X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jakie info jest w segregatorze od mamyginekokog :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08991283f03b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ac8b2929e7e.jpg

Lilly_Ana, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    A na genetycznym ok 13 tygodnia już widać płeć?
    U mnie dzis na usg prenatalnym lekarz nie dopatrzył sie płeci bo malenstwo sie wiercilo strasznie a to u mnie dzis 12 t 4d .roznie to bywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 18:16

Anita_croix lubi tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak apka źle. Juz myślałam że mi się coś w głowie przedstawiło :-D dzięki za odpowiedzi :-)

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super macie te segregatory, kupię sobie po 1. trymestrze :)

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irminka1231 wrote:
    U mnie dzis na usg prenatalnym lekarz nie dopatrzył sie płeci bo malenstwo sie wiercilo strasznie a to u mnie dzis 12 t 4d .roznie to bywa.

Niech fika zdrowo :)

Irminka1231 lubi tę wiadomość

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    A to tak chyba zawsze było, że w tym terminie robi się prenatalne :) Przynajmniej mi tak lekarz mówił :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Dokładnie w 14+0 mi pokazuje drugi trymestr dopiero. I dziwię się bo zawsze myślałam że 13+0 to już drugi trymestr. A aplikacja to Preglife :-)
    Też mam tą aplikację, ale nie zwróciłam na to uwagi :-P Już widzę :-) Faktycznie jakiś długi u nich ten pierwszy trymestr :-P

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazywa sie jako pierwszego trymestru wiec moze faktycznie cos sie zmienilo co niestety mnie nie pociesza bo szykuje mi sie druga wycieczka do gin po 2 tygodniach :/

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie, czy wybierając imię sugerujecie się/będziecie sugerować opisem z księgi imion? Czy uważacie że imię ma jakiś wpływ na charakter? Mi się podoba m.in. imię Alicja i Bruno ale obydwa imiona mają taki opis, że nie chciałabym żeby się sprawdził :D

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie, II trymestr zaczyna się z końcem 12 tygodnia, a rozpoczęciem 13.

Madlen ja w ogóle na to nie zwracam uwagi, wybierzemy imie bez czytania księgi imion :-)

Madlen_:), agniecha2101, TaPaT lubią tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie tez nie ma znaczenia ksiaga imion :) Wybieramy takie jak nam obojgu sie spodoba. Puki co mi jedyne męskie jakie sie podobaja to Bruno i Kajetan. Mojemu z tych dwoch to raczej tylko Kajetan a i bedzie pasowac do synka. Bylby Kajtek i Kostek :D

Madlen_:) lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Dla mnie tez nie ma znaczenia ksiaga imion :) Wybieramy takie jak nam obojgu sie spodoba. Puki co mi jedyne męskie jakie sie podobaja to Bruno i Kajetan. Mojemu z tych dwoch to raczej tylko Kajetan a i bedzie pasowac do synka. Bylby Kajtek i Kostek :D

Kajtek tez mi się podobało. Ale sąsiadka tak nazwała KOTAA! Jak mogła.... a Bruno mi się od dawna podoba...

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jestem po wizycie. Właściwie to już po 10:00 byłam po, ale później miałam wizytę u endokrynologa i spotkanie z koleżanką. Jeszcze zadzwonili ze żłobka, żeby wcześniej odebrać syna, bo wymiotował. Głowa od rana mnie tak boli (pewnie stres), że ledwo funkcjonuję. Wzięłam Apap, ale nic nie pomogło. Dalej tak boli i nawet nie miałam siły zajrzeć do telefonu :/

Na szczęście na wizycie wszystko ok :) Dzidziuś mierzy już ok 8,3 cm <3 . Serduszko bije miarowo (około 150/min). Nie chciało pokazać za bardzo co ma między nóżkami, choć lekarz na chwilę coś dojrzał, ale nadal nie może potwierdzić, że to chłopak, bo nie był to wg niego ewidentny siusiak ;) Dla mnie to najmniej istotne co będzie, oby było wszystko ok. Ilość wód płodowych w normie, łożysko na tylnej ścianie. Szyjka długa, zamknięta.
    Lekarz po obejrzeniu wyników z krzywej cukrowej uznał, że wszystko jest ok i nie muszę stosować specjalnej diety.

Od endokrynologa dostała skierowanie na przeciwciała w związku z moim niskim TSH.

Madlen_:), Magdaa21, Lotopałanka, futuremama, agniecha2101, Irminka1231, Dip88, bondzik007, Angelika83, mindusia87, Marti83, Karmelkovaa, Malinowa_Czekolada, Azzurra, Aguś 90, Paula222, Malutka_94, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie Was dzisiaj nadrobić, widziałam tylko bardzo przykrą wiadomość od Violet.
    Kochana bardzo Tobie współczuję, wiem przez co przechodzisz, sama jestem mamą dwóch aniołków. Prawie rok temu dowiedziałam się na początku 10 tyg, że serduszko dzidziusia nie bije :( Zatrzymało się na jakieś 7+3, więc tyle czasu chodziłam z martwą ciążą.
    Ja od razu dostałam skierowanie do szpitala, za dwa dni miałam zabieg (w szpitalu oczywiście jeszcze inny lekarz musiał dokonać oceny na usg, że faktycznie zarodek się nie rozwija). Nie chciałam długo czekać. lekarka powiedziała, że mogę poczekać na samoistne poronienie, ale już na tym etapie co byłam ona nie jest tego zwolenniczka, bo trwa to dość długo, może dojść do jakiegoś zapalenia.

