Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tak jak pisałam, nie chcę wywoływać burzy, tylko wyrazić swoje zdanie, bo mam do tego prawo jak każdy. Nikogo stąd nie wyganiam, napisałam poprostu to, przed czym powstrzymywałam się wcześniej, bo nie chciałam nikogo urazić i należę do takich osób, które stronią od sprawiania przykrości innym, ale po ostatniej wymianie zdań, musiałam to z siebie wyrzucić, poprostu. Aga masz chęć to zostań, przecież dziewczyny przyjęły Cię z otwartymi ramionami, mimo tago jak się o nas wyraziłaś, więc nie uciekaj, tylko doceń to, że pomimo swojego "wybryku" zostałaś miło przyjęta i nie spiernicz tego
zostań, tylko z szacunkiem do nas wszystkich i spróbuj może czasem poprostu ostrożniej dobierać słowa, żeby nikt znów jakoś Cię źle nie odebrał. Ja mam tylko nadzieję, że nigdy więcej na żadnym innym wątku nie wyczytam Twoich postów obrażających dziewczyny z tego wątku
Mam nadzieję, że nie jesteś tu tylko po to, żeby się z nas później wyśmiewać za plecami.
Tyle w temacie.Azzurra lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
mkgk wrote:dziewczyny macie bad. dl szyjki? ja wczoraj mialam 34 mm i sie zastanawiam czy to ok? Mam jakies dziwne klucia.. w srodku i teraz sie martwie czy mi sie nie skraca co myslicie.
Ps. proponuje zakonczyc spor i dac druga szanse.
A spór żaden się przecież nawet nie zaczął jeszcze👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja miałam badaną w sobotę prawie 6 cm
ale lekarz stwierdził ze szyja nie szyjka haha nie wiem jakie są normy
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Ja też nie mierzył mi lekarz ostatnio pokazywał mi nawet ile od ujscia do dzidziusia ... i sie śmiał jak u żyrafy
tam było prawie 6 niecałe , ale byle się nie skracała . Moze taki urok , moze temu ze jeszcze nie rodziłam ;/
W pierwszej ciąży miałam ogromny problem bo było tak samo długa szyjka zamknięta musiałam miec inwzyjny zabieg bo po 2 tyg brania cytoteku ledwo sie cos ruszyło z nią , takze moze tak juz mam .
Oby teraz okazała się pożyteczna
No i co i usłyszałam stwierdzenia oczywiscie jakiegos tam lekarza , ze jakbym miała rodzić naturalnie to pewnie bym sie nie doczekała ... fakt faktem moja mama miała 2 cesarki bo rozwarcie na 2 palce i tyle pozamykane . Nie wiem czy to dziedziczne czy jakWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 15:56
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Pochwalę się jeszcze zanim mnie przepędzicie za szczerość
Ostatnio z mężem wpadliśmy w szał wyprzedażowy i oto z czym wróciliśmy do domu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/096aca4ed86e.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/863a14e6117f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f16f9ac5dc92.jpg
Karuzela i pościel po 5chf, a ubranka i reszta po 2chf lub 1chf, więc no jak można było nie kupić...?Jaszmurka, Azzurra, TaPaT, Marti83, Malutka_94, Magdaa21 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Aga, Ty mnie nie obraziłaś ale sorry, ale to Ty zaczęłaś ten temat "zaczepiając" mnie na temat moich wskazań do CC, a wiesz..kto sieje wiatr ten zbiera burzę, czy jakoś tak;)
Mi chodzi tylko o to, że tekstami "będziesz żałować" możesz niepotrzebnie wystraszyć dziewczyny, które CC (chcąc nie chcąc) czeka. Bo nie każda jest skazana na powikłania pooperacyjne i może na przykład będzie tak pozytywnie zaskoczona jak ja. Ciągnęłam temat, bo sama się nasłuchałam od koleżanek jakie to CC straszne i złe do tego stopnia, że przed porodem był ze mnie strzępek nerwów. I co się okazało, że nie było tak strasznie.
