Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelkovaa wrote:Martula tez od wszytskich własnie słysze nawet w aptece pani mówiła ze sok z pokrzywy w ciąży super
Patrzcie jaki eksperyment myslicie ze warto kupic taki Tulik ?
https://www.youtube.com/watch?v=BCsolsuz_38
Może niech się wypowiedzą dziewczyny, które coś podobnego miały. Ja bym się wstrzymała z zakupem, podobnie jak wstrzynalam się z zakupem np. laktatora(za radą położnej że szkoły rodzenia)
Choć wiem, że zakupy kuszą ...ja już też oglądam różności:)
-
Martula78 wrote:Dziewcznyny kochane wpadam na chwilę, mam urwanie głowy zakończenie roku, klasyfikacja.
podczytuję Was oczywiście,
gratuluje udanych wizyt
Dip, Daniela, Azzura gratuluję
co do pokrzywy- czytalam bloga i książkę Agnieszki Maciąg, to dla mnie autorytet w kwestii zdrowego życia, w zgodzie z naturą. pisala kiedys o tym, ze chciala mieć porod w domu, ale do tego są potrzebne swietne wyniki krwi i pila sok z pokrzywy- były idealne.
pokrzywa jak najbardziej wskazana!Martula78 lubi tę wiadomość
-
Karmelkovaa wrote:Martula tez od wszytskich własnie słysze nawet w aptece pani mówiła ze sok z pokrzywy w ciąży super
Patrzcie jaki eksperyment myslicie ze warto kupic taki Tulik ?
https://www.youtube.com/watch?v=BCsolsuz_38
Widziałam ten tulik i opinie są podzielone na grupach na fb na przykład. Jedne dzieci się uspokajają a drugie podobno jeszcze bardziej płaczą i się denerwują. Ale to tak jak ze wszystkimi gadżetami- sprawa indywidualna i wszystko zależy od dzieciątka, jego potrzeb i małego widzimisięWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 18:52
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Więc tak, synek potwierdzony
Było widać sprzęt jak na dłoni
Waży 190 gDo zdjęcia się nie ustawił, bo był pleckami odwrócony, wypięty pupą, a ręką zakrywał twarz
Hihi
Następna wizyta za 2 tyg, więc nie będę czekać miesiąca
Niestety łożysko jest nisko, tuż nad szyjką, miejmy nadzieję, że się podniesie. Gin nie mówił o konsekwencjach w razie jak zejdzie w dół, a ja nie chcę czytać w necieZobaczymy , za 2 tyg. Gin wypisał mi receptę na paski do glukometru, bo się boję,że zabraknie
Także ogólnie zadowolona
Mąż przebąkuje o 4 dziecku, a ja sama nie wiem. Najpierw chcę urodzić WojciaGeneralnie dla mnie ze wszystkiego najgorsza jest ciąża. Nie poród, nie pieluchy, a właśnie ten czas ,,wegetacji''
Chciałabym już doprowadzić się do porządku i być seksi mamą
No ale zobaczymy co czas pokaże. Generalnie jak mamy się decydować , to od razu, bo chcemy wszystkich z małą różnicą wieku, a już między chłopakami będzie po 2 lata. Mhmm
bondzik007, Karmelkovaa, Aga9090, Azzurra, Malutka_94, agniecha2101, Lotopałanka, Jaszmurka, Dip88, Aguś 90, TaPaT, 88Kala, RudyTygrysek, Irminka1231, Jagodagoi, Angelika83, Magdaa21, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Azzurra wrote:Karmelkovva, szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie mojej pierworodnej w takim ustrojstwie:) od początku nie lubiła krępowania..no ale żadnych kolek nie było u nas.
