Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Tak was sobie poczytuję, a sama nie mam za wiele do powiedzenia bo i mdłości dalej męczą i nastrój taki sobie.
Violet, bardzo mi przykro. Ja właśnie, przez taki scenariusz jestem teraz zestresowana i jutro znowu idę na USG (byłam nie całe dwa tygodnie temu).
Ale z tego co widziałam, to jednego dzieciaczki już masz, ślub za chwilę to może lepiej to zniesiesz a potem szybko zajdziesz znowu -
Lilly_Ana wrote:Kiedy zaczyna się drugi trymestr? Bo moja apka pokazuje że w 15 tyg dopiero
He he to akurat pierwszy raz słyszę taką wersję
Z tego co ja się orientuję to 12t6d to jest ostatni dzień pierwszego trymestruolciaa lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Lilly_Ana wrote:RudyTygrysek - ale torba ogólnie jest super
Karmelkovaa będziesz chodzić tak na zmianę do ginow żeby kontrolować? Bo przyznam że zastanawiam się żeby chodzić gdzieś jeszcze blisko na nfz. Ale podobno nie robią oni zawsze usg tylko kilka razy w calej ciąży.
Kiedy zaczyna się drugi trymestr? Bo moja apka pokazuje że w 15 tyg dopiero
Nie ja obecnie zmieniam Panią doktor bo mój gin od zachodzenia juz mnie odstawił poogląda jeszcze bobasa 9tego i tylew piątek jade gadac z ta nowa doktor i do niej chce jezdzic
teraz na nfz to tylko yłam co by psychiki nie mordować :Dna nfz bym nie chodziła daj spokój co to za wizyta haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 17:26
Lilly_Ana lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
agniecha2101 wrote:Narazie tylko Paula zna płeć?
Chyba takja bede wiedzieć albo 2giego a najszybciej to chyba 9tego bo 2giego to nie wiem czy sie ten profesorek cały pofatyguje szukać
agniecha2101 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Anita_croix wrote:A na genetycznym ok 13 tygodnia już widać płeć?
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
U mnie teraz na wizycie wątpię żeby było już widac płeć ale zapisuje się na 13-14 tc na rozpoznawanie płci
Jednak jak narazie bardziej się stresuje wizyta i czy wszystko jest ok, to już prawie miesiąc minął od ostatniej wizyty.
-
mindusia87 wrote:Zależy od sprzętu i od ulożenia samego dziecka. Jak jest dobry sprzęt i dzidziuś się ułoży w pozycji gdzie bedzie fajnie go widać to można już w przybliżeniu stwierdzić płeć. No ja w pierwszej ciąży poznalam płeć dopiero w polowie ciąży. Może teraz bedzie inaczej. Chciałabym już znać płeć w przybliżeniu.
Ja też w pierwszej ciąży dowiedziałam się ok.18-19 tc ale to było 10 lat temu wiadomo gorszy sprzęt itd. -
Ja w poprzedniej ciąży nie poznałam płci na USG genetycznym. W ogóle córka była do tego badania jakoś złe ułożona i pani doktor miała niezle problemy żeby pomierzyć. Także tym razem sie nie spodziewam poznania płci na USG, ale NIFTY mi powie.
Chociaż jeśli chcieć wierzyć przeczuciom i przesądom, to w poprzedniej ciąży czułam od początku że będzie córka. Ta ciąża jest póki co identycznie bezobjawowa, więc....
-
Ja mam wizytę 12.06 (usg genetyczne), to będzie pierwsza wizyta po serduszku, zdecydowałam się wytrwać i nie iść pomiędzy do lekarza.. Jak będzie - zobaczymy.
Też nie mam objawów, więc czasami łapię się na tym, że zapominam, że jestem w ciąży..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 17:47
-
Azzurra wrote:Ja w poprzedniej ciąży nie poznałam płci na USG genetycznym. W ogóle córka była do tego badania jakoś złe ułożona i pani doktor miała niezle problemy żeby pomierzyć. Także tym razem sie nie spodziewam poznania płci na USG, ale NIFTY mi powie.
Chociaż jeśli chcieć wierzyć przeczuciom i przesądom, to w poprzedniej ciąży czułam od początku że będzie córka. Ta ciąża jest póki co identycznie bezobjawowa, więc....
A ja się właśnie dowiedziałam że nie poznam płci z NIFTY bo w Holandii jest zakazane podawanie ze względu na dużą ilość aborcji, przynajmniej tak jest napisane w ustawie ich. Ale dopytam się jeszcze położnej.
Najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa. -
Dip88 wrote:A ja się właśnie dowiedziałam że nie poznam płci z NIFTY bo w Holandii jest zakazane podawanie ze względu na dużą ilość aborcji, przynajmniej tak jest napisane w ustawie ich. Ale dopytam się jeszcze położnej.
Najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa.
-
Azzurra wrote:Co też opowiadasz? Aborcji ze względu na płeć?? Czy coś źle zrozumiałam?
-
agniecha2101 wrote:W 15 tyg???
He he to akurat pierwszy raz słyszę taką wersję
Z tego co ja się orientuję to 12t6d to jest ostatni dzień pierwszego trymestruCóreczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Karmelkovaa rozumiem
myślałam że chcesz chodzić i tu i tu żeby psychicznie wytrwać
Dip88 masakra. Jak można usunąć dziecko tylko dlatego ze jest chłopcem a chciało się dziewczynkę.Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Dip88 wrote:Tak właśnie, ze względu na płeć. Ale myślę że to przez te Turczynki i Marokanki bo mają ogromny nacisk na to żeby rodzic synów, ale to już taka moja teoria. Ogólnie tu robią bardzo dużo aborcji, Polki też. Ja osobiście w samej pracy poznałam już 6 kobiet które usunely ciąże. Tu nikt z tym się nie kryje bo jest legalna i ubezpieczenie pokrywa koszty więc za darmo jest. Masakra totalna!!!!!!
Wiedziałam, że w Chinach takie coś ma miejsce, ale w cywilizowanej, bogatej Holandii...
Gdzie ten świat zmierza, to ja chyba nie chce wiedzieć.