X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Lotopałanka, dzięki.
    Mój zupełnie inaczej traktował mnie w pierwszej ciąży, a inaczej teraz. Nie wiem o co chodzi, czuję się olana po prostu. Mam też ochotę zmienić lekarza, ale boje się ze nowy będzie robił np. problem ze zwolnieniem albo będę miała stres przed porodem (poprzednie CC robił mi właśnie on i chciałam żeby kolejne też robił, bo naprawdę super wspominam).

Jeśli chodzi o ciuchy, to ja się ostatnio trochę obkupilam:-) jeszcze nie ciążowe, ale dwie zwiewne sukienki letnie i kilka luźniejszych ciuszkow co by się nie dołować że w rurki się już nie wbijam:)
    No i strój kąpielowy na wyjazd nad morze...bo piersi się nie mieszczą w stare miseczki.
    A masz wskazania do cc??

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Właśnie figury jakie mają :)
    No napewno nie ja :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    A masz wskazania do cc??
    19 miesięcy po pierwszym cięciu, mam nadzieję że wystarczy.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra też się boję zmieniać że trafię jeszcze gorzej ale nie chce się denerwować... Zacznę chodzić prywatnie do lekarza którego polecają znajomi męża zobaczymy... Gorzej być nie może u mnie...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    19 miesięcy po pierwszym cięciu, mam nadzieję że wystarczy.
    Nie nie wystarczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze z kad pomysł, że drugi poród musi być przez cc? Ja mialam proponowany drogi poród naturalny ale z względu na to, że córka źle się ułożyła było cc.
    A dla formalności jestem po 3 cc. I żaden lekarz nie mówił, że drugi poród ma być cc, właśnie lepiej jest naturalny po cc, bo skóra się nie zrosła po pierwszej cesarce i właśnie wskazane jest spróbowanie rodzic naturalnie

Gusia28 lubi tę wiadomość

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Nie nie wystarczy :)
    A skąd ta pewność? Jesteś w stanie przewidzieć jak będzie wyglądała moja blizna pod koniec ciąży.
    Zresztą...nie oszukujmy się...jeśli chce się mieć CC, to w Warszawie jest to do załatwienia.
    Ja zakładam że będzie drugie CC( wręcz jestem tego pewna) i chciałabym, żeby robił mi je mój lekarz. Tyle:)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    A skąd ta pewność? Jesteś w stanie przewidzieć jak będzie wyglądała moja blizna pod koniec ciąży.
    Zresztą...nie oszukujmy się...jeśli chce się mieć CC, to w Warszawie jest to do załatwienia.
    Ja zakładam że będzie drugie CC( wręcz jestem tego pewna) i chciałabym, żeby robił mi je mój lekarz. Tyle:)
    Tylko zastanawia mnie co za lekarz, ci głupot nagadal, że po pierwszej cesarce ma być druga. Właśnie wskazane jest spróbować naturalnie że względu na stan macicy, zrostow, blizny. Także ja wiem co mówię

Gusia28 lubi tę wiadomość

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Tylko zastanawia mnie co za lekarz, ci głupot nagadal, że po pierwszej cesarce ma być druga. Właśnie wskazane jest spróbować naturalnie że względu na stan macicy, zrostow, blizny. Także ja wiem co mówię
    A gdzie ja napisałam,że lekarz mi nagadał? Bazuję na przykładach znajomych. Tam gdzie była pierwsza CC, jest też druga. Chyba,że któraś chciała rodzić sn, to ma taką szansę. Ja nie chcę. Kropka:)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam nadzieję że drugie też przyjdzie mi rodzić SN.... :) ale postaram się lepiej przygotować to może nacięcia unikne tym razem

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    A gdzie ja napisałam,że lekarz mi nagadał? Bazuję na przykładach znajomych. Tam gdzie była pierwsza CC, jest też druga. Chyba,że któraś chciała rodzić sn, to ma taką szansę. Ja nie chcę. Kropka:)
    Jako, że miałam 3 cesarki powiem, że będziesz żałować później ale to twoja sprawa. Tylko tłumacze, że jak jest pierwszą cesarka to druga nie jest do tego wskazaniem. Ja miałam pierwsza cesarke, bo nie było akcji porodowej po odejściu wód płodowych, drugi poród miał być naturalny ale ze względu na ułożenie młodej była cesarka, no a trzeci to już z mety leci. I każdy lekarz mówi, że lepiej naturalnie próbować że względu na zrosty, blizny i macice

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piszecie, ciężko Was nadrobić ;) Właśnie odebrałam wyniki morfologi i moczu, mocz ok, morfologia średnio bo znowu płytki krwi mi strasznie spadają - w poprzedniej ciąży miałam małopłytkowość :/

bondzik007 przesłodkie maleństwo <3 :) :D

Azzurra prywatnie i takie podejście??? Zmieniaj od razu :) Szkoda kasy i nerwów na takiego :)

Co do ciuchów, ja na razie chodzę w legginsach, spodenkach i sukienkach :) Na ciążowe jeszcze nie czas, poczekam aż lato minie :)

Azzurra lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Azzurra też się boję zmieniać że trafię jeszcze gorzej ale nie chce się denerwować... Zacznę chodzić prywatnie do lekarza którego polecają znajomi męża zobaczymy... Gorzej być nie może u mnie...
    To aż tak źle?
    Ja naprawdę nie chciałabym swojego ot tak żegnać, bo mam dobre wspomnienia...nachodzi mnie myśl, żeby go od czasu do czasu "zdradzać"i chodzić do innego tylko na USG...

