X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Martula78 ale fajnie :) piękna data. Lekarz jak lekarz. Ale jak dacie mu na imię Adam lub Ewa, to trzy święta załatwiacie jednym prezentem :) no nie zazdroszczę Mu/Jej :)
    kochana nic z tych rzeczy. :) nie rodze w święta o nie! :) już kombinuję z cc na początku grudnia.
    mój synuś urodził się z wagą 4250 i 60cm. rodziłam sn. mial zlalany obojczyk. ja 172cm i 58 kg. nie narażę drugiego dziecka na komplikacje wynikające z sn.

edit. weszłam na wagę właśnie. już ważę 60!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 21:46

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Tylko niewielki odsetek rodzi w terminie, także spoko:) a kiedy zakonczylas poprzednia ciążę?
    Może np urodzisz w moje urodziny, czyli 20:) ja się boję że trafi mi się do CC lekarz po imprezie świątecznej. Tego bym wolała uniknąć, bo jednak pewna reka przy operacji to dość ważna sprawa.
    I dzięki za pomysł z bielizną. Od jutra faktycznie zakładać będę kolorowe gacie, mniej stresu.
    kolorowe gacie. :)

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagii mam nadzieje ze to tylko pomyłka i serduszko pieknie bije
    Gratuluje pięknych zdjeć i trochę zazdroszczę ze ja nie mam takich.
    Ja oczywiście jem za 10. Jak tylko zacznie mnie ssać a nie mam nic do zjedzenia to odrazu mnie mdli. Mam nadzieje ze szybko mi to przejdzie. My mamy jutro szczepienie na różyczkę i boje sie jak cholera nie wiem czy szczepić co robić

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaaa wrote:
    Shagii mam nadzieje ze to tylko pomyłka i serduszko pieknie bije
    Gratuluje pięknych zdjeć i trochę zazdroszczę ze ja nie mam takich.
    Ja oczywiście jem za 10. Jak tylko zacznie mnie ssać a nie mam nic do zjedzenia to odrazu mnie mdli. Mam nadzieje ze szybko mi to przejdzie. My mamy jutro szczepienie na różyczkę i boje sie jak cholera nie wiem czy szczepić co robić

Ja też powinnam zaszczepić córkę ta szczepionką lada moment. Teraz planowałam 3 dawkę pneumokoków, a później właśnie różyczkę. Ale wydaje mi się, że jest to dla nas niegroźne, sama nie wiem
    Aż zapytam doktorka na wizycie.

A tak w ogóle, to skoro się bardzo boisz, to może przełóż te szczepienia choć do drugiego trymestru, po co się stresować?

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja jestem Twojego wzrostu a waga mi pokazuje już 62,5...jak jestem na czczo. Gdybym stanęła teraz, to byłoby 65 jak nic. Nie waż się wieczorem!:)
    A co do CC to teraz jest tendencja do czekania jak najbliżej terminu (ja miałam dwa dni przed terminem z om) więc może się skusisz na tego 20;)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Dziękuję :* a ja myślę o Was i jakoś nie potrafię opuścić tego wątku. Serio codziennie Was czytam... Paradoksalnie chyba daje mi to jakąś siłę. Chociaż dziś ryczalam pół dnia, no ale juz mi przeszło jak po oglądałam zdjęcia z Waszych wizyt :) Narzeczony ma jutro urodziny i aż jestem zła na siebie, że to będzie taki smutny dzień :/

W ogóle to zaczęłam się zastanawiać czy ja jestem normalna że wciąż się tu udzielam, no zazwyczaj dziewczyny w mojej sytuacji znikają z wątku. Mam nadzieję, że mnie zbyt szybko nie wygonicie, bo już się z Wami zzylam trochę :)

Kochana Ty nam tutaj dajesz taką siłę :-) że nie ma mowy żebyśmy Cię stad wygoniły :-* też myślę o Tobie i modlę się za Ciebie codziennie :-) jutro masz wizytę u gina tak? O której godzinie?

Violet Flower lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• anaaa Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Ja też powinnam zaszczepić córkę ta szczepionką lada moment. Teraz planowałam 3 dawkę pneumokoków, a później właśnie różyczkę. Ale wydaje mi się, że jest to dla nas niegroźne, sama nie wiem
    Aż zapytam doktorka na wizycie.

A tak w ogóle, to skoro się bardzo boisz, to może przełóż te szczepienia choć do drugiego trymestru, po co się stresować?

Chciałbym ale my mamy spore tyły w szczepieniach i cisną żebym szczepiła miesiąc po miesiącu. Bede starała sie ja odłożyć i popytam gina kiedy byłoby najbezpieczniej. Wrzucam link jak będziesz miec chwile to sobie zobacz https://parenting.pl/czy-szczepienie-moze-zarazac-wirusem

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Kochana Ty nam tutaj dajesz taką siłę :-) że nie ma mowy żebyśmy Cię stad wygoniły :-* też myślę o Tobie i modlę się za Ciebie codziennie :-) jutro masz wizytę u gina tak? O której godzinie?

