X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic u mnie zas wyszlo dodatnie IgM (swiadczace o swiezej infekcji) rozyczki. Mimo ze mialam juz przeciwciala w ciazy z synkiem, to teraz tak wyszlo. Lekarz mnie uspokoja, ze skoro przeciwciala byly to raczej niemozliwe bym ponownie sie.zarazila, tym bardziej, ze nie mialam kompletnie zadnych objawow. Powtorzylam badanie i przeciwciala IgG spadly, a ponoc jak jest swieza infekcja to rosna. Mimo wszystko strach z tylu glowy zostal.

Rozumiem Twoj stres. Na innym watku tez byla dziewczyna, ktorej dziecko mialo rumień, a ona byla w ciazy. Na szczescie dobrze sie skonczylo.

MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co miesiąc teraz mam po dwóch tygodniach ale dlatego ze to badanie prenatalne a potem lekarz powiedział ze wizyty co miesiąc będziemy robić dalej

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizyty co miesiąc, chyba po 22 tc co 3 tyg.,po 32 tc co 2 tyg. a ostatnie tyg. co tydzien. Jakoś tak mam rozpisane

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i pięknych zdjęć.
    Ja dziś chyba nic mądrego nie napiszę, jestem tak wkurzona tym plamieniem.
    Wizyty mam co tydzień, a jak plamilam tak plamie.
    Do tego kończy się mi dupek, a w czwartek wyjazd. Nie wiem czy gnać do tego swojego doktorka, czy olać..w końcu ten progesteron nie bardzo mi pomaga chyba:/

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra jak odstawisz to moze byc całkiem źle i pojawic sie wiecej jak plamienia ;/ jakby nie było dupek podtrzymuje ciąże ... ja bym brała cały czas

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Shaggi26 Znajoma

Wysłany: 29 maja 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz czekam na lekarza. Jakoś mam złe przeczucia eh

Shaggi :)
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Na pewno będzie wszystko dobrze! Aż ja się też wystraszyłam, bo też mam żółtą wydzielinę a wcześniej wyszły mi bakterie w moczu, które moja gin uznała za skórne. A wszystkie wymazy z pochwy ok. A u Ciebie jak było? Trzymam kciuki.

Tak Karmelkova. Mnie ciągle ssie :D A jak nie zjem to mnie mdli, dlatego bałam się wejść na wagę dzisiaj :D Ale nic się nie zmieniło jeszcze :P
    Mi tez ostatnio poprawil sie apetyt a to jakis owoc a to ser nabial albo czekolada albo ogorek kiszony .mdlosci caly czas sa tylko po zjedzeniu czegos znikaja na chwile.mam wrazanir ze ciagle cos przegryzam.wczesniej byly mdlosci ale apetytu nie bylo.chyba organizm domaga sie tego co potrzebuje.a tak poza tym gratuluje udanych wizyt.a zapomnialam dodac ze od tygodnia mam tez uderzenia goraca .sprawdzanlam cisnienie nieraz mam bardzo niskie 100na 60 cale zycie bylam niskocisnieniowcem.

2nn390bvba2l74tr.png

• Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi26 wrote:
    Juz czekam na lekarza. Jakoś mam złe przeczucia eh
    Trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok

2nn390bvba2l74tr.png

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura w kwestii plamienia. Ile tego masz że tak się zapytam? Czy to delikatne ślady na bieliźnie? Bo może to po prostu taka wydzielona naturalna oznaką że macica gdzieś tam się czyści?

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi trzymamy kciuki

2006 Kubuś <3
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, szczerze mówiąc-bardzo niewiele. Z tych incydentów, to jako taka krew na papierze widziałam raz. Teraz to raczej
    brązowa plama na bieliźnie.
    Ja wiem, że tak bywa i że powinnam się nauczyć z tym żyć, skoro lekarze twierdzą że jest ok ale jak widzę znowu krew to mi łzy w oczach stają i przez to nie potrafię się cieszyć ta ciążą. Przecież nie będę latała po wszystkich lekarzach w Warszawie. Z drugiej strony-jesli się coś stanie, to moja stopa więcej u mojego prowadzącego i reszty nie postanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 16:33

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Marta, szczerze mówiąc-bardzo niewiele. Z tych incydentów, to jako taka krę na papierze widziałam raz. Teraz to raczej
    Ja wiem, że tak bywa i że powinnam się nauczyć z tym żyć, skoro lekarze twierdzą że jest ok ale jak widzę znowu krew to mi łzy w oczach stają i przez to nie potrafię się cieszyć ta ciążą. Przecież nie będę latała po wszystkich lekarzach w Warszawie. Z drugiej strony-jesli się coś stanie, to moja stopa więcej u mojego prowadzącego i reszty nie postanie.

Podczytywałam sobie Wasz wątwk i trafiłam na tego posta.

NIE ODSTAWIAJ DUPHASTONU !!!

Miałam w tej ciąży krwiaka. Krwawienia żywą krwią od 5 tygodnia, potem już plamienia na brązowo (stara krew). Oczywiście IP, duphaston 3x1 (do 17 tygodnia!), wizyty co tydzień, nieustanne kontrole, stres z samego faktu konieczności pójścia do WC - znam to. Plamienie na brązowo oznacza, że nowej krwi nie przybywa, a stara jest usuwana z organizmu - czytaj - wszystko idzie w dobrą stronę. Wraz z początkiem drugiego trymestru i wytworzenia się łożyska krwiak i plamienia zniknęły.

