Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Doczekamy się
ale tez mi sie wydaje ze to jeszcze tak daleko...
Lotopałanka, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Malutka_94 wrote:Azzurra, kiedy czułaś ruchy?
Paula, super kolorzazdroszczę Wam zakupów
następna wizytę mam tuż przed Dniem Ojca i idę na nią sama, bobas mógłby pokazać co ma między nóżkami w ramach prezentu dla taty
Wychodzi na to,że w 23 TC nie czułam jeszcze ruchów ( gin zaznaczył przy rubryce ruchy -/+) dopiero przy 24 TC gin postawił (+). Pamiętam, że twierdził że Mała się tak rusza ze o mało sprzętu nie rozwali i on się mocno dziwi, że ja tego nie czuję. Dodam,że nie jestem otyła bo to podobno też trochę ma znaczenie.
Także niestety bywa i tak. Aczkolwiek nikomu nie życzę, bo ja wtedy już zaczynałam świrować
-
Witajcie dziewczyny
Gratuluje udanych wizyt i sporych bobaskow. Ja dzis podczytywalam caly dzien ale nie idzie was nadrobic w pewnym momencie
Ktoras pytala o ten taki spiworek. Ja kupilam i synek nie chcial w tym spac. Wolal rozwalic sie wygodnie z raczkami do gory. Mysle ze to moze kupic po porodzie. 2 dni i paczka w domu a w miedzyczasie uzywac otulaczy.
Widzialam tez post o serduszkowaniu po porodzie. powinno sie zaczekac 6 tygodni pologu ale jesli kobieta dobrze sie czuje po 4 i nie krwawi to czemu nie
Jak wlasnie po 4 probowalam ale nie bylo przyjemnie i czekalismy dalej.Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:No widzisz
kochana nie stresuj się tak (hmmm mówię to ja co mam jutro prenatalne i sram w gacie)
No to wychodzi na to,że bedziemy razem srać w gacie:-)
Ja to pewnie dosłownie, bo zawsze biegunką reaguje na stres. Także będzie wesoło rano:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 20:10
-
nick nieaktualnyAzzurra wrote:O której masz?
No to wychodzi na to,że bedziemy razem stać w gacie:-)
Ja to pewnie dosłownie, bo zawsze biegunką reaguje na stres. Także będzie wesoło rano:/
Wizytę mam na 11:50 -
Ja w pierwszej ciąży też miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy czułam baardzo późno, na pewno po badaniach polowkowych, chyba w 24tc.
Z córką w kolejnej ciąży łożysko z tyłu, ale ruchy czułam niewiele wcześniej - teraz nie ludze się, że będę czuć szybko, juz tak mam najwyraźniej...
I zapomniałam zapytać, na której ścianie jest tym razem.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Hej Mamusie
U mnie wszystko dobrze. Doktor powiedział, że wyniki Pappa super. Zapytałam się czy posłuchamy serduszka, to uznał że to 13 tydzień i sprzęt słaby to może nie znaleźć, ale jak chcę to spróbuje. Przyłożył aparat do brzucha i po sekundzie usłyszeliśmy bijące wyraźnie i miarowo serducho
Od razu się uspokoiłam
Zapytałam o to spanie na lewym boku, powiedział, że póki dziecko nie za duże to można spać w każdej pozycji
USG dopiero za 7 tyg ;( , nie wiem czy wytrzymam, chyba się przejdę"prywatnie".
Gratuluję udanych wizyt
Paula - cuuuuudowne włoskizazdraszczam!
Lotopałanka, Dip88, Jaszmurka, Azzurra, Karmelkovaa, agulineczka, Paula222, futuremama, Marti83, Malutka_94, Aga9090, bondzik007, Jagodagoi, Irminka1231, TaPaT, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
Całe szczęście problemy w wc się skończyły. Jadlam wczoraj na mieście, mogło mi coś siąść.
Aga, może rzeczywiście skonsultuj te metody na kamienie. Ja miałam tylko jeden kamyk, ale tak mi dał do wiwatu, że podłogę z bólu gryzlam. Po czym sobie uciekł do dróg zolciowych, zablokował je, wywolal zoltaczke mechaniczną i ostre zapalenie trzustki. Coś okropnego.
Co do diety, to mi kazali białe pieczywo, mało blonnika, nic surowego (owoce i warzywa tylko gotowane) i unikanie jajek, smietany i majonezu, no i zero smazonego. Ty z pewnością nie bedziesz musiala tak restrykcyjnie, skoro kazał zdrowo, to pewnie nie trzeba z wielu rzeczy rezygnowac.
Powiem Wam, że nie lubię wózków ani 2w1, ani 3w1. Spacerowka w takich to zazwyczaj straszny kloc.
Co do porodu,to ja przeszlam cc bardzo dobrze, choć bałamsię nieslychanie. Dodatkowo dostalam raptem 10 minut na oswojenie się z tą myślą,więc trzeslam się jak galaretka. Ale poszło ok, wieczorem porod,rano pionizacja. Teraz urodze tak,jak mi zaleca lekarze. Nie nadtawiam się ani na cc,ani na sn.
Dostalam wreszcie wyniki Pappa. Wszystko ok.
A jutro idę znów spróbować wyrwać ten mój bolacy ząb.
Aga9090, Dip88, TaPaT, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Azzurra wrote:O której masz?
