Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAzzurra wrote:A jeśli o szyjkę, to mój bada ręcznie ale oczywiście nie mówi ile ma itp.
Jestem coraz bliżej częściowej rezygnacji z jego usług jak was czytam....
Jaszmurka, moja pierworodna urodziła się 57 cm i3845. I przez miesiąc nosiła 56! Później 62. Także 62 przyda się na pewno a 56 najprawdopodobniej (pytanie, jak duze dziecko Wam się będzie szykowało..ale na to jeszcze za wcześnie). -
Karmelkovaa, mam znajomą, która tygodnia nie wytrzymała bez seksu po porodzie - poród cc...
A co do szyjki, to dobrze, że długa. Mojej wczoraj gin nie mierzył, ale pewnie nawet 4 cm nie ma. Mam plan wkrótce zacząć się oszczędzać, żeby jak najpóźniej mieć problemy ze skracaniem. Tfu tfu.
Ubranka 56 wbrew pozorom moim się przydały, miałam ich mało i dokupiłam nawet. Ale więcej 62, choć moi na początku "topili się" w tym rozmiarze. Urodziłam dzieciaki w 37tc, ale oboje mieli ponad 3kg i ponad 50cm. Ale moja przyjaciółka urodziła synka 62cm i też nosił 56 kilka tygodni.Jaszmurka lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Ja po wizycie
z dzidzia wszystko ok
serduszko bilo 145/min, wazy jakies 155g. Lezalo glowka do dolu i nie chcialo wypiac pupy. Nadal nie znamy plci, poczatkowo niby dziewczynka, po chwili cos sie pokazalo między nozkami, ale to mogla byc tez pepowina. Chyba najpredzej poznamy na polowkowych.
Niestety muszę brac zelazo, bo hemoglobina spadla mi do 10,7Azzurra, Karmelkovaa, Lotopałanka, agniecha2101, Aga9090, Jaszmurka, TaPaT, Marti83, Malutka_94, Dip88, bondzik007, RudyTygrysek, Paula222, Aguś 90, Angelika83, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Azurra, jak masz wątpliwości co do lekarza, to koniecznie szukaj innego. Ja wczoraj po dłuższej przerwie byłam u mojego i poczułam się fantastycznie. Uwielbiam go. Nie dość, że pamiętał mnie po 3 latach przerwy, zapytał o dzieciaki, to po prostu był super. Wszystko pokazał, wytłumaczył. Ufam mu. To, co ostatnio miałam na NFZ, to w ogóle koszmar, ale i prywatnie różnie się trafia. Ja mojego będę się mocno trzymać. Normalnie tęskniłam za nim.
agniecha2101, Marti83 lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela o to nieźle
!
to chyba plamiła jeszcze bo to tydzień... ja pitole ale chcica haha
ale nie komentuje , bo ja nie byłam nigdy w takiej sytuacji aczkolwiek hm nie w głowie by mi było raczej tak szybko
za bardzo bede przejeta dzieckiem i tym ze ledwo chodze xD
A własnie powiedźcie mi jakie są przyczyny skracania szyjki i twardnienia brzucha ? te 2 dolegliwosci czesto spotykam na forach a nic o tym nie wiem" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:Daniela o to nieźle
!
to chyba plamiła jeszcze bo to tydzień... ja pitole ale chcica haha
ale nie komentuje , bo ja nie byłam nigdy w takiej sytuacji aczkolwiek hm nie w głowie by mi było raczej tak szybko
za bardzo bede przejeta dzieckiem i tym ze ledwo chodze xD
A własnie powiedźcie mi jakie są przyczyny skracania szyjki i twardnienia brzucha ? te 2 dolegliwosci czesto spotykam na forach a nic o tym nie wiem
Jak są twardnienia brzucha tzn. "stawianie się macicy" to nic innego jak skurcze które powodują skracanie się szyjki -
agulineczka wrote:Ja po wizycie
z dzidzia wszystko ok
serduszko bilo 145/min, wazy jakies 155g. Lezalo glowka do dolu i nie chcialo wypiac pupy. Nadal nie znamy plci, poczatkowo niby dziewczynka, po chwili cos sie pokazalo między nozkami, ale to mogla byc tez pepowina. Chyba najpredzej poznamy na polowkowych.
Niestety muszę brac zelazo, bo hemoglobina spadla mi do 10,7
W prenatalu jest żelazo i polecam sok z pokrzywy z aptekiu mnie skoczyło do 13
Super ze z bobaskiem wszystko dobrze" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Aga9090 wrote:twardnienia są z powodu małej ilości magnezu. Dlatego trzeba jeść magnez to działa rozkurczowo.
