X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wstałam dziś z okropnymi mdłościami, stoi mi wszystko w gardle :/ Ledwo wcisnęłam 1 kanapkę aby nie jechać głodna...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz jadę powtórzyć betę, jak będzie ok w środę mam wolne i lekarza i idę na l4, ja pracuje fizycznie na 3 zmiany i nie będę się forsowac dla firmy kosztem dziecka, zresztą moja historia ciąży jest mocno obciążona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 07:43

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-* ja właśnie siedzę i czekam w przychodni na swojego gina... Mam straszny spadek formy :-( wczoraj przesiedziałam pół dnia w łóżku, do tego małż był na mnie obrażony, chociaż za bardzo nie wiem o co nawet i pokłóciłam się z mamą do tego... Więc od wczoraj boli mnie podbrzusze, muli mnie, czuję się jakby mnie walec przejechał dosłownie i już nawet na te kiszone nie mam ochoty :-( a jeszcze praca czeka :-(

Wyzalilam się trochę, odezwę się później :-* miłego dnia wszystkim :-*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to trzymam kciuki za wizytę... Koniecznie daj znać co i jak

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciężka noc miałam dzisiaj ciągnia mnie te wiązadła obudziłam się o 3 i do 5 nie mogłam spać teraz też nie czuje się dobrze niby nie boli ale tak lekko ciagnie. Przez te dwie godziny przechodziło mi przez głowę milion myśli i doszłam do wniosku że żaden dzisiaj do pracy wypisać urlop na jutro i jak się da na dzisiaj a jak nie to wezmę na dzisiaj na żądanie w dupie z pracą tylko szkoda mi urlopu. Bo ja jakaś schize mam że pójdę do lekarza a on że ciąży nie ma jejq to już trzeba mieć chora glowe

Trzymam kciuki za wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 08:26

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska dobrze weź urlop i odpoczywaj... Odpoczynek na pewno nie zaszkodzi... A zobaczysz że w środę będzie dobrze, musi być

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Kai Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutyska, spokojnie, będzie dobrze :-). Kiedy idziesz do lekarza?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Jutyska, spokojnie, będzie dobrze :-). Kiedy idziesz do lekarza?

W środe dlatego chcę dzisiaj i jutro na urlop iść

• giovanedonore Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja oczywiście dzisiaj świruję. Obudził mnie sen, że byłam na 3. becie i wyszla >0.1... Jeszcze mąż obrażony. Szczerze myślałam, że jak dowie się o ciąży to będzie panował nad swoimi humorkami, ale cóż. Pójdę dziś na ostatnią betę, żeby się uspokoić. Przy okazji zrobię TSH i progesteron. Pytanie do dziewczyn, które tak szybko są na l4: wydtawił Wam je gin przy niepotwierdzonej ciąży, czy rodzinny na złe samopoczucie? alMnie prowadzi lekarz z invimedu i wizytę wyznaczył dopiero na 18.04...moja praca nie jest fizyczna, ale jestem kierownikiem dużego działu i jest w niej po prostu dużo stresu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 08:37

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giovanedonore mojej ostatniej ciąży wystawił zaraz po tym jak dowiedział się gdzie pracuje odrazy wypisał zaświadczenie że w ciąży jestem. A najlepsze jest to że kazał mi przyjść za kilka dni potwierdzić czy to ciąża bo była tak wczesna.bety wtedy nie robiłam tylko test.powiedzial że jak jest wyszedł pozytywny to nie może być inaczej

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje od 8 do 17. Jak ciąża będzie potwierdzona i będę się dobrze czuła to będę pracować, ale od 8 do 16. I mam w dupie co powiedzą, niby kobiety w ciąży mogą do 8h.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez mam obawy, ze pojde do gin tego 30 i dupa bedzie. Tak to juz chyba jest :). Poki co mam dobry humor, wczoraj pojezdzilismy na rowerze, zrobilismy grila i generalnie posiedzielismy na dworze. Oczywiscie przy obiedzie i deserze marudzilam no ale to silniejsze ode mnie

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• inaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jak tam?

TaPaT lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ja wczoraj cały dzień miło i przyjemnie z moimi chłopakami aż w końcu wieczorem się popsuło.... Ech... Nigdy nie może być zbyt kolorowo ;)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • asylia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    ja od godziny przy biurku. :)

Nastrój i samopoczucie na plus.
    Trochę mi się nie chce, tak po prostu, ale spoko.. zaraz się rozkręcę. ;)

Mam nadzieję, że ten tydzień szybko zleci i zaraz będzie piątek i wizyta u gina.
    Tylko muszę trochę wyluzować, bo się za bardzo nakręcam, a pewnie tam wiele nie zobaczę (to będzie pierwszy dzień 7 tygodnia).

giovanedonore też jestem kierownikiem, ale pracę mam na prawdę spoko, stresów nie za dużo - radzę sobie z nimi. I mam super zespół (4 osoby) więc o przepracowanie się nie martwie. Chciałabym przychodzić jak najdłużej się da.
    Nie chcę znów osiąść w domu - dla mnie to nic fajnego.
    Jesteś zwierzęciem stadnym, muszę z ludźmi bo inaczej dziczeję.

