Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Violet Flower wrote:Martula78 ale fajnie
piękna data. Lekarz jak lekarz. Ale jak dacie mu na imię Adam lub Ewa, to trzy święta załatwiacie jednym prezentem
no nie zazdroszczę Mu/Jej
nie rodze w święta o nie!
już kombinuję z cc na początku grudnia.
mój synuś urodził się z wagą 4250 i 60cm. rodziłam sn. mial zlalany obojczyk. ja 172cm i 58 kg. nie narażę drugiego dziecka na komplikacje wynikające z sn.
edit. weszłam na wagę właśnie. już ważę 60!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 21:46
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Azzurra wrote:Tylko niewielki odsetek rodzi w terminie, także spoko:) a kiedy zakonczylas poprzednia ciążę?
Może np urodzisz w moje urodziny, czyli 20:) ja się boję że trafi mi się do CC lekarz po imprezie świątecznej. Tego bym wolała uniknąć, bo jednak pewna reka przy operacji to dość ważna sprawa.
I dzięki za pomysł z bielizną. Od jutra faktycznie zakładać będę kolorowe gacie, mniej stresu.2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Shagii mam nadzieje ze to tylko pomyłka i serduszko pieknie bije
Gratuluje pięknych zdjeć i trochę zazdroszczę ze ja nie mam takich.
Ja oczywiście jem za 10. Jak tylko zacznie mnie ssać a nie mam nic do zjedzenia to odrazu mnie mdli. Mam nadzieje ze szybko mi to przejdzie. My mamy jutro szczepienie na różyczkę i boje sie jak cholera nie wiem czy szczepić co robić -
anaaa wrote:Shagii mam nadzieje ze to tylko pomyłka i serduszko pieknie bije
Gratuluje pięknych zdjeć i trochę zazdroszczę ze ja nie mam takich.
Ja oczywiście jem za 10. Jak tylko zacznie mnie ssać a nie mam nic do zjedzenia to odrazu mnie mdli. Mam nadzieje ze szybko mi to przejdzie. My mamy jutro szczepienie na różyczkę i boje sie jak cholera nie wiem czy szczepić co robić
Ja też powinnam zaszczepić córkę ta szczepionką lada moment. Teraz planowałam 3 dawkę pneumokoków, a później właśnie różyczkę. Ale wydaje mi się, że jest to dla nas niegroźne, sama nie wiem
Aż zapytam doktorka na wizycie.
A tak w ogóle, to skoro się bardzo boisz, to może przełóż te szczepienia choć do drugiego trymestru, po co się stresować?
-
Marta ja jestem Twojego wzrostu a waga mi pokazuje już 62,5...jak jestem na czczo. Gdybym stanęła teraz, to byłoby 65 jak nic. Nie waż się wieczorem!
A co do CC to teraz jest tendencja do czekania jak najbliżej terminu (ja miałam dwa dni przed terminem z om) więc może się skusisz na tego 20;)
-
Violet Flower wrote:Dziękuję :* a ja myślę o Was i jakoś nie potrafię opuścić tego wątku. Serio codziennie Was czytam... Paradoksalnie chyba daje mi to jakąś siłę. Chociaż dziś ryczalam pół dnia, no ale juz mi przeszło jak po oglądałam zdjęcia z Waszych wizyt
Narzeczony ma jutro urodziny i aż jestem zła na siebie, że to będzie taki smutny dzień
W ogóle to zaczęłam się zastanawiać czy ja jestem normalna że wciąż się tu udzielam, no zazwyczaj dziewczyny w mojej sytuacji znikają z wątku. Mam nadzieję, że mnie zbyt szybko nie wygonicie, bo już się z Wami zzylam trochę
Kochana Ty nam tutaj dajesz taką siłęże nie ma mowy żebyśmy Cię stad wygoniły :-* też myślę o Tobie i modlę się za Ciebie codziennie
jutro masz wizytę u gina tak? O której godzinie?
Violet Flower lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Azzurra wrote:Ja też powinnam zaszczepić córkę ta szczepionką lada moment. Teraz planowałam 3 dawkę pneumokoków, a później właśnie różyczkę. Ale wydaje mi się, że jest to dla nas niegroźne, sama nie wiem
Aż zapytam doktorka na wizycie.
A tak w ogóle, to skoro się bardzo boisz, to może przełóż te szczepienia choć do drugiego trymestru, po co się stresować?
