X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 Ja tak miałam tydzień temu :D Mąż się śmiał że zbankrutujemy na serze żółtym. A teraz kompletnie na nic nie mam ochoty i mnie mdli cały dzień :( Myślałam, że już minęło, wczoraj miałam taki dobry dzień, a dzisiaj cały dzień w łóżku

vcvau8q.png
  • ziuta.w Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Trochę prawdy w tym jest...
    Polska to kraj leków bez recepty. Każdy jest na coś chory, albo na coś choć trochę niedomaga i leczy się sam. W mojej rodzinie jestem chyba jedyną kobietą, która nie łyka żadnych tabletek- ani na wątrobę, ani na lepszy sen, ani na zmęczenie czy ból głowy. Zauważyłam, że wszystkie COS biorą-babcie, mama, siostra, nawet duzo młodsze niż ja kuzynki.
    A teraz w dobie internetu, to już w ogóle jakiś szał, każdy się leczy u dr google. Albo , gorzej, u jakichś szarlatanów czy innych wróżbitów ( efekty czasem niestety są tragicznie).
    Także ja uważam, że jednak system szwajcarski ma swoje plusy:-)

Ha, ja też od x lat nie biorę ŻADNYCH leków, suplementów (teraz tylko te "ciążowe"), ale ciężko mi sobie wyobrazić, że nie mogłabym sobie zrobić bety, bo nie i już.
    Ale co do naszego społeczeństwa to masz rację - wystarczy zobaczyć ile reklam w tv leci.
    A tak jeszcze z innej beczki to ludzie, którzy mają małe dzieci ciągle ' z nimi' chorują, bo dzieci przynoszą różne rzeczy z placówek. Ciekawa jestem czy moje końskie zdrowie się temu oprze. ;)

p19u9jcg5pchuxin.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio weszłam w śledzie i ogórki malosolne. Ale są dni, że nie pomaga nic.

W niedzielę zmienialismy miejsce noclegowe na kolejny tydzień wakacji i miałam problem, by wysiedziec w sanochodzie, tak mnie mdlilo. Mąż musiał kilka razy zatrzymywać auto, w końcu załatwilam sprawę do worka na śmieci, a potem jeszcze dokończyłam w toalecie na stacji benzynowej. Wyglądałam jak upiór :( Normalnie uroki wakacji...

Na szczęście chyba trochę mdłości zaczynają mi odpuszczac, nie męczą mnie całymi dniami.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Dziewczynki a ja pytanie z innej beczki. Co jecie jak na nic nie macie ochoty i macie mdłości? Jakieś pomysły na dania szybkie do zrobienia?
    Ja często mam przy łóżku banana i jak rano się budzę to najpierw sięgam i jem i dopiero wstaje. Ale zazwyczaj to moj mi robi kanapki codziennie rano i herbatę to jakoś przechodzi też

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f64899fadf0a.jpg
    Mam i ja a co tam :D

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Będziecie sczepić swoje dziecko?

Dip88, olciaa, RudyTygrysek, Magdaa21, agniecha2101 lubią tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f64899fadf0a.jpg
    Mam i ja a co tam :D

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Będziecie sczepić swoje dziecko?

Zawsze mnie śmieszą takie obrazki czy zdjęcia jak ten-pani w zaawansowanej ciąży i szpilki 11 cm;) szacun, naprawdę:-)

A co do szczepień- ja szczepie.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szczepie :)
    A mdłości znów od kilku dni wogole nie mam i znów się zastanawiam czy wrócą jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 19:32

