X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Azzura Twój mąż powinien ograniczyć Ci dostęp do forów poświęconych ciążowy problemom. Pociesza Cię choć minimalnie fakt, że komplikacje zdarzają się jednak niebywałe rzadko? Że większość kobiet rodzi zdrowe dzieci? Że większość kobiet nie opisuje w necie bezproblemowych ciaz? Że 80 procent kobiet w ogóle nie udziela się ma forach?
    I z drugiej strony- książkowa ciąża bez plamien krwawien boli nudności i innych atrakcji nie jest gwarantem urodzenia zdrowego dziecka? Że nikt nigdy nie jest pewien co wydarzy się jutro za tydzień miesiąc? Że nie na wszystko mamy wpływ? Że musimy myśleć ppzytywnie?

Kochana ja to wszystko wiem...
    Mam po prostu kumulację złych myśli. Te plamienia, do tego rozmowa z przyjaciółką o której pisałam. Zamiast wsparcia zostałam w pewnym sensie wyśmiana, że niby to nie poradzę sobie z dwójką dzieci i ona mi współczuje. Nie omieszkała też wypomnieć, że wypadne z obiegu zawodowego na 3 lata. A ja troszkę, szczerze mówiąc, czasami tęsknię za pracą i dawnym życiem.
    Do tego ten koszmarny przyrost wagi i plamienia, plus strach przed prenatalnymi, które zbliżają się wielkimi krokami a ja mam BARDZO złe wspomnienia z nimi związane.
    Ogólnie jest ok, ale coraz częściej mam takie złe myśli i mi się to przestaje podobać:(

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Tylko pilnuj czy nie ma gorączki , bo czaami żebys zakażenia nie dostała i temp od tego ;/ nie straszę ;* tylko piszę żeby zwrócić uwagę w razie W
    Tez o tym pomyślałam, dlatego zrobię też jutro przy okazji morfologie zeby zobaczyć czy leukocyty ok. Ale gorączki nie mam, mierzylam. Synek przyniósł w zeszłym tygodniu katar z przedszkola więc pewnie mnie zaraził :/

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy

Wysłany: 28 maja 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Kochana ja to wszystko wiem...
    Mam po prostu kumulację złych myśli. Te plamienia, do tego rozmowa z przyjaciółką o której pisałam. Zamiast wsparcia zostałam w pewnym sensie wyśmiana, że niby to nie poradzę sobie z dwójką dzieci i ona mi współczuje. Nie omieszkała też wypomnieć, że wypadne z obiegu zawodowego na 3 lata. A ja troszkę, szczerze mówiąc, czasami tęsknię za pracą i dawnym życiem.
    Do tego ten koszmarny przyrost wagi i plamienia, plus strach przed prenatalnymi, które zbliżają się wielkimi krokami a ja mam BARDZO złe wspomnienia z nimi związane.
    Ogólnie jest ok, ale coraz częściej mam takie złe myśli i mi się to przestaje podobać:(
    Azzura spójrz na, to z innej strony. Koleżanka to Ci chyba zazdrości, a Ty za te dwa lata będziesz mieć fajnie podrośnięte dwa bąble, będziesz mogła się wtedy skupić na pracy i powrocie do formy. A Twoje koleżanki będą dopiero robić przerwy na w pracy na kolejne ciąże :) Naprawdę Twoja sytuacja ma mnóstwo plusów.

Uwierz mi, że szczerze Ci zazdroszczę, Twoje dzieciaczki będą się razem wychowywać i z każdym rokiem będzie Wam coraz lżej. A u mnie co, prawie 6-latek od dwóch lat dopomina się o rodzeństwo, do tej pory się nie doczekał, a ja, żałuję że tyle zwlekalam z kolejną ciążą. No ale tak mi się w życiu ułożyło...

Naprawdę ciesz się tym Kochana. Wiele z nas chciałoby mieć taki problem. Ściskam mocno i przesyłam do Wawy pozytywną energię :*
    Kurcze naprawdę chciałabym się teraz martwić, że przybieram kilogramy i brzuszek rośnie... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 19:37

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że wszystko ok Karolcia :*

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet, ja to wszystko wiem:(i głupio mi się robi jak to Ty mnie pocieszasz, podczas gdy powinno być odwrotnie. Jesteś bardzo dzielna. Naprawdę.
    A mi przejdzie. Oby szybko, bo chcę się znowu cieszyć ciążą. Brr, nie lubię siebie takiej:(

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Dokładnie
    Zwłaszcza że np ja nie planuje robić PAPP-A, chyba że na USG coś wyjdzie nie tak. Od tego jest USG prenatalne żeby to właśnie też zbadać..