Chciałbym ale my mamy spore tyły w szczepieniach i cisną żebym szczepiła miesiąc po miesiącu. Bede starała sie ja odłożyć i popytam gina kiedy byłoby najbezpieczniej. Wrzucam link jak będziesz miec chwile to sobie zobacz https://parenting.pl/czy-szczepienie-moze-zarazac-wirusem -
Karolcia27 wrote:Kochana Ty nam tutaj dajesz taką siłę
że nie ma mowy żebyśmy Cię stad wygoniły :-* też myślę o Tobie i modlę się za Ciebie codziennie
jutro masz wizytę u gina tak? O której godzinie?
Dzięki Karolcia, ja też się za Was wszystkie modlę :* tak jutro mam wizytę o 10:45. I wiecie co... Tydzień temu na wizytę miałam numerek 13... I jak tu nie być przesądnym.
Azzura, Martula78 to teraz Was dobiję pewnie. Ja przy 174 cm ważę obecnie 56/57 po dobrym obiedzie w porywach. Planuję zejść do 55 do ślubu. Z tą wagą czułam się najlepiej
I w końcu mi apetyt wraca i mdłości mijają. Dziś po Raz pierwszy mnie mięso nie odrzucalo -
anaaa wrote:Chciałbym ale my mamy spore tyły w szczepieniach i cisną żebym szczepiła miesiąc po miesiącu. Bede starała sie ja odłożyć i popytam gina kiedy byłoby najbezpieczniej. Wrzucam link jak będziesz miec chwile to sobie zobacz https://parenting.pl/czy-szczepienie-moze-zarazac-wirusem
Daj znać co ustalilas. Kalendarz szczepień to jedno, ale nasze bezpieczeństwo w ciąży jest chyba ważniejsze..
-
Martula78 wrote:kochana nic z tych rzeczy.
nie rodze w święta o nie!
już kombinuję z cc na początku grudnia.
mój synuś urodził się z wagą 4250 i 60cm. rodziłam sn. mial zlalany obojczyk. ja 172cm i 58 kg. nie narażę drugiego dziecka na komplikacje wynikające z sn.
edit. weszłam na wagę właśnie. już ważę 60!Mój Jasio urodzony SN był tzw książkowy przeciętny : 55 cm i 3500 g.
A i tak miałam wrażenie, że mnie rozerwie od środka. Tak więc gratuluję SNWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 22:31
-
Violet Flower wrote:Dzięki Karolcia, ja też się za Was wszystkie modlę :* tak jutro mam wizytę o 10:45. I wiecie co... Tydzień temu na wizytę miałam numerek 13... I jak tu nie być przesądnym.
Azzura, Martula78 to teraz Was dobiję pewnie. Ja przy 174 cm ważę obecnie 56/57 po dobrym obiedzie w porywach. Planuję zejść do 55 do ślubu. Z tą wagą czułam się najlepiej
I w końcu mi apetyt wraca i mdłości mijają. Dziś po Raz pierwszy mnie mięso nie odrzucalo
Violet, powodzenia. Oby się okazało że poprzednia wizytą to tragiczna pomyłka. Na pewno wiesz, że wszystkie byśmy Ci tego życzyły.
I mnie tam nie dobiłaśjest sporo kobiet na świecie, które są szczuplejsze ode mnie gdybym się miała tym przejmować, to depresja gotowa. Także luz;)
-
Azzurra wrote:Violet, powodzenia. Oby się okazało że poprzednia wizytą to tragiczna pomyłka. Na pewno wiesz, że wszystkie byśmy Ci tego życzyły.
I mnie tam nie dobiłaśjest sporo kobiet na świecie, które są szczuplejsze ode mnie gdybym się miała tym przejmować, to depresja gotowa. Także luz;)
-
Azzurra wrote:Czyli zagrożenie teoretycznie jest. No ładnie.
Daj znać co ustalilas. Kalendarz szczepień to jedno, ale nasze bezpieczeństwo w ciąży jest chyba ważniejsze..
My sie nie trzymamy kalendarza i chyba dlatego maja z nami taki problem. No trudno. Jasne dam ci znać co mi powiedział -
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny.
Lotoplałanka spory dzidzius i fajnie, ze nadrobil. Mozecie troszkę odetchnąć
Wielka szkoda, ze byla tez tu dzisiaj smutna informacja:(
Ide spac. Dobranoc WszystkimLotopałanka lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Cześć dziewczyny. Podczytuje was cały czas, niewiele pisze bo i nie mam specjalnie o czym:)
Na ostatniej wizycie wyszło mi dość wysokie ciśnienie (na bank ze stresu) i mi lekarz kazał mierzyć w domu. Nabyłam ciśnieniomierz i po kilku pomiarach stwierdzam, że mam niskie ciśnienie, tak w okolicach 100/60. W życiu bym nie zgadła, bo nie odczuwam tego wcale.
