Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Azzurra wrote:Trochę prawdy w tym jest...
Polska to kraj leków bez recepty. Każdy jest na coś chory, albo na coś choć trochę niedomaga i leczy się sam. W mojej rodzinie jestem chyba jedyną kobietą, która nie łyka żadnych tabletek- ani na wątrobę, ani na lepszy sen, ani na zmęczenie czy ból głowy. Zauważyłam, że wszystkie COS biorą-babcie, mama, siostra, nawet duzo młodsze niż ja kuzynki.
A teraz w dobie internetu, to już w ogóle jakiś szał, każdy się leczy u dr google. Albo , gorzej, u jakichś szarlatanów czy innych wróżbitów ( efekty czasem niestety są tragicznie).
Także ja uważam, że jednak system szwajcarski ma swoje plusy:-)
Ha, ja też od x lat nie biorę ŻADNYCH leków, suplementów (teraz tylko te "ciążowe"), ale ciężko mi sobie wyobrazić, że nie mogłabym sobie zrobić bety, bo nie i już.
Ale co do naszego społeczeństwa to masz rację - wystarczy zobaczyć ile reklam w tv leci.
A tak jeszcze z innej beczki to ludzie, którzy mają małe dzieci ciągle ' z nimi' chorują, bo dzieci przynoszą różne rzeczy z placówek. Ciekawa jestem czy moje końskie zdrowie się temu oprze.
-
Ja ostatnio weszłam w śledzie i ogórki malosolne. Ale są dni, że nie pomaga nic.
W niedzielę zmienialismy miejsce noclegowe na kolejny tydzień wakacji i miałam problem, by wysiedziec w sanochodzie, tak mnie mdlilo. Mąż musiał kilka razy zatrzymywać auto, w końcu załatwilam sprawę do worka na śmieci, a potem jeszcze dokończyłam w toalecie na stacji benzynowej. Wyglądałam jak upiórNormalnie uroki wakacji...
Na szczęście chyba trochę mdłości zaczynają mi odpuszczac, nie męczą mnie całymi dniami.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
MagicCherryCupcake wrote:Dziewczynki a ja pytanie z innej beczki. Co jecie jak na nic nie macie ochoty i macie mdłości? Jakieś pomysły na dania szybkie do zrobienia?
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f64899fadf0a.jpg
Mam i ja a co tam
Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Będziecie sczepić swoje dziecko?Dip88, olciaa, RudyTygrysek, Magdaa21, agniecha2101 lubią tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f64899fadf0a.jpg
Mam i ja a co tam
Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Będziecie sczepić swoje dziecko?
Zawsze mnie śmieszą takie obrazki czy zdjęcia jak ten-pani w zaawansowanej ciąży i szpilki 11 cm;) szacun, naprawdę
A co do szczepień- ja szczepie.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja też szczepie
A mdłości znów od kilku dni wogole nie mam i znów się zastanawiam czy wrócą jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 19:32
-
ziuta.w wrote:Ha, ja też od x lat nie biorę ŻADNYCH leków, suplementów (teraz tylko te "ciążowe"), ale ciężko mi sobie wyobrazić, że nie mogłabym sobie zrobić bety, bo nie i już.
Ale co do naszego społeczeństwa to masz rację - wystarczy zobaczyć ile reklam w tv leci.
A tak jeszcze z innej beczki to ludzie, którzy mają małe dzieci ciągle ' z nimi' chorują, bo dzieci przynoszą różne rzeczy z placówek. Ciekawa jestem czy moje końskie zdrowie się temu oprze.
A co do końskiego zdrowia..może Twoje dziecko oddziedziczy po Tobie (ja na to liczę) i nie dość że nie zarazi to jeszcze samo lekko przejdzie:-)
ziuta.w, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Ja mam dwoje dzieci szczepionych. Teraz też będę szczepić.
Nie zamierzałam szczepić ewentualnej córki przeciw HPV, ale jednak wycofali się z pomysłu, by to szczepienie było obowiązkowe.
Dziewczyny, czy któraś kojarzy jakieś fajne miejsce w okolicach Bielska-Białej, gdzie podobałoby się dzieciakom?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 20:07
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Karmelkovaa u mnie identyczna sytuacja
Tyle że rzuciłam hasło, że szkoda że nie będą później te poduszki bo jednak chcę prenatalne najpierw a ten biedny, że skończył pracę wcześniej myślał że zrobi mi niespodziankę i wróci z pracy z poduchą a nie było
Ale za to ja dwie pary spodni sobie kupiłam bo niestety zwykle mnie już cisną.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja będę szczepic ale nie zgodnie z kalendarzem
Ja mam ochotę ale na mało zdrowe Dania. Najlepiej bez warzyw. Np wątróbka z cebulką w sosie smietanowym, grzybki marynowane, zupka chińska :p
Dziś zrobiłam mini pizze. Na szybko polecam makarony z różnymi sosami. Ogólnie to planuje zrobić sobie kilka dan i zamrozić bo bym musiała cały dzień w kuchni stać i gotować. Teraz mam duża ochotę na owoce typu arbuz, czy brzoskwinie z puszki, truskawki że śmietanąto ostatnie mam zamiar zjeść jak tylko syn zaśnie
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Ja bede szczepic ale tylko na te refundowane. Synka tak szczepie i jest wszystko ok. Szczepienia to temat tabu ale kazdy ma prawo decydowac sam
Np bratowa mojego M nie szczepi synka mi ciagle wciska jakies ksiazki artykuly itp. Ale to moje dziecko moja decyzja a teraz to co mam odszczepic bo ona tak chce?