Babka to zmierzyła, tyle że mi nie powiedziała i muszę czekać na wyniki do dwóch tygodni :-(

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra kochana doceń to co już masz naprawdę i ciesz się , że kolejną ciążę nosisz pod sercem , bo wiele kobiet modli się kazdego dnia o taki cud , a nie przejmuj głupimi opiniami innych itd. Twoje życie nikt Ci na chleb nie daje i dzieci nie przewija ... Ty masz mieć szczesliwą rodzinę .
    Co do wyglądu w ciązy różnie hormony na nas działają , ale po ciąży nie stoi nic na przeszkodzie żeby o siebie zadbać :) musisz się przestawić bo szukasz problemów tam gdzie ich nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 20:18

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet naprawdę jestes mega dzielna :-* trzymam kciuki żeby wszystko się udalo :-* chociaż mimo wszystko ja nadal trzymam kciuki :-* wiem, że cuda się zdarzają :-) tak mi się przypomniała sytuacja z ovufriend , że dziewczyna w ciąży, zrobiła dwa razy betę i okej, zrobiła trzeci a ta spadła a nie miała jak iść na USG, przeplakala dwie noce a tu się okazało, że w laboratorium się pomylili...

Violet Flower lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia tylko w takich tygodniach beta juz jest najmniej istotna teraz juz tylko usg ... bo beta potrafi bardzo wolno przyrastac albo baardzo powoli spadac :/ ja też czekałam na cud ... leciałam do Pl specjalnie ale ja byłam w prawie 9tym tyg a dzidziuś 7 i nic się zrobić nie dalo a beta jak była 50tys tak stała :/
    Oczywiście ja życzę Violet cudu to jasne , ale tez nie chce jej dawac nadziei skoro dzidzius nie urósł , a serduszko nie biło :<

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovva, o ile gruby tyłek ktory mnie lada moment czeka faktycznie nie jest powodem do zmartwień, o tyle konieczność opieki nad dwójką małych dzieci może być... nawet, jeśli jest to dla mnie największe szczęście. Bo jest. Ale strach też jest. I do tego te prenatalne, przed którymi az mnie ciarki przechodzą i szczerze, to bym najchętniej je odpuściła w pioruny:/
    Ale masz rację, nie powinnam się żalić jako osoba po książkowej ciąży, która zaszła w kolejną ciążę od razu kiedy chciała. Trochę to nie na miejscu. Także kończę żale:-)

Dzięki dziewczyny!!

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, nie mam jeszcze wyników.
    Azzuro, nie wiem, czy to Cię pocieszy, ale u mnie też 3 kg na plusie. A co do ludzkiego gadania, to się nie przejmuj, ja też ostatnio usłyszałam, że jak urodze drugie, to powinnam zmienić pracę, bo moja obecna (nota bene w moim zawodzie, lubiana i satysfakcjonujaca) za bardzo mnie absorbuje.
    Poza tym, wbrew pozorom, może Twoja koleżanka nie chciała Ci zrobić przykrości, po prostu oceniła Twoją sytuację ze swojego punktu widzenia, może ona nie byłaby gotowa na kolejne dziecko tak szybko po porodzie? Szczerze mówiąc, ja też chcialam czekać. Wstyd się teraz przyznać, ale po zobaczeniu dwoch kresek na teście przeplakalam caly poranek. Teraz wiem, że glupia byłam, bo powinnam się od razu ucieszyć, no ale widać musialam oplakac swój egoizm, wygodnictwo i próżność.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Karmelkovva, o ile gruby tyłek ktory mnie lada moment czeka faktycznie nie jest powodem do zmartwień, o tyle konieczność opieki nad dwójką małych dzieci może być... nawet, jeśli jest to dla mnie największe szczęście. Bo jest. Ale strach też jest. I do tego te prenatalne, przed którymi az mnie ciarki przechodzą i szczerze, to bym najchętniej je odpuściła w pioruny:/
    Ale masz rację, nie powinnam się żalić jako osoba po książkowej ciąży, która zaszła w kolejną ciążę od razu kiedy chciała. Trochę to nie na miejscu. Także kończę żale:-)

Dzięki dziewczyny!!

Tyłkiem się nie przejmuj mój jest największy z cześci ciała haha i mam cellulit :D także uroki kobiecości będziemy kiedyś zasuwać z przysiadami :D
    Co do wychowywania dwójki zanim sie obejrzysz będą samodzielne i będziesz tesknić za tym zwariowaniem dasz rade ;*
    Tez masz prawo się pożalić kochana tylko po prostuto nie są problemy pamiętaj jestes kobietą mamą , najcudowniejsza osobą dla dzieci i męża i to się liczy :) nie trzeba być miss zeby byc kochaną i mieć piękne życie ;*
    Pod prenatalnymi się podpisuję bo sama osrana jestem hehe

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polac jej soczku !!! :-D Heh u mnie też tyłek największy z wszystkiego :-) ale tak się zawsze pocieszamy z koleżankami z pracy, bo mamy taką mamę w szkole wysoka, opalona, mega ładna, zgrabna, laska itp, mąż super przystojny, dzieci świetne, fura pieniędzy, ale cellulit ma :-P hahaha i tak się tym pocieszamy jak się sezon letni zaczyna :-P wiem, jesteśmy okropne :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 21:06

Karmelkovaa, Martula78, Violet Flower, Azzurra lubią tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• inaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... ja też po wizycie już kilka godzin i... jestem rozczarowana. :( Następna dopiero 17stego lipca. Płeć podejrzewa ale nie powiedziała. Miedzy nogami nie widziałam kulek wiec pewnie dziewczynka. Usg ani 5 minut, dzidziuś nie zmierzony, tylko serce ( 162 uderzenia) . Fotka tylko z serduszka ... eh smutno mi ze przed wakacjami nie zobacze malucha i nie poznam płci :(

waga - 200 g na minusie czyli trzymam się jeszcze. Nic nie utyłam, wrecz mam lekki - . To dobrze bo mam tez lekka nadwage wiec...