Trzymaj się Kochana, najgorszy pewnie będzie dzień spędzony w szpitalu. Wypłacz się i mimo, że takich rzeczy nigdy się nie zapomina, to będzie lepiej. Wierzę, że doczekasz jeszcze kochanego maleństwa.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka super że u Ciebie wszystko ok... Niech maluszek dalej ładnie rośnie i się rozwija

agulineczka lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie, czy wybierając imię sugerujecie się/będziecie sugerować opisem z księgi imion? Czy uważacie że imię ma jakiś wpływ na charakter? Mi się podoba m.in. imię Alicja i Bruno ale obydwa imiona mają taki opis, że nie chciałabym żeby się sprawdził :D
    My napewno nie będziemy się sugerować znaczeniem imion, ale z ciekawości pewnie sobie przeczytam już tych wybranych ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka bardzo się cieszę z Twoich pozytywnych wieści :-* obu już tylko takie pojawiały się na naszym forum :-( strasznie mnie przytłoczyła ta sytuacja Violet, cały dzień o tym myślę ... I nie wyobrażam sobie co Ty musisz przeżywać :-( ale tak jak pisały dziewczyny, zaniedlugo będzie lepiej i wszystko się ułoży :-*

Niestety, to może spotkać każda z Nas i nie mamy na to żadnego wpływu :-( to jest straszne :-( ja też chodzę do gina tak co 3 tygodnie, dla mnie tak jest okej. Dla mnie każda wizyta jest bardzo stresująca, więc co tydzień bym chyba tego nie wytrzymala :-)

Agulineczka a to dzisiaj byłaś na prenatalnych? Na ból głowy spróbuj jeszcze chłodne okłady no i odpoczynek :-*

Zmieniając temat, powiem Wam że ja już nie mogę doczekać się II trymestru i wizyty u fryzjera w końcu, bo moje włosy już wołają o pomstę do nieba :-P teraz mam długie, prawie do pasa, ale chcę ściąć do ramion :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 20:23

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Dziwne ostatnio umawialam się na prenatalne do Bialegostoku chciałam w 12tyg a powiedziała mi że to za wcześnie i zapisała mnie tydzień później

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówiła, jak zadzwoniłam, że najlepiej po 12 tygodniu :-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Agulineczka bardzo się cieszę z Twoich pozytywnych wieści :-* obu już tylko takie pojawiały się na naszym forum :-( strasznie mnie przytłoczyła ta sytuacja Violet, cały dzień o tym myślę ... I nie wyobrażam sobie co Ty musisz przeżywać :-( ale tak jak pisały dziewczyny, zaniedlugo będzie lepiej i wszystko się ułoży :-*

Niestety, to może spotkać każda z Nas i nie mamy na to żadnego wpływu :-( to jest straszne :-( ja też chodzę do gina tak co 3 tygodnie, dla mnie tak jest okej. Dla mnie każda wizyta jest bardzo stresująca, więc co tydzień bym chyba tego nie wytrzymala :-)

Agulineczka a to dzisiaj byłaś na prenatalnych? Na ból głowy spróbuj jeszcze chłodne okłady no i odpoczynek :-*

Zmieniając temat, powiem Wam że ja już nie mogę doczekać się II trymestru i wizyty u fryzjera w końcu, bo moje włosy już wołają o pomstę do nieba :-P teraz mam długie, prawie do pasa, ale chcę ściąć do ramion :-)
    Dzięki Karolcia, Agulineczka. Agulineczka gratuluję dobrych wieści. Duży już Twój dzidziuś :)
    U mnie strasznie kiepski dzień. Od wizyty nic nie jadłam, mam guza w żołądku. I cały czas plamię, ale to chyba po badaniu usg. Długo dziś tą głowicą lekarz we mnie manewrowal. Nic mnie nie boli.
    Ale psychicznie rozsypalam się na kawałki. Najgorsze, że synek to widzi i cały czas chodzi i mnie pyta czemu jestem smutna. Chciałabym żeby ten stan szybko minął, by jakoś wrócić do normalności. Nie zdawałam sobie sprawy, że to takie trudne przeżycie :/
    Ale pocieszam się statystykami wyczytanymi w internecie. Podobno mam jeszcze 90% szans na zdrową kolejną ciążę. A najczestsza przyczyna na tym etapie i typie poronienia to podobno czynniki lodowe, wady genetyczne zarodka itp. Oby te statystyki się u mnie sprawdziły bo najpóźniej w grudniu tego roku mam Wam zamiar ogłosić że wkraczam w drugi trymestr :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 20:37

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