Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Violet Flower wrote:Dziewczyny zamykamy temat poronien, dziękuję za wsparcie :*
Nie chcę Was już dolowac swoimi przeżyciami, macie zakaz przejmowania się i proszę się cieszyć swoimi ciazamiNa pewno wszystko będzie u Was dobrze
Ja patrzę na to już z innej strony. Widocznie tak miało być. Widzę już pierwsze plusy- nie będę musiała sukienki na, ślub przerabiać i napije się wina na swoim weselu:) skupie się bardziej na przygotowaniach, to mi też zajmie głowę trochęno i oczywiście wstawię Wam tu jakieś zdjęcie już po ceremonii, jeśli będziecie chciały
Kciuki za Was wszystkie i każdą z osobna!
Kochana czekamy na zdjęcia i odzywaj się do nas ;*
I tak jak mówię wbijaj na priva jakby cos ... oki ;*
Zawsze trzeba szukać plusów jeszcze się uda ;*
Ale przyjdzie moment dlaczego ja itd. i wtedy nie hamuj uczuć wybecz się , wyżal wyrzuć emocje , bo z jednej strony czujemy się silne a z drugiej takie bezrade ... ściskam ;***
Bardzo się tutaj zżywam z Wami dziewczyny kochane i tak bardzo chcę żebyśmy porodziły w grudniu_Jagoda_, agniecha2101, Dip88, futuremama lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Violet tak bardzo mi przykro.. doskonale wiem co czujesz! Zaglądaj tu do nas, pytaj o co chcesz!
Widzę, że jesteś silną babką. Super że masz już dzieciątko, to na pewno koi ból. Tule Cię mocno Kochana!
Aż od razu bym poleciała na USG.. mam nadzieję że te leki, zastrzyki uchronią mnie przed powtórką. -
Dziewczyny ja juz po usg prenatalnym.Dzidzius zdrowy prawie 7cm .plec jeszcze nie znana.NT 1,5 wiec wynik jak to lekarz powiedzial bardzo dobry.nosek odpowiedni.Dzidzia mega ruchliwa.robila sobie fikołki.wedlug usg ciaza starsza o 4 dni czyli na 27 listopad.Bardzo sie ciesze bo balam sie złych wynikow ze wzgledu na moj i mojego meża wiek.Paula prosze dopisz mi wizyte na 20 czerwca.Magdaa21, Violet Flower, bondzik007, Karo_88, olciaa, agniecha2101, Dip88, Aguś 90, Lilly_Ana, RudyTygrysek, Martula78, Azzurra, Marti83, Mamusia_Ksawusia, Malinowa_Czekolada, Malutka_94, PatkaPatka, Marzenqa92, futuremama, Kai, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:No niestety ja nie mam dobrych wieści.
Siedzę już w domu i zalewam się łzami...
Serce przestało bić, CRL praktycznie się nie zmieniło od ostatniej wizyty. Tylko pęcherzyk ciążowy urósł od ostatniej wizyty i odpowiada wiekowi ciąży. Ale zarodek od 3 tygodni się nie rozwija. Objawów poronienia brak, plamienie nie od tego. Mam siedzieć i czekać tydzień i za tydzień powtórzyć usg. Ewentualnie czekać na krwawienie. A między czasie badanie beta hcg i progesteron. Jestem w szoku i jeszcze to do mnie nie dotarłoCzyli chyba to to poronienie zatrzymane.
Jak się za tydzień na usg to potwierdzi, to standardowe postępowanie. Tabletka, ewentualnie gdy już nie będzie wyjścia szpital. Po prostu w to nie wierzę...
-
Irminka1231 wrote:Dziewczyny ja juz po usg prenatalnym.Dzidzius zdrowy prawie 7cm .plec jeszcze nie znana.NT 1,5 wiec wynik jak to lekarz powiedzial bardzo dobry.nosek odpowiedni.Dzidzia mega ruchliwa.robila sobie fikołki.wedlug usg ciaza starsza o 4 dni czyli na 27 listopad.Bardzo sie ciesze bo balam sie złych wynikow ze wzgledu na moj i mojego meża wiek.Paula prosze dopisz mi wizyte na 20 czerwca.