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziuta.w wrote:
    Ha, ja też od x lat nie biorę ŻADNYCH leków, suplementów (teraz tylko te "ciążowe"), ale ciężko mi sobie wyobrazić, że nie mogłabym sobie zrobić bety, bo nie i już.
    Ale co do naszego społeczeństwa to masz rację - wystarczy zobaczyć ile reklam w tv leci.
    A tak jeszcze z innej beczki to ludzie, którzy mają małe dzieci ciągle ' z nimi' chorują, bo dzieci przynoszą różne rzeczy z placówek. Ciekawa jestem czy moje końskie zdrowie się temu oprze. ;)
    Wiesz, pewnie rodowite Szwajcarki nie mają takich dylematów, bo nigdy nie miały możliwości zrobienia bety, chyba tak to działa:) sama beta we wczesnej ciąży ma jakąś wartość informacyjną, ale pytanie co daje nam info że źle przyrasta..? Daje nam wiedzę, ale poza tym niestety niewiele...
    A co do końskiego zdrowia..może Twoje dziecko oddziedziczy po Tobie (ja na to liczę;)) i nie dość że nie zarazi to jeszcze samo lekko przejdzie:-)

ziuta.w, agniecha2101 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwoje dzieci szczepionych. Teraz też będę szczepić.

Nie zamierzałam szczepić ewentualnej córki przeciw HPV, ale jednak wycofali się z pomysłu, by to szczepienie było obowiązkowe.

Dziewczyny, czy któraś kojarzy jakieś fajne miejsce w okolicach Bielska-Białej, gdzie podobałoby się dzieciakom?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 20:07

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwójka szczepiona, trzecie też będzie.

Karmelkova hehehe ale masz super męża :) Tak się starał :) :D Ja do mojego zadzwoniłam, że sobie kupię - a ten po co ci :P Hehehe

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa u mnie identyczna sytuacja :D Tyle że rzuciłam hasło, że szkoda że nie będą później te poduszki bo jednak chcę prenatalne najpierw a ten biedny, że skończył pracę wcześniej myślał że zrobi mi niespodziankę i wróci z pracy z poduchą a nie było :D
    Ale za to ja dwie pary spodni sobie kupiłam bo niestety zwykle mnie już cisną.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę szczepic ale nie zgodnie z kalendarzem :)

Ja mam ochotę ale na mało zdrowe Dania. Najlepiej bez warzyw. Np wątróbka z cebulką w sosie smietanowym, grzybki marynowane, zupka chińska :p

Dziś zrobiłam mini pizze. Na szybko polecam makarony z różnymi sosami. Ogólnie to planuje zrobić sobie kilka dan i zamrozić bo bym musiała cały dzień w kuchni stać i gotować. Teraz mam duża ochotę na owoce typu arbuz, czy brzoskwinie z puszki, truskawki że śmietaną :D to ostatnie mam zamiar zjeść jak tylko syn zaśnie :D

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede szczepic ale tylko na te refundowane. Synka tak szczepie i jest wszystko ok. Szczepienia to temat tabu ale kazdy ma prawo decydowac sam :)
    Np bratowa mojego M nie szczepi synka mi ciagle wciska jakies ksiazki artykuly itp. Ale to moje dziecko moja decyzja a teraz to co mam odszczepic bo ona tak chce?
    Jej syn tez duzo chorowal to oskrzela to gardlo to cos. Mieszkaja w danii ale jak przyjechali raz zasmarkani to oczywiscie przylezli do nas i sprzedali nam katar :/

Moj synek ogolnie nie choruje. Kilka razy mial katar a moj M razem z nim. Ja raz mialam katar na poczatku tej ciazy ale nie zlapal odemnie. Mam nadziejej ze w przedszkolu nie bedzie chorowal :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci też nie chorują. Katar to ich jedyna choroba, ale oczywiście nasluchalam się, że jak pójdą do przedszkola, to zaczną chorować, bo każde dziecko musi się wychorowac itp.
    I poszły dzieciaki do przedszkola i dalej nie chorują. Podobnie jak ja - antybiotyki, jakie w życiu przyjelam, mogę policzyć na palcach jednej ręki. Więc to chyba genetyka :)