Ale powiem Ci, że ja Ciebie rozumiem bo czwartej cesarki bym mieć nie chciała i szczerze podziwiam Cię za decyzje o kolejnych ciążach. Naprawdę.
I możesz być pewna, że kolejne cięcie skonsultuję przynajmniej z dwoma lekarzami i jeśli usłyszę, że mojemu dziecku grozi przez to jakiekolwiek niebezpieczeństwo to pójdę rodzić naturalnie chociażbym miała do końca życia odczuwać tego skutki.
Agniecha, dziękuję za wsparcie.
Karmelkovva, ja dostałam zielone światło na seks po pierwszej wizycie 6 tygodni po CC. Wcześniej byłam tak niewyspana, że tematy erotyczne były poza moim zainteresowaniem zupełnie. Mąż tez nie wykazywał zainteresowania, bo od początku pomagał przy córce i był tak samo zmęczony:)
Różnicy przed CC i po CC nie ma żadnej, co mnie niezmiernie cieszy.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Agniecha zazdroszczę zakupków
ja na razie czekam co tam moje małe ma między nózkami hihi
23 moze sie dowiem
Ale boje sie kupować na razie moze tak blizej 30 tyg moze 28 zeby zdarzyc wyprac wyprasowaćoczywiscie wczesniej powrzucam do koszyka
Azzurra no tak słyszalam ze połóg 6 tygno wiem dzidzia atrakcje i te sprawy tez nie wyobrazam sobie na razie myslenia o sexach
póki co musimy wytrzymać
niestety ale to jak i z CC iestety musze mieć no co zrobic trzeba brać życie takie jakie jest byle było wszystko z dzidzią dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 16:01
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualny
-
Agniecha ależ słodycz
Ja dziś prawie kupiłam malutką sukienusię, ale powstrzymalo mnie to, ze nie wiem na jaki rozmiar :o
Czy ktos mi moze z b.doswiadczonych powiedziec jakie ciuszki sie kupuje na poczatek i w jakich rozmiarach?Dla mnie to czarna magia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJaszmurka wrote:Agniecha ależ słodycz
Ja dziś prawie kupiłam malutką sukienusię, ale powstrzymalo mnie to, ze nie wiem na jaki rozmiar :o
Czy ktos mi moze z b.doswiadczonych powiedziec jakie ciuszki sie kupuje na poczatek i w jakich rozmiarach?Dla mnie to czarna magiaagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Karmelkovaa wrote:Agniecha zazdroszczę zakupków
ja na razie czekam co tam moje małe ma między nózkami hihi
23 moze sie dowiem
Ale boje sie kupować na razie moze tak blizej 30 tyg moze 28 zeby zdarzyc wyprac wyprasowaćoczywiscie wczesniej powrzucam do koszyka
Azzurra no tak słyszalam ze połóg 6 tygno wiem dzidzia atrakcje i te sprawy tez nie wyobrazam sobie na razie myslenia o sexach
póki co musimy wytrzymać
niestety ale to jak i z CC iestety musze mieć no co zrobic trzeba brać życie takie jakie jest byle było wszystko z dzidzią dobrze
Ja niestety nie potrafię się powstrzymać przed kupowaniem choć wiem, że jeszcze strasznie wcześnie na to.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
A jeśli o szyjkę, to mój bada ręcznie ale oczywiście nie mówi ile ma itp.
Jestem coraz bliżej częściowej rezygnacji z jego usług jak was czytam....
Jaszmurka, moja pierworodna urodziła się 57 cm i3845. I przez miesiąc nosiła 56! Później 62. Także 62 przyda się na pewno a 56 najprawdopodobniej (pytanie, jak duze dziecko Wam się będzie szykowało..ale na to jeszcze za wcześnie).agniecha2101, Jaszmurka lubią tę wiadomość
-
Jaszmurka wrote:Agniecha ależ słodycz
Czy ktos mi moze z b.doswiadczonych powiedziec jakie ciuszki sie kupuje na poczatek i w jakich rozmiarach?Dla mnie to czarna magiaJaszmurka lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