Jak są twardnienia brzucha tzn. "stawianie się macicy" to nic innego jak skurcze które powodują skracanie się szyjki
No ale jak się suplementuje ciągle magnez powiedzmy ja dziennie jak sie nic nie dzieje 2 zjem ;p to wtedy co powoduje i co robic w takiej sytuacji jak mimo np zwiekszenia dawki nie pomaga" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa, no ona uwielbia seks, czasem oboje się do pracy przez porannne przytulanki spóźniali
A przyczyn może być wiele, czasem po prostu niewydolność szyjki bez przyczyn, czasem po łyżeczkowaniu (ale do tego większość lekarzy się nie przyznaje i oczywiście też nie zawsze tak musi być, ja miałam łyżeczkowanie przed pierwszą ciążą, a szyjka mi się mocno nie skróciła), u mnie np prawdopodobnie skracająca się szyjka w drugiej ciąży spowodowana była niewielkim odstępem między ciążami.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:No ale jak się suplementuje ciągle magnez powiedzmy ja dziennie jak sie nic nie dzieje 2 zjem ;p to wtedy co powoduje i co robic w takiej sytuacji jak mimo np zwiekszenia dawki nie pomaga
Jeśli chodzi o niska hemoglobinę to polecam buraki, szpinak, mięso wołowe, wątróbka -
Daniela wrote:Karmelkovaa, no ona uwielbia seks, czasem oboje się do pracy przez porannne przytulanki spóźniali
A przyczyn może być wiele, czasem po prostu niewydolność szyjki bez przyczyn, czasem po łyżeczkowaniu (ale do tego większość lekarzy się nie przyznaje i oczywiście też nie zawsze tak musi być, ja miałam łyżeczkowanie przed pierwszą ciążą, a szyjka mi się mocno nie skróciła), u mnie np prawdopodobnie skracająca się szyjka w drugiej ciąży spowodowana była niewielkim odstępem między ciążami.
Haha ja sie jej nie dziwie dziwie sie ze tak szybko "sie da "
Mam nadzieje ze nie bedzie ani skracania ani twardnienia ;/" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualny
-
Ciul z tym ze morze , gorzej jak z tą raną rozlezie sie albo co brrr ... ja jestem najbardziej wystraszona pozycjonowania ze sie złamie w pół
bo 6h po juz trzeba wstawac tam gdzie bede rodzić
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:Ciul z tym ze morze , gorzej jak z tą raną rozlezie sie albo co brrr ... ja jestem najbardziej wystraszona pozycjonowania ze sie złamie w pół
bo 6h po juz trzeba wstawac tam gdzie bede rodzić
Może to była pozycja "ja leżę i się nie ruszam, a ty posuwaj" -
Ja tyle wiem od kuzynek , i od kolezanek co tam rodziły ze po porodzie 2 h z tatą i maluszkiem kangurowania po 6 wstajemy ... dla mnie na razie abstrakcja xD" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualny
-
Nie znam sie ponoć im szybciej tym lepiej , kuzynka wgl prawie nie leżała tylko dużo chodziła juz w domku zeby zrostów nie mieć . Tyle wiem co od nich a mam ich kilka więc i teraz mi opowiadają heh
Emek mi kupił laxi mama na zaparcia bo nie było w aptece błonnika ciekawe czy zadziała znacie to ?" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Nie znam sie ponoć im szybciej tym lepiej , kuzynka wgl prawie nie leżała tylko dużo chodziła juz w domku zeby zrostów nie mieć . Tyle wiem co od nich a mam ich kilka więc i teraz mi opowiadają heh
Emek mi kupił laxi mama na zaparcia bo nie było w aptece błonnika ciekawe czy zadziała znacie to ?i nic nie pomaga
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karmelkovaa wrote:Ja tyle wiem od kuzynek , i od kolezanek co tam rodziły ze po porodzie 2 h z tatą i maluszkiem kangurowania po 6 wstajemy ... dla mnie na razie abstrakcja xD
Ja, stara baba:) Ty, mloda, sprawna dziewczyna tym bardziej dasz radę i może być tak, że po pionizacji będziesz lepiej śmigała niż niektóre po SN także proszę SPOKOJNIE. Będzie dobrze, to jest do przejścia. I nie czytaj i nie słuchaj za dużo, taka moja rada:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 17:13