Czy któraś z was też ma tak niskie ciśnienie? Czy jest to powód by umówić sobie wizytę u kardiologa? -
Violet mocno Cie ściskam. Jesteś mega silna! Nie jedna mogłaby się od Ciebie uczyć.
-
To i ja chciałam się przywitać i dołączyć do Was
Śledzę regularnie Wasze historie, ale ze względów "bezpieczeństwa" i doświadczenia straty ciąży, wolałam przeczekać pierwsze tygodnie bez ujawniania. Jestem pod koniec 13. tygodnia i czekam na moją córeczkęTermin porodu mam na 30.11 - 4.12.2018 Piszę, bo chciałam dopytać o Wasze doświadczenia z testem PAPPA. Jestem już po USG prenatalnym, które wyszło świetnie, bez najmniejszych odstępstw. Pomimo, iż lekarz prowadzący powiedział, że nie widzi wskazań do innych badań prenatalnych, dla formalności zrobiłam jeszcze test z krwi. Wiem, że już jest wynik, ale dopiero jutro zostanie opisany w połączeniu z USG prenatalnym i wtedy go otrzymam. Jestem spanikowana, bo w międzyczasie przeczytałam, że bardzo często test z krwi wychodzi źle, pomimo iż USG było idealne. Czy, któraś z Was miała taką sytuację? Czy zdecydowałyście się potem na kolejne badanie? Amnio lub NIFTY/HARMONY?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 00:07
3 lata starań
1 wczesne poronienie
Ciąża pozamaciczna
usunięcie jajowodu
zrosty i płyn w macicy
marzec 2018 - udało się
listopad/grudzień 2018 - czekamy na Córeczkę
-
Z lekkim opóźnieniem, ale w końcu zdaje relację z wizyty...
Witajcie ciocie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9013239148f3.jpg
Mam 7.3 cm, NT 1,5mm, fikam i brykam i czuję się świetnie
A oto ja w całej okazałości (no może prawie całej, bo co mam między nogami jeszcze się nie chwalę)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f433bf291dc8.jpg
Na wyniki krwi teraz musimy tydzień poczekać, ale jak narazie wszystko jest w porządkuKolejna wizyta 4 lipca i jeśli się już uda, to będzie z badaniem połówkowym. Trochę mamy problem, bo akurat w terminie kiedy najlepiej byłoby je zrobić, pani doktor która miała badanie wykonać, ucieka na 3 tyg na urlop
Dlatego będziemy próbować wcześniej, a jak się nie uda, to skieruje do kogoś innego. Znów 5 tygodni oczekiwania na wizytę, ale już teraz nie będę się tak przejmować, bo najgorszy okres już minął.
P.S. Mieliśmy mnóstwo fajnych ujęć, a pani doktor jakieś takie mało wyraźne wydrukowała, ale ważne że jestWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 07:04
AMK, Paula222, Dip88, Malutka_94, Azzurra, Irminka1231, Magdaa21, Violet Flower, olciaa, bondzik007, Aguś 90, Angelika83, Lilly_Ana, futuremama lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hej
Dziś dzień znowu pełen roboty
Zaraz odwożę dzieci, zakupy, koszenie, sprzątanie, obiad, później na pocztę, zakupy z mężem i ogarnianie podwórka
Także cały dzień
Mój cukier znów szaleje. Na czczo za wysoko, po posiłku 154 a nic takiego nie zjadłamJutro rano zrobię sobię jakąś owsiankę i zobaczę jak będzie...
Shaggi26 co za wiadomościOby jednak wszystko dobrze się skończyło !!!
Pewnie teraz jedziesz do tego szpitala , czekamy na ( oby dobre) wieści !
olciaa super wieściJa też teraz na wizytę czekam aż miesiąc
AMK to w końcu nie wiadomo jaka płeć??A myślałam że mówił że chłopiec
_Jagoda_ śliczny maluchSuper, że wszystko ok
Lotopałanka super wieści
88Kala super wieści
Cyganieszka ja mam takie ciśnienie w ciąży, bardzo boli mnie głowa na zmianę pogody i jak jest niskie ciśnienie . Mój gin mówi , że jestem niskociśnieniowcem ciążowym - cokolwiek miał na myśli ...
agniecha2101 super !!! Śliczne maleństwo !agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kciuki za wizyty, Violet Flower i Shaggi trzymam szczególnie mocno.
Agniecha piękny bobasekSuper, że wszystko w porządku.
Basia witamy, co do testu Pappa niestety dobrych opinii nie ma. Jest mało wiarygodny, czasami wyniki wychodzą złe mimo że jest wszystko ok. Ja odrazu dla świętego spokoju zrobiłam Nifty.
Więcej może niech się wypowiedzą dziewczyny, które go robiły.agniecha2101 lubi tę wiadomość