Jej syn tez duzo chorowal to oskrzela to gardlo to cos. Mieszkaja w danii ale jak przyjechali raz zasmarkani to oczywiscie przylezli do nas i sprzedali nam katar
Moj synek ogolnie nie choruje. Kilka razy mial katar a moj M razem z nim. Ja raz mialam katar na poczatku tej ciazy ale nie zlapal odemnie. Mam nadziejej ze w przedszkolu nie bedzie chorowalagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Moje dzieci też nie chorują. Katar to ich jedyna choroba, ale oczywiście nasluchalam się, że jak pójdą do przedszkola, to zaczną chorować, bo każde dziecko musi się wychorowac itp.
I poszły dzieciaki do przedszkola i dalej nie chorują. Podobnie jak ja - antybiotyki, jakie w życiu przyjelam, mogę policzyć na palcach jednej ręki. Więc to chyba genetyka
Ja się zastanowię jeszcze nad meningokokami - niestety znałam dziewczynkę, która zmarla w ubiegłym roku na sepse meningokokowa i bardzo to przeżyłamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 20:54
ziuta.w lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:Moje dzieci też nie chorują. Katar to ich jedyna choroba, ale oczywiście nasluchalam się, że jak pójdą do przedszkola, to zaczną chorować, bo każde dziecko musi się wychorowac itp.
I poszły dzieciaki do przedszkola i dalej nie chorują. Podobnie jak ja - antybiotyki, jakie w życiu przyjelam, mogę policzyć na palcach jednej ręki. Więc to chyba genetyka
Ja się zastanowię jeszcze nad meningokokami - niestety znałam dziewczynkę, która zmarla w ubiegłym roku na sepse meningokokowa i bardzo to przeżyłam
-
Hej dziewczyny
mnie dzisiaj dopadło mega zmęczenie i ból głowy, w pracy cały czas było jakieś zamieszanie, do tego upał i migrena gotowa, więc leżę już gotowa do spania
dobrze, że jutro piątek
do tego się wkurzyłam, bo zamówiłam na Dzień Mamy mojej mamie i teściowej torebki, bo były fajne promocje w Monnari i na to wygląda, że nie przyjdą
chyba ich nawet nie wysłali jeszcze, bo zawsze przychodzi jakiś mail czy coś, a zamówiłam w poniedziałek...no i nie wiem co teraz
Co do szczepień, to ja mam mieszane uczucia, najbardziej przeraża mnie szczepionka mmr czyli ta 3 w 1. Niestety znam kilka rodzin, których dzieci zachorowały po tej szczepionce i nie piszę tego dlatego, że jestem anty ale niestety tak się zdarzyło. Moja siostra, mama niepełnosprawnego chłopca też nie szczepiła go, ponieważ nawet lekarze neurolog, genetyk na to nie pozwalają. Znajomej, które leczyła córkę w Prokocimiu po tym szczepieniu, lekarz powiedział, żeby się cieszyła że ma córkę a nie syna, bo u chłopca mogły być jeszcze gorsze skutki uboczne. Jeśli chodzi o mnie to muszę solidnie przemyśleć sytuację, na pewno zrobię dziecku testy mthfr, neurolog do którego jezdzi moja siostra do Krakowa, powiedziała że przy mthfr ona powie, jakie szczepienia robić a jakich nie.
Dziewczyny, ja uciekam spać , trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 21:40
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Daniela wrote:Ja mam dwoje dzieci szczepionych. Teraz też będę szczepić.
Nie zamierzałam szczepić ewentualnej córki przeciw HPV, ale jednak wycofali się z pomysłu, by to szczepienie było obowiązkowe.
Dziewczyny, czy któraś kojarzy jakieś fajne miejsce w okolicach Bielska-Białej, gdzie podobałoby się dzieciakom?
Daniela obczaj - Leśny Park Niespodzianek w Ustroniu- zwierzaki na żywo, można karmić sarny, pokazy ptaków drapieżnych -fajna sprawaDream Park - Ochaby albo miasteczko Twin Pigs Żory
-
_Jagoda_ wrote:Daniela obczaj - Leśny Park Niespodzianek w Ustroniu- zwierzaki na żywo, można karmić sarny, pokazy ptaków drapieżnych -fajna sprawa
Dream Park - Ochaby albo miasteczko Twin Pigs Żory
Rowniez polecam lesny park niespodzianek, koniecznie z pokazem dzikich ptakówSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