X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej !!! Nadszedł ten strasznie stresujący dzień , dziś prenatalne ... Ogromny stres, oby wad żadnych nie było ... Lekarz mnie uprzedził , że jest ryzyko bo cykl z HSG... No i co z tym krwiakiem ....Ahhh no i płeć czy zobaczę ? W poprzedniej ciąży widziałam bardzo wyraźnego sisiaka na usg w 13 tyg :D Hehe. Mąż idzie ze mną. Wziął wolne :D

Dip88, Violet Flower dziękuję Kochana za kciuki, chciałabym aby było już po ...

Karmelkovaa piękny sen <3 aż łezka mi się zakręciła. Nie mogę doczekać się tego czasu...

Lotopałanka super !!! Kiedy, jak nie teraz :D Tylko nie stresuj się tam za bardzo :D

Magdaa21 nie dźwigaj najlepiej. Ja nosiłam siaty i dzieci i się krwiaka dorobiłam... Lepiej uważać na siebie :*

Co do poduszek / rogali do spania, to polecam !!! Ja obie ciąże przespałam z moim rogalem :P Teraz muszę chyba kupić nowy :P Świetna sprawa, bardzo wygodnie się leży :) Tylko mąż niepocieszony bo ciężko ma się przytulić a ja tulę się do rogala haha

agniecha2101 pewnie, jak chcecie mogę wrzucić na 1 stronę :)

marrakech2708 cudowne maluchy <3 <3 Ojj jak pięknie <3

_Jagoda_, Magdaa21, Dip88, Malinowa_Czekolada, Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrakech, trzecie zdjęcie totalny kosmos! <3 cudne małe ludziki!

Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj, czekamy na dobre wieści i foty! #zazdro, że dziś zobaczycie swoje fikające szczęścia. ;)

Mnie wczoraj i dziś kręci w podbrzuszu jak na @, więc mam nadzieję, że to kolejna faza rozciągania...

My mamy obiecane dwa wózki po bratanicach mojego męża. Póki co o zakupach nie myślimy, pewnie tak w połowie coś zaczniemy działać.

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula w sprawie cc napisałam do Ciebie priv

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka już odpisałam :)

kasiulka1082, inaa, Karolcia27 kciuki za wizyty !!! Inaa i Karolcia wy macie też prenatalne ? Kciuki mocne :D

Trochę żałuję, że przy wizytach nie pisałam chociaż P - prenatalne, może zacznę tak rob ić aby było wiadomo :) To jak macie już wpisane terminy i są prenatalne to proszę o wiad :)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny Kochane!

Ja mam podobnie jak Wy, rano nie umiem się zwlec z łóżka, nie wiem czy to wina tej pogody, czy faktycznie w 9 tyg. występuje większe zmęczenie, ale normalnie nie potrafię się dobudzić. Jeszcze kupiliśmy ostatnio do sypialni czarne zasłony zaciemniające, bo rano dawało nam ostro słońce i teraz jest tak ciemno, jak w nocy prawie, więc śpię jak zabita.

Paula222- będzie dobrze! Zobaczysz! Wszystko będzie w porządku z Twoim Maluchem, nastawiaj się pozytywnie! <3
    Za resztę dziewczyn też trzymam kciuki, bo dziś sporo Was wizytyuje! Ja już chciałabym znów podejrzeć swojego Malucha, a dopiero co we wtorek "się widzieliśmy". Ale to machanie rączkami i nóżkami jest tak słodkie, że na samą myśl się wzurszam. Żałuję, że nie kazałam mężowi nagrać komórką, ale pewnie caly czas bym oglądała.

Marrakech - znów wizytujemy w tym samym czasie! Też mam 8.06 prenatalne <3 Na 10:45. Wcześniej muszę pojechać 1.06 na pobranie krwi do testu Papa - normalnie bym go nie robiła, ale mam to refunodwane- dzięki lekarzowi i nie płacę za to, jest w pakiecie, więc już trudno, choć wiem, że wyniki są potem niemiarodajne i boję się trochę tego stresu jak wyjdzie tam coś nie do końca dobrze.