Cieszymy się z dobrych wieści to wazne badanie
Eh ja odliczam dni ... jeszcze 10dni w sumie to 9Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 15:10
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Irminka1231 wrote:Dziewczyny ja juz po usg prenatalnym.Dzidzius zdrowy prawie 7cm .plec jeszcze nie znana.NT 1,5 wiec wynik jak to lekarz powiedzial bardzo dobry.nosek odpowiedni.Dzidzia mega ruchliwa.robila sobie fikołki.wedlug usg ciaza starsza o 4 dni czyli na 27 listopad.Bardzo sie ciesze bo balam sie złych wynikow ze wzgledu na moj i mojego meża wiek.Paula prosze dopisz mi wizyte na 20 czerwca.
cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze
-
Violetflower, cudowna postawa. Tak trzymaj Kochana! Wysyłam masę dobrej energii!
podziel sie zdjęciami, na pewno wszystkie tu z wielka chęcią zobaczymy!
Irminka, gratuluje udanej i tak ważnej wizyty
Ja mam prenatalne dopiero 8 czerwca także około 3 tyg od ostatniej wizyty, a sama wizyta 15.06 takze czekania w opór.
Ale musimy byc dobrej mysli, negatywnym myśleniem nic nie zmienimy- bedzie co ma byc, a musi byc dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 15:36
-
Violet Flower wrote:No niestety ja nie mam dobrych wieści.
Siedzę już w domu i zalewam się łzami...
Serce przestało bić, CRL praktycznie się nie zmieniło od ostatniej wizyty. Tylko pęcherzyk ciążowy urósł od ostatniej wizyty i odpowiada wiekowi ciąży. Ale zarodek od 3 tygodni się nie rozwija. Objawów poronienia brak, plamienie nie od tego. Mam siedzieć i czekać tydzień i za tydzień powtórzyć usg. Ewentualnie czekać na krwawienie. A między czasie badanie beta hcg i progesteron. Jestem w szoku i jeszcze to do mnie nie dotarłoCzyli chyba to to poronienie zatrzymane.
Jak się za tydzień na usg to potwierdzi, to standardowe postępowanie. Tabletka, ewentualnie gdy już nie będzie wyjścia szpital. Po prostu w to nie wierzę...
Violet,
Przykro mi ze taka sytuacja Cie spotkala. Obawiam sie, ze u mnie tez moze takie cos byc, a to dlatego ze brzuszek ciazowy mi wogole nie rosnie, nie widac zebym byla w ciazy, samopoczucie od rana do wieczora kiepskie a to mi nie daje spokoju i apetyt zerowy.
A czy ty mialas jakies objawy ze plod przestal sie rozwijac? Twoje samopoczucie bylo gorsze, jakies objawy minely? -
Hej
Paula222 - pytałaś o imiona - zdecydowanie Wojtek - to moje wybrane imię
Ja od początku ciązy schudłam 4,5kg.
Piękne macie brzuszki
Też mam ten segregator Jestem w ciąży - Ruda bo wydaje mi się najładniejszy
Mężatka współczuje chorobytrzymam kciuki za malucha!
U nas brak seksów do owulacji, ponad 2 miesiące. Ale mamy od gina zielone światło, na lekkie seksyale... Tż nie chce. Więc skończą się mu zabawy
Malutka gratuluję! Samych wspaniałości na nowej drodze życiowej
Ja z supli biorę Prenatal Uno, będę zmieniać na Preatal Duo od 13 tyg chyba
U nas wie moja mama i rodzeństwo, u Tż rodzice i rodzeństwo. Chyba że komuś powiedzieliU mnie w pracy wiedzą no bo na l4 jestem. Nie wiem czy wie ktoś jeszcze, jak ktoś się wygadał to pewnie wiedzą i inni
RudyTygrysek - mam ten sam zestaw od mamyginekologDla mnie super, ale np torby nie noszę jeszcze bo uważam że to za wcześnie.
