X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Dziewczyny zamykamy temat poronien, dziękuję za wsparcie :*

Nie chcę Was już dolowac swoimi przeżyciami, macie zakaz przejmowania się i proszę się cieszyć swoimi ciazami :) Na pewno wszystko będzie u Was dobrze :)

Ja patrzę na to już z innej strony. Widocznie tak miało być. Widzę już pierwsze plusy- nie będę musiała sukienki na, ślub przerabiać i napije się wina na swoim weselu:) skupie się bardziej na przygotowaniach, to mi też zajmie głowę trochę :) no i oczywiście wstawię Wam tu jakieś zdjęcie już po ceremonii, jeśli będziecie chciały :)
    Kciuki za Was wszystkie i każdą z osobna! :)

Kochana czekamy na zdjęcia i odzywaj się do nas ;*
    I tak jak mówię wbijaj na priva jakby cos ... oki ;*
    Zawsze trzeba szukać plusów jeszcze się uda ;*
    Ale przyjdzie moment dlaczego ja itd. i wtedy nie hamuj uczuć wybecz się , wyżal wyrzuć emocje , bo z jednej strony czujemy się silne a z drugiej takie bezrade ... ściskam ;***

Bardzo się tutaj zżywam z Wami dziewczyny kochane i tak bardzo chcę żebyśmy porodziły w grudniu

_Jagoda_, agniecha2101, Dip88, futuremama lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet tak bardzo mi przykro.. doskonale wiem co czujesz! Zaglądaj tu do nas, pytaj o co chcesz!
    Widzę, że jesteś silną babką. Super że masz już dzieciątko, to na pewno koi ból. Tule Cię mocno Kochana!

Aż od razu bym poleciała na USG.. mam nadzieję że te leki, zastrzyki uchronią mnie przed powtórką.

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet, tak bardzo mi przykro :( myślami jestem z Tobą i wierzę że dasz radę to przetrwać.

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny ja juz po usg prenatalnym.Dzidzius zdrowy prawie 7cm .plec jeszcze nie znana.NT 1,5 wiec wynik jak to lekarz powiedzial bardzo dobry.nosek odpowiedni.Dzidzia mega ruchliwa.robila sobie fikołki.wedlug usg ciaza starsza o 4 dni czyli na 27 listopad.Bardzo sie ciesze bo balam sie złych wynikow ze wzgledu na moj i mojego meża wiek.Paula prosze dopisz mi wizyte na 20 czerwca.

Magdaa21, Violet Flower, bondzik007, Karo_88, olciaa, agniecha2101, Dip88, Aguś 90, Lilly_Ana, RudyTygrysek, Martula78, Azzurra, Marti83, Mamusia_Ksawusia, Malinowa_Czekolada, Malutka_94, PatkaPatka, Marzenqa92, futuremama, Kai, Paula222 lubią tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

• Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    No niestety ja nie mam dobrych wieści.

Siedzę już w domu i zalewam się łzami...
    Serce przestało bić, CRL praktycznie się nie zmieniło od ostatniej wizyty. Tylko pęcherzyk ciążowy urósł od ostatniej wizyty i odpowiada wiekowi ciąży. Ale zarodek od 3 tygodni się nie rozwija. Objawów poronienia brak, plamienie nie od tego. Mam siedzieć i czekać tydzień i za tydzień powtórzyć usg. Ewentualnie czekać na krwawienie. A między czasie badanie beta hcg i progesteron. Jestem w szoku i jeszcze to do mnie nie dotarło :( Czyli chyba to to poronienie zatrzymane.

Jak się za tydzień na usg to potwierdzi, to standardowe postępowanie. Tabletka, ewentualnie gdy już nie będzie wyjścia szpital. Po prostu w to nie wierzę...
    Doczytalam bardzo mi przykro .az nie wiem co ci napisac.nikt nie powinien tego przechodzic.

