Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
AMK wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b14c5794bba2.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e724ece0d122.jpg
To mój SYNUŚ z wczorajszych badan prenatalnych
nie znam się na wynikach ale CRL 62,4mm NT 1,70 mm i wg USG ma 12t 5d
Trisomia 21 1:450ale tym się nie przejmujemy !!!
serduszko 170 uderzeń na minute wiec jest już lepiej ale dalej górna granica normy.
Zobaczymy co moj lekarz prowadzący na te wynki dzisiaj powie
Byłaś w tym sonomedico?mnie nie chcieli powiedziec płci bo nie dał sobie zobaczyć. Wczoraj też moja gin miała podejrzenia- chyba bedzie dziewucha. Bo przecież siusiaka to odrazu widać
-
Witam się w rozpoczętym 15 tyg
Dziś ręce pełne roboty, w domu muszę sprzątać, skosić trawnik, na 16 jechać na przedstawienie synka w przedszkolu z okazji dnia mamy
I na czwartek szykować urodziny dla synka
Dziś cukier po śniadaniu 160Miało być max 140. Coraz gorzej jest, na czczo też przekraczam ostatnio codziennie... Wygląda na to , że jest gorzej jak w poprzedniej ciąży. Muszę dokładnie wyeliminować wszystko , co mi ten cukier podnosi. Nie chcę mieć insuliny
Zaraz nadrabiamRudyTygrysek lubi tę wiadomość
-
inaa wrote:Byłaś w tym sonomedico?
mnie nie chcieli powiedziec płci bo nie dał sobie zobaczyć. Wczoraj też moja gin miała podejrzenia- chyba bedzie dziewucha. Bo przecież siusiaka to odrazu widać
-
Widzę że prawie wszystkie nas wzięło na jakieś dołki, dziwne myśli itd. A może to taki etap ciąży? Mój wczoraj stwierdził, że chyba od tego siedzenia w domu w głowie mi się przewraca i że tylko czytam same głupoty w internecie zamiast się cieszyć i myśleć pozytywnie. Moja reakcja? Powiedziałam że mnie nie rozumie i wielki płacz. Teraz myślę że ma trochę racji, no ale przecież to normalne że się martwimy
Chyba czas zacząć się cieszyć tym pięknym okresem a nie zamartwiac. Postanowiłam że już nigdzie nie wchodzę, nic nie czytam oprócz was tutaj
Co ma być i tak będzie i nic tego nie zmieni.
Ciekawe tylko jak długo wytrzymam... -
Kurcze zmieniłam witaminy - do tej pory brałam wszystko osobno, w sensie folian Swansona, witaminę B6 i B12 metylowane, witaminę D.
Nie muszę brać dużych dawek witamin z grupy B, bo moja homocysteina jest niziutka, dlatego chciałam przejsć na jakieś inne suplementy. Kupiłam Prenatal Duo (mimo, że ma też trochę syntetycznego kwasu), bo ma dodatkowo jod, DHA i żelazo. Biorę go od kilku dni i zaczęłam mieć zaparcia. Tak się zastanawiam czy to właśnie nie przez żelazo w tych tabletkach (przez kilka miesięcy łykałam Tardyferon na receptę i po nim nic mi nie było).
Znacie jakieś dobre domowe sposoby na zaparcia?Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
inaa wrote:tak, bo miałam tą NT trochę dużą. Wyniki przyszły po tygodniu na maila
. No wlasnie mnie tez badał dr. Zieliński.
-
Agulineczka zaparcia powoduje rosnący progesteron
ja tez biorę prenatal
Gratuluje udanych wizyt śliczne dzidzie
Ja nadal odliczam do soboty" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
RudyTygrysek ładne wyniki krzywej
Jednak na czczo lekko przekroczony, ale zobaczysz co powie lekarz
Lilly_Ana dobrze, że zareagowałaś od razu. Musi być dobrze
Azzurra przestań czytać te rzeczy w necie, po co przekazywać maleństwu złe emocje. Spacery z córką też by Ci dobrze zrobiły, tym bardziej,że taka piękna pogoda... Twój nastrój to na pewno hormony, plus ,,dobra rada'' koleżanka. Ja też wybiegłam z obiegu zawodowego, w sumie zdążyłam popracować 6 lat a teraz mam za sobą 4 lata przerwy i właśnie zaczęłam kolejnąPóźniej Ty będziesz mieć dzieci odchowane, pójdziesz do pracy, będziesz wyjeżdżać na wakacje bo wiek dzieci już na to pozwoli, a inni będą siedzieć w pieluchach
Ja mam 27 lat i zostanę po raz 3 mamą, więc mam szansę być w miarę młodą babcią na chodzie
Mam nadzieję że tak będzie.
Karolcia27 piękna dzidzia !!!!!!!!!!Gratuluję dobrych wieści
Inaa szkoda, że nie masz foto. Skoro nie mówiła, to pewnie dziewczynka tylko chce się upewnić na następnej wizycieChociaż czakania masz sporo....
Karo_88 gratuluję dobrych wieści
agulineczka wow jaki piękny brzuszek
AMK gratuluję synka !!! Super wieści
RudyTygrysek, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Byłam ze skierowaniem ale życzyi sobie jeszcze dodatkowe jakieś zaświadczenie o poronieniach a moja gin była na urlopie wiec dupa...musiałam bulić 420zł . Na połówkowe juz mam i zaświadczenie i skierowanie.
-
inaa wrote:Byłam ze skierowaniem ale życzyi sobie jeszcze dodatkowe jakieś zaświadczenie o poronieniach a moja gin była na urlopie wiec dupa...musiałam bulić 420zł . Na połówkowe juz mam i zaświadczenie i skierowanie.
-
Ja mam na NFZ , mi powiedziała , zebym tylko wypisy ze szpitala przyniosła i tyle
Skierowanie mamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 10:15
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Dziewczyny dzisiaj o 18 mam wizyte... Strasznie się denerwuje bo ostatnio widziałam dzidziusia 3 tyg temu... Jeszcze od trzech dni czuje się jakby mnie walec przejechał
głowa boli i wymiotuje praktycznie po wszystkim
dzisiaj udało mi się zjeść śniadanie i głowa też odpuscila... eh oby było wszystko ok z dzidzią
-
88Kala wrote:Dziewczyny dzisiaj o 18 mam wizyte... Strasznie się denerwuje bo ostatnio widziałam dzidziusia 3 tyg temu... Jeszcze od trzech dni czuje się jakby mnie walec przejechał
głowa boli i wymiotuje praktycznie po wszystkim
dzisiaj udało mi się zjeść śniadanie i głowa też odpuscila... eh oby było wszystko ok z dzidzią
Bedzie dobrzeja kolejna wizyte tez bede miec 3 tygodnie od ostatniej.
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Karmelkovaa wrote:Agulineczka zaparcia powoduje rosnący progesteron
ja tez biorę prenatal
Gratuluje udanych wizyt śliczne dzidzie
Ja nadal odliczam do soboty
W pierwszej ciazy nie mialam problemu z zaparciami dlatego szukam przyczyn. Duphaston tez juz odstawiony od ponad tygodnia.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Karolcia, Karo, AMK, inna gratuluje wam wszystkim udanych wizyt. A te dzieciątka macie po prostu przesłodkie. Najważniejsze że są zdrowe.
U mnie dzisiaj pogoda burzowa, ciemne chmury z oddali gdzieś tam grzmi. Synek zaprowadzony do przedszkola a ja mam teraz chwile wolnego czasu dla siebie. -
agulineczka wrote:W pierwszej ciazy nie mialam problemu z zaparciami dlatego szukam przyczyn. Duphaston tez juz odstawiony od ponad tygodnia.
Ciąża sama w sobie powoduje zaparciaTwój naturalny progesteron rośnie
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...