Ja też już marzę o kupowaniu tych wszystkich cudności. Mam na instagramie polubione tyle firm tworzących cuda, że nie wiem tylko skąd wziąć te miliony :-p Nie chcę też szaleć za bardzo, bo pewnie z racji, że rodzimy w grudniu, a mam 3 koleżaki, co rodzą w tym roku przede mną (w sumie dwie już urodziły, jedna ma na wrzesień) + siostra meża z Angli już zapowiadziała, zanim byłam w ciaży, że ma dla Nas pełno rzeczy - z pewnością sporo dostaniemy.

Paula222, ziuta.w lubią tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj kusiło , żeby kupić leżaczek z huśtawką hybrydową :P Haha ale mówię , że jak po dzisiejszym badaniu będzie ok, to dopiero zacznę wierzyć , że będzie dobrze. Ale fakt wyprawka i te wszystkie cuda są bardzo drogie, a wózek to już w ogóle. Po starszych nie mam bo sprzedałam, a teraz będę musiała kupić nowy :P

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrakech te Maluchy to istne słodkości <3

Inaa Słońce, wiem że się stresujesz, ale trzeba myśleć że będzie wszystko dobrze! <3 NO I TAK BĘDZIE! :))

Dibolek, Tobie też życzę abyś zobaczyła już to piękne serducho :*

Ja do jutra osiwieję. Obiecujęęęę ..

Paula222, marrakech2708, Dibolek lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziuta, Paula dziekuje <3 moje małe ufolki ciezko było uchwycić na jednym zdjęciu :) ale udało sie!

Jagoda, serio? Haha, forumowe bliźniaczki :D nieważne, ze metr różnicy ;) Ja tez będe miec darmowe prenatalne, ale nie wspominał nic o teście krwi do Papa, wiec to mnie ominie chyba. Słyszałam, ze są niemiarodajne wiec nawet jak cos wyjdzie nieprawidłowo (a kyszzz!) to trzeba o tym pamietać, ze to wcale nie musi byc prawda! :)
    W moim gronie jest jeden maluch z kwietnia a tak to cisza w eterze...a tu podwójne zakupy, puszczę totka dzis. Tak,tak zrobie..

Paula dziekuje za dodanie wizyt, mała korekta, bo Prenatalne mam 8, wizytę 15. :) ale to w wolnej chwili, nie zaprzątaj sobie głowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:22

Paula222 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Aga pewnie motherhood jest najlepszy, tylko ceny z kosmosu :)

139 zł widziałam ale dużo mniejsza jak ta :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    My też poznaliśmy się przez internet, w 2012 roku. Zaręczyliśmy się w listopadzie 2016 roku, a ślub już w sobotę :) początkowo mieliśmy się starać o dziecko dopiero po ślubie, nie chciałam być na weselu z brzuszkiem. Ale pewnego wieczoru mieliśmy tak przerażające przeżycie, że zmieniłam zdanie i starania zaczęliśmy przed ślubem. .

W najbliższą sobotę? :)
    To opowiedz coś więcej - jaką masz sukienkę, czy to razem z weselem, jak nastrój przed? :)

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    No to teraz już nie wiem co robić...:-P ale te co podałaś linki, poczytałam komentarze i też sporo nieciekawych opinii... Ja niestety czy zamawiałabym przez neta czy kupowała przez kogoś w Biedronce, to i tak sobie nie pomacam :-( a tu w kosmicznych cenach są te poduchy :-/ Fajnie by było jakby ktoś mógł jakąś konkretną wypróbowaną polecić :-)

Tylko wiesz tutaj którakolwiek aukcja jest do 100zł i dodatki do tego zostaną , zawsze jak sie wylezy kupi sie nową :D ale wydaje mi sie ze na jedną ciąże starczy :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Marrakech te Maluchy to istne słodkości <3

Inaa Słońce, wiem że się stresujesz, ale trzeba myśleć że będzie wszystko dobrze! <3 NO I TAK BĘDZIE! :))

Dibolek, Tobie też życzę abyś zobaczyła już to piękne serducho :*

Ja do jutra osiwieję. Obiecujęęęę ..
    <3 <3 <3 dzięki kochana <3 <3 <3

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Haha, próbowałam wczoraj ale z telefonu to jest jak zdobycie Everest :D ale udało sie...ahhh zaraz będe znowu płakać <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a85c5617014.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4be34853f941.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1578dfd05d02.jpg