2nn390bvba2l74tr.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irminka1231 wrote:
    Dziewczyny ja juz po usg prenatalnym.Dzidzius zdrowy prawie 7cm .plec jeszcze nie znana.NT 1,5 wiec wynik jak to lekarz powiedzial bardzo dobry.nosek odpowiedni.Dzidzia mega ruchliwa.robila sobie fikołki.wedlug usg ciaza starsza o 4 dni czyli na 27 listopad.Bardzo sie ciesze bo balam sie złych wynikow ze wzgledu na moj i mojego meża wiek.Paula prosze dopisz mi wizyte na 20 czerwca.

Cieszymy się z dobrych wieści to wazne badanie :)

Eh ja odliczam dni ... jeszcze 10dni w sumie to 9

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 15:10

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irminka1231 wrote:
    Irminka1231 gratulacje :) cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt...

Violet Flower ściskam Cię i bardzo mi przykro, normalnie łzy same cisną mi się do oczu... Tak się boję tej moje wizyty we wtorek..

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violetflower, cudowna postawa. Tak trzymaj Kochana! Wysyłam masę dobrej energii! :) podziel sie zdjęciami, na pewno wszystkie tu z wielka chęcią zobaczymy!

Irminka, gratuluje udanej i tak ważnej wizyty <3

Ja mam prenatalne dopiero 8 czerwca także około 3 tyg od ostatniej wizyty, a sama wizyta 15.06 takze czekania w opór.
    Ale musimy byc dobrej mysli, negatywnym myśleniem nic nie zmienimy- bedzie co ma byc, a musi byc dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 15:36

a3pfhxv.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    No niestety ja nie mam dobrych wieści.

Siedzę już w domu i zalewam się łzami...
    Serce przestało bić, CRL praktycznie się nie zmieniło od ostatniej wizyty. Tylko pęcherzyk ciążowy urósł od ostatniej wizyty i odpowiada wiekowi ciąży. Ale zarodek od 3 tygodni się nie rozwija. Objawów poronienia brak, plamienie nie od tego. Mam siedzieć i czekać tydzień i za tydzień powtórzyć usg. Ewentualnie czekać na krwawienie. A między czasie badanie beta hcg i progesteron. Jestem w szoku i jeszcze to do mnie nie dotarło :( Czyli chyba to to poronienie zatrzymane.

Jak się za tydzień na usg to potwierdzi, to standardowe postępowanie. Tabletka, ewentualnie gdy już nie będzie wyjścia szpital. Po prostu w to nie wierzę...

Violet,

Przykro mi ze taka sytuacja Cie spotkala. Obawiam sie, ze u mnie tez moze takie cos byc, a to dlatego ze brzuszek ciazowy mi wogole nie rosnie, nie widac zebym byla w ciazy, samopoczucie od rana do wieczora kiepskie a to mi nie daje spokoju i apetyt zerowy.
    A czy ty mialas jakies objawy ze plod przestal sie rozwijac? Twoje samopoczucie bylo gorsze, jakies objawy minely?

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej <3

Paula222 - pytałaś o imiona - zdecydowanie Wojtek - to moje wybrane imię :D

Ja od początku ciązy schudłam 4,5kg.

Piękne macie brzuszki <3

Też mam ten segregator Jestem w ciąży - Ruda bo wydaje mi się najładniejszy <3

Mężatka współczuje choroby :( trzymam kciuki za malucha!

U nas brak seksów do owulacji, ponad 2 miesiące. Ale mamy od gina zielone światło, na lekkie seksy :D ale... Tż nie chce. Więc skończą się mu zabawy :D

Malutka gratuluję! Samych wspaniałości na nowej drodze życiowej <3

Ja z supli biorę Prenatal Uno, będę zmieniać na Preatal Duo od 13 tyg chyba

U nas wie moja mama i rodzeństwo, u Tż rodzice i rodzeństwo. Chyba że komuś powiedzieli :) U mnie w pracy wiedzą no bo na l4 jestem. Nie wiem czy wie ktoś jeszcze, jak ktoś się wygadał to pewnie wiedzą i inni :D

RudyTygrysek - mam ten sam zestaw od mamyginekolog :) Dla mnie super, ale np torby nie noszę jeszcze bo uważam że to za wcześnie.

