X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Daniela ale chyba nie wszystkim pasuje, że tu jestem. Także ja się usunę skoro przeszkadzam

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam, nie chcę wywoływać burzy, tylko wyrazić swoje zdanie, bo mam do tego prawo jak każdy. Nikogo stąd nie wyganiam, napisałam poprostu to, przed czym powstrzymywałam się wcześniej, bo nie chciałam nikogo urazić i należę do takich osób, które stronią od sprawiania przykrości innym, ale po ostatniej wymianie zdań, musiałam to z siebie wyrzucić, poprostu. Aga masz chęć to zostań, przecież dziewczyny przyjęły Cię z otwartymi ramionami, mimo tago jak się o nas wyraziłaś, więc nie uciekaj, tylko doceń to, że pomimo swojego "wybryku" zostałaś miło przyjęta i nie spiernicz tego ;-) zostań, tylko z szacunkiem do nas wszystkich i spróbuj może czasem poprostu ostrożniej dobierać słowa, żeby nikt znów jakoś Cię źle nie odebrał. Ja mam tylko nadzieję, że nigdy więcej na żadnym innym wątku nie wyczytam Twoich postów obrażających dziewczyny z tego wątku ;-) Mam nadzieję, że nie jesteś tu tylko po to, żeby się z nas później wyśmiewać za plecami.
    Tyle w temacie.

Azzurra lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie bad. dl szyjki? ja wczoraj mialam 34 mm i sie zastanawiam czy to ok? Mam jakies dziwne klucia.. w srodku i teraz sie martwie czy mi sie nie skraca co myslicie.

Ps. proponuje zakonczyc spor i dac druga szanse.

zi13rjjgy7oea2if.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    dziewczyny macie bad. dl szyjki? ja wczoraj mialam 34 mm i sie zastanawiam czy to ok? Mam jakies dziwne klucia.. w srodku i teraz sie martwie czy mi sie nie skraca co myslicie.

Ps. proponuje zakonczyc spor i dac druga szanse.
    Ja nie miałam badanej, a przynajmniej nie miałam podawanej długości. Nie mam pojęcia jaka długość jest ok.
    A spór żaden się przecież nawet nie zaczął jeszcze ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam badaną w sobotę prawie 6 cm :D ale lekarz stwierdził ze szyja nie szyjka haha nie wiem jakie są normy

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Daniela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa, masz piekielnie długą szyjkę, wow, nawet nie wiedziałam, że tyle może mieć :)

TaPaT lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mierzył mi lekarz ostatnio pokazywał mi nawet ile od ujscia do dzidziusia ... i sie śmiał jak u żyrafy XD tam było prawie 6 niecałe , ale byle się nie skracała . Moze taki urok , moze temu ze jeszcze nie rodziłam ;/

W pierwszej ciąży miałam ogromny problem bo było tak samo długa szyjka zamknięta musiałam miec inwzyjny zabieg bo po 2 tyg brania cytoteku ledwo sie cos ruszyło z nią , takze moze tak juz mam .
    Oby teraz okazała się pożyteczna :)
    No i co i usłyszałam stwierdzenia oczywiscie jakiegos tam lekarza , ze jakbym miała rodzić naturalnie to pewnie bym sie nie doczekała ... fakt faktem moja mama miała 2 cesarki bo rozwarcie na 2 palce i tyle pozamykane . Nie wiem czy to dziedziczne czy jak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 15:56

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się jeszcze zanim mnie przepędzicie za szczerość :-P
    Ostatnio z mężem wpadliśmy w szał wyprzedażowy i oto z czym wróciliśmy do domu :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/096aca4ed86e.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/863a14e6117f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f16f9ac5dc92.jpg
    Karuzela i pościel po 5chf, a ubranka i reszta po 2chf lub 1chf, więc no jak można było nie kupić...? ;-)

Jaszmurka, Azzurra, TaPaT, Marti83, Malutka_94, Magdaa21 lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Ty mnie nie obraziłaś ale sorry, ale to Ty zaczęłaś ten temat "zaczepiając" mnie na temat moich wskazań do CC, a wiesz..kto sieje wiatr ten zbiera burzę, czy jakoś tak;)
    Mi chodzi tylko o to, że tekstami "będziesz żałować" możesz niepotrzebnie wystraszyć dziewczyny, które CC (chcąc nie chcąc) czeka. Bo nie każda jest skazana na powikłania pooperacyjne i może na przykład będzie tak pozytywnie zaskoczona jak ja. Ciągnęłam temat, bo sama się nasłuchałam od koleżanek jakie to CC straszne i złe do tego stopnia, że przed porodem był ze mnie strzępek nerwów. I co się okazało, że nie było tak strasznie.
    Ale powiem Ci, że ja Ciebie rozumiem bo czwartej cesarki bym mieć nie chciała i szczerze podziwiam Cię za decyzje o kolejnych ciążach. Naprawdę.
    I możesz być pewna, że kolejne cięcie skonsultuję przynajmniej z dwoma lekarzami i jeśli usłyszę, że mojemu dziecku grozi przez to jakiekolwiek niebezpieczeństwo to pójdę rodzić naturalnie chociażbym miała do końca życia odczuwać tego skutki.

