Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dip88 wrote:Ja mam w planach kupić ten BeSafe. Niby opinie ma dobre.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e6141609a9e.png
Chyba że może ktoś jeszcze coś poleci?
Ja wygrałam ostatnio na warsztatach ten adapterDokładnie ten z be safe - był też wykład o bezpieczeństwie jazdy i po filmikach jakie tam widziałam (wiem, ze to były filmiki produceta be safe, więc na celu mieli to, żeby wywołać lekką panikę) i crash testach postanowiłam, że i tak kupię. Potem go sprzedam na olx.
No, ale udało się wygrać, więc troszkę zaoszczędziłam. Popatrzcie na olx, nawet za 50-60 zł widziałam więc myśle, ze warto zainwestować.
Mój lekarz na pytanie mojego męża czy możemy jeździć motorem :p odparł, że on by nie narażał się na żadne dodatkowe niebezpieczenstwo - mówił, że dzień wcześniej operował dzieczynę w 20tym którymś tyg ciązy, która miała lekką stłuczkę przy 30 km na h i musiała mieć cesarkę. Dziecko ważył 400 gPodejrzewam, że niestety nie przeżyło
((
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Aha i jeszcze dodam, że teraz mają chyba jakąś promkę i przy zakupie adaptera jest bon na 150 zł na fotelik - też był wykład o fotelikach i tym, jak ważne jest odpowiedni dobór. I że wiele mam w fotelikach tych dla maluchów składa tę rączkę do trzymania - a właśnie ona niweluje przy wypadku całą siłę uderzenia i nie wolno jej składać!
-
Azzurra wrote:Kochana, moja córka postanowiła przywitać świat pośladkami więc negocjacji nie było- pierwsza ciąża w związku z tym CC. Śmieszne , że ja równiez się nie przekręciłam i moja mama też miała ze mną CC:-)
Karmiłam córkę od razu i karmię po dziś dzień, a jutro córka skończy rok a ja nadal karmię. Także proszę, nie słuchajcie głupot że po CC się nie kp, bo to ściema (jeśli oczywiście będzie chciały kp).
Płodność wróciła po 9 miesiącach i w pierwszym celowqnym cyklu zaszłam w kolejna ciążę.
Moje pytanie było raczej w kontekście tego, że - o ile mi wiadomo - karmienie może utrudniać zajście w ciąże i jej utrzymanie.
Żywo interesuje mnie ten temat, bo jeśli wszystko pójdzie dobrze, to też chciałabym mieć szybko drugie dziecko. No i chciałabym CC (choć to jeszcze do przemyślenia). -
Zamowiłam właśnie ten BeSafe. Czeka nas niedługo podróż nad morze ponad 500 km, będę też chciała jeszcze odwiedzić rodziców, którzy mieszkają od nas prawie 300 km, więc myślę, że się przyda. W pierwszej ciąży nie miałam adaptera, a też trochę podróżowaliśmy i pamiętam, że trzymałam pas, bo troche cisnął mnie w brzuch. Ja nie jestem zwolenniczką nie zapinania pasów w ciazy, mimo, że polski kodeks drogowy na to pozwala w widocznej ciąży.
Polecam filmik:
https://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/zapinaj-pasy-w-ciazy,10812.html
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ja 2giego mam prenatalne , jak mnie nie zmuszą do pappa z krwi to nie będę robić chyba , że nie będe mieć wyboru ... co do reszty badań licze , że usg wyjdzie dobrze i nie będę musiała nifty robić i takich tam ... wierzę , że jest dobrze musi być
Dip88, agaaa90 lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
ziuta.w wrote:Moje pytanie było raczej w kontekście tego, że - o ile mi wiadomo - karmienie może utrudniać zajście w ciąże i jej utrzymanie.
Żywo interesuje mnie ten temat, bo jeśli wszystko pójdzie dobrze, to też chciałabym mieć szybko drugie dziecko. No i chciałabym CC (choć to jeszcze do przemyślenia).Marisa, ziuta.w, Martula78 lubią tę wiadomość
-
ziuta.w wrote:Moje pytanie było raczej w kontekście tego, że - o ile mi wiadomo - karmienie może utrudniać zajście w ciąże i jej utrzymanie.
Żywo interesuje mnie ten temat, bo jeśli wszystko pójdzie dobrze, to też chciałabym mieć szybko drugie dziecko. No i chciałabym CC (choć to jeszcze do przemyślenia).
Ja karmilam syna 14 m-cy. Pierwszą miesiączkę po porodzie dostałam, jak Mały miał 9m-cy. Od razu zaczęliśmy się starać o drugiego dzidziusia. Udało się w cyklu, w którym odstawiłam go od piersi (podjęłam tę decyzję, bo właśnie myślałam, że karmienie blokuje mi zajście w ciążę). Też chciałam niewielką różnicę wieku. Niestety poronienie zatrzymane, zabieg, przymusowa przerwa w staraniach. Później kolejna strata. Badania, szukanie przyczyn. No i teraz kolejna ciąża, mam nadzieję, że ze szczęśliwym finałem. Miedzy dziećmi będzie rocznikowo 2 lata różnicy (syn z lutego 2016), a dokladnie 2 lata i 9 m-cy, bo ja pewnie urodzę w listopadzie.ziuta.w lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Żywo interesuje mnie ten temat, bo jeśli wszystko pójdzie dobrze, to też chciałabym mieć szybko drugie dziecko. No i chciałabym CC (choć to jeszcze do przemyślenia).Martula78, ziuta.w lubią tę wiadomość
-
Martula78 wrote:Ale Wam zazdroszczę tej małej różnicy. u mnie będzie 12 lat!
Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Marisa wrote:Karmienie piersią może utrudniać zajęcie w ciąże ale nie musi to w gruncie zeczy płodność wraca wtedy kiedy to organizm matki jest na to gotowy. Jak matka jest w świetnej kondycji a organizm wrócił szybko do formy po pierwszej ciąży i „stwierdza” ze jest gotowy do wyżywienia drugiego dziecka to płodność wraca. Teoria mówi ze przy karmieniu piersią kobieta ma mniej niż 10 % na zajście w kolejna ciąże przy karmieniu piersią , ale jak spojrzeć na rzeczywistość i ile kobiet zaraz po pierwszym dziecku ma drugie no to ,... zastanawiające?
Ok, piszę tylko o tym o czym czytałam.
Jednak co do płodności to chyba nie chodzi o możliwość wyżywienia a raczej to kwestia odpowiedniej gospodarki hormonalnej. -
Agulineczka widze ze mamy dzieci w prawie identycznym wieku. Moj synek jest z marca 2016
Ja dalej synka kp i nie utrudnilo mi to zajscia w ciaze bo udalo sie za pierwszym strzalem. Miesiaczke po porodzie dostalam po 15 miesiacach i wczesniej chyba nawet nie mialam zadnej owulacji. Mowilam lekarzowi ze my dalej kp mowil ze to w niczym nie przeszkadza i mu mowie ze jesli bylaby potrzeba odstawic to jestem gotowa i moiwl ze wtedy by trzeba bylo tak zrobic ale jest ok i nie trzebaziuta.w, agulineczka lubią tę wiadomość
-
Martula78 wrote:Ale Wam zazdroszczę tej małej różnicy. u mnie będzie 12 lat!
U mnie 10 lat różnicyAle już mam obiecana pomoc, opiekę itd. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce hahaha. Dziś rano syn mnie męczył kiedy wkoncu urodze, ale narazie powiedział że czeka na info czy będzie siostra czy brat o to chyba najczęściej pyta średnio raz na tydzień.
Martula78 lubi tę wiadomość
-
Moja koleżanka dostala miesiaczkę też po 9 miesiącach. Starają się o dzidziusia ale nie może zajść. Z kolei kuzynka była już w ciąży jak mała miała chyba 10ms i karmiła piersią ale teraz lekarz kazał jej odstawić bo powiedział że zwiększa ryzyko poronienia?! Dziwne. Ja wiem, że prolaktyna większa itp, ale żeby aż tak?
-
oj dziewczyny, jak ja żałuję tych straconych lat. wszystko było wązniejsze- najpierw dom, potem auto, potem z mężem kryzys. Mój syn marzył o rodzeństwie,
a dla mnie ważniejszy był wygląd, figura. w ogóle nie myślałam o 2 dziecku. dopiero teraz na 39 urodziny do mnie dotarło co w życiu najważniejsze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 12:43
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Jeśli ciąża w trakcie karmienia piersią nie jest zagrożona to nie powinno być przeciwwskazań i nie powinno się kazać przerywać. Ja po cc miałam problem z karmienia piersią a położna zamiast pomóc kazała odstawić a wcześniej zabraniała mi prawie jeść bo kolki! Gdybym miała wtedy taka wiedzę jak teraz to bym ja wyśmiała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 12:43
bondzik007 lubi tę wiadomość
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Melduję się
cale 4,5 cm szczescia, dokladnie 11 tydzien czyli zgadza sie wszystko, co prawda prenatalne mam 5 czerwca ale lekarz juz zmierzyl NT i wyszlo 1,1:) podobno wszystko ok, serduszko bije,najprawdopodobniej nasz drugi synek (marzenie moje i Męża), chyba ze "sprzecik" sie wchlonie:)))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 12:42
Karmelkovaa, Marti83, Paula222, olciaa, RudyTygrysek, Malinowa_Czekolada, Lotopałanka, Magdaa21, agulineczka, Azzurra, agniecha2101, Aguś 90, futuremama, bondzik007, TaPaT, Malutka_94, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Gusia28 wrote:Melduję się
cale 4,5 cm szczescia, dokladnie 11 tydzien czyli zgadza sie wszystko, co prawda prenatalne mam 5 czerwca ale lekarz juz zmierzyl NT i wyszlo 1,1:) podobno wszystko ok, serduszko bije,najprawdopodobniej nasz drugi synek (marzenie moje i Męża), chyba ze "sprzecik" sie wchlonie:)))
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50