Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, spokojnie. W czasie snu i tak nie kontolujecie pozycji. Z czasem jednak spanie na wznak będzie niewygosne, a na brzuchu niemożliwe. Sam się bok zrobi. Fajnie też w tym pomaga poduszka ciążowa. Myślę, że warto pamiętać o lewym boku podczas polegiwania, odpoczywania, ogladania tv. Ale tak czy inaczej nie demonizowalabym tego lewego czy peawego boku. Podstawa to się w ogóle w miarę możliwości wysypiac.
Ja chyba się dziś nie wyspie, bo oglądam Opole. Ale jak tu nie oglądać, skoro aranze do piosenek zrobił i orkiestra dyryguje mój kolega.
agniecha2101, ania-89 lubią tę wiadomość
-
Agulka901 wrote:Masz to? Ja miałam to ale dawno temu i odpukać narazie mam spokój nawet jak śpię na wznak.
Nie wiedziałam nawet, że jest na to jakaś nazwa. Dopiero teraz jak sprawdziłam z ciekawości, to już wiem, że to to. Teraz na szczęście już nie miewam.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
TaPaT wrote:mógł a to nie przez przypadek skurcze Braxtona Hicksa, bo mogą być obserwowane od 15 tygodnia już nawet...
agniecha2101 najlepiej Nacomi Pregnant Care zamówić online bo niestety gdzie nie byłam to półeczki bardzo malusie i biedne jeśli chodzi o asortyment Nacomi... a szkoda
Zazwyczaj jak wybieram się do PL, to większość potrzebnych rzeczy zamawiam sobie przez neta, żeby potem nie marnować czasu na bieganie po sklepach, aptekach, drogeriach itpa kiedyś nie cierpiałam zakupów przez internet
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Kciuki za dzisiejsze wizyty :-*
Ja dziś już czuję się znacznie lepiej, tylko jak zwykle przeziębienie kończy się u mnie bólem zatoka dokładnie to prawej zatoki przynosowej
Miałam tam kiedyś polipy i w sumie to wygląda na to, że chyba nadal mam
Jakieś domowe sposoby godne polecenia, żeby chociaż trochę tymczasowo uśmierzyć ból i pozbyć się zalegającej wydzieliny...?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Witam was po weekendzie
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Co do spania jeszcze, ja normalnie śpię zawsze na brzuchu, a na przykładzie mojej poprzedniej ciąży powiem tak, że mi się samo poprzestawialo jak spaćJedynie od 7 msc nie mogłam spać na plecach bo po chwili zaczynałam tracić przytomność. Mały był tak ułożony, że właśnie uciskal mi ta żyłe główna Jak leżałam na plecach. A usg pamiętam wtedy było dla mnie meczarnią, ledwo co przyłożył mi ta głowice do brzucha a mi już się robiło ciemno w oczach i odlot. I wtedy właśnie sama spalam na lewym boku, bo się najlepiej czułam
-
Kochane witam....
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty...
Ja póki mogę śpię na brzuchu.... Bo mi tak wygodnie.... Od wczoraj jestem załamana cukrami na czczo....nie wiem już co mi je tak wybija.... Cały dzień ok a na czczo kosmos
ania-89, bondzik007 lubią tę wiadomość
-
Ja mam problem z tym lewym bokiem. Choćbym się starała to i tak się przekręcam na prawy i z powrotem. Ale ja z tych którzy nie potrafią się położyć i zasnąć
A przy końcówce ciąży gdy brzuszek duży i maleństwo się kręci to już w ogóle znalezienie wygodnej pozycji to był koszmar
Każdy mówił "śpij póki dziecka nie ma" a mi zgaga dokuczała i kręgosłup i ciężko było
Kciuki za wizyty
U mnie sajgon w pracy, milion rzeczy do ogarnięcia. A luby dostał zawału bo akumulator padł i musi jakoś tramwajem małego do żłobka zawieźć. Pierwszy raz w życiu będą sami tramwajem jechaliDip88 lubi tę wiadomość
-
Futuremama ja poprzednio to od samego początku cierpiałam na jakąś bezsenność
i też mi mówili śpij póki dziecka nie ma. Za to teraz mam na odwrót kilka sekund i śpię, ale ciekawe jak będzie później
-
Malutka_94 wrote:Ja się przyzwyczajam spać na lewym boku, ale na razie jest mi niewygodnie i w nocy przekręcam się na brzuch. Na plecach w ogóle nie mogę spać, łapie mnie wtedy "paraliż senny". Coś okropnego.
O rany, wiem o czym mówisz. Paraliż senny jest straszny. Chcesz sie ruszyć-nie możesz, chcesz krzyczeć- nie możesz. -
Trzymajcie kciuki, trzymajcie. Będą potrzebne. Ja mam wizytę o 13 i ze stresu już mi niedobrze i budziłam się co chwilę.
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Lotopalanka sproboj jeszcze zjesc jajko albo i 2 na kolacje. Ja jesli zjem jajo to cukry na czczo mam 84-88 a raz nie zjadlam i 92. Nie duze przekroczenie ale jest. Moze u Ciebie tez to pomoze. Wczoraj zrobilam paste jajeczna ze szczypiorkiem i lyzka jogurtu wyszla extra taka delikatna. Czytalam ze moze organizm gloduje w nocy dlatego cukier wyrzuca a jajo powoduje ze organizm nie gloduje -
Lotopalanko, nie chcę Cię martwić, ale z cukrami na czczo niewiele zrobisz. Ja też miałam z nimi problem w poprzedniej ciąży i cudem uniknelam insuliny, bo żaden sposob nie dzialal. Podobno niektóre tak mają i już. Dodatkowo cukier na czczo Cie stresuke, a to juz samo w sobie potrafi go wybic. A jakie to są przekroczenia?
Agniecho, na pozbycie się wydzieliny działają chyba tylko inhalacje lub plukanie zatok. Jesli chodzi o to drugie, to dobrze działa Fixsin, bo np. Irigasin dla mnie za ostry. Może znsjdziesz cos takiego w aptece albo z PL ktoś Ci podesle paczką?agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Normalnie do 99 ale wczoraj nie wiem skąd 105 a dziś 110
po posiłkach jest ok rzadko 130 przekraczam a ten na czczo mnie do szału doprowadzi.... Chciałabym jak najdłużej uniknąć insuliny bo wiem jaka jest uciazliwa
-
Laseczki proszę o kciuki
dzisiaj na 16:30 mam prenatalne... Poki co jestem dziwnie spokojna, ale pewnie im bliżej tym będzie większy stresik
Dip88, Goosiaczek2, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
!
Co do olejku z baby dream to tez mam ten z serii mama - fioletowytylko na upały niebardzo...a zapach,skład i brak uczulenia na plus
Chociaż Palmers wygrywa
Kciuki za wszystkie wizytujące dzis, bedzie dobrze dziewczyny Nasze maluchy są juz dużo silniejsze!
88Kala Tez szlam jakoś dziwnie spokojna, czułam niepokój bo nie wiedziałam co mnie czeka ale bardziej chciałam juz zobaczyć moje maluszki. Plus pełny pęcherz grał pierwsze skrzypceNajwiększy stresik był jak juz Pani zaczęła je mierzyć i sprawdzać. Powodzenia
88Kala lubi tę wiadomość