Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja jestem w Łodzi.
U mnie Małżonek umiera - czymś się wczoraj zatruł, chyba zapiekanką na mieście. Dobrze, że na mnie nie trafiło (inną jadłam).
Więc gorzej niż z dzieckiem - teraz śpi (razem z synkiem).
Ale po obiedzie mu nie odpuszczę - idziemy na spacer, bo pogoda jest cudowna.
s1985 witaj
Irminka1231 współczuję. :* Nie wiem co poradzić.
Ja też muszę do fryzjera na cięcie, bo wyglądam juz jak zuzyty mop.s1985 lubi tę wiadomość
-
Justyska - ja pracuje w markecie i trzeba się nadźwigać. Może to nie fair z mojej strony tak od razu biec na zwolnienie ale wolę mieć pewność że nie zagroziłam dziecku ciężką pracą
To widzę że więcej Mam dla których to nie jest pierwsze dziecko Fajnie, dowiemy się od Was dużo
Ja wczoraj byłam na rowerze, parę rundek wokół wsi zrobiłam dziś może z Mężem przejedziemy się nad rzekę, blisko bo pewnie ponad kilometr ale asfaltu nie ma
Ja wczoraj farbowałam włosy bo miałam duży odrost a Tż do mnie że nie wolno
s1985 - witamy
Ja mieszkam na wsi, ok 100kmod Warszawy i 100km od Białegostoku, na granicy mazowsza i podlasia
Dziś tak pięknie, czekam aż Tż się ogarnie i pójdziemy na dwórs1985 lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Lilly, w ogóle nie miej wyrzutów sumienia z powodu zwolnienia. Do emerytury trzeba pracować kilkadziesiąt lat, to się nic nie stanie, jak parę miesięcy posiedzisz na zwolnieniu. Ile razy bedziesz w ciąży? Ja na razie pracuję, bo mogę i chcę, ale w poprzedniej ciąży też szybko poszlam na l4, bo się źle czulam i miałam silne bóle.
Może powinnam mieć wyrzuty sumienia, bo moi uczniowie mieli zmianę nauczyciela dwa miesiące przed końcem roku szkolnego, ale uznałam, że tak będzie bezpieczniej dla maluszka i poszłam. Moja dyrka nie miała nic przeciwko. Teraz też już wie. Pogratulowala mi i kazała na siebie uważać. Może tym razem dotrwam do konca roku szkolnego, ale nic na siłę. Nie ma ludzi niezastapionych.Lotopałanka, Lilly_Ana, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
s1985 witaj Mam nadzieję, że zagościsz tu co najmniej do grudnia
Hahah Lotopałanka to dowcipny ten Twój
Kai święte słowa. Uważam dokładnie tak samo
U mnie dzieci pozasypiały, jak wstaną lecimy na jakiś plac zabaws1985 lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie mamusie w ten ciepły słoneczny dzień. U mnie dzisiaj w słońcu temepratura 31 stopni. Normalnie lato. Ja skończylam przed chwilą ćwiczenia. Lubie tak sobie troche pocwiczyć. Od razu lepsze samopoczucie. Dzisiaj mam delikatne mdłości ale ogólnie jest znośnie. Przynajmniej czuję, że jestem w ciąży.
Irminka współczuje z powodu wymiotów
Inna mój też jak wstaje lewą nogą to jest później nie do wytrzymania. Chodzi nadąsany jak osa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 14:09
-
Magdaa21 wrote:Ooo, a mogę wiedzieć do jakiego lekarza chodzisz? a może do jakiegoś chodziłas i polecasz lub nie?
Chciałam wtedy do Żołnierczyka chodzić ale widziałam tylko gdzie prywatnie i myślałam że nie będę całej ciąży prywatnie prowadzić. A i tak tak wyszło.
