X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, właśnie dzwoniłam do szefa z info że jednak nie wrócę w lipcu, tylko za ok 2 lata. Wiecie co... dobrze zrobiłam.
    Pogratulował mi i powiedział, że docenia to że mu powiedziałam. Dodał, że dopóki on tu(tj. w firmie) będzie, to ja mam miejsce zaklepane. Reszcie powie dopiero, jak go upowaznie.Kamien z serca.
    Teraz będę wychodzić z pozytywnego szoku i nadrabiać zaległości w czytaniu Was.

Violet Flower, Dip88, Paula222, TaPaT, ziuta.w, Lotopałanka, bondzik007, Irminka1231, Marti83, RudyTygrysek, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, Malutka_94 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Kochane, właśnie dzwoniłam do szefa z info że jednak nie wrócę w lipcu, tylko za ok 2 lata. Wiecie co... dobrze zrobiłam.
    Pogratulował mi i powiedział, że docenia to że mu powiedziałam. Dodał, że dopóki on tu(tj. w firmie) będzie, to ja mam miejsce zaklepane. Reszcie powie dopiero, jak go upowaznie.Kamien z serca.
    no i super :) cieszę się,że masz tak mądrego szefa :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    super ! :)

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wow to jeszcze wcześniej jak ja :)

Azzurra pewnie, że dobrze zrobiłaś ! Najważniejsza jesteś Ty i maleństwo, dopiero później inne rzeczy typu praca itd. Odpoczywaj spokojnie :) I super masz szefa

A u mnie dziś dziwnie dobrze dzień się zaczął, w miarę dobry nastrój, mąż mnie nie denerwuje hehe :) Oby tak było dalej :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra pozazdrościć szefa :)

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston

Wysłany: 17 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, Paula222 Ale Wam zazdroszczę tych Prenatalnych już dziś. Też już bym chciała wiedzieć czy moje dzieciątko rośnie zdrowo. Moje prenatalne dopiero 30 maja. Nie wiem czy nie za szybko (bo to dopiero 11 +0), najwyżej zrobię raz jeszcze później. Ale też już nie chcemy odwlekać z powiedzeniem rodzicom, dłużej niż do końca maja. A za nim to zrobimy, wolimy wiedzieć, że jest wszystko ok ;)
    Całe szczęście zwykła wizyta już w najbliższą środę, więc może jakoś wytrzymam te 6 dni :)

Madlen, chyba pytałaś wczoraj o dr Wiecheć z Krakowa od prenatalnych - czytałam o nim opinie, widać że musi być dobry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 12:36

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie złapał spadek formy coś mi zimno, mam dreszcze, spać i niby głód, a niby mdłości... a tu w pracy do 14 trzeba wytrzymać :(

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    A mnie złapał spadek formy coś mi zimno, mam dreszcze, spać i niby głód, a niby mdłości... a tu w pracy do 14 trzeba wytrzymać :(
    mnie tez cos dreszcze złapały, a w pracy do 19:00 :D

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Inaa, Paula222 Ale Wam zazdroszczę tych Prenatalnych już dziś. Też już bym chciała wiedzieć czy moje dzieciątko rośnie zdrowo. Moje prenatalne dopiero 30 maja. Nie wiem czy nie za szybko (bo to dopiero 11 +0), najwyżej zrobię raz jeszcze później. Ale też już nie chcemy odwlekać z powiedzeniem rodzicom, dłużej niż do końca maja. A za nim to zrobimy, wolimy wiedzieć, że jest wszystko ok ;)
    Całe szczęście zwykła wizyta już w najbliższą środę, więc może jakoś wytrzymam te 6 dni :)

Madlen, chyba pytałaś wczoraj o dr Wiecheć z Krakowa od prenatalnych - czytałam o nim opinie, widać że musi być dobry :)

Ja też mam szybko i też myślę czy to nie będzie za wcześnie bo według ostatniego usg to będzie 10+4. Ja mam w następny piątek.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:

Słuszny ruch kochana i super reakcja szefa :) takich przełożonych sie ceni, szczególnie w korpo. Tez trafiałam na fajnych szefów, ale były momenty gdzie nie mieli juz nic do gadania. Taki urok korporacji :) to teraz odetchnij spokojnie, wizyta udana, sprawy służbowe dopięte - brawo :) cieszę sie :)

a3pfhxv.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, inaa
    To USG genetyczne to faktycznie stres ,ale za to jakie szczęście jak się okazuje że dzidziuś ma idealne proporcje! U Was na pewno tak będzie. Ja jeszcze nie umawiałam, ale pewnie szybciej zrobię NIFTY i dostanę wyniki, zobaczymy. Poprzednim razem był płacz ze szczęścia, kiedy mąż otworzył kopertę z wynikami i tym razem też mam zamiar płakać że szczęścia!