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Hej, dziewczyny dopadł mnie okropny bol głowy. Przykleiłam plaster Apap, ale dalej boli :(((((( najgorzej w skroniach :(
    Spróbuj dużo wypić, nawet na siłę.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwale, byłam dziś u fryzjera:) czekałam I trymestr, odrost miałam na pol głowy. Teraz robię spaghetti, głowa trochę mniej boli.

Ps co do ciuchów, mam tez wszystko za małe, tzn spodnie, kupiłam ostatnio jedne z gumka, ale taka cienka. Mega fajne

Dip88, agniecha2101, TaPaT lubią tę wiadomość

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra mój mi nie chce wystawić skierowania do diabetologa a cukry szaleją a on twierdzi że w normie a jeszcze skierowania na toxo mi nie dał na HIV itd... A usg do tej pory miałam aż dwa

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Jako, że miałam 3 cesarki powiem, że będziesz żałować później ale to twoja sprawa. Tylko tłumacze, że jak jest pierwszą cesarka to druga nie jest do tego wskazaniem. Ja miałam pierwsza cesarke, bo nie było akcji porodowej po odejściu wód płodowych, drugi poród miał być naturalny ale ze względu na ułożenie młodej była cesarka, no a trzeci to już z mety leci. I każdy lekarz mówi, że lepiej naturalnie próbować że względu na zrosty, blizny i macice
    Aga, ja rozumiem że Ty żałujesz i mogę Ci tylko współczuć. Ale tego, czy ja będę żałowała nie wiesz, bo nikt tego nie wie więc proszę nie pisz takich rzeczy. Ja w pierwszej ciąży miałam wskazanie(ułożenie miednicowe) i co ja się nasłuchałam o tych cięciach to głowa mała. Że dramat, że boli, że zrosty, że z dzieckiem coś będzie nie tak, że problemy z kolejną ciążą. I co? I nic, zupełnie nic się nie sprawdziło. Co los przyniesie, tego nie wiem. Na dzień dzisiejszy chce drugie CC i będę je mieć. A może mi się odmieni w trakcie?
    Niech każda rodzi jak jej pasuje, będąc świadomą ewentualnych konsekwencji.
    Amen:-)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie... W sumie jeszcze daleko do rozwiązania ale lubię czasem poplanowac.... Ostatnio tak leżałam w sypialni i stwierdziłam że tam nigdzie się nie zmieści łóżeczko.... Jedyne miejsce gdzie je zmieszczę to salon na drugim końcu mieszkania.... W nocy to będzie bardzo uciążliwe i myślę jak rozwiązać ten problem z spaniem dla maleństwa :p kołyski czy te kosze Mojżesza są mniejsze od łóżeczka??? Na długo wystarcza???

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Azzurra mój mi nie chce wystawić skierowania do diabetologa a cukry szaleją a on twierdzi że w normie a jeszcze skierowania na toxo mi nie dał na HIV itd... A usg do tej pory miałam aż dwa
    Faktycznie dramat. Dobrze, że zmieniłaś!
    To mój skierowania chociaż daje. Ja mam wrażenie, że on ma po prostu już za dużo pacjentek i mu trochę szkoda czasu na mnie i robienie mi USG:( nie wiem..wiem że mi przykro i jakoś tak głupio...

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    A mam pytanie... W sumie jeszcze daleko do rozwiązania ale lubię czasem poplanowac.... Ostatnio tak leżałam w sypialni i stwierdziłam że tam nigdzie się nie zmieści łóżeczko.... Jedyne miejsce gdzie je zmieszczę to salon na drugim końcu mieszkania.... W nocy to będzie bardzo uciążliwe i myślę jak rozwiązać ten problem z spaniem dla maleństwa :p kołyski czy te kosze Mojżesza są mniejsze od łóżeczka??? Na długo wystarcza???
    Kochana, ja w pierwszej ciąży miałam łóżeczko dostawne. Na początek super sprawa. Ale wystarczyło na kilka miesięcy tylko, a podejrzewam że kosz Mojżesza jest jeszcze mniejszy niż dostawką. Więc jeśli już, to szukałabym tym razem chyba czegoś używanego ( drogie są te wynalazki).
    Ja kupuję tym razem od razu łóżeczko 140*70. A znając życie po miesiącu Małe wyląduje ze mną w łóżku o zostanie do6-7 miesiąca:)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