Dzięki Karolcia, ja też się za Was wszystkie modlę :* tak jutro mam wizytę o 10:45. I wiecie co... Tydzień temu na wizytę miałam numerek 13... I jak tu nie być przesądnym.

Azzura, Martula78 to teraz Was dobiję pewnie. Ja przy 174 cm ważę obecnie 56/57 po dobrym obiedzie w porywach. Planuję zejść do 55 do ślubu. Z tą wagą czułam się najlepiej :)

I w końcu mi apetyt wraca i mdłości mijają. Dziś po Raz pierwszy mnie mięso nie odrzucalo :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaaa wrote:
    Chciałbym ale my mamy spore tyły w szczepieniach i cisną żebym szczepiła miesiąc po miesiącu. Bede starała sie ja odłożyć i popytam gina kiedy byłoby najbezpieczniej. Wrzucam link jak będziesz miec chwile to sobie zobacz https://parenting.pl/czy-szczepienie-moze-zarazac-wirusem
    Czyli zagrożenie teoretycznie jest. No ładnie.
    Daj znać co ustalilas. Kalendarz szczepień to jedno, ale nasze bezpieczeństwo w ciąży jest chyba ważniejsze..

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png

Wysłany: 29 maja 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    kochana nic z tych rzeczy. :) nie rodze w święta o nie! :) już kombinuję z cc na początku grudnia.
    mój synuś urodził się z wagą 4250 i 60cm. rodziłam sn. mial zlalany obojczyk. ja 172cm i 58 kg. nie narażę drugiego dziecka na komplikacje wynikające z sn.

edit. weszłam na wagę właśnie. już ważę 60!
    O kurcze no to szacunek, spory był Kubuś :) Mój Jasio urodzony SN był tzw książkowy przeciętny : 55 cm i 3500 g.
    A i tak miałam wrażenie, że mnie rozerwie od środka. Tak więc gratuluję SN :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 22:31

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Dzięki Karolcia, ja też się za Was wszystkie modlę :* tak jutro mam wizytę o 10:45. I wiecie co... Tydzień temu na wizytę miałam numerek 13... I jak tu nie być przesądnym.

Azzura, Martula78 to teraz Was dobiję pewnie. Ja przy 174 cm ważę obecnie 56/57 po dobrym obiedzie w porywach. Planuję zejść do 55 do ślubu. Z tą wagą czułam się najlepiej :)

I w końcu mi apetyt wraca i mdłości mijają. Dziś po Raz pierwszy mnie mięso nie odrzucalo :)

Violet, powodzenia. Oby się okazało że poprzednia wizytą to tragiczna pomyłka. Na pewno wiesz, że wszystkie byśmy Ci tego życzyły.
    I mnie tam nie dobiłaś;) jest sporo kobiet na świecie, które są szczuplejsze ode mnie gdybym się miała tym przejmować, to depresja gotowa. Także luz;)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png

Wysłany: 29 maja 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Violet, powodzenia. Oby się okazało że poprzednia wizytą to tragiczna pomyłka. Na pewno wiesz, że wszystkie byśmy Ci tego życzyły.
    I mnie tam nie dobiłaś;) jest sporo kobiet na świecie, które są szczuplejsze ode mnie gdybym się miała tym przejmować, to depresja gotowa. Także luz;)
    No niestety raczej nie pomyłka. Powtarzalam dziś drugi raz betę. Spada... W piątek było prawie 35000,00. Dziś już 25000,00. Tak więc to już początek końca :/

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Czyli zagrożenie teoretycznie jest. No ładnie.
    Daj znać co ustalilas. Kalendarz szczepień to jedno, ale nasze bezpieczeństwo w ciąży jest chyba ważniejsze..

My sie nie trzymamy kalendarza i chyba dlatego maja z nami taki problem. No trudno. Jasne dam ci znać co mi powiedział

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny.

Lotoplałanka spory dzidzius i fajnie, ze nadrobil. Mozecie troszkę odetchnąć :)

Wielka szkoda, ze byla tez tu dzisiaj smutna informacja:(

Ide spac. Dobranoc Wszystkim

Lotopałanka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Podczytuje was cały czas, niewiele pisze bo i nie mam specjalnie o czym:)

Na ostatniej wizycie wyszło mi dość wysokie ciśnienie (na bank ze stresu) i mi lekarz kazał mierzyć w domu. Nabyłam ciśnieniomierz i po kilku pomiarach stwierdzam, że mam niskie ciśnienie, tak w okolicach 100/60. W życiu bym nie zgadła, bo nie odczuwam tego wcale.

Czy któraś z was też ma tak niskie ciśnienie? Czy jest to powód by umówić sobie wizytę u kardiologa?

