Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda21 nie ma co się nakręcać niepotrzebnie. Jeśli beta pokazała że mieścisz się w przedziale odpowiadającym twojemu tygodniowi ciąży to jest ok. Inaczej z Tych nerwów osiwiejesz. A wartość bety czytałam gdzieś, że zależy od dnia kiedy była owulacja. Ja idę jutro na badanie TSH i od razu poprosze pania pielegniarke aby mi zrobiła bete. Sama jestem ciekawa jaki bedzie wynik. Wynik poznam dopiero we wt najgorsze jest oczekiwanie. A bedziesz powtarzać bete?
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdaa21 wrote:Ja bym się nie zastanawiała, jak sie zle czujesz to odpoczywaj.
Trochę się boje bo brzuch mnie ciągnie a w pracy będę musiała dźwigać a w moim wykonaniu ostatnio to raczej ciągać ciezkie skrzynki. A z drugiej strony to tylko dwa dni to co mi się stanie jak pójdę jeszcze się nasiedze w domu zobaczymy jak jutro wstanę rano jak się będę czula.
W tamtej ciąży szybko lecialam do lekarza że jeszcze nic nie było widać tylko mała kropeczke to kazał mi przyjść za 3 dni czy się powiększa. Teraz obiecałam sobie że pójdę później chciałam się zapisać po 16 a co się okazało nie miał miejsca. Pierwsze wolne miejsca miał po 25 kwietnia albo 11 kwietnia. Więc chcąc nie chcąc muszę znów tak szybko iść -
Justyska jeśli źle się czujesz, to weź wolne. My i maluszki w brzuszku jesteśmy najważniejsze, nie praca
Magdaa21 ja miałam dużo niższą betę. Jedyne co jak się martwisz, sprawdź przyrost po 48 h I wtedy już będziesz wiedzieć. A jak wolisz to czekaj na wizytę
mindusia to trzymam kciuki za wyniki.
Któraś jutro wizytuje? -
Justyśka jeśli chodzi o dźwiganie, ja mam wrażenie, że już wcześniej byłam w ciąży, w pracy dźwigałam i dostałam mocnych bóli lędźwiowych /podbrzusza i kilka godz później krwawienie. 4 dni przed terminem @ . Teraz w tej ciąży, pierwszym sygnałem , że mogło się udać był również ten ból podczas dźwigania- nie myliłam się, zwolniłam się zrobiłam betę i była 6,8 . Więc pewnie wtedy też było Nie ma co przesadzać. Jak w pracy dźwigasz to lepiej nie ryzykować
-
nick nieaktualnyMój mąż się śmieje ze mnie że ja taką fear chce być mówi że u niego w pracy kobiety od poniedziałku by nie przyszły załatwiły by sobie zawolnienie wstecz a ja się bije z myslami. Najbardziej boję się że pójdę do lekarza a on powie że nie da mi chorobowego bo w ciąży nie jestem albo coś gorszego jeszcze. Jakaś schize mam
-
Magdaa21 wrote:Dziewczyny,
trochę mam schizę, może mnie uspokoicie. Test zrobiłam w 4t4d, a betę w 4t5d (beta 1073). Czy to nie za niska beta? do lekarza chce isc dopiero po 7t, czyli po 23.04. bo wiem, ze wczesniej nie ma sensu, beda tylko schizy (serduszko moze jeszcze nie bić).
Robilyscie bete? Jaka mialyscie?Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Gdybym miała dźwigać w pracy to bym sie wogóle nie zastanawiała.
U w 4+5 beta wynosiła 505. Owu miałam ok. 16dc.
Rany, jak ja kocham wiosnę! 10 km spaceru dzisiaj zrobiliśmy i jeszcze bym pochodziła.
Stwierdziłam też, że ta ciąża chyba nie będzie dla mnie taka łaskawa pod względem kilogramów - konia z kopytami bym zjadła. Jeeeeść!Paula222 lubi tę wiadomość