila go przepięknie. Nie żadnego flaka ani nic za całe 120zl :) może macie w okolicy kogoś takiego a nawet nie wiecie? Bardzo dużo tez jest stronek na fb gdzie prywatne osoby robią takie rzeczy jak kokony, poduszki motylki, poduszki C w dużo niższych cenach jak te z firmową metką a jakością na pewno nie odbiegają :)

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek tak na szczęście był już mały zarodek i serduszko...

Karolcia wstępnie wg usg mam termin na 5.12...tydzień opóźnienia w stosunku do OM

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam poduszkę Motherhood. Rewelacyjna, jak dla mnie. Spało się na niej bosko z wielkim brzuchem, a po porodzie przydała się do karmienia na lenia, czyli na leżąco. Dopiero co ja schowałam, bo już karmię sporadycznie i na zwykłej poduszce- fasolce, ale ten kojec Motherhood jest naprawdę git i bardzo się cieszę, że zaraz go wyjmę:)

I mąż się cieszy, bo zawsze się przyczepiał do niej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 10:37

ziuta.w, Violet Flower lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Dibolek tak na szczęście był już mały zarodek i serduszko...

Karolcia wstępnie wg usg mam termin na 5.12...tydzień opóźnienia w stosunku do OM
    ja ostatnio tylko pecherzyk ciazowy i żółtkowy

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50

Wysłany: 17 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Tricki forumowe:
    [ i ] [ /i ] to kursywa

Dziękuję bardzo :)) a Paula222 może wrzucić na 1 stronę, byłoby fajnie :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Widzę, że idziemy równo z tygodniem i dniem:) na kiedy gin wyznaczył Ci termin?:)

No najpierw zapytam dzisiaj gina co mogę brać, zrobiłam sok z cebuli, piję cały czas herbatę z cytryną i kupiłam tabletki na gardło dla ciężarnych, ale średnio to pomaga:( a moja temperatura z przed chwili to 35.50 ;/ czyli po prostu osłabienie, więc pewnie dlatego tak do dupki się czuję:(

Mnie wczoraj naszło na przeglądanie stron z wyposażeniem pokoiku dla niemowlaków, już bym chciała wszystko kupować:) chociaż tak naprawdę nie wiele Nam trzeba, bo chciałam tylko wytapetować jedną ścianę, założyć karnisz i firanki, bo są same rolety, w ogole w całym domu nie mamy karniszy ani firanek. Potrzebny będzie przewijak, komada już jest, łóżeczko, materacyk, pościel kupi mi tata, bo ma firmę, która szyje materace, siostra powiedziała, że mi pożyczy gondole i nosidełko, więc w sumie fajnie, bo już tak na lato kupimy samą spacerówkę, więc bez sensu chyba kupować wózeczek 3 w 1. Poza tym pewnie ubranka, zabawki dostaniemy od Naszych sióstr. Z mojej strony jest jedno dziecko, ale ze strony męża 9 dzieci:)

Wiem, wiem... może jestem głupia, że już wszystko tak planuje, jak jeszcze wszystko może się zdarzyć po drodze (odpukać w niemalowane). Ale uwielbiam teraz patrzeć na takie rzeczy:) i już chciałabym robić zakupy:)
    Mam tak samo ;-) Godzinami mogłabym przeglądać te rzeczy dla maluszków :-) Mam już nawet kupioną wanienkę ;-) Teraz ciągle przeglądam wózki i foteliki. Najchętniej już bym po kolei wszystko kupowała ;-) Mimo że czasem i czarne myśli nachodzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 10:37

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek to już w ogóle musi być stres ale wierzę że będzie ok... I że w takim gronie szczęśliwie dotrwamy do grudnia

Dibolek, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Podzieliłabyś się tym widokiem ze zdjęć ;-) Chętnie pobeczę razem z Tobą :-P lubię teraz sobie popłakać, a w towarzystwie raźniej :-D

Haha, próbowałam wczoraj ale z telefonu to jest jak zdobycie Everest :D ale udało sie...ahhh zaraz będe znowu płakać <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a85c5617014.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4be34853f941.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1578dfd05d02.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 10:43

inaa, Lotopałanka, Violet Flower, ziuta.w, Paula222, Irminka1231, olciaa, Magdaa21, Malinowa_Czekolada, Azzurra, Aguś 90, agniecha2101, RudyTygrysek, Angelika83, Kai, Malutka_94, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Dibolek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Dibolek to już w ogóle musi być stres ale wierzę że będzie ok... I że w takim gronie szczęśliwie dotrwamy do grudnia
    trzymaj kciuki bo ja juz od kilku dni siwieje :D