Agniecha, dziękuję za wsparcie.

Karmelkovva, ja dostałam zielone światło na seks po pierwszej wizycie 6 tygodni po CC. Wcześniej byłam tak niewyspana, że tematy erotyczne były poza moim zainteresowaniem zupełnie. Mąż tez nie wykazywał zainteresowania, bo od początku pomagał przy córce i był tak samo zmęczony:)
    Różnicy przed CC i po CC nie ma żadnej, co mnie niezmiernie cieszy.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha zazdroszczę zakupków :) ja na razie czekam co tam moje małe ma między nózkami hihi :D 23 moze sie dowiem :)

Ale boje sie kupować na razie moze tak blizej 30 tyg moze 28 zeby zdarzyc wyprac wyprasować :) oczywiscie wczesniej powrzucam do koszyka :D

Azzurra no tak słyszalam ze połóg 6 tyg :) no wiem dzidzia atrakcje i te sprawy tez nie wyobrazam sobie na razie myslenia o sexach ;D póki co musimy wytrzymać :D niestety ale to jak i z CC iestety musze mieć no co zrobic trzeba brać życie takie jakie jest byle było wszystko z dzidzią dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 16:01

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88, jak tam??

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szyjkę bada się właściwie jak?Mój lekarz prowadzący bada mnie zawsze "ręcznie" plus usg, ale nic nie wspominał o szyjce. Może teraz w poniedziałek coś powie przy okazji zgody lub nie na wyjazd.

thgfugpjfonf59xe.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny co tu się dzieje :( aż nie
    chce mi się nadrabiać...

Siedzę właśnie pod gabinetem ginekologa trochę się spóźniłam i muszę chwilę poczekać...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 jak będziesz mieć chwilę to wpisz mi wizytę na 27.06. ok? Trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 16:04

• Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha ależ słodycz <3 Ja dziś prawie kupiłam malutką sukienusię, ale powstrzymalo mnie to, ze nie wiem na jaki rozmiar :o
    Czy ktos mi moze z b.doswiadczonych powiedziec jakie ciuszki sie kupuje na poczatek i w jakich rozmiarach?Dla mnie to czarna magia :/

thgfugpjfonf59xe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka chyba rozmiar 56-62

Jaszmurka, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Agniecha ależ słodycz <3 Ja dziś prawie kupiłam malutką sukienusię, ale powstrzymalo mnie to, ze nie wiem na jaki rozmiar :o
    Czy ktos mi moze z b.doswiadczonych powiedziec jakie ciuszki sie kupuje na poczatek i w jakich rozmiarach?Dla mnie to czarna magia :/
    52-56 ale czasem maleństwo w 52 się utopi, a czasem 56 za małe

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Agniecha zazdroszczę zakupków :) ja na razie czekam co tam moje małe ma między nózkami hihi :D 23 moze sie dowiem :)

Ale boje sie kupować na razie moze tak blizej 30 tyg moze 28 zeby zdarzyc wyprac wyprasować :) oczywiscie wczesniej powrzucam do koszyka :D

Azzurra no tak słyszalam ze połóg 6 tyg :) no wiem dzidzia atrakcje i te sprawy tez nie wyobrazam sobie na razie myslenia o sexach ;D póki co musimy wytrzymać :D niestety ale to jak i z CC iestety musze mieć no co zrobic trzeba brać życie takie jakie jest byle było wszystko z dzidzią dobrze :)
    My nie znamy płci jeszcze, więc nakupiliśmy bezpłciowo ;-) Ja niestety nie potrafię się powstrzymać przed kupowaniem choć wiem, że jeszcze strasznie wcześnie na to.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli o szyjkę, to mój bada ręcznie ale oczywiście nie mówi ile ma itp.
    Jestem coraz bliżej częściowej rezygnacji z jego usług jak was czytam....

Jaszmurka, moja pierworodna urodziła się 57 cm i3845. I przez miesiąc nosiła 56! Później 62. Także 62 przyda się na pewno a 56 najprawdopodobniej (pytanie, jak duze dziecko Wam się będzie szykowało..ale na to jeszcze za wcześnie).

agniecha2101, Jaszmurka lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Najbardziej chyba 56 na początek, czasem też dziewczyny kupują na pierwsze tygodnie rozm. 50, ale jak się dziecko trochę większe urodzi, to takiego ciuszka się wcale nie założy ;-)

Jaszmurka lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