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet mocno Cie ściskam. Jesteś mega silna! Nie jedna mogłaby się od Ciebie uczyć. <3

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Basia30 Znajoma

Wysłany: 30 maja 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja chciałam się przywitać i dołączyć do Was :)
    Śledzę regularnie Wasze historie, ale ze względów "bezpieczeństwa" i doświadczenia straty ciąży, wolałam przeczekać pierwsze tygodnie bez ujawniania. Jestem pod koniec 13. tygodnia i czekam na moją córeczkę :) Termin porodu mam na 30.11 - 4.12.2018 Piszę, bo chciałam dopytać o Wasze doświadczenia z testem PAPPA. Jestem już po USG prenatalnym, które wyszło świetnie, bez najmniejszych odstępstw. Pomimo, iż lekarz prowadzący powiedział, że nie widzi wskazań do innych badań prenatalnych, dla formalności zrobiłam jeszcze test z krwi. Wiem, że już jest wynik, ale dopiero jutro zostanie opisany w połączeniu z USG prenatalnym i wtedy go otrzymam. Jestem spanikowana, bo w międzyczasie przeczytałam, że bardzo często test z krwi wychodzi źle, pomimo iż USG było idealne. Czy, któraś z Was miała taką sytuację? Czy zdecydowałyście się potem na kolejne badanie? Amnio lub NIFTY/HARMONY?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 00:07

3 lata starań
    1 wczesne poronienie
    Ciąża pozamaciczna
    usunięcie jajowodu
    zrosty i płyn w macicy
    marzec 2018 - udało się ;)
    listopad/grudzień 2018 - czekamy na Córeczkę
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lekkim opóźnieniem, ale w końcu zdaje relację z wizyty...

Witajcie ciocie :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9013239148f3.jpg
    Mam 7.3 cm, NT 1,5mm, fikam i brykam i czuję się świetnie ;-)

A oto ja w całej okazałości (no może prawie całej, bo co mam między nogami jeszcze się nie chwalę :-P)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f433bf291dc8.jpg

Na wyniki krwi teraz musimy tydzień poczekać, ale jak narazie wszystko jest w porządku :-) Kolejna wizyta 4 lipca i jeśli się już uda, to będzie z badaniem połówkowym. Trochę mamy problem, bo akurat w terminie kiedy najlepiej byłoby je zrobić, pani doktor która miała badanie wykonać, ucieka na 3 tyg na urlop :-( Dlatego będziemy próbować wcześniej, a jak się nie uda, to skieruje do kogoś innego. Znów 5 tygodni oczekiwania na wizytę, ale już teraz nie będę się tak przejmować, bo najgorszy okres już minął.
    P.S. Mieliśmy mnóstwo fajnych ujęć, a pani doktor jakieś takie mało wyraźne wydrukowała, ale ważne że jest ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 07:04

AMK, Paula222, Dip88, Malutka_94, Azzurra, Irminka1231, Magdaa21, Violet Flower, olciaa, bondzik007, Aguś 90, Angelika83, Lilly_Ana, futuremama lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dziś dzień znowu pełen roboty ;) Zaraz odwożę dzieci, zakupy, koszenie, sprzątanie, obiad, później na pocztę, zakupy z mężem i ogarnianie podwórka ;) Także cały dzień ;)

Mój cukier znów szaleje. Na czczo za wysoko, po posiłku 154 a nic takiego nie zjadłam :( Jutro rano zrobię sobię jakąś owsiankę i zobaczę jak będzie...

Shaggi26 co za wiadomości :( Oby jednak wszystko dobrze się skończyło !!! <3 Pewnie teraz jedziesz do tego szpitala , czekamy na ( oby dobre) wieści !

olciaa super wieści :) Ja też teraz na wizytę czekam aż miesiąc :/

AMK to w końcu nie wiadomo jaka płeć?? :) A myślałam że mówił że chłopiec :)

_Jagoda_ śliczny maluch :) Super, że wszystko ok :)

Lotopałanka super wieści <3 :)

88Kala super wieści <3

Cyganieszka ja mam takie ciśnienie w ciąży, bardzo boli mnie głowa na zmianę pogody i jak jest niskie ciśnienie . Mój gin mówi , że jestem niskociśnieniowcem ciążowym - cokolwiek miał na myśli ...

agniecha2101 super !!! Śliczne maleństwo ! :) <3

agniecha2101 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za wizyty, Violet Flower i Shaggi trzymam szczególnie mocno.

Agniecha piękny bobasek :) Super, że wszystko w porządku.

Basia witamy, co do testu Pappa niestety dobrych opinii nie ma. Jest mało wiarygodny, czasami wyniki wychodzą złe mimo że jest wszystko ok. Ja odrazu dla świętego spokoju zrobiłam Nifty.
    Więcej może niech się wypowiedzą dziewczyny, które go robiły.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