Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Inaa ja tak miałam przed ostatnią wizytą
pewnie stresik. ;P
Dibolek ja mam za dwa tygodnie i też się boję, ale nigdzie nie śmigam. Muszę nauczyć się cierpliwości)
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2ba14e6d918.jpg
Mam nadzieję, że jutro w końcu dostanę zdjęcie od lekarza na wizycie - bp to już 3 wizyta, a ja nie mam ani jednego
Paula222, Dip88, Achia, Aguś 90, agniecha2101, bondzik007, Lotopałanka, Irminka1231, Violet Flower, olciaa, futuremama, Karmelkovaa, TaPaT, Martula78, RudyTygrysek, Marti83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jutro mam wizytę i też panikuje choć w sumie nie mam powodu to chyba trochę przez te historie na forum. Z jednej strony cieszę się że wpadłam na forum ovu i belly ale z drugiej gdyby mnie tu nie było to nie znałabym aż tylu smutnych historii... na szczęście potem 11.06 prenatalne więc nie będę za długo czekać :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 14:04
Anita_croix lubi tę wiadomość
-
Dibolek wrote:zastanawiam sie czy nie leciec na usg przed prenatalnymi.. boje sie tego poronienia zatrzymaneo a na prenatalne jednak mam 120 km
zwariowac mozna
-
Violet Flower wrote:Dibolek nie bój się. Myślę, że to się wcześniej zdarza, tak jak u mnie. A u Ciebie był już całkiem duży dzidziuś ostatnio
nic nie poradze chyba na to
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
_Jagoda_ wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2ba14e6d918.jpg
Mam nadzieję, że jutro w końcu dostanę zdjęcie od lekarza na wizycie - bp to już 3 wizyta, a ja nie mam ani jednego
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Ja już po.
Oczywiście wszystko ok:) no, może poza tym że lekarka zdiagnozowała niewielki stan zapalny i przepisała jakiś specyfik dopochwowo. Zasugerowała, że te plamienia które miałam mogły być właśnie z szyjki.
Dzidziuś 3cm, fikal jak szalony, serduszko bije idealnie. Smialysmy się że zapowiada się kolejne długie dziecko w rodzinie(córcia się urodziła 57 cm).
Przy okazji się wyżaliłam na szybująca w górę wagę. Pani doktor powiedziała to, co w sumie wiedziałam-zeby siebie nie przykładać sztywno do norm, bo szczuplemu można więcej. Choć oczywiście obydwie uznalyśmy cztery kawałki tortu za przesadę
Muszę się chyba pogodzić z faktem, że w ciąży po prostu tyję i nie wyglądam tak atrakcyjnie jak większość przyszłych mam:(
Trochę smutno, ale cóż. Ważne że dzieci zdrowe.
Aguś 90, ziuta.w, Dip88, Irminka1231, Magdaa21, agniecha2101, Violet Flower, olciaa, Paula222, futuremama, Martula78, Karmelkovaa, TaPaT, mindusia87, RudyTygrysek, Marti83, Malutka_94 lubią tę wiadomość
-
Jagoda śliczny brzuszek! Już zaokrąglony:) ja byłam w galerii, kupiłam sobie sukienkę w reserved, taka zwykła khaki ale taka leciutka i zwiewna
ja się tak męczę teraz zakupami ze wpadam do domu iii padam
-
Azzurra super
To teraz czekamy na resztę dziewczyn
Azzurra lubi tę wiadomość
-
bondzik007 wrote:Jagoda śliczny brzuszek! Już zaokrąglony:) ja byłam w galerii, kupiłam sobie sukienkę w reserved, taka zwykła khaki ale taka leciutka i zwiewna
ja się tak męczę teraz zakupami ze wpadam do domu iii padam
Dla mnie zakupy to teraz mega meczarniaAle myślę że pogoda też robi swoje. Mój prawie cały dzień w pracy, więc wspolne zakupy jedynie w weekend. A dziś to dopiero pod wieczór się wybiorę do sklepu może będzie chłodniej. W cieniu u mnie pokazuje 31 stopni do tego jest duszno i póki co nie mam zamiaru się wynurzac
-
Dip u mnie też taka pogoda. Duchota.. mogłoby w końcu popadać.
-
olciaa wrote:Azzurra super wieści
Mam nadzieje ze jutro tez ode mnie takie usłyszycie (przeczytacie).
Czuje się taka głodna? Czy tez tak macie?
Hahaha! Ja jestem głodna non stop od pozytywnego testu;) co niestety widać.
Jeszcze Wam szybko napiszę a propos mojego latania na USG w ciąży. Dziś spotkałam przypadek z drugiego bieguna.
Dziewczyna lat ok 20, na moje oko w 39 TC już albo i po terminie przyszła z chłopakiem na USG. Uiszczając opłatę za badanie w kasie, zapytała recepcjonistek o koszt pakietu badań ciążowych ( HIV, toxo, kiła itd. itp.), bo ona nie ma a pani doktor ja dopiero uświadomiła że to potrzebne. Rozumiecie? Pod koniec ciąży!
A ja sobie grzecznie cichutko siedziałam czekając na któreś już z kolei USG (9 tydzień...) i tak się zastanawiałam,czy aby moje podejście jest odpowiednie. Bo ja nie śpię po nocach, martwię się, trzymam ciążę w tajemnicy a w sumie przecież można inaczej... bezstresowo.....
-
Azzurra wrote:Hahaha! Ja jestem głodna non stop od pozytywnego testu;) co niestety widać.
Jeszcze Wam szybko napiszę a propos mojego latania na USG w ciąży. Dziś spotkałam przypadek z drugiego bieguna.
Dziewczyna lat ok 20, na moje oko w 39 TC już albo i po terminie przyszła z chłopakiem na USG. Uiszczając opłatę za badanie w kasie, zapytała recepcjonistek o koszt pakietu badań ciążowych ( HIV, toxo, kiła itd. itp.), bo ona nie ma a pani doktor ja dopiero uświadomiła że to potrzebne. Rozumiecie? Pod koniec ciąży!
A ja sobie grzecznie cichutko siedziałam czekając na któreś już z kolei USG (9 tydzień...) i tak się zastanawiałam,czy aby moje podejście jest odpowiednie. Bo ja nie śpię po nocach, martwię się, trzymam ciążę w tajemnicy a w sumie przecież można inaczej... bezstresowo.....
Azzura no nie wierzę. Nieźle... -
Mój mąż jej trochę 'bronil' bo dziewczyna miała ukraiński akcent, ale ja uważam że w dzisiejszych czasach przy minimalnym zainteresowaniu i dostępie do netu, który każdy ma w smartfonie dowiedziałaby się że przysługuje jej opieka zdrowotna w ciąży. Ona po prostu się chyba tym nie zainteresowała....