Teraz czekam z niecierpliwością na rozwiązanie, podczytując z nudów grudniówki ;)

Pozdrawiam ;)

Martula78, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Marta, szczerze mówiąc-bardzo niewiele. Z tych incydentów, to jako taka krew na papierze widziałam raz. Teraz to raczej
    Moim skromnym zdaniem to jakieś luzczace się nsblonki z macicy plus naturalna wydzielina. Mnie lekarz mówił kiedyś tam że można się tego spodziewać bo nie ma @ więc coś się tam moze zadziac zamiast. Nie obawiaj się a luteiny dopochwowo nie zakładasz? Pisałam o tym kiedyś bondzikowi że moja przyjaciółka będąca obecnie w 25 tyg na początku plamila i okazało się ze to podrażnienia od luteiny

2006 Kubuś <3
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Podczytywałam sobie Wasz wątwk i trafiłam na tego posta.

NIE ODSTAWIAJ DUPHASTONU !!!

Miałam w tej ciąży krwiaka. Krwawienia żywą krwią od 5 tygodnia, potem już plamienia na brązowo (stara krew). Oczywiście IP, duphaston 3x1 (do 17 tygodnia!), wizyty co tydzień, nieustanne kontrole, stres z samego faktu konieczności pójścia do WC - znam to. Plamienie na brązowo oznacza, że nowej krwi nie przybywa, a stara jest usuwana z organizmu - czytaj - wszystko idzie w dobrą stronę. Wraz z początkiem drugiego trymestru i wytworzenia się łożyska krwiak i plamienia zniknęły.

Teraz czekam z niecierpliwością na rozwiązanie, podczytując z nudów grudniówki ;)

Pozdrawiam ;)
    Leira <3 cudowna duszo tego forum. Me wsparcie po poronieniu. To już godziny dziela Cię od przytulania Twego skarba.. ..

Leira lubi tę wiadomość

2006 Kubuś <3
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, z tym za ja w ciągu ostatnich tygodni byłam 3 razy na USG, w tym wczoraj u nowej lekarki (bo stwierdziłam, że może mój się starzeje i nie dowidzi;), i zgodnie twierdzą że jest idealnie. Żadnych krwiaków czy tym podobnych. Więc albo "ten typ tak ma" albo sama nie wiem:( dziwne, bo mam roczną córkę i w poprzedniej ciąży takich rzeczy nie było.
    Dzięki za zainteresowanie i szczęśliwego rozwiązania życzę!Piękny czas na narodziny , swoją drogą:)
    Marta, nie zakładam dopochwowo luteiny. Z seksu zrezygnowałam, że wszystkiego prawie zrezygnowałam:(:(/a dupsko rośnie/

Zle ze mną. Dajcie tu któraś jakieś dobre info z wizyty, dla równowagi dla mojego narzekania.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra u mnie lekarz też nie widział nic. Plamienia w końcu minęły same. Brałam relanium i dupka 2x2. Teraz już 2x1 i niby ciąża idealna. Zdecydowaliśmy się też na <3, skoro pani doktor pozwoliła i też jest wszystko ok :) Oszczędzaj się. Ja naprawdę leżałam tyle ile mogłam. Córeczka Ci zaśnie po południu, to Ty też się połóż. Nie lataj :))

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura ja też zero seksu. Tak że ten.

2006 Kubuś <3
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Leira, z tym za ja w ciągu ostatnich tygodni byłam 3 razy na USG, w tym wczoraj u nowej lekarki (bo stwierdziłam, że może mój się starzeje i nie dowidzi;), i zgodnie twierdzą że jest idealnie. Żadnych krwiaków czy tym podobnych. Więc albo "ten typ tak ma" albo sama nie wiem:( dziwne, bo mam roczną córkę i w poprzedniej ciąży takich rzeczy nie było.
    Dzięki za zainteresowanie i szczęśliwego rozwiązania życzę!Piękny czas na narodziny , swoją drogą:)
    Marta, nie zakładam dopochwowo luteiny. Z seksu zrezygnowałam, że wszystkiego prawie zrezygnowałam:(:(/a dupsko rośnie/

Zle ze mną. Dajcie tu któraś jakieś dobre info z wizyty, dla równowagi dla mojego narzekania.

U mnie krwiaka wykryli ponad tydzień po pierwszym krwawieniu, na IP za pierwszym razem to w ogóle usłyszałam, że krwawienie nie jest z macicy oO, ale przyczyn krwawienia może być wiele: krwiak, polip, nadżerka, infekcja, albo nawet delikatne naczynka krwionośne w pochwie, które w ciąży są jeszcze bardziej wrażliwe i nawet wypróżnianie się może powodować ich pękanie.

Póki krwawienie jest na brązowo to dobry znak i można to traktować neutralnie. Bierz duphaston i nie narzekaj to przyjdzie do Ciebie Mikołaj w Święta ;)

Ja też w tym trudnym czasie miałam bana na sex, dużo polegiwałam i obrastałam w tłuszcz. Dziś mam chyba +22kg i jestem najszczęśliwszym grubaskiem na świecie :D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Azzura ja też zero seksu. Tak że ten.
    Przerypane. Ale czego się nie robi dla potomnych. Ja gdybym po seksie dostała plamienia, to chyba bym zamordowała męża więc wolę nie próbować.
    bondzik, ja się starałam oszczędzać to okazało się że w dwa tygodnie przybralam 3 kilo:( dziś za to mąż wyjechał ,więc ja wzięłam córkę na spacer(przed ciążą robiłam z nią czasem po kilkanaście kilometrów dziennie). No i efekt mam później na bieliźnie.
    Zadzwonię do gina po prośbie o ten duphaston. Zaraz mi znowu podniesie ciśnienie informacją, że plamienia są normalne i mam się nie przejmować:(

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Shaggi26 Znajoma

Wysłany: 29 maja 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest dobrze. Lekarz nie znalazł tętna i dał skierowanie na szpital żeby to wyjasnic

Shaggi :)
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