Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Czytam Was już od jakiegoś czasu i faktycznie niezłym wyczynem jest nadrobienie chociażby jednego dnia tutaj ;p Wcześniej nie miałam jakoś odwagi pisać bo bałam się a właściwie cały czas się boję co będzie z moim bąbelkiem.... to taki strach przed cieszeniem się ciążą, ale jest on chyba nieunikniony i na swój własny sposób trzeba sobie z nim jakoś radzić
W poniedziałek miałam drugie usg i dzidzia rośnie zdrowochociaż każda wizyta przyprawia mnie o takie nerwy, że serducho to mi z klatki chce wyskoczyć.... 7.06 mam prenatalne, niby 2 tyg a będą się ciągnęły w nieskończoność;/ Termin mam wyznaczony na 12.12
Violet bardzo mi przykro z powodu Twojej stratyWierzę jednak, że już niedługo znowu będziesz się cieszyć z widoku 2 kreseczek i tym razem nic nie zburzy Twojej radośći
agniecha2101, Dip88, futuremama, olciaa, Aguś 90, Malutka_94 lubią tę wiadomość
-
Martula78 wrote:Będzie dobrze. Trzymamy kciuki
Dziewczyny a może detektor tętna płodu by nas uspokoil?można to kupić używane a i nowy nie jest drogi jeśli to miałoby nas uspokoić?Sama nie wiem... jedne dziewczyny chwalą, inne odradzają. Ja się cały czas jeszcze nad tym zastanawiam, bo lubię rozsądnie wydawać kasę
TaPaT lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hej
na YT widziałam filmik mamy która straciła dzieciątko bodajże w 16, 18tc. Jakoś tak. Musiałabym sprawdzić. Ale mówiła wtedy o detektorze że uspokoiła się bo znalazła bicie serca, jak się okazało to nie było serduszko dziecka bo ono już nie biło parę dni. Więc opinie są różne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 09:02
-
nick nieaktualnyViolet- przykro mi z powodu straty. Ale na pewno z kolejną ciąża wszystko będzie ok
agniecha2101 wrote:Zastanawiałam się nad kupnem, ale opinie różne. Podobno czasem niepotrzebnie można się jeszcze bardziej zestresować, bo nie zawsze jest łatwo znaleźć serduszko dziecka i wtedy wpadamy w panikę, że nie bije...Sama nie wiem... jedne dziewczyny chwalą, inne odradzają. Ja się cały czas jeszcze nad tym zastanawiam, bo lubię rozsądnie wydawać kasę
Na innym wątku dziewczyna napisała tak o detektorze ( słowa jej koleżanki lekarki):
"nie Twoje, to tętno dziecka
czytaj teraz - detektor tętna płodu wykorzystuje do badania zjawisko dopplera; żeby je uzyskać, trzeba użyć fal o większej energii niż zwykłe fale ultradźwiękowe usg - to jest dla takiego malucha bardzo duży wzrost temperatury, a co za tym idzie uszkodzenie termiczne genomu i w efekcie zaburzenia organogenezy i zwiększone ryzyko wad
z tego powodu, już od wielu lat mówi się o tym, żeby nie wzbudzać tych fal przy badaniu czynności serca na zwykłym usg do skończonego 12 tygodnia ciąży, dlatego proszę schowaj ten detektor, wyjmiesz go za kilka tygodni"
Mamaginekolog z kolei pisała że to trochę gadżet bo na początku można mieć problem ze złapaniem tętna i często spotyka na IP zestresowane panie które tego tętna złapać nie mogły a później ważne jest po prostu liczenie ruchów maleństwa
Ja osobiście właśnie nie planuje tego kupić. Ale jak ktos b.chce to czemu nieagniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Zastanawiałam się nad kupnem, ale opinie różne. Podobno czasem niepotrzebnie można się jeszcze bardziej zestresować, bo nie zawsze jest łatwo znaleźć serduszko dziecka i wtedy wpadamy w panikę, że nie bije...
Sama nie wiem... jedne dziewczyny chwalą, inne odradzają. Ja się cały czas jeszcze nad tym zastanawiam, bo lubię rozsądnie wydawać kasę
Też się zastanawiam, Angelsounds tu kosztuje 25 euro, nie majątek ale jakoś narazie nie jestem przekonana. Są też droższe niby bardziej profesjonalne, ale w sumie po co takie kupować. Na innym wątku kilka dziewczyn pisało że mają właśnie ten Angelsounds i są zadowolone.
Dziewczyny kiedy zamierzacie zacząć kupować chociaż jakieś drobne rzeczy dla maluszka? Bo ja jak narazie tylko oglądam. Jakoś cały czas przekładam jakiś zakup i zawsze znajduje sobie jakąś wymowke teraz np ze po wizycie jak będzie wszystko ok. A później pewnie sobie wymyślę że zaczekam na wyniki NIFTY a tygodnie będą leciećW pierwszej ciąży ubranka zaczęłam kupować po pierwszej wizycie w 6 tc
ale wtedy miałam jakieś inne podejście a teraz nie mogę się przełamać żeby cokolwiek kupić.
-
Dip88 wrote:Też się zastanawiam, Angelsounds tu kosztuje 25 euro, nie majątek ale jakoś narazie nie jestem przekonana. Są też droższe niby bardziej profesjonalne, ale w sumie po co takie kupować. Na innym wątku kilka dziewczyn pisało że mają właśnie ten Angelsounds i są zadowolone.