Teraz udało mi sie Żołnierczyka dorwać na NFZ od roku i chcę u niego dalej być. Co się da na NFZ a w razie czego prywatnie przyjmuje
A Ty do kogo chodzisz? -
nick nieaktualnyWłaśnie pożegnałam gości bo dzisiaj robiliśmy urodziny naszej Hani. 4 kwietnia skończyła 3 latka a impreza dzisiaj. Tylko tort i kawa. Po ostatnich imprezach powiedziałam że dość narazie.
Miałam chęć powiedzieć teścia o ciąży ale nie ufryzlam się w język najpierw pójdę do lekarza i tak za dużo osób już wie moi rodzice i kilka osób w pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 18:54
-
futuremama wrote:W pierwszej ciąży chodziam do Michalika, trafiłam z przypadku. Czasem mnie wkurzał, specyficzny gość ale na koniec stwierdziłam że wie co robi. Ciążą bez większych komplikacji.
Chciałam wtedy do Żołnierczyka chodzić ale widziałam tylko gdzie prywatnie i myślałam że nie będę całej ciąży prywatnie prowadzić. A i tak tak wyszło.
Teraz udało mi sie Żołnierczyka dorwać na NFZ od roku i chcę u niego dalej być. Co się da na NFZ a w razie czego prywatnie przyjmuje
A Ty do kogo chodzisz? -
Dziewczyny,
trochę mam schizę, może mnie uspokoicie. Test zrobiłam w 4t4d, a betę w 4t5d (beta 1073). Czy to nie za niska beta? do lekarza chce isc dopiero po 7t, czyli po 23.04. bo wiem, ze wczesniej nie ma sensu, beda tylko schizy (serduszko moze jeszcze nie bić).
Robilyscie bete? Jaka mialyscie? -
Ja w tej ciąży nie robiłam ani razu bety.... Więc nie pomogę niestety...
Miałam dziś w dzień drzemke a już mi się tak oczy zamykają że masakra... I chyba czas odstawić kawę tak mi się po niej nie dobrze robi ze masakra... -
nick nieaktualnyJa w ani jednej ani teraz nie robiłam bety nie mam jak dojechać do przychodni rano bo albo praca albo dziecko więc tylko 3 testy. jutro kupię jeszcze jeden żeby zobaczyć bardzo czerwona kreskę bo wcześniej to tylko blade był.
Co do spania to ja chętnie o każdej porze normalnie masakra. Jak chodziłam spać po 1 to wczoraj przed 22 tragedia. Mam plany oglądać coś w wieczorem a tu dupa
Pół dnia brzuch mnie boli jednak jaajnik czy to może oznaczać coś złego -
Magdaa21 wrote:Dziewczyny,
trochę mam schizę, może mnie uspokoicie. Test zrobiłam w 4t4d, a betę w 4t5d (beta 1073). Czy to nie za niska beta? do lekarza chce isc dopiero po 7t, czyli po 23.04. bo wiem, ze wczesniej nie ma sensu, beda tylko schizy (serduszko moze jeszcze nie bić).
Robilyscie bete? Jaka mialyscie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 19:57
-
Magdaa21 beta dobra ja 3t+6d miałam 103 nie stresuj się będzie wszystko ok, a beta zależy od tego ile dni wcześniej było zagnieżdżenie dlatego u jednych beta juz bedzie wyższa ponieważ maluszek zagnieżdżał się 6dpo a u niektórych 12dpo i będzie niższa
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
Magdaa21 a w którym dniu po owulacji robiłaś tą betę co 1000 wyszła ?
Edit - sprawdziłam. Moja beta 4 tydz + 3 dz to 28,7 Więc wiele mniej jak u Ciebie A wszystko graWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 20:10
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Magdaa21 a w którym dniu po owulacji robiłaś tą betę co 1000 wyszła ?
Wdyt - sprawdziłam. Moja beta 4 tydz + 3 dz to 28,7 Więc wiele mniej jak u Ciebie A wszystko gra