Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Violet, kobieto jesteś bardzo dzielna
podziwiam Cię :-* i modlę się za Ciebie żeby wszystko było dobrze :-* jak sama widzisz, pełno tu dziewczyn "po przejściach" które teraz czekają na dzidziusia :-*
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Ja jestem na wyjeździe cały czas i nie jestem w stanie Was nadrobić, ale Violet - przeczytałam Twój post i jest mi niezmiernie przykro. Miałyśmy ten sam termin owulacji, jesteś mi szczególnie bliska. Bardzo mocno Ci współczuję i wiedz, że jest mi strasznie smutno.
Miałam poronienie zatrzymane w styczniu. Poronilam 14.01. a od 27.12. wiedziałam, że jest źle, mialam czas na pożegnanie z dzieckiem. Myślę, że lekarz dał Ci ten tydzień, bo może uznał, że zacznie się samo. Mnie udało się poronic samoistnie w domu.
Zaszlam w kolejną ciąże w drugim cyklu po poronieniu. Może to Cię trochę podniesie na duchu.
I jeśli czujesz potrzebę, to zapraszam na wątek Poronienie-i-co-dalej w Komplikacjach. Jakbyś chciała się wygadac, to zawsze Cię tam wysluchamy i przytulimy.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:Ja jestem na wyjeździe cały czas i nie jestem w stanie Was nadrobić, ale Violet - przeczytałam Twój post i jest mi niezmiernie przykro. Miałyśmy ten sam termin owulacji, jesteś mi szczególnie bliska. Bardzo mocno Ci współczuję i wiedz, że jest mi strasznie smutno.
Miałam poronienie zatrzymane w styczniu. Poronilam 14.01. a od 27.12. wiedziałam, że jest źle, mialam czas na pożegnanie z dzieckiem. Myślę, że lekarz dał Ci ten tydzień, bo może uznał, że zacznie się samo. Mnie udało się poronic samoistnie w domu.
Zaszlam w kolejną ciąże w drugim cyklu po poronieniu. Może to Cię trochę podniesie na duchu.
I jeśli czujesz potrzebę, to zapraszam na wątek Poronienie-i-co-dalej w Komplikacjach. Jakbyś chciała się wygadac, to zawsze Cię tam wysluchamy i przytulimy.2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Karolcia27 wrote:Mi mówiła, jak zadzwoniłam, że najlepiej po 12 tygodniu
Moj lekarz prowadzacy powiedział,ze na badanie prenatalne najlepiej sie umawiac jak jest juz 12 z przodu. Czyli 12 pelnych skonczonych tygodni. Ja bylam w 12+2 i było jak najbardziej ok.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Lotopałanka wrote:Agulineczka super że u Ciebie wszystko ok... Niech maluszek dalej ładnie rośnie i się rozwija
DziękiSwoja droga ja tez nie wiedzialam co to jest lotopałanka
i zawsze myslalam sobie, ze masz dziwny nick (znamy sie tez z innego watku).
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Violet taka postawa jak najbardziej mi się podoba. I trzymaj się tego postanowienia. Będziemy na pewno wyczekiwać na dobre wiadomości od ciebie.
U mnie dzisiaj w dzień 28 stopni teraz dopiero na dworze fajnie się ochłodzilo.
Co do imion. To u nas imie dla dziecka nie było wybierane przypadkowo. Ja lubie poczytać na początku co dane imię znaczy i wybieram te, które jest szczegolnie bliskie mojemu sercu.O pierwsze dziecko staraliśmmy się rok. Mieliśmy upatrzone dwa imiona dla dziewczynki Oliwia a dla synka Szymon co w języku hebrajkim oznacza Bóg wysluchal. Urodził się chlopczyk i został Szymonem. Nie bylo co do tego żadnych wątpliwościWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 21:47
Madlen_:) lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Dzięki
Swoja droga ja tez nie wiedzialam co to jest lotopałanka
i zawsze myslalam sobie, ze masz dziwny nick (znamy sie tez z innego watku).