Brzuszek niewidoczny, bobo na szczescie fika :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 21:12

agniecha2101, bondzik007, TaPaT, AMK, Irminka1231, futuremama, Paula222, Aguś 90 lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Polac jej soczku !!! :-D Heh u mnie też tyłek największy z wszystkiego :-) ale tak się zawsze pocieszamy z koleżankami z pracy, bo mamy taką mamę w szkole wysoka, opalona, mega ładna, zgrabna, laska itp, mąż super przystojny, dzieci świetne, fura pieniędzy, ale cellulit ma :-P hahaha i tak się tym pocieszamy jak się sezon letni zaczyna :-P wiem, jesteśmy okropne :-P

Się uśmiałam!

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, wcale mnie to nie cieszy bo ja na Twoim etapie będę pewnie 6 na plusie. Choć dziś już przezornie torcika sobie odmówiłam, za to zjadłam dwa jabłka;)
    Wiesz, u Ciebie troszkę inna sytuacja bo ciąża nie planowana..miałaś prawo mieć chwilę szoku, każda by miała. Ale ja? Przecież ja drugiego dzieciaka majstrowalam z premedytacją, żeby jeszcze przed końcem macierzyńskiego zdążyć...a teraz jakieś żale. Poradzę sobie, bo muszę. Mam dobrego męża, grzeczną pierworodną, dach nad głową , jestem zdrowa. A w pracy..cóż, Ci których ja szkolilam przed odejściem będą szkolić mnie:/ trochę słabo, ale dzieci są wartością najwyższą. A pracy w Warszawie jest dużo.
    Karmelkovva, ja cały czas mam nadzieję że skoro po pierwszej ciąży schudłam więcej niż przybralam (czyli ponad 20 kg:/) z jednym, grzecznym dzieckiem to po drugiej-z dwójką małych dzieci- też schudne...a cellulit mam gdzieś, bo i tak posiadam go w takim miejscu że widzi tylko mąż(na szorty z odkrytymi pośladkami jestem za stara;). Jemu chyba nie przeszkadza. Albo nic nie mówi, bo dostałby w dziób:-)
    Karolcia: :D dobre :D

Dip88, anaaa lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się!!! Wszystko jest ok, kość nosowa widoczna, przeziernosc 1.5 . Ryzyko skorygowane 1:4755 t21, ponizej 1:20000 dla t18 i t13. Maluch ma 62mm, 156 ud/min. Lozysko na tylnej scianie wysoko, pepowina trojnaczyniowa; przeplyw na zastawce trojdzielnej zwykly, czaszka, kregoslup, serce, zoladek, pecherz, rece i nozki widoczne.
    Dzidzius ładnie pozowal, obylo się bez dowcipnego, Pan doktor musiał tylko ja/jego troszke rozruszac :) płeć nieznana, nie pytalam a doktor nic nie mówił i tez sie nic nie dopatrzylam :)
    Mam jedno zdjęcie 3d na pamiątkę, jak maluch trze oczka :D fikal, machal - normalnie cudo :)

Violet Flower, Martula78, Dip88, Malutka_94, agniecha2101, bondzik007, TaPaT, Irminka1231, futuremama, Malinowa_Czekolada, inaa, Paula222, mindusia87, Aguś 90, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra haha no i tak 3 maj już dobrze gadasz :D brawo ! :)

Karo wszystko idealne ! :) gratulacje :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

Wysłany: 28 maja 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ale jesteście niedobre!! :P

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png

Wysłany: 28 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:
    Dziewczyny melduję się!!! Wszystko jest ok, kość nosowa widoczna, przeziernosc 1.5 . Ryzyko skorygowane 1:4755 t21, ponizej 1:20000 dla t18 i t13. Maluch ma 62mm, 156 ud/min. Lozysko na tylnej scianie wysoko, pepowina trojnaczyniowa; przeplyw na zastawce trojdzielnej zwykly, czaszka, kregoslup, serce, zoladek, pecherz, rece i nozki widoczne.
    Dzidzius ładnie pozowal, obylo się bez dowcipnego, Pan doktor musiał tylko ja/jego troszke rozruszac :) płeć nieznana, nie pytalam a doktor nic nie mówił i tez sie nic nie dopatrzylam :)
    Mam jedno zdjęcie 3d na pamiątkę, jak maluch trze oczka :D fikal, machal - normalnie cudo :)
    Karo super, gratuluję dobrych wiadomości :)

Karo_88, Karo_88 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