X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już po :) dzidziuś 3,5 cm fikał koziołki, serduszko bije, z usg 10t+5 :)
    Teraz prenatalne 11.06.
    Następna wizyta 19.06.

Aguś 90, olciaa, Karmelkovaa, Azzurra, inaa, TaPaT, Mamusia_Ksawusia, futuremama, Violet Flower, Angelika83, Dip88, ziuta.w, Malutka_94, Kitkat, RudyTygrysek, Irminka1231, agulineczka, bondzik007, Paula222, Magdaa21, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne zdjęcia gratuluję wizyt <3

Lotopałanka lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Shaggi26 Znajoma

Wysłany: 29 maja 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Też mam nadzieję że to pomyłka! Kiedy będziesz coś wiedzieć?
    Jutro o 7.30 mam jechać na szpital żeby to sprawdzic

Shaggi :)
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi czemu dopiero rano ... bez sensu przecież ktoś jest na dyżurze ... ja bym nie wytrzymała pojechałabym dzisiaj powiedziała jaka sprawa

TaPaT lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt. Piękne zdjęcia :)

Shaggi mam nadzieję że to pomyłka, trzymam kciuki. Daj jutro znać jak tylko będziesz mogła, bo będziemy się tu martwić.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje :)

Shaggi, trzymam kciuki :)

Dla mnie upały też są nie do wytrzymania :( wcześniej mi w ogóle nie przeszkadzały

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi wierze ze tylko on nie umiał znalezc a z maluchem wszystko ok ! Trzymam kciuki :*

Ja upałów nie odczuwam bo w pracy mam chłodno :D

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :-* na początku gratuluję wizyt, ile pięknych zdjęć dzisiaj widzę :-) super dziewczyny :-*

Shaggy ja też trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze :-* ale też bym nie wytrzymała i od razu jechała do szpitala.

Ja dosłownie padam na twarz, całodzienna wycieczka szkolna to nie był dobry pomysł... Chodzenie tyle godzin po tym upale poskutkował ogromnym bólem głowy i meeega wykończeniem :-( dobrze, że tylko jeszcze jutro i długi weekend :-)
    Koleżanki nauczycielki powiedzcie mi, bo pewnie po wakacjach nie planujecie już powrotu do pracy, ja już od września nie wracam, to kiedy dajecie L4? Mi coś koleżanki z pracy mówiły, żebym dała przed wakacjami, bo później jakoś to dolicza się jako urlop?

Co do apetytu to mnie już nic nie odrzuca, może tylko jajka trochę, ale też nie mam żadnych zachcianek specjalnych, ani na kwaśne, ani na słodkie, jem normalnie tak jak wcześniej :-) i trochę staram się ograniczać jedzonko, szczególnie słodkie :-)

My wczoraj mieliśmy rocznicowe <3 i powiem Wam, że to prawda co mówią, że w ciązy doznania są intensywniejsze, nawet mężu powiedział, że tak jakoś inaczej :-P

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki gratuluję pięknych wiadomości z wizyt.
    Lotopałanka ale już duży ten dzidziuś <3

Shaggi nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem - trzymam mimo wszystko kciuki żeby to była jakaś pomyłka :*

U mnie bez zmian - mój organizm nie chce pozbyć się ciąży. Jutro mam kontrolne usg u lekarza i się pewnie potem zacznie. Trzymajcie kciuki, żebym jakoś przeżyła ten długi weekend :/

Lotopałanka lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet trzymam kciuki za Ciebie.... I cały czas myślę o Tobie... I podziwiam Cię

Violet Flower lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc

Wysłany: 29 maja 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Violet trzymam kciuki za Ciebie.... I cały czas myślę o Tobie... I podziwiam Cię
    Dziękuję :* a ja myślę o Was i jakoś nie potrafię opuścić tego wątku. Serio codziennie Was czytam... Paradoksalnie chyba daje mi to jakąś siłę. Chociaż dziś ryczalam pół dnia, no ale juz mi przeszło jak po oglądałam zdjęcia z Waszych wizyt :) Narzeczony ma jutro urodziny i aż jestem zła na siebie, że to będzie taki smutny dzień :/

W ogóle to zaczęłam się zastanawiać czy ja jestem normalna że wciąż się tu udzielam, no zazwyczaj dziewczyny w mojej sytuacji znikają z wątku. Mam nadzieję, że mnie zbyt szybko nie wygonicie, bo już się z Wami zzylam trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 21:27

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt.
    Póki co to u nas chyba się zapowiadają prawie sami chłopcy? Z reguły rodzi się więcej noworodków płci męskiej ale tutaj to już jakaś wyjątkowa liczebność:)
    Jeśli wierzyć ludowym madrosciom, u mnie druga panienka bo słodkie idzie tonami, podobnie jak w poprzedniej ciąży;)

Lily, ja plamilam kilkakrotnie od połowy maja. Teraz była przerwa, a dziś znów. A co tydzień na USG słyszę, że jest wszystko pięknie. Także pozostaje mi się modlić i brać dupka( doktorek zostawił mi receptę w przychodni, bo oczywiście zostałam bez). Być może jest tak jak pisała mi wcześniej Marta-jakies pozostałości z macicy się oczyszczają.
    Już sobie wszystko wymyśliłam a propos tych plamien, szkoda gadać:(

Violet, duuuzo siły Ci życzę. Oby ten weekend szybko minął:(
    Shaggi, oby to jakaś koszmarna pomyłka aie okazała..