Dziewczyny kiedy zamierzacie zacząć kupować chociaż jakieś drobne rzeczy dla maluszka? Bo ja jak narazie tylko oglądam. Jakoś cały czas przekładam jakiś zakup i zawsze znajduje sobie jakąś wymowke teraz np ze po wizycie jak będzie wszystko ok. A później pewnie sobie wymyślę że zaczekam na wyniki NIFTY a tygodnie będą leciećW pierwszej ciąży ubranka zaczęłam kupować po pierwszej wizycie w 6 tc
ale wtedy miałam jakieś inne podejście a teraz nie mogę się przełamać żeby cokolwiek kupić.
Dip88 lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
agulineczka wrote:Hej dziewczyny,
Jestem po wizycie. Właściwie to już po 10:00 byłam po, ale później miałam wizytę u endokrynologa i spotkanie z koleżanką. Jeszcze zadzwonili ze żłobka, żeby wcześniej odebrać syna, bo wymiotował. Głowa od rana mnie tak boli (pewnie stres), że ledwo funkcjonuję. Wzięłam Apap, ale nic nie pomogło. Dalej tak boli i nawet nie miałam siły zajrzeć do telefonu
Na szczęście na wizycie wszystko okDzidziuś mierzy już ok 8,3 cm
. Serduszko bije miarowo (około 150/min). Nie chciało pokazać za bardzo co ma między nóżkami, choć lekarz na chwilę coś dojrzał, ale nadal nie może potwierdzić, że to chłopak, bo nie był to wg niego ewidentny siusiak
Dla mnie to najmniej istotne co będzie, oby było wszystko ok. Ilość wód płodowych w normie, łożysko na tylnej ścianie. Szyjka długa, zamknięta.
Lekarz po obejrzeniu wyników z krzywej cukrowej uznał, że wszystko jest ok i nie muszę stosować specjalnej diety.
Od endokrynologa dostała skierowanie na przeciwciała w związku z moim niskim TSH.
Super , że wszystko dobrzeale bobas juz duży
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Dip88 wrote:Też się zastanawiam, Angelsounds tu kosztuje 25 euro, nie majątek ale jakoś narazie nie jestem przekonana. Są też droższe niby bardziej profesjonalne, ale w sumie po co takie kupować. Na innym wątku kilka dziewczyn pisało że mają właśnie ten Angelsounds i są zadowolone.
To moja pierwsza ciąża, więc teoretycznie nie powinnam się martwić, ale jednak zakupy zostawiam na ten czas, kiedy maleństwo będzie kopać w brzuchu, myślę, że wtedy będzie mnie to bardzo stymulowało do organizacjiZresztą jestem zwolenniczką zakupów internetowych, a te można zrobić w każdej chwili nawet na telefonie
-
Ja też dziecku nic jeszcze nie kupiłam, jedynie dla siebie spodnie ciążowe, staniki, czy jakieś kosmetyki. Myślę że na wakacjach zacznę, jakoś lipiec, sierpień.
A w ogóle założyłam sobie aplikacje rossne i dostalam maila ze mam oliwke babydream dla mam za 1 groszi rzeczywiście tak było
-
Ja nie będę kupować detektora , mam tam swoje powody na nie
ale jak ktoś ochotuje to czemu nie
3mam kciuki za wizyty
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Co do detektora znajoma dopiero w 16 tygodniu wykryla serduszko swojego dziecka wiec to dosc pozno. Na teraz to ciezko by wykryc obok sa tetnice i to moze nam sie mylic. Ja bede spokojniejsza bez detektora. Z reszta w 16 tygodniu to moze ruchy bede czula wiec bede regularnie pukac do okruszka
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja przyznam się szczerze, że mam już kilka drobnostek dla bąbelka, ale to tylko dlatego, że były naprawdę fajne promocje i wolałam wziąć teraz i wrzucić do szafy niż potem przepłacaća jakby coś było nie tak (tfu tfu) to będą komuś w prezencie najwyżej.
Dip88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hejo. Ja dzisiaj też idę na USG. Takie szybkie, żeby zobaczyć, czy wszystko okej. 11.40 - trzymajcie kciuki.
A jeszcze mam pytanie. Macie problem ze spaniem? Ja jestem dalej mocno zmęczona i w nocy śpię ale 3 razy wstaję sikaći boli mnie nocami kręgosłup
RudyTygrysek, Dip88, Anita_croix, futuremama, olciaa, Irminka1231 lubią tę wiadomość
-
Malinowa_Czekolada wrote:Hejo. Ja dzisiaj też idę na USG. Takie szybkie, żeby zobaczyć, czy wszystko okej. 11.40 - trzymajcie kciuki.
A jeszcze mam pytanie. Macie problem ze spaniem? Ja jestem dalej mocno zmęczona i w nocy śpię ale 3 razy wstaję sikaći boli mnie nocami kręgosłup
Trzymam kciuki
Ja się budzę 1-2 na siku w nocy. I jakoś wstaje bo muszęczęsto nie wyspana, ale po 15 min to nie wyspanie niby przechodzi. Mam wrażenie że mogłabym spać do południa
-
agniecha2101 wrote:Tu akurat te sprzęty są drogie, ale myślałam, że może moja mama przywiozłaby mi z PL, bo przyjeżdża za trochę ponad tydzień, ale chyba jednak się nie zdecyduję.
Ja przyznam się szczerze, że mam już kilka drobnostek dla bąbelka, ale to tylko dlatego, że były naprawdę fajne promocje i wolałam wziąć teraz i wrzucić do szafy niż potem przepłacaća jakby coś było nie tak (tfu tfu) to będą komuś w prezencie najwyżej.
O to super... Pochwal się co kupiłaś -
Ja tylko jak zamknę oczy to chwila i mnie nie ma