RudyTygrysek, Paula222 lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Violet,

Przykro mi ze taka sytuacja Cie spotkala. Obawiam sie, ze u mnie tez moze takie cos byc, a to dlatego ze brzuszek ciazowy mi wogole nie rosnie, nie widac zebym byla w ciazy, samopoczucie od rana do wieczora kiepskie a to mi nie daje spokoju i apetyt zerowy.
    A czy ty mialas jakies objawy ze plod przestal sie rozwijac? Twoje samopoczucie bylo gorsze, jakies objawy minely?
    I mnie nie było żadnych niepokojących objawów. Wręcz wszystkie ciążowe. Mdłości, wymioty, brak apetytu, ból piersi itd. Tak więc tym bardziej dzis mnie to zaskoczyło ogromnie, bo wciąż się czuję w ciąży.
    U Ciebie wcale nie musi tak być. Każdy przypadek jest inny. Postaraj się być dobrej myśli. Trzymam kciuki :*

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet bardzo mi przykro że Cię to spotkało :( przytulam mocno.
    ale wg mnie tydzień czekania to dużo za dużo, szczególnie że maleństwo już od 3 tyg się nie rozwija, to nie jest bezpieczna sytuacja dla Ciebie. Może skonsultuj się z innym lekarzem i szybciej Cię wezmą do szpitala?
    Ja też chodziłam trochę czasu z martwą ciąża i w szpitalu mówili że liczy się czas, nie można chodzić ileś tygodni z martwą ciąża, może się wdać jakieś zakażenie. Ja 3 dni po diagnozie już byłam w szpitalu, zbadali betę i jakieś tam inne badania, usg przy dwóch lekarzach a potem 2 tabletki, następnego dnia zabieg bo po tabletkach nie wszystko się oczyściło.
    Nie chcę Cię martwić ale zgłosiłabym się szybciej do szpitala :*

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w poniedziałek na wizycie, wszystko ok. Mały miał już 3,5 cm <3 Teraz prenatalne 6.06 a wizyta 18.06

Karmelkovaa, Marti83, Violet Flower, agniecha2101, Malutka_94, Magdaa21, Aguś 90, olciaa, futuremama, bondzik007, Paula222 lubią tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana ja nosze ale specjalnie strona jestem mama :D A strona jestem w ciazy zaczne w czerwcu po wizycie :)

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mi sie snilo ze bylam na wizycie maluszek byl prawie tydzien starszy i kurde sie obudzilam :/ przez pelny pecherz

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Ja byłam w poniedziałek na wizycie, wszystko ok. Mały miał już 3,5 cm <3 Teraz prenatalne 6.06 a wizyta 18.06

To cudnie :) też byłam w poniedziałek ale raz dwa na nfz zobaczyc czy bobas żyje pomachał mamie i serdusio bije oczywiscie doktor powiedział ciaza ponad 10tyg nie powiedział ile ma ale czego tu oczekiwac hehe najwazniejsze usłyszałam :) teraz ide na tą prawdziwą wizyte w piątek do nowej doktor to się dowiem ile małe ma :D a prenatalne 2 giego :)

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet współczuje i 3mam kciuki żebyś już wkrótce znowu zobaczyła 2 kreski na teście <3 czekamy z niecierpliwością na zdjęcia z ślubu kochana !!

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet jestem w szoku jak przeczytałam twoją wiadomość. Tak strasznie mi smutno i przykro. Jejku przytłaczające to wszystko :( a ja mam do wizyty jeszcze 12 dni. Nie wiem jak ja to wytrzymam. No ja nie mam możliwości udania się szybciej do lekarza. Tutaj przysługują mi tylko 2 badania usg na całą ciąże i to jest ten ból. Ale staram się myśleć pozytywnie mimo wszystko. My dzisiaj z maluszkiem zaczynamy już 12tc.

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek - ale torba ogólnie jest super :-)

Karmelkovaa będziesz chodzić tak na zmianę do ginow żeby kontrolować? Bo przyznam że zastanawiam się żeby chodzić gdzieś jeszcze blisko na nfz. Ale podobno nie robią oni zawsze usg tylko kilka razy w calej ciąży.

Kiedy zaczyna się drugi trymestr? Bo moja apka pokazuje że w 15 tyg dopiero :)

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