Violet Flower lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Shaggi26 Znajoma

Wysłany: 29 maja 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam nadzieje ze pomyłka ale ostatnio serduszko biło. Nie mam sil żeby tam jechać. Boje się jak cholera. . Ehh.

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt.
    Póki co to u nas chyba się zapowiadają prawie sami chłopcy? Z reguły rodzi się więcej noworodków płci męskiej ale tutaj to już jakaś wyjątkowa liczebność:)
    Jeśli wierzyć ludowym madrosciom, u mnie druga panienka bo słodkie idzie tonami, podobnie jak w poprzedniej ciąży;)

Lily, ja plamilam kilkakrotnie od połowy maja. Teraz była przerwa, a dziś znów. A co tydzień na USG słyszę, że jest wszystko pięknie. Także pozostaje mi się modlić i brać dupka( doktorek zostawił mi receptę w przychodni, bo oczywiście zostałam bez). Być może jest tak jak pisała mi wcześniej Marta-jakies pozostałości z macicy się oczyszczają.
    Już sobie wszystko wymyśliłam a propos tych plamien, szkoda gadać:(

Violet, duuuzo siły Ci życzę. Oby ten weekend szybko minął:(
    Shaggi, oby to jakaś koszmarna pomyłka aie okazała..

Dziewczyny gratuluję. Zazdroszczę Wam, że widziayscie dzieciaczki.
    Azzura tak mimimalne plamienie to na pewno to. Proponuję byś zrezygnowała zę śnieżnobialej bielizny na rzecz jakiejś ciemniejszej i po klopocie :) jestem pewna, że wszystko jest i będzie ok!
    Violet trzymaj się jutro <3 co ja mówię, Ty jesteś mega silna.

Shaggi a wcześniej widziałaś już maluszka i tętno na USG? przepraszam przepoczyłam coś może. trzymam kciuki, by tętno znalazło się. <3

Azzurra, Violet Flower lubią tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Shaggi26 Znajoma

Wysłany: 29 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam ze bije ale nie mówił ile a dziś ehh

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka, ja sobie radzę tak że nie wychodzę w południe. Tylko rano bądź wieczorem. Do tego zasuniete rolety, tona owoców i idzie wytrzymać;) z jednej strony cieszę że to nie końcówka ciąży...bo byłoby ciężko.
    I gratuluję godzin na kursie, trening czyni mistrza! Ja robiłam prawko w 2002 roku i zdawałam pierwszy egzamin w sierpniu. Było 35 stopni i Lanos bez klimy oczywiście. Oblałam. Zdałam w grudniu:)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha z takich ciekawostek mam termin na wigilię. no zajefajnie. Kazdy lekarz będzie zachwycony odbierając poród w taki dzień i na pewno da mi to odczuć.

Violet Flower, Azzurra lubią tę wiadomość

2006 Kubuś <3
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi26 wrote:
    Widzialam ze bije ale nie mówił ile a dziś ehh

Jestem z Toba. tak dobrze wiem, co czujesz. u mnie kiedyś nie skończyło się dobrze. Ale u Ciebie jest szansa że będzie inaczej. tak mocno Ci tego życzę, z całego serca.

2006 Kubuś <3

Wysłany: 29 maja 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Aha z takich ciekawostek mam termin na wigilię. no zajefajnie. Kazdy lekarz będzie zachwycony odbierając poród w taki dzień i na pewno da mi to odczuć.
    Martula78 ale fajnie :) piękna data. Lekarz jak lekarz. Ale jak dacie mu na imię Adam lub Ewa, to trzy święta załatwiacie jednym prezentem :) no nie zazdroszczę Mu/Jej :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:

Tylko niewielki odsetek rodzi w terminie, także spoko:) a kiedy zakonczylas poprzednia ciążę?
    Może np urodzisz w moje urodziny, czyli 20:) ja się boję że trafi mi się do CC lekarz po imprezie świątecznej. Tego bym wolała uniknąć, bo jednak pewna reka przy operacji to dość ważna sprawa.
    I dzięki za pomysł z bielizną. Od jutra faktycznie zakładać będę kolorowe gacie, mniej stresu.

Martula78 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