O jaacie ale cudowny widok :O :) <3

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• AMK Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Hejo ...
    Eh ja mam dzisiaj prenatalne.. masakra. Już nie spałam od 5 ;( boję się okrutnie.. serio. Przez te moje poronienia zatrzymane nie pociesza mnie fakt, że nie mam plamień. Mam nadzieje, że dziudziuś tam sobie żyje i dobrze sie ma ;( umre do tej 18.20 aaaaaaaaaaaa
    Trzymam kciuki za wizytę :) Bedzie dobrze <3 Daj znać jak przebiegła wizyta bo już nie mogę sie doczekać swojej. Myślami jestem z Tobą

w57v3e3knp6plxtw.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna Paula 3mam kciuki za prenatalne i zazdroszcze ze juz będziecie po :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę mnie nie było a tu tyle do nadrobienia.

Marrakech cudowne maleństwa.

Dziewczyny ja też ciągle oglądam rzeczy dla maleństwa. Ale jak narazie nie myślę jeszcze o kupowaniu choć bardzo kusi. Na dzień dzisiejszy narazie planujemy jak urządzić pokoik. Bo będziemy robić z naszej sypialni, a sypialnie przenosimy do pokoju w którym obecnie połowa to coś na styl mojej garderoby a druga połowa to coś w stylu biura, takiego kąta mojego M. W sumie w tym pokoju jest wszystko i nic. Do tego jeszcze mnie naszlo żeby też coś pozmieniać w pokoju mojego synka. O ile mi pozwoli :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Chwilę mnie nie było a tu tyle do nadrobienia.

Marrakech cudowne maleństwa.

Dziewczyny ja też ciągle oglądam rzeczy dla maleństwa. Ale jak narazie nie myślę jeszcze o kupowaniu choć bardzo kusi. Na dzień dzisiejszy narazie planujemy jak urządzić pokoik. Bo będziemy robić z naszej sypialni, a sypialnie przenosimy do pokoju w którym obecnie połowa to coś na styl mojej garderoby a druga połowa to coś w stylu biura, takiego kąta mojego M. W sumie w tym pokoju jest wszystko i nic. Do tego jeszcze mnie naszlo żeby też coś pozmieniać w pokoju mojego synka. O ile mi pozwoli :P
    my mamy bardzo małe mieszkanko, salon 25 m2 ale pokoik to tylko lozko i szafa sie miesci. bedziemy musieli przeniesc sie do salonu a dla malucha nie wiem jak to ogarniemy :D

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek miałam podobnie na stancji , całe mieszkanie 32 metry a w nim ja mąż i 2 dzieci :) Ciężko wszystko pomieścić hehe

Teraz mamy w domu salon na dole, nasza sypialnia i pokój dzieci, ale poddasze jest do adaptacji i tam docelowo będą 3 pokoje. Wiadomo na wszystko potrzebne finanse, ale zanim dzieci podrosną do samodzielnego mieszkania na górze to się wyrobimy :) Generalnie nie jestem zwolenniczką dużych metraży i żeby nie dzieci to nawet tej góry bym nie ruszała.

Ja jak byłam mała dzieliłam pokój z siostrą i bratem, bardzo dobrze to wspominam :) Później byłam tylko z siostrą do 17 r. ż. i się wyprowadziłam.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mocno trzymam kciuki za Wasz dzisiejsze wizyty! Będzie dobrze!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dibolek miałam podobnie na stancji , całe mieszkanie 32 metry a w nim ja mąż i 2 dzieci :) Ciężko wszystko pomieścić hehe

Teraz mamy w domu salon na dole, nasza sypialnia i pokój dzieci, ale poddasze jest do adaptacji i tam docelowo będą 3 pokoje. Wiadomo na wszystko potrzebne finanse, ale zanim dzieci podrosną do samodzielnego mieszkania na górze to się wyrobimy :) Generalnie nie jestem zwolenniczką dużych metraży i żeby nie dzieci to nawet tej góry bym nie ruszała.

Ja jak byłam mała dzieliłam pokój z siostrą i bratem, bardzo dobrze to wspominam :) Później byłam tylko z siostrą do 17 r. ż. i się wyprowadziłam.
    ja od 16 mieszkam sama :D

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