RudyTygrysek, Paula222 lubią tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Myszka-Minnie wrote:Violet,
Przykro mi ze taka sytuacja Cie spotkala. Obawiam sie, ze u mnie tez moze takie cos byc, a to dlatego ze brzuszek ciazowy mi wogole nie rosnie, nie widac zebym byla w ciazy, samopoczucie od rana do wieczora kiepskie a to mi nie daje spokoju i apetyt zerowy.
A czy ty mialas jakies objawy ze plod przestal sie rozwijac? Twoje samopoczucie bylo gorsze, jakies objawy minely?
U Ciebie wcale nie musi tak być. Każdy przypadek jest inny. Postaraj się być dobrej myśli. Trzymam kciuki :* -
Violet bardzo mi przykro że Cię to spotkało
przytulam mocno.
ale wg mnie tydzień czekania to dużo za dużo, szczególnie że maleństwo już od 3 tyg się nie rozwija, to nie jest bezpieczna sytuacja dla Ciebie. Może skonsultuj się z innym lekarzem i szybciej Cię wezmą do szpitala?
Ja też chodziłam trochę czasu z martwą ciąża i w szpitalu mówili że liczy się czas, nie można chodzić ileś tygodni z martwą ciąża, może się wdać jakieś zakażenie. Ja 3 dni po diagnozie już byłam w szpitalu, zbadali betę i jakieś tam inne badania, usg przy dwóch lekarzach a potem 2 tabletki, następnego dnia zabieg bo po tabletkach nie wszystko się oczyściło.
Nie chcę Cię martwić ale zgłosiłabym się szybciej do szpitala :*Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Ja byłam w poniedziałek na wizycie, wszystko ok. Mały miał już 3,5 cm
Teraz prenatalne 6.06 a wizyta 18.06
Karmelkovaa, Marti83, Violet Flower, agniecha2101, Malutka_94, Magdaa21, Aguś 90, olciaa, futuremama, bondzik007, Paula222 lubią tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Lilly_Ana wrote:Ja byłam w poniedziałek na wizycie, wszystko ok. Mały miał już 3,5 cm
Teraz prenatalne 6.06 a wizyta 18.06
To cudnieteż byłam w poniedziałek ale raz dwa na nfz zobaczyc czy bobas żyje pomachał mamie i serdusio bije oczywiscie doktor powiedział ciaza ponad 10tyg nie powiedział ile ma ale czego tu oczekiwac hehe najwazniejsze usłyszałam
teraz ide na tą prawdziwą wizyte w piątek do nowej doktor to się dowiem ile małe ma
a prenatalne 2 giego
Lilly_Ana lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Violet jestem w szoku jak przeczytałam twoją wiadomość. Tak strasznie mi smutno i przykro. Jejku przytłaczające to wszystko
a ja mam do wizyty jeszcze 12 dni. Nie wiem jak ja to wytrzymam. No ja nie mam możliwości udania się szybciej do lekarza. Tutaj przysługują mi tylko 2 badania usg na całą ciąże i to jest ten ból. Ale staram się myśleć pozytywnie mimo wszystko. My dzisiaj z maluszkiem zaczynamy już 12tc.
-
RudyTygrysek - ale torba ogólnie jest super
Karmelkovaa będziesz chodzić tak na zmianę do ginow żeby kontrolować? Bo przyznam że zastanawiam się żeby chodzić gdzieś jeszcze blisko na nfz. Ale podobno nie robią oni zawsze usg tylko kilka razy w calej ciąży.
Kiedy zaczyna się drugi trymestr? Bo moja apka pokazuje że w 15 tyg dopieroCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017