Ja się zastanowię jeszcze nad meningokokami - niestety znałam dziewczynkę, która zmarla w ubiegłym roku na sepse meningokokowa i bardzo to przeżyłam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 20:54

ziuta.w lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Moje dzieci też nie chorują. Katar to ich jedyna choroba, ale oczywiście nasluchalam się, że jak pójdą do przedszkola, to zaczną chorować, bo każde dziecko musi się wychorowac itp.
    I poszły dzieciaki do przedszkola i dalej nie chorują. Podobnie jak ja - antybiotyki, jakie w życiu przyjelam, mogę policzyć na palcach jednej ręki. Więc to chyba genetyka :)

Ja się zastanowię jeszcze nad meningokokami - niestety znałam dziewczynkę, która zmarla w ubiegłym roku na sepse meningokokowa i bardzo to przeżyłam :(
    No właśnie dlatego planuję zaszczepić również na meningokoki. Rota odpuściliśmy, ale tu chyba warto....

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Anita_croix Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miód na moje uszy-slyszec, że będziecie szczepić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 21:53

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

3jgxhqvked9xqp0y.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) mnie dzisiaj dopadło mega zmęczenie i ból głowy, w pracy cały czas było jakieś zamieszanie, do tego upał i migrena gotowa, więc leżę już gotowa do spania :-) dobrze, że jutro piątek :-) do tego się wkurzyłam, bo zamówiłam na Dzień Mamy mojej mamie i teściowej torebki, bo były fajne promocje w Monnari i na to wygląda, że nie przyjdą :-( chyba ich nawet nie wysłali jeszcze, bo zawsze przychodzi jakiś mail czy coś, a zamówiłam w poniedziałek...no i nie wiem co teraz :-(

Co do szczepień, to ja mam mieszane uczucia, najbardziej przeraża mnie szczepionka mmr czyli ta 3 w 1. Niestety znam kilka rodzin, których dzieci zachorowały po tej szczepionce i nie piszę tego dlatego, że jestem anty ale niestety tak się zdarzyło. Moja siostra, mama niepełnosprawnego chłopca też nie szczepiła go, ponieważ nawet lekarze neurolog, genetyk na to nie pozwalają. Znajomej, które leczyła córkę w Prokocimiu po tym szczepieniu, lekarz powiedział, żeby się cieszyła że ma córkę a nie syna, bo u chłopca mogły być jeszcze gorsze skutki uboczne. Jeśli chodzi o mnie to muszę solidnie przemyśleć sytuację, na pewno zrobię dziecku testy mthfr, neurolog do którego jezdzi moja siostra do Krakowa, powiedziała że przy mthfr ona powie, jakie szczepienia robić a jakich nie.

Dziewczyny, ja uciekam spać , trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 21:40

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Ja mam dwoje dzieci szczepionych. Teraz też będę szczepić.

Nie zamierzałam szczepić ewentualnej córki przeciw HPV, ale jednak wycofali się z pomysłu, by to szczepienie było obowiązkowe.

Dziewczyny, czy któraś kojarzy jakieś fajne miejsce w okolicach Bielska-Białej, gdzie podobałoby się dzieciakom?

Daniela obczaj - Leśny Park Niespodzianek w Ustroniu- zwierzaki na żywo, można karmić sarny, pokazy ptaków drapieżnych -fajna sprawa :) Dream Park - Ochaby albo miasteczko Twin Pigs Żory

8599rjjgz09aybtp.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Jagoda_ wrote:
    Daniela obczaj - Leśny Park Niespodzianek w Ustroniu- zwierzaki na żywo, można karmić sarny, pokazy ptaków drapieżnych -fajna sprawa :) Dream Park - Ochaby albo miasteczko Twin Pigs Żory

Rowniez polecam lesny park niespodzianek, koniecznie z pokazem dzikich ptaków :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, w Ustroniu już byliśmy - park podobał się wszystkim bardzo :) Pozostałe miejsca obczaje :)

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