Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mindusia87 wrote:Madlen dziękuje bardzo. Mi w pierwszej ciąży jak byłam z synkiem to szybko brzuch wyskoczył. Pamiętam że w 5 miesiacu ciąży miałam brzuch odpowiadający wielkością 6-7 miesiącowi. Był ogromny.
Jak znajde zdjęcia z okresu ciąży z synkiem to wrzuce na forum dla porównania -
Dziewczyny śliczne te brzuszki macie, ja mam mniejszy. W sumie to robi się trochę widoczny wieczorem
marrakech2708 lubi tę wiadomość
-
bondzik007 wrote:No to uff. ;P bo ja tylko słyszę od babci, mamy, kuzynek gdzie ja mam brzuch i dlaczego go jeszcze nie mam! No i zaraz czarne myśli.
-
madzikkj wrote:Mam troszkę tłuszczu na brzuchu, więc może przez to nie widać nie wiem. Też mam wrażenie, że wiele osób myśli, że brzuch to prawie od początku jest. Nie lubię, jak znajomi patrzą mi tylko na brzuch i patrzą czy już widać albo jak ktoś pyta przez telefon. Jakby to było najważniejsze, czy widać
U mnie tez zaraz za pytaniem jak sie czujesz, jest czy masz juz brzuszekAle Ci, którzy mnie o to pytali wiem, ze robili to dlatego, ze brzuszek jest dla nich słodkim widokiem
Wtedy jesteś naoczną ciężarna
ze aż miło patrzeć. Bo tak, to rozmowa o ciazy jest troche abstrakcyjna
Gorzej, jesli ktoś pyta bo czeka aż bedziemy wyglądać jak wieloryb - to juz jest słabe.
U mnie widać najbardziej wieczorem/po obiedzie i w sukienkach, w których teraz staram sie często chodzić. W zestawie szorty plus bluzka łatwo to pomylić z brzuszkiem z przejedzeniaale w sukience widać, ze to juz raczej nie po makaronie..
Na wadze -3kg..Madlen_:), Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Kai wrote:Niestety ząb trzeba wyrwać, bo jest już trzykrotnie leczony kanalowo (za pierwszym razem źle to zrobila taka jedna beznadziejna dentystka) i teraz boli w sposób ciągły od czterech dni.
Kai, oprócz L4 wystawianego wstecz, możesz tez iść do internisty z prośba o L-4, powinien Ci wystawić jesli masz jakieś zaprzyjaźnionego i zrozumie sytuacje. Poza tym zawsze możesz naskarżyć sie na okropne mdłości -
Madlen_:) wrote:A jak z wagą? Miałaś dobry przyrost przy tak dużym przyroście brzuszka ? Ja o dziwo na wadze narazie tylko +0,5kg
U mnie waga pod koniec ciąży z synkiem była +20kg. Co miesiąc byłam ważona na wizycie i kontrolowaną mialam wagę. Nic lekarze nie mówili na temat prawidłowości czy nieprawidlowości przyrostu. Na początku ciązy z synkiem zaczynalam z waga 66kg a konczylam ciąże z wagą 86kg. Gdybym może bardziej dbała o swoją diete w ciąży bo wtedy z synkiem sobie za bardzo folgowałam to przytylabym mniej. Teraz w tej ciązy staram sie bardziej kontrolować to co jem. -
Madlen Mindusia śliczne brzuszki macie
Kai tak jak piszą dziewczyny rodzinny tez może przepisac Ci L4. Współczuję bólu zęba, to najgorsze co moze być, szczególnie teraz, jak nie bardzo możemy coś brać
My jutro idziemy na piknik rodzinny zorganizowany z mojej pracyBędą atrakcje dla dzieci i głównie po to tam idziemy
A no i wieczorem losowanie nagród, główna to wycieczka zagraniczna, rowery, sprzęt rtv-agd i jakieś pomniejsze
więc warto być
A zaraz mam wizytę u endokrynologa.
Karmelkova super ten detektorA jak często można słuchać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 11:32
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Wagę sobie odbijemy po ciąży, najważniejsze żeby nasze maleństwa zdrowo rosły
Marti83, Madlen_:), Irminka1231 lubią tę wiadomość
-
Bondzik spokojnie, niektorym brzuszek wychodzi dopiero okolo 20tyg. U mnie juz na tyle widoczny, ze ostatnio znajoma pogratulowalami ciazy, a nie miala sie skad dowiedzieć. Raz juz chciano mnie przepuscic w kolejce
Ja w tym tyg sie nie odzywalam,bo odpoczywam nad morzem, pogoda piekna, niebo bezchmurne, tylko wieczory chlodniejsze.