Marrakech, przepiękny widok. Naprawdę. Mężowi nie pokażę, bo on się nadal dopytuje czy aby na pewno jest tylko jedno-chyba naprawdę żałuje że to nie duecik;) ja z wózkami będę miała podobnie jak Ty, bo muszę kupić dla dwójki. Mam już dwa typy, ale póki co oczywiście się wstrzymam.
    Violet, współczuję choroby synka. Takie uroki przedszkola...ja między innymi dlatego wzbranialam się przed żłobkiem, choć do niani też nie byłam przekonana. I póki co uratowałam moje starsze dziecko przed żłobkiem:):):)
    A co do pracy...wiecie, ja w poprzedniej ciąży dobrze się czułam i pracowałam do 8 miesiąca. Sama wybrałam i przeszkolilam następców, więc uważam że zachowałam się ok. Więc w sumie troszkę liczyłam na taką reakcję że strony przełożonego, ale wiecie jak jest...
    To bardzo dużą firma i na pewno beze mnie świat im nie runie. Ale jest mi autentycznie miło, że szef wykazał aż taki entuzjazm. Po części dlatego zapewne, że sam ma małe dzieci ( w tym jedno chore niestety) to jest taki ludzki.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w którym tygodniu robi sie prenatalne?

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim mężem poznałam się w wakacje 2015 ja wtedy pracowałam w sklepie i studiowałam a on przyjechał tutaj na delegacje i tak się to zaczęło przychodził po zakupy aż pewnego dnia niespodziewanie zostawił mi karteczkę ze swoim nr telefonu i powiedział ze jeżeli będę chciała żebym zadzwoniła i tak tez zrobiłam umówiliśmy się na pierwsza randkę na której bardzo dobrze nam się rozmawiało mieliśmy mnóstwo tematów potem kolejne spotkanie i tak w czerwcu 2016 wyznaczyliśmy datę ślubu na październik 2016 a niecały tydzień po wyznaczeniu tej daty okazało się ze zostaniemy rodzicami i tak ślub wzięliśmy w październiku a w lutym 2017 zostaliśmy rodzicami naszej kochanej córci Nadii Korneli choć na drugie miała mieć Michalina ale mąż w ostatniej chwili przy zapisywaniu jej w urzędzie zmienił jej drugie imię na Kornelia .

Teraz jeśli będzie synek damy mu na imię Jaś a jeśli druga córcia to pewnie Michalina

Co do rzeczy dla maluszka mam wszystko po córce tylko chcemy dokupić kołyskę i huśtawkę hybrydowa jeżeli będzie córcia to rzeczy będzie miała wszystkie po Nadii jeżeli zaś synek to kupimy nowe ciuszki ,wózek kupiliśmy szary aby wrazie czego tez pasował synkowi, tak samo nosidełko a gdy maluch skończy pół roku to sprzedamy nasz wózek pewnie i kupimy spacerówkę bo ten co prawda jest 2 w 1 ale spacerówka strasznie ciężka i zajmuje prawie cały bagażnik mimo iż mamy auto suva

agniecha2101 lubi tę wiadomość

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem pewna dolnej granicy ,ale górna to prawie na pewno 13t6d. Ja planuję właśnie troszeczkę później robic. NIFTY od skończonego 10 tygodnia, więc ja w 11 pewnie już zrobię. Czyli wyjdzie ,że na USG genetyczne pójdę znając wynik NIFTY.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co szczepienia na Odrę,świnkę ,różyczkę to ja z córcia byłam w tamta środę na takim szczepieniu i teraz w lipcu mamy kolejne szczepienie w tym ostatnia dawkę na pneumokoki

ug37df9hhnc1m492.png
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolna granica to 11+1 ale dzidziuś musi mieć minimum 4,5cm by można było wszystko pomierzyć. A dobrze wiecie jak to jest, raz jest starszy według OM niż USG raz na odwrót.

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, moja pierworodna to Michalina:)
    To mąż i tak za bardzo nie nabroił- mój ojciec zamienil mi pierwsze z drugim bez wiedzy mamy:)

A co do zakupów-jesli nam się urodzi córcia, to mam wszystko ( no prawie, bo Misia jest z maja więc troszkę pora roku nie ta). Poza tym, niestety, sprzedałam super łóżeczko dostawne i komodo-przwijak więc będę musiała kupić. Wózek o tak do wymiany na wózek dla dwójki:/

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra To mamy córcię z tego samego rocznika tylko trzy miesiące różnicy

ug37df9hhnc1m492.png

Wysłany: 17 maja 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    to w którym tygodniu robi sie prenatalne?
    Prenatalne powinno się robić w okresie pomiędzy 11+0 a 13+6.

Czyli Dip88 u Ciebie troszkę za wcześnie, a u mnie na granicy. Ale liczę, że dzidziuś osiągnie te 45 mm i pani doktor zobaczy wszystko co trzeba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 13:29

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Aguś, moja pierworodna to Michalina:)
    To mąż i tak za bardzo nie nabroił- mój ojciec zamienil mi pierwsze z drugim bez wiedzy mamy:)

A co do zakupów-jesli nam się urodzi córcia, to mam wszystko ( no prawie, bo Misia jest z maja więc troszkę pora roku nie ta). Poza tym, niestety, sprzedałam super łóżeczko dostawne i komodo-przwijak więc będę musiała kupić. Wózek o tak do wymiany na wózek dla dwójki:/

Z jakiej firmy miałas łóżeczko dostawne? Bo też o takim myślę na poczatek. W sumie wydaje mi się to wygodne, że masz malucha "pod ręką" - a ja jednak bałabym sie spać z dzieckiem w łóżku...

8599rjjgz09aybtp.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