Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agniecha2101 wrote:Mam dwupak smoczków z Philips Avent i butlę z Bibi kupione 50% taniej
termometr taką rybkę do mierzenia temperatury wody za 1chf
i ostatnio kupiliśmy wanienkę, bo też fajna przecena była
Ja uwielbiam polować na takie okazje
a tu to przynajmniej jak przecena, to faktycznie przecena, a nie tak jak często w PL, że najpierw podniosą cenę, a później niby przeceniają
A no i w sumie to mam już i łóżeczko dla bąbla, bo kiedyś znajomi nam zostawili jak wyprowadzali się spowrotem do PL
a od znajomego męża z pracy dostaliśmy śliczną starą odnowioną kołyskę w prezencie ślubnym
Fajnie, ja spróbuję przełamać się po jutrzejszej wizycie i chyba też wyrusze na jakieś łowyTu też często są promocje. Przeważnie 1+1 gratis albo druga rzecz za połowę ceny. Więc naprawdę się opłaca w szczególności przy droższych rzeczach. W Pl to często takie promocje nie promocje
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Moj maz obstawia chlopaka i od samego poczzatku mowi do brzucha per 'Filipek' choc to na pewno nie docelowe imie.
Ja wyczuwam kobietke, ale moze to dlatego ze zawsze widzialam siebie jako mame dziewczynki.
Coz szanse sa rownewazne zeby dzidzia byla zdrowa
-
Mi się zawsze marzyła dziewczynka a jak zaszłam w pierwszą ciążę to pierwsza rzeczą jaką kupiłam to było niebieskie body w autka i malutkie skarpetunie też niebieskie z autkiem. To był odruch. Dopiero w domu zaczęłam myśleć co kupiłam bo to był 6-7 tc
i urodził się chłopak. Teraz rozglądam się za różowym, ale nie wiem czy to tak odruchowo jak wtedy czy bardziej dlatego że fajnie byłoby mieć teraz dziewczynkę.
Po 10 latach autek i wszystkich innych chlopiecych rzeczy przydałaby się jakaś odmiana.
Ale tak naprawdę to nie ma znaczenia. Najważniejsze żeby było zdroweagniecha2101, futuremama lubią tę wiadomość
-
Anita_croix wrote:Właśnie, chętnie poznam wasze zdanie na temat NIFTY, osobiście mam mieszane uczucia, mój nie chce robić tych badań, jeśli usg będzie dobre. A Wy jakie macie stanowisko?
Tutaj robi się tzw test pierwszego trymestru. Jest to połączenie badania USG z badaniem próbki krwi, z tym że w tym badaniu krwi bada się PAPP-A i wolne B-hCG i jakoś na podstawie stosunku tych dwóch hormonów wylicza się ryzyko trisomii. Dopiero jeśli wyniki są niepokojące, robi się tu NIPT.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
ja mam jutro prenatalne i to bedzie rowno skonczony 13 tyg. Tyg. temu na usg dziecko mialo 5.7 wiec teraz pewnie bedzie juz 7 cm szczescia oby tylko zdrowe. Przez moje migreny ost. raz w tyg. i wszystkie leki mam mnostwo obaw.
A i mi sie wydaje ze chlopak. Maz woli dziewczynke...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 13:56
-
mkgk wrote:ja mam jutro prenatalne i to bedzie rowno skonczony 13 tyg. Tyg. temu na usg dziecko mialo 5.7 wiec teraz pewnie bedzie juz 7 cm szczescia oby tylko zdrowe. Przez moje migreny ost. raz w tyg. i wszystkie leki mam mnostwo obaw.
A i mi sie wydaje ze chlopak. Maz woli dziewczynke...musimy tak sobie powtarzać, żeby nie zwariować do końca
u mnie prenatalne to również bd równe skończone 13 tyg
szczęśliwe 13stki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 14:00
-
RudyTygrysek wrote:Ja chcialam kupic ten adapter ale podobno srednio sie oplaca jak sie jezdzi krotkie trasy. Bardziej jak ktos jezdzi codziennie daleko. Dosc drogie to jest i tez tak sie boje z myslami czy kupic czy nie👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Anita_croix wrote:Myślicie, że to jest w porządku, że mój lekarz wyznaczył wizytę w 7. tygodniu dopiero na 12. tydzień?
Anita_croix lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dip88 wrote:Fajnie, ja spróbuję przełamać się po jutrzejszej wizycie i chyba też wyrusze na jakieś łowy
Tu też często są promocje. Przeważnie 1+1 gratis albo druga rzecz za połowę ceny. Więc naprawdę się opłaca w szczególności przy droższych rzeczach. W Pl to często takie promocje nie promocje
Albo też często są organizowane takie wyprzedaże pod mamiotami i wtedy można naprawdę za grosze fajne rzeczy trafićWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 14:26
Dip88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
giovanedonore wrote:Hej, ja po prenatalnych. NT 1,1.
Dzidzia prawie 6 cm i raczej chłopak.
Gratulacjejejeu jak wam dobrze już po ...
Anita_croix lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Ja tez myśle ze teraz będziemy mieli synka mam takie przeczucie w pierwszej ciąży tez miałam przeczucie ze będzie córcia i się sprawdziło choć mąż był świecie przekonany iż to będzie syn a teraz się cieszy ze jednak córeczka bo jest wykapana kopia jego na porodówce położna odrazu mu powiedziała ze by się nie wyparł bo jest identyczna jak on i to jego duma teraz mówi mi ze jak będzie syn to pewnie będzie podobny do mnie żebym nie byla pokrzywdzona hehe a tak naprawdę to tylko liczy się to aby wszystko było dobrze i spokojnie w grudniu urodzić zdrowego dzidziusia tylko to się liczy.
Violet naprawdę brakuje mi słów co mam napisać naprawdę bardzo mi przykroagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Anita_croix wrote:Myślicie, że to jest w porządku, że mój lekarz wyznaczył wizytę w 7. tygodniu dopiero na 12. tydzień?
Ja byłam w 8 i idę w 13 na prenatalneagniecha2101, Anita_croix lubią tę wiadomość
-
Hej hej,
gratuluję udanych wizyt. Ja mam prenatalne 12.06. i boję się bardzo, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Nie planuję robić nifty.
W żadnej ciąży nie używałam adaptera, pasy miałam zawsze zapiete i było ok. Może gdybym codziennie robiła setki kilometrów, to bym się nad tym zastanawiała, ale tak to zupełnie nie widzę potrzeby.
Ciuszków miałam zapas po dzieciach, ale ostatnio oddałam chłopięce koleżance. Tak więc powinna być dziewczynkaA jak będzie, okaże się po porodzie, bo nie chcę znać płci wcześniej.
U mnie różnica między dziećmi to dwa lata, choć faktycznie starszaka od siostry dzieli 16 miesięcy tylko. Udało mi się zajsc kp, gdy syn miał 8 miesięcy. I uważam, że mała różnica wieku jest super. Zawsze tak chciałam, ale oczywiście usłyszałam od bliskiej koleżanki kiedyś, że mi wspolczuje...❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Magdaa21 wrote:O, ja też będę miała w 11t6d,pojutrze. Powiedz mi, kiedy miałaś ostatnie usg i jaka wielkość miała wtedy dzidzia?
Magda, 9+1, dzidzia miała 2,42 cm.Magdaa21, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931