Wiem kojarzę z wątku na ovu chyba... Cieszę się że u Ciebie teraz wszystko ok... Oby tak do grudnia -
Violet...
jak ja dobrze wiem co czujesz, mam na swoim koncie 2 zatrzymane poronienia
. Przytulam i modle się o Ciebie
Ja się znowu stresuje bo opisujecie ze te wasze maluszki tak fikają a mój to tylko może 3 razy się poruszył podczas usg prenatalnego. Musiał lekarz trząść mi brzuchem... martwie sie czy jest zdrowy i czy żyje tam w ogóle ;(. Już u mnie już niby 15sty tydzie ń wg usg ale jakoś i tak nie umiem się cieszyć ;( bo się ciągle martwie -
Violet przykro mi bardzo... jednak musisz miec dużo siły bo jeszcze wszystko przed wami.
Myśle ze chodzenie na usg co tydz jest bez sensu. Co to da??? I tak czy tak będziemy sie martwić. Cała cisza pózniej nawet jak dzieciaczek sie urodzi to nic sie nie zmienia. Stres i nerwy beda nam towarzyszyć chyba do końca życia -
Violet, bardzo mi przykro, że Cię to spotkało. Mam nadzieję, że będziesz tu czasem wpadać z dobrymi wiesciami, że o nas nie zapomnisz. My na pewno będziemy tu zawsze na Ciebie czekać.
Oczywiście ja - tak jak większość dzuewcsyn tutaj - natychmiast zapragnelam biec na usg, choć ledwie dwa dni temu miałam prenatalne. W każdej kobiecie chyba jest ten strach, nawet jeśli takich przejść nie miała. U mnie ostatnio stresujące dni: synek chory, w pracy kończę duży projekt i do tego doszły kłótnie rodzinne i trudne rozmowy. Oby się to wszystko rozwiązało, bo dodatkowych stresów mi naprawdę nie trzeba. -
Ja na chwilę dokładnie nadrobię jak wrócę
Violet tak mi przykro !!!Tulę i nie wiem co powiedzieć, brak mi słów
Inaa mój też się słabo ruszał. Generalnie pierwszy synek był strasznym leniem i bardzo mało się ruszał na usg, za to potem nadrobił kopniakami, spokojnieZ drugim synkiem najadłam się przed badaniem słodyczy to tak fikał, że nawet pomiarów nie szło zrobić. :*
-
Gusia28 wrote:witam sie z rana;) o 10.30 mam wizyte, 10t 6 dz;)oby wszystko bylo dobrze
Dziewczyny a może detektor tętna płodu by nas uspokoil?można to kupić używane a i nowy nie jest drogi jeśli to miałoby nas uspokoić?2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Gusia28 wrote:witam sie z rana;) o 10.30 mam wizyte, 10t 6 dz;)oby wszystko bylo dobrze
Trzymam kciuki za wizytę
A ja mam już jutro wyczekana wizytę. Stres mnie ogarnął. Dziewczyny jutro 10+4 i niby mam prenatalne, ale to za wcześnie chyba że dzidzia nadrobi kilka dni i nie wiem. Myślę że potem mnie zapisze znów za 4 tyg. bo mają takie tutaj zasady. Wszystko mnie dziś martwi. Oby wszystko bylo ok. -
Cześć dziewczyny!
Gusia, kciuki za wizytę!
My dziś świętujemy- dokładnie rok temu o 9.16 przyszła na świat moja córka Michalina. Co Wam powiem, to Wam powiem ale to był piękny rok. Trudny momentami, ale piękny. Rok temu dali mi taką malutka istotkę a teraz mam panienkę , która próbuje się sama czesać, sama jeść, gania kota i wspina się po oparciach kanap, zbliżając matkę do zawału serca
Ależ jestem szczęśliwa:-)dziś dzień tylko dla nas bo tatuś wyjechał, ale w sobotę szykujemy skromne przyjęcie z tortem.
Miłego dnia kobietki i samych dobrych info na wizytach!Dip88, Magdaa21, agniecha2101, TaPaT, Marti83, ziuta.w, Paula222, olciaa, Martula78, Aguś 90, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Azzurra wszystkiego najlepszego dla córeczki
Azzurra lubi tę wiadomość
-
Dibolek wrote:Dziwne ostatnio umawialam się na prenatalne do Bialegostoku chciałam w 12tyg a powiedziała mi że to za wcześnie i zapisała mnie tydzień później👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