X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • giovanedonore Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja nie mam nic przeciwko ;-)
    Ja też jestem za.

Malutka, wszystkiego dobrego! Na pewno wszystko pójdzie gładko. :)

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia28 wrote:
    ja jestem rocznik 86;) takze we wrzesniu 32 lata

A mi w grudniu stuknie 30 i z niecierpliwością czekam na urodzinowy prezent bo termin mam 5 dni po moich urodzinach :D

agniecha2101, Violet Flower, olciaa lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-*

Malutka życzę Ci wszystkiego co najlepsze w tym szczególnym dniu :-) będziesz Piękna Panna Młoda :-) radości z każdego dnia, dużo miłości i wytrwałości :-)

U mnie niestety znowu chorobowo :-( gardło przeszło, za to teraz mega katar i zatoki, głowa mi pęka :-( dziewczyny wiem, że to może kontrowersyjny temat, ale wczoraj to już tak mnie głowa bolała że wzięłam Apap. Już kilka razy po niego sięgałam przy migrenach, niestety miałam też przed ciążą i w ciąży kilka razy :-(

Jakie Wy macie zdanie o braniu Apapu? Wiem, że to ostatecznośc, ale robiłam w nocy oklady, nic nie pomagało i w końcu już w nocy wzięłam ten Apap.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja nie mam nic przeciwko ;-)
    Ja też nie.

Cześć Piękne! Przede mną weekend pełen spotkań z przyjaciółmi więc mnie "nie będzie".Ale będę zaglądać, bo później cały poniedziałek zejdzie na nadrabianiu:-)

Malutka94, pewnie tu nie zajrzysz;) ale Kochana, życzę Ci przepięknego, cudownego, pełnego miłości ślubu i życia małżeńskiego usłanego różami!
    Mama się nie przejmuj, choć domyślam się że Ci przykro. Od dziś będziesz miała swoją rodzinę i Ty będziesz rządzić:-)!

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Trochę mnie nie do końca zrozumiałaś... ;-) Miałam poprostu np taką sytuację, że moja przyjaciółka na kilka miesięcy przed ślubem zażartowała, że jak już ślub zaplanowany, to możemy pomału się zacząć starać :-P więc odpowiedziałam, że jeszcze na swoim własnym weselu chcę się napić :-P
    No i była też druga sytuacja. Nasz głupi znajomy jak dowiedział się, że bierzemy ślub, to wypalił z tekstem: "a co w ciąży jesteś?" :-D nie chciałam chamsko odpowiadać, choć nie ukrywam, że mnie to pytanie zirytowało, więc powiedziałam to samo co koleżance ;-)
    Właśnie takie teksty ludzi dookoła mnie czasem rozkładają na łopatki. Zareagowalam, bo przypomniało mi się, że kiedy byłam jeszcze narzeczoną nieustannie musiałam się ludziom tłumaczyć, czemu nie mieszkamy z narzeczonym razem. Ok, ja wiem, że już się ludzie przyzwyczaili do innego modelu, ale zaskoczyło mnie to, że coś, co jeszcze całkiem niedawno było naturalnym i pozadanym porządkiem rzeczy (czyli najpierw slub, potem wspólne mieszkanie i dziecko) teraz jest traktowane jako fanaberia, z której trzeba się tłumaczyć.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewczyny.ja zaraz wychodze na próbę komunijna z moim Marcelkiem.ciezko bedzie wysiedziec 2 godziny z moimi mdosciami.dzis sa wyjatkowo uporczywe.jak zawsze biore wode troche pomaga.dzis zaczynam 13 tydzień czyli ostatni pierwszego trymestru.pozdrawiam

2nn390bvba2l74tr.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Dzis u mnie 10t6d. I powiem Wam, że jakoś mi się tak bardzo już nie chce spać, ok, mecze się szybciej, ale jeszcze kilka dni temu spalabym co chwilę, a dziś już więcej siły. I oczywiście schizy, że coś z Maluszkiem może być nie tak.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam weekendowo :D Piękna pogoda dziś u mnie, chociaż chłodno :P Ale wolę tak niż ciepło i deszcz ;)

giovanedonore przepiękne zdjęcie z USG <3

Malutka_94 teściową się nie przejmuj, one już tak mają hehe :) Dobra teściowa to niestety rzadkość :/ Kciuki za WIEKI DZIEŃ <3

Kurcze, aż się rozmarzyłam. Od mojego ślubu minęło już 5,5 roku, leci ten czas. Chętnie bym to powtórzyła i cofnęła się do tamtej pory :) Tylko, żeby dzieci były i tak i tak hehe ;)

Lotopałanka u mnie na grupie to się nie sprawdzało, sporo dziewczyn już później wcale nie aktualizowało lub miały jakieś problemy z aktualizacją. Nie wiem jak chcecie, ale na mojej innej grupie ten pomysł nie przeszedł ;) Ja mogę usunąć listę wizyt z 1 str, ale dokumentu nie umiem stworzyć to Ty byś musiała się tym zająć :)

Irminka1231 miłej podróży :)

Magdaa21 może już będzie coraz lepiej :) Oby :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli jest potrzeba zeby cos zmieniac, Paula chce byc obciążona to mi to nie przeszkadza, choć nie wiem jak to działa :) jak ktoś nie bedzie aktualizował, to można to zrobic za niego, dopytując jak dotychczas. Albo po prostu zostawmy jak jest :)

Malutka życzę Ci wszystkiego co najpiękniejsze i czego tylko Wam potrzeba na tej nowej drodze :) <3 niech ten dzien bedzie taki, jaki sobie wymarzyłaś :)

Ehh mnie tez od kilku dni boli głowa, ale moze dlatego, ze troche mniej wody piłam niz do tej pory. A głowa boli mnie tak rzadko,ze chodziłam po ścianach :/

U mnie do 30-taki brakuje jeszcze 2 lat...No, niespełna bo jestem ze stycznia i skończyłam 28 :)
    Ale za to Wasza większość juz moze mowić „moj maz” <3 pięknie to brzmi :)

a3pfhxv.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wstałam i patrzę, że od samego rana brzuch mi odstaje... A jeszcze kilka dni temu praktycznie nic nie było ...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60a728ea3f32.jpg

Magdaa21, olciaa, Karmelkovaa, Lotopałanka, Violet Flower, Malinowa_Czekolada, Irminka1231, TaPaT, Marzenqa92, futuremama, inaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie totalnie nic nie widać. Jedynie jak zjem, ale to zawsze tak miałam. Normalnie noszę rozmiar 34/36 i nic..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Kochana Ty to jesteś sexi mami :-D

Dziękuję ;** to tak tylko od czasu do czasu od okazji , bo na co dzień chodzę w dresach heheh

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giovanedonore wrote:
    4,23 cm :) Wielki mały człowiek. Co do zdjęcia dr sam sobie przełączył na 3d twierdząc, że zrobi mamusi trochę ujęć :)

Cudowne zdjęcie <3

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dziś wstałam i patrzę, że od samego rana brzuch mi odstaje... A jeszcze kilka dni temu praktycznie nic nie było ...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60a728ea3f32.jpg

Nio <3 też zauważyłam , że nawet przed śniadaniem już widać :D cieszy cieszy... mam nadzieje ze bobas ma się dobrze :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zostawmy tak jak jest... To był taki luźny pomysł tylko :)

Paula śliczny brzuszek... Mnie dziś pierwszy raz poza kolejka Pani w sklepie obsłużyła... Aż mi się miło zrobiło...

Ja teściów mam cudownych w sumie mimo że mieszkają dalej niż moi rodzice lepiej się z nimi dogaduje i bardziej na pomoc z ich strony mogę liczyć

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia28 wrote:
    ja jestem rocznik 86;) takze we wrzesniu 32 lata
    Jestem ten sam rocznik iteż mam urodziny we wrześniu :) 19-tego :)

Cudnie dziewczyny wyglądacie! Violet przepiękna a suknia, Karmelkova sexy mamusia - wyglądasz przepięknie chudzinko! Taka zgrabna!