Tak sobie myślę, że do końca wakacji to bym na pewno chciała i jak się zacznę turlać i źle sypiać w 3 trymestrze to pójdę na wolne. ;)

7u22rjjg269yrzch.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Weekend spędzony z rodzinką więc fajnie. Wczoraj wieczorem przyszli do nas sąsiedzi na piwko oczywiście sąsiadka z karmi bo już wiedzą o ciąży :) trochę jej przykro bo starają się o drugie dziecko już ponad rok a ja jedno zapomnienie i już w ciąży. Jedzie że mną w piątek do mojego lekarza i zobaczymy co on jej doradzi.
    Wczoraj była u nas mega burza.

Co do dolegliwości ciążowych to można powiedzieć że ich praktycznie nie mam. Czasem mnie mdli jak wypije np ciepłą herbatę na pusty żołądek (tak miałam w każdej ciąży), czasem lekko pobolewa podbrzusze i szybko się mecze. A no i niektóre zapachy są dla mnie zbyt intensywne :) czasem się zastanawiam czy aby na pewno wszystko w porządku i ta ciąża tam jest...

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    agniecha2101 Berno czy jakaś inna miejscowość. Oglądałam kiedyś odcinek Polacy w świecie ze Szwajcarii. To tak mi się pdoobało w tej szwajcarii. Podobno Szwajcarzy mają bardzo dobre czekolady no i słynną z zegarków ;) Mówię nawet do mężą.
    Patrz jak tam jest fajnie w tej Szwajcarii. Szkoda, że tam nie pojechaliśmy.
    A długo juz w tej Szwajacarii jesteście?
    My już ponad półtora roku jesteśmy w Danii, ale średnio mi się tutaj podoba.
    Życie drogie, prawo beznadziejne, a służba zdrowia. Róźne opinie o niej słyszałam.
    Jedni ją chwalą inni na nią narzekają. Ja osobiście dałabym tutejszej służbie zdrowia 6/10. Zależy z czym do lekarza przychodzisz. Z jaką dolegliwością
    Miedzy Zurychem a Lucerną mieszkam. Czekolady, sery pycha :-) Widoki, góry cudne :-)
    Na wakacje polecam, ale do mieszkania na stałe już nie koniecznie. Życie też drogie, prawo specyficzne, służba zdrowia zależy, ale system ubezpieczeń do bani. W Unii nie jest, granice zamknięte, z PL trzeba uważać co się wiezie, bo limity mają śmieszne. Tak szczerze to zarówno o plusach jak i minusach można pisać bez końca. Ale na urlop polecam jak najbardziej jeśli się oczywiście trochę grosza w portfelu ma ;-)
    Ja mieszkam tu jakieś 3 lata, a mój M zanim się poznaliśmy, to był tu chyba już z 10lat. Ale planujemy tu zostać jeszcze z 4-5 lat i wracać do PL.

Nie miałam za bardzo czasu zaglądać ostatnio i widzę, że mam teraz sporo do nadrobienia ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Kai Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu mężowi się śniło, że urodzilam córeczkę sn. W moim przypadku sn mało prawdopodobne, ale w śnie wszystko możliwe. A może to sen odwrotny i będzie chlopak cc?
    Dziś mam trochę inne obowiązki, dyrka wysłała mnie na konferencję do Urzędu Miasta. Jadę zatem reprezentować i notować.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Paula222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 daj znać jak dostaniesz wyniki bety ! Kciuki :)

Karolcia27 współczuję samopoczucia i kłótni :( Mam nadzieję, że szybko się pogodzisz z bliskimi ja to strasznie przeżywam jak się pokłócę z mamą / mężem :/ Daj znać po wizycie :)

Justyska89 czyli dziś w pracy ?? Ojj uważaj tam na siebie... No i bierz na jutro i środe te wolne :*

giovanedonore u mnie gin wystawiał już na podstawie bety. Trzymam kciuki i daj znać jak wyniki :)

joasia super mieć taką sąsiadkę która wspiera i wg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 09:33

s1985 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • asylia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia8966 też się zastanawiam, czy na serio jestem w ciąży, czy to jakiś śmieszny żart (aktualnie z objawów mam tylko ból piersi - który też się pojawia i jakby zanika).

7u22rjjg269yrzch.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