Lotopałanka lubi tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • inaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ...
    Eh ja mam dzisiaj prenatalne.. masakra. Już nie spałam od 5 ;( boję się okrutnie.. serio. Przez te moje poronienia zatrzymane nie pociesza mnie fakt, że nie mam plamień. Mam nadzieje, że dziudziuś tam sobie żyje i dobrze sie ma ;( umre do tej 18.20 aaaaaaaaaaaa

Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

Wysłany: 17 maja 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Mam tak samo ;-) Godzinami mogłabym przeglądać te rzeczy dla maluszków :-) Mam już nawet kupioną wanienkę ;-) Teraz ciągle przeglądam wózki i foteliki. Najchętniej już bym po kolei wszystko kupowała ;-) Mimo że czasem i czarne myśli nachodzą.
    A ja myślę o tym kiedy zejdę do piwnicy i odkurzę kartony tych pięknych ciuszków po Jaśku.Aczkolwiek zdecydowanie wolałabym już zacząć przeglądać nowe rzeczy dla Zuzi Dlatego z zakupami wstrzymam się chyba do sierpnia, czyli do połówkowego :)

Wózek poprzedni sprzedałam, łóżeczka i fotelika też się pozbyłam, więc będę musiała te większe rzeczy znów dokupić :) Co do ubranek, to obiecałam sobie, że nie będę tak szaleć z zakupami jak w poprzedniej ciąży, ale pewnie wyjdzie jak zwykle :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 10:45

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 17 maja 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Hejo ...
    Eh ja mam dzisiaj prenatalne.. masakra. Już nie spałam od 5 ;( boję się okrutnie.. serio. Przez te moje poronienia zatrzymane nie pociesza mnie fakt, że nie mam plamień. Mam nadzieje, że dziudziuś tam sobie żyje i dobrze sie ma ;( umre do tej 18.20 aaaaaaaaaaaa
    Inaa trzymam kciuki, będzie dobrze :*

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 17 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Haha, próbowałam wczoraj ale z telefonu to jest jak zdobycie Everest :D ale udało sie...ahhh zaraz będe znowu płakać <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a85c5617014.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4be34853f941.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1578dfd05d02.jpg
    Marrakech cuda dwa!! <3

marrakech2708 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 17 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Hejo ...
    Nie zamartwiaj sie Kochana! To na pewno duży stres, ale uwierz w to ze bedzie dobrze <3 ze to juz! Ze nie musisz czekać tyle...:)
    Zobaczysz, bedzie dobrze :)

a3pfhxv.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh... Ja mam już wózek, łóżeczko, fotelik i część ciuszków po synku... :)

Dibolek jasne że trzymam kciuki... :)

Marrakech cudowny widok... Po prostu super

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc

Wysłany: 17 maja 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widok tych małych rączek, tego jak sie tam ruszały i nawet kilka sekund słyszałam serduszko...niesamowite przeżycie :) jeden ma 2,5cm a drugi okruszek ma 3cm :) serduszka biją szybciutko bo ok 170-180 ale gin mowi, ze na tym etapie to normalnie.

Tez chciałabym juz zacząć sie rozglądać za wózkiem, łóżeczkiem...ale wstrzymuje sie do czerwca/lipca. Wiem, ze wszystko rozwija sie prawidłowo i lekarz powiedział, ze nie ma sensu rozmawiać o wchłonięciu sie jednego,bo obydwa maluchy są prawidłowe i nie widzi nic niepokojącego...ale troszkę poczekam :) przyznaje, ze wózki juz ogladam, małe transformersy a nie wózki, bo bliźniacze są takie duuuze jak roboty :p

Paula wiem, ze dzis zajęty dzien (kciuki!) ale moze info nie zginie w postach: prenatalne 8.06 na 11:40, wizyta 15.06 godzina 20:00 :) Merci <3

Lotopałanka, ziuta.w, Dip88, agniecha2101, futuremama lubią tę wiadomość

a3pfhxv.png
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