Może niech się wypowiedzą dziewczyny, które coś podobnego miały. Ja bym się wstrzymała z zakupem, podobnie jak wstrzynalam się z zakupem np. laktatora(za radą położnej że szkoły rodzenia)
Choć wiem, że zakupy kuszą ...ja już też oglądam różności:)
To ja na razie bez żadnych zakupów hehe tylko tak ciekawa jestem opinii Waszychbo czytam sobie na rózne tematy jeszcze mi obce
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Paula222 wrote:Więc tak, synek potwierdzony
Waży 190 gDo zdjęcia się nie ustawił, bo był pleckami odwrócony, wypięty pupą, a ręką zakrywał twarz
Hihi
Niestety łożysko jest nisko, tuż nad szyjką, miejmy nadzieję, że się podniesie. Gin nie mówił o konsekwencjach w razie jak zejdzie w dół, a ja nie chcę czytać w necieZobaczymy , za 2 tyg. Gin wypisał mi receptę na paski do glukometru, bo się boję,że zabraknie
Także ogólnie zadowolona
Mąż przebąkuje o 4 dziecku, a ja sama nie wiem. Najpierw chcę urodzić WojciaGeneralnie dla mnie ze wszystkiego najgorsza jest ciąża. Nie poród, nie pieluchy, a właśnie ten czas ,,wegetacji''
No ale zobaczymy co czas pokaże. Generalnie jak mamy się decydować , to od razu, bo chcemy wszystkich z małą różnicą wieku, a już między chłopakami będzie po 2 lata. Mhmm
No to pieknie rośnie synuś gratulacje ;*jeju ja w przyszłą sobotę moze tez się dowiem hihi teraz juz zgłupiałam po ostatnim razie i nie mam żadnych przeczuć
Mimo ze małż mówi ze synek będzie ;p
Co do łożyska to trzeba się oszczędzać podobno i się podniesie jeszcze spokojnietak po forach czytałam jak koleżanki z forum w ciąży były
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Paula super, że tak ładnie było widać. Można zacząć kupować ciuszki
-
Aaa i jeszcze efekty mojej wizyty u fryzjerki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcb2b8d6effd.jpgbondzik007, Aga9090, Azzurra, Karmelkovaa, Malutka_94, agniecha2101, Madlen_:), Lotopałanka, Jaszmurka, Dip88, Marti83, TaPaT, RudyTygrysek, Irminka1231, Martula78, Jagodagoi, Angelika83, inaa, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Więc tak, synek potwierdzony
Hihi
Także ogólnie zadowolona
Gratuluję synusia. I cieszę się ,że Wojtuś wygrałPaula222, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Aaa i jeszcze efekty mojej wizyty u fryzjerki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcb2b8d6effd.jpg
O jaa. Piękny kolor! Tak bym chciała się odważyć na właśnie taki lub podobny! Z natury mam ciemne więc nie farbuję, ale oooj kusi -
nick nieaktualny
-
Melduję się i ja
Maluch mierzy 5.8cm, serduszko bije 176ud/min. NT 1.5mm, ryzyko trisomii 21 1:10239, trisomii 18 i 13 <1:20000łożysko jest na przedniej ścianie.
Bobas fikołków trochę robił, na koniec już nie chciał współpracować. Płci nie poznaliśmy, skrzyżował sobie nóżki jakby siedział po tureckupóźniej siądę do laptopa to wstawię zdjęcie, z tel nie umiem
Aga9090, Azzurra, Paula222, bondzik007, Karmelkovaa, Jaszmurka, agniecha2101, Aguś 90, Dip88, TaPaT, RudyTygrysek, Irminka1231, Jagodagoi, Angelika83, Magdaa21, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Malutka_94 gratuluję dobrych wieści
bondzik007 też mam ciemne włosy, prawie czarne naturalneJa miałam już czerwone, czarne, burgund różne brązy, a od nie dawna robię się na jasno
I się świetnie czuję w tym kolorku
A ja już się pokusiłam na małe Wojtusiowe zakupki :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de2c6c0cf057.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 19:08
Aga9090, bondzik007, Karmelkovaa, Lotopałanka, Malutka_94, Dip88, agniecha2101, TaPaT, RudyTygrysek, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Malutka bardzo ładnie wszytsko
gratki ;*
od czego zalezy ze jedne maja na przodniej ścianie łożysko inne na tylniej ? ;p ja tu będe dużo pytań zadawać bo ja z tych ciekawskich a bez pojęcia o ciązy eheh" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Malutka, gratuluję. I bardzo zazdroszczę. Naprawdę bardzo.
Ja jutro 9.55.
Z stresu chce mi się płakać (wiem, głupie).
Wiecie z czego sobie zdałam sobie
sprawę? Że na wczorajszej 5minutowej wizycie mój lekarz nie wypisał mi recepty na dupka....znowu kur..cze.
-
nick nieaktualnyAzzurra wrote:Malutka, gratuluję. I bardzo zazdroszczę. Naprawdę bardzo.
Ja jutro 9.55.
sprawę? Że na wczorajszej 5minutowej wizycie mój lekarz nie wypisał mi recepty na dupka....znowu kur..cze.
faktycznie tamten gin to jakiś taki.....
Mi ostatnio rodzinny wypisal recepte na dupkaAzzurra lubi tę wiadomość
-
Paula też bym już chciała zakupy
ale ja to chyba po połówkowych dopiero zacznę
a co do włosów to WOOW, odważna dziewczyna i DOBRZE
Azzurra na pewno będzie wszystko dobrze! Każda mocno trzyma kciuki i nie puszcza!Azzurra lubi tę wiadomość
-
Azzurra wrote:Malutka, gratuluję. I bardzo zazdroszczę. Naprawdę bardzo.
Ja jutro 9.55.
Kochana Ty moze sie umów na wizyte do innego gina dla porównaniabo faktycznie coś to nie halo , mi zawsze doktorka sie pyta co potrzebuje co mi sie kończy itd
Będzie wszystko dobrze ale mia lam to samo ;*Azzurra lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Paula222 wrote:Malutka_94 gratuluję dobrych wieści
bondzik007 też mam ciemne włosy, prawie czarne naturalneJa miałam już czerwone, czarne, burgund różne brązy, a od nie dawna robię się na jasno
I się świetnie czuję w tym kolorku
A ja już się pokusiłam na małe Wojtusiowe zakupki :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de2c6c0cf057.jpg
Ale słodkie ciuszki ! ja nie wiem czy mam sie na razie rozglądać hihi musze wytzymac jeszcze tydzień" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...