Co do wakacji - mój lekarz tez absolutnie zabrania lotów samolotem- nie wiem czemu. My zanim dowiedzieliśmy się o ciazy chcieliśmy jechać do Norwegii na NordKap samochodem z naszym psiakiem, którego adoptowaliśmy w sierpniu zeszłego roku. Ja jestem absolutnie zakochana w tym kraju, dzikość, natura, to po prostu moje klimaty. Do tego biwakowanie - można rozłożyć namiot wszedzie, nie bliżej niż 100 m od najbliższych zabudowań. Byłam w 2016 i bardzo pragnę tam wrócić właśnie z mężem. My ogólnie jesteśmy takim typem podróżników, ze nie dla nas all inclusive, basen, hotele i nic nie robienie- choć oczywiście nie mam nic do tego i każdy robi tak jak lubi :-) ja zawsze organizuje wyprawy na własna rękę od a do z - daje mi to dużo frajdy :)

Ale powiem Wam, że rok temu byliśmy na Maderze w październiku i mieszkaliśmy w takim apartamencie 3 pokojowym- obok była parka i dziewczyna była w ciazy. Coś złego się działo, bo prosili naszego właściciela mieszkania o pomoc z zamówieniem wizyty do domu, bo nie umieli się dzwoniąc do szpitala dogadać po angielsku (Portugalczycy z tym tak średnio z tego co zauważyłam). Nie wiem czy miała jakies krwawienie czy coś, ciąża była wczesna bo nic nie było widać jeszcze. Ale właśnie takich sytuacji trochę bym się bała będąc daleko od kraju. My zrezygnowaliśmy z Norwegii - również finansowo- to dość droga wyprawa - a wolę to na wyprawkę przeznaczyć - i wybieramy się do Słowenii połazić trochę po górach :-)

Karmelkovaa, Violet Flower lubią tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda jeju bez przesady hihi ale dziękuję ;* co do podróżowania ja chyba przesadziłamw pierwszej ciaży tez :< zaszłam w ciążę na Majorce i wróciłam do Londynu po czym polecialiśmy na holiday do Pl do domu i tez 2 razy samolotem:/ ponoć ciśnienie kiepsko wpływa na początku ciaży też ale ile w tym prawdy nie wiem bo moja kuzynka np lata i nic sie jej nie działo

_Jagoda_ lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Jagoda jeju bez przesady hihi ale dziękuję ;* co do podróżowania ja chyba przesadziłamw pierwszej ciaży tez :< zaszłam w ciążę na Majorce i wróciłam do Londynu po czym polecialiśmy na holiday do Pl do domu i tez 2 razy samolotem:/ ponoć ciśnienie kiepsko wpływa na początku ciaży też ale ile w tym prawdy nie wiem bo moja kuzynka np lata i nic sie jej nie działo
    Właśnie mamaginekolog też nie ma nic przeciwko lataniu czy opalaniu- a mój lekarz mi mówił, żebym się czasem nie opalała - tylko, ze to bardziej w trosce o moja jasna karnację chyba. Jak ze wszystkim - co lekarz to opinia.

My dziś idziemy na 30-tke kolezanki - tej co nas poznała :-) właśnie kończę torta dla niej :)

Awczoran u dentysty gładko poszło, 20 min i ząb odbudowany, trochę się bałam, bo mój lekarz jest przeciwny nadużywaniu znieczulenia i tylko do kanałowki daje, a normalne borowanie - bez. Nigdy mnie nic nie bolało u niego i tak tez było tym razem.Mam się pojawić za 3 mies - ale mój lekarz mi załatwił w swojej klinice bezpłatna opiekę dentystyczna za free łącznie z plombami swiatloutwardzanymi wiec kolejny raz pójdę tam.

8599rjjgz09aybtp.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży nie wolno się opalać tyle wiem ... no i plamy lubia się robić na twarzy od słońca np . ale kazdy robi jak uważa :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze i wyje. Kilka dni temu dzwonili z przychodzi (mieszkam w Anglii) ze wyniki cos odbiegaja od normy j mam wizyte 31.05 u lekarza ogolnego. Dwa dni pozniej zaproszenie na skan 1 czerwca a dzis wezwsnie do szpitala na 30 maja. Anglicy tak nie robia wiec wiem ze jest zle...

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