No to wychodzi na to,że bedziemy razem srać w gacie:-)
Ja to pewnie dosłownie, bo zawsze biegunką reaguje na stres. Także będzie wesoło rano:/
hahahaha mogę za Ciebie siedzieć z biegunką a Ty idź bezbo meczę
wypiłam to laxi mama jem jogurt z otrebami i ziarnami chia dosypałam sobie i coś mnie na szczescie bulgoce w kiszkach moze będzie sukces ... nie przyszpuszcałam ze największym moim problemem teraz będzie TO xD
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
MagicCherryCupcake wrote:Hej Mamusie
U mnie wszystko dobrze. Doktor powiedział, że wyniki Pappa super. Zapytałam się czy posłuchamy serduszka, to uznał że to 13 tydzień i sprzęt słaby to może nie znaleźć, ale jak chcę to spróbuje. Przyłożył aparat do brzucha i po sekundzie usłyszeliśmy bijące wyraźnie i miarowo serducho
Od razu się uspokoiłam
Zapytałam o to spanie na lewym boku, powiedział, że póki dziecko nie za duże to można spać w każdej pozycji
USG dopiero za 7 tyg ;( , nie wiem czy wytrzymam, chyba się przejdę"prywatnie".
Gratuluję udanych wizyt
Paula - cuuuuudowne włoskizazdraszczam!
Gratulacjesame dobre wieści
ło mamuniu 7 tygodni
dziecka nie poznasz hahaha tak urośnie
chyba tez bym poszła miedzy czasie
Kai gratkiza dobre wyniki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 20:44
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnyKai wrote:Całe szczęście problemy w wc się skończyły. Jadlam wczoraj na mieście, mogło mi coś siąść.
Aga, może rzeczywiście skonsultuj te metody na kamienie. Ja miałam tylko jeden kamyk, ale tak mi dał do wiwatu, że podłogę z bólu gryzlam. Po czym sobie uciekł do dróg zolciowych, zablokował je, wywolal zoltaczke mechaniczną i ostre zapalenie trzustki. Coś okropnego.
Co do diety, to mi kazali białe pieczywo, mało blonnika, nic surowego (owoce i warzywa tylko gotowane) i unikanie jajek, smietany i majonezu, no i zero smazonego. Ty z pewnością nie bedziesz musiala tak restrykcyjnie, skoro kazał zdrowo, to pewnie nie trzeba z wielu rzeczy rezygnowac.
Powiem Wam, że nie lubię wózków ani 2w1, ani 3w1. Spacerowka w takich to zazwyczaj straszny kloc.
Co do porodu,to ja przeszlam cc bardzo dobrze, choć bałamsię nieslychanie. Dodatkowo dostalam raptem 10 minut na oswojenie się z tą myślą,więc trzeslam się jak galaretka. Ale poszło ok, wieczorem porod,rano pionizacja. Teraz urodze tak,jak mi zaleca lekarze. Nie nadtawiam się ani na cc,ani na sn.
Dostalam wreszcie wyniki Pappa. Wszystko ok.
A jutro idę znów spróbować wyrwać ten mój bolacy ząb. -
Karmelkovaa wrote:Gratulacje
same dobre wieści
ło mamuniu 7 tygodni
dziecka nie poznasz hahaha tak urośnie
chyba tez bym poszła miedzy czasie
Kai gratkiza dobre wyniki
Muszę pójść bankowo bo przecież nie wytrzymam !! Kurcze ten detektor mnie kusi bo to strasznie uspokaja jak się usłyszy serduszko.. Ale dalej mój mąż przeciwny ! eh eh ehKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Ja polecam my wczoraj z moim słuchaliśmy nawet sam chciał
i mówił do dzidziusia " ale tam musisz łobuzować "
hihi a znajduje od razu dokładnie wiem palcem moge wskazac gdzie malestwo jest
TaPaT lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Magiccherrycupcake gratuluję dobrych wiadomości
Ja następne usg będę mieć za 6 tyg. na połówkowych, więc nie jesteś sama. I też coś będę myśleć co by tu zrobić w między czasie
MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
-
Mi doktorka mówiła ze później wizyty co ok. 3 tyg... ale co 6 czy 7 to jest strasznie długo" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkova wizytę mam wcześniej, ale połówkowe na którym będzie usg mam za 6 tyg.
-
MagicCherryCupcake gratuluję dobrych wieści
Ale strasznie długo do następnej wizyty. Mój gin więcej jak miesiąc nie robi... Chyba bym osiwiała
Ja już po kolacji, zaraz będę pić herbatkę
A tak ogólnie nic mi się już nie chce. Jakaś zmęczona jestem po tym lataniu dziś po fryzjerach - ginekologach hehe
Co do ruchów ja w pierwszej ciąży czułam w 17 tyg, teraz i w poprzedniej jakoś w trakcie 14. Nie wiem od czego to zależy. Na pewno jak łożysko jest na przedniej ścianie, to strasznie to utrudnia, bo jest kolejna bariera do przebicia sięMagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
-
Azzura mocno trzymam kciuki
bedzie idealnie, zobaczysz.
Paula222 śliczna fryzurka i gratuluję
Magiccherrycupcake ale zazdroszczę pozytywnie oczywiście.
moje prenatalne 19 czerwca i już na samą myśl doznaję paraliżu.Azzurra, MagicCherryCupcake lubią tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc