Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia28 wrote:
    Melduję się:) cale 4,5 cm szczescia, dokladnie 11 tydzien czyli zgadza sie wszystko, co prawda prenatalne mam 5 czerwca ale lekarz juz zmierzyl NT i wyszlo 1,1:) podobno wszystko ok, serduszko bije,najprawdopodobniej nasz drugi synek (marzenie moje i Męża), chyba ze "sprzecik" sie wchlonie:)))

No proszę supcio hm nie koniecznie się już wchłonie w tych tyg, ja się naoglądałam usg na youtubie to widać ewidentnie ze cos sterczy hehe :D ja mam jutro wizytę zobaczymy ile mój maluszek ma :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia28 wrote:
    Melduję się:) cale 4,5 cm szczescia, dokladnie 11 tydzien czyli zgadza sie wszystko, co prawda prenatalne mam 5 czerwca ale lekarz juz zmierzyl NT i wyszlo 1,1:) podobno wszystko ok, serduszko bije,najprawdopodobniej nasz drugi synek (marzenie moje i Męża), chyba ze "sprzecik" sie wchlonie:)))

Super. Gratuluję dobrych wiadomości :D Obyśmy wszystkie mogły poczuć wkoncu taka ulgę :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    No proszę supcio hm nie koniecznie się już wchłonie w tych tyg, ja się naoglądałam usg na youtubie to widać ewidentnie ze cos sterczy hehe :D ja mam jutro wizytę zobaczymy ile mój maluszek ma :)

Też widziałam. Tylko to sterczy pod innym kątem. U dziewczynek jakby na płasko a u chłopców jakby stoi :P Tylko nie pamiętam do którego tyg. Tak jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 12:52

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia28 wrote:

Super wieści! :)

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 ojj tak to jest dla tego ja stawiam na rodzenie dzieci jak najmniejszą różnicą a później mam zamiar się odbić, schudnąć, i wg takie tam :) Dobrze, że się zdecydowałaś jak byłaś gotowa lepiej tak niż robić coś na siłę :)

Co do adapterów ja wszystkie ciąże jeżdżę normalnie w pasach, w późniejszej ciąży pilnuję żeby pas był pod brzuchem. Nigdy nic nie wiadomo,wypadek może być w każdej chwili, dla tego nawet nie myślę o jeżdżeniu bez pasów - może przy stłuczce zwykłej bym wleciała głową w szybę, jakoś się boję bez ;)

Właśnie gotuję ogórkową :D

Martula78, agniecha2101 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doinformowalam się i to sterczace nazywa się wyrostek płciowy i spokojnie można już je rozróżnić w 13-14 tc.

Gusia28, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Gusia28 Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    moze sie wchłonąć ? :D
    tak to ujal:D wiadomo o co chodzi:))) ale lepiej niech zostanie:D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduję. 10+2 dni, mały człowiek 3,36cm. Widziałam na USG jak finał koziołki!

Prenatalne przeniosłam na wszelki wypadek na 07,06 gdyby nie zdążył urosnąć.

Paula222, Martula78, Magdaa21, Lotopałanka, RudyTygrysek, Karmelkovaa, agaaa90, ziuta.w, Anita_croix, Dip88, Azzurra, agniecha2101, Aguś 90, futuremama, bondzik007, TaPaT, Malutka_94, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Też widziałam. Tylko to sterczy pod innym kątem. U dziewczynek jakby na płasko a u chłopców jakby stoi :P Tylko nie pamiętam do którego tyg. Tak jest

Nie wiem ale to tez zależy jak maluch współpracuje :D moje to tak skakało ostatnio , że ja nie wiem czy wgl lekarz coś wyłapie haha

Dip88 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    I ja się melduję. 10+2 dni, mały człowiek 3,36cm. Widziałam na USG jak finał koziołki!

No to pięknie :) hm teraz to i ja się zastanawiam ale jutro się dowiem ile ma prenatalne dopiero 2 to będzie 12+1 moze nie będę muiała przekładać

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

W takim razie obie 7.06 będziemy siedzieć jak na szpilkach ;) ciekawa jestem czy będzie można już wstępnie określić płeć :D preferencji nie mam żadnych, ale przeczucie mi podpowiada, że to chłopak ;D zobaczymy czy intuicja mnie nie zawiedzie:D

Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    W takim razie obie 7.06 będziemy siedzieć jak na szpilkach ;) ciekawa jestem czy będzie można już wstępnie określić płeć :D preferencji nie mam żadnych, ale przeczucie mi podpowiada, że to chłopak ;D zobaczymy czy intuicja mnie nie zawiedzie:D

Ja będę siedzieć na szpilkach dzień po Was 8.06 razem z Marrakech :D Bo mamy w tym samym dniu!

Nie mam preferencji co do płci, choc w głębi serca chyba wolałabym dziewczynkę, bo żadne imię męskie jakoś do mnie nie przemawia. Coś czuję, że będzie odwrotność tego co chcę, czyli chłopak, a mąż obstawia że to panna siedzi w brzuchu. Mówi, że jak sie dowie, że dziewczynka to zaczyna kopać fosę i kupuje broń :D

RudyTygrysek, Azzurra, agaaa90, ziuta.w, Dip88, agniecha2101, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że to jest w porządku, że mój lekarz wyznaczył wizytę w 7. tygodniu dopiero na 12. tydzień?

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    O to super... Pochwal się co kupiłaś :D
    Mam dwupak smoczków z Philips Avent i butlę z Bibi kupione 50% taniej :-) termometr taką rybkę do mierzenia temperatury wody za 1chf :-) i ostatnio kupiliśmy wanienkę, bo też fajna przecena była :-) Ja uwielbiam polować na takie okazje ;-) a tu to przynajmniej jak przecena, to faktycznie przecena, a nie tak jak często w PL, że najpierw podniosą cenę, a później niby przeceniają :-P A no i w sumie to mam już i łóżeczko dla bąbla, bo kiedyś znajomi nam zostawili jak wyprowadzali się spowrotem do PL :-) a od znajomego męża z pracy dostaliśmy śliczną starą odnowioną kołyskę w prezencie ślubnym :-)

RudyTygrysek, Dip88 lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, jak to mówią-jak masz syna, to plinujesz syna a jak córkę, to pilnujesz córki i całego miasta:-)
    Mój się szykuje na babiniec, i mówi że dla niego wszystko jedno ale wynalazł sobie "mądry" powód dla którego ma być druga dziewczynka...a mianowicie dziewczyny będą razem dłużej w pokoju, a on w takiej naszej "wolnej" sypialni ma gabinet( ja go nazywam pierdolnikiem pieszczotliwie) i nie chce go stracić.
    Szczerze, czuję że u mnie druga panna. A co będzie to nie tak naprawdę chyba wszystko jedno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 13:36

Dip88, _Jagoda_, giovanedonore lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Dip88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratuluję :)

Anita_croix, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• agaaa90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda za to u nas imię dla chłopaka na chwilę obecną wybrane za to dla dziewczynki ...o matko ;p te co mnie się podobają to mojemu M w ogóle ;p także tutaj będziemy mieć problem hehe ;) ojj córeczka tatusia by była :D

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita_croix wrote:
    Myślicie, że to jest w porządku, że mój lekarz wyznaczył wizytę w 7. tygodniu dopiero na 12. tydzień?

Jak już wiemy przez tyle tygodni cokolwiek moze się wydarzyć ... oczywiście każda musi byc dobrej myśli i nastawienia nie zakładając że coś się stanie ... ja bym poszła gdzies wczesniej ,zeby mieć faktyczną świadomość tego jak jest

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje chłopczyka , no zobaczymy czy intuicja się nie myli :) zawsze widziałam kucyki i kokardki a pewnie będzie brum brum i włosy na żel haha :D

_Jagoda_, agniecha2101 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• giovanedonore Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po prenatalnych. NT 1,1. :) Dzidzia prawie 6 cm i raczej chłopak.:)

Dip88, agaaa90, Magdaa21, ziuta.w, Azzurra, Paula222, _Jagoda_, agniecha2101, Aguś 90, Karmelkovaa, RudyTygrysek, futuremama, Lotopałanka, bondzik007, Malinowa_Czekolada, TaPaT, Malutka_94, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