Ja mam wizyte 13.06Dip88, olciaa lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Sliczne brzusie macie
Marti niby zalecane jest do 3x dziennie , ale wiadomo raczej sie tak nie słuchadla mnie to słuzy jako uspokajacz ze malutka żyje
Ja nie tyje ;/ i nie wiem czy mam sie martwic ;/ brzuszek mi tylko rosnieMarti83 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
A i od paru dni zdarza mi sie poczuc delikatne pukniecie w dole brzucha. Mam nadzieję, ze to pierwsze wyczuwalne ruchy
Karmelkovaa, Dip88, Marti83, bondzik007, mindusia87, Irminka1231, Malutka_94 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Karmelkova dlatego pytam bo wczoraj z ciekawości popatrzyłam na używane detektory i jakaś dziewczyna pisze, że użyła go 3 razy w ciągu całej ciąży i trochę mnie to zdziwiło, ale i zarazem zaciekawiło czy nie wolno częściej. jak 3xdziennie to super
Byłam własnie u endo, zwiększył mi dawki leku ale powiedział, ze wyniki mam bardzo dobre
Co do łożyska to wczoraj na prenatalnych dowiedziałam się, ze mam na tylnej ścianie wiec może już nie długo poczuję ruchy, czasem czuję jakieś puknięcia
Agulineczka to takie miłe jest jak ktoś Ci gratuluje ciążyJa wczoraj kupowałam chleb i obsługiwała mnie koleżanka z podstawówki i zapytała mnie wprost czy jestem w ciąży, a ja jej, ze tak, a ona do mnie: zazdroszczę Ci
odebrałam to jako bardzo miłe. Bo ona ma na razie jedno dziecko 10 lat, z mężem rozzstała się, ale ma teraz kogoś, bo smiałyśmy się, bo ja jej powiedziałam, że przecież młode jesteśmy, i jeszcze wszytsko przed nia, a ona na to, ze rozpoczęła już starania
a najbardziej wkurzają mnie życzliwe koleżanki z pracy, które niby gratulują a opowiadają, że współczują lub że ciężko mi będzie. Co ich to obchodzi, współczuć to mi mogą tego, ze straciłam dziecko. A to że jestem w ciąży to świadomie. W nosie ich mamDip88 lubi tę wiadomość
-
Marti nie ma co się przejmować opinia innych. Ja takich ludzi olewam. Gratuluję dobrych wyników
Marti83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marti ja się moze jutro dowiem bo mam wizytę to będe mojego doktorka wypytywać
tego od prenatalnych to jakos nie chciałam bo go nie znałam ;p
Tak mozna słuchac bezpieczne jestja tam mysle bede 2 razy w tyg poczatkiem i koncem słuchac miedzy wizytami jak bede miec co 3 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 12:32
Marti83 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
bondzik007 wrote:Piękny! Jest tu w ogóle jeszcze jakaś kobietka co jej brzuszek nie urósł?
JaA niby mam już dwoje dzieci przecież. Brzuch całkiem płaski. Ale w poprzednich ciążach też wyskakiwał mi dopiero około połowy ciąży. Myślę, że to, że ćwiczyłam, też ma na to wpływ i mięśnie trzymają jeszcze.
U mnie najbardziej mojego brzucha wyczekiwała siostra męża, aż mnie wkurzała. Ale to pewnie dlatego, że sama - mimo że nie jest gruba - brzuch ma cały czas ciążowy. A już dotykania po brzuchu nie znoszę...
Kciuki za wizytujące.
Wizytę mam w najbliższy wtorek, ale już nie mogę się opędzić od myśli. Idę dzisiaj na festyn rodzinny do przedszkola, mam nadzieję, że choć na moment się oderwę❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Aga9090 wrote:Witam sie i popołudniu ale w niezbyt dobrym humorze (znowu!) byłam u rodzinnego i podejrzewa cholestazę.. W wtorek mam usg u jego znajomego ordynatora żeby to potwierdzić...
Kciukam za Was:)
Nenusia, przykro mi.
Kurcze, zawsze myślałam, że cholestaza to w późniejszej ciąży.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020