X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekamy się <3 ale tez mi sie wydaje ze to jeszcze tak daleko...

Lotopałanka, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Azzurra, kiedy czułaś ruchy?

Paula, super kolor :) zazdroszczę Wam zakupów ;) następna wizytę mam tuż przed Dniem Ojca i idę na nią sama, bobas mógłby pokazać co ma między nóżkami w ramach prezentu dla taty :)
    Aż spojrzałam do poprzedniej karty ciąży...
    Wychodzi na to,że w 23 TC nie czułam jeszcze ruchów ( gin zaznaczył przy rubryce ruchy -/+) dopiero przy 24 TC gin postawił (+). Pamiętam, że twierdził że Mała się tak rusza ze o mało sprzętu nie rozwali i on się mocno dziwi, że ja tego nie czuję. Dodam,że nie jestem otyła bo to podobno też trochę ma znaczenie.
    Także niestety bywa i tak. Aczkolwiek nikomu nie życzę, bo ja wtedy już zaczynałam świrować:)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Gratuluje udanych wizyt i sporych bobaskow. Ja dzis podczytywalam caly dzien ale nie idzie was nadrobic w pewnym momencie :)

Ktoras pytala o ten taki spiworek. Ja kupilam i synek nie chcial w tym spac. Wolal rozwalic sie wygodnie z raczkami do gory. Mysle ze to moze kupic po porodzie. 2 dni i paczka w domu a w miedzyczasie uzywac otulaczy.

Widzialam tez post o serduszkowaniu po porodzie. powinno sie zaczekac 6 tygodni pologu ale jesli kobieta dobrze sie czuje po 4 i nie krwawi to czemu nie :)
    Jak wlasnie po 4 probowalam ale nie bylo przyjemnie i czekalismy dalej. :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    No widzisz :) kochana nie stresuj się tak (hmmm mówię to ja co mam jutro prenatalne i sram w gacie)
    O której masz?
    No to wychodzi na to,że bedziemy razem srać w gacie:-)
    Ja to pewnie dosłownie, bo zawsze biegunką reaguje na stres. Także będzie wesoło rano:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 20:10

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    O której masz?
    No to wychodzi na to,że bedziemy razem stać w gacie:-)
    Ja to pewnie dosłownie, bo zawsze biegunką reaguje na stres. Także będzie wesoło rano:/
    Haha też mam zawsze biegunkę przy stresie, a dziś się "złatwiłam" ziemniakami z kefirem, będzie rano wesoło :)

Wizytę mam na 11:50

• Daniela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży też miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy czułam baardzo późno, na pewno po badaniach polowkowych, chyba w 24tc.

Z córką w kolejnej ciąży łożysko z tyłu, ale ruchy czułam niewiele wcześniej - teraz nie ludze się, że będę czuć szybko, juz tak mam najwyraźniej...

I zapomniałam zapytać, na której ścianie jest tym razem.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :)

U mnie wszystko dobrze :). Doktor powiedział, że wyniki Pappa super. Zapytałam się czy posłuchamy serduszka, to uznał że to 13 tydzień i sprzęt słaby to może nie znaleźć, ale jak chcę to spróbuje. Przyłożył aparat do brzucha i po sekundzie usłyszeliśmy bijące wyraźnie i miarowo serducho :) Od razu się uspokoiłam :)

Zapytałam o to spanie na lewym boku, powiedział, że póki dziecko nie za duże to można spać w każdej pozycji :D

USG dopiero za 7 tyg ;( , nie wiem czy wytrzymam, chyba się przejdę"prywatnie" :D.

Gratuluję udanych wizyt :)

Paula - cuuuuudowne włoski <3 zazdraszczam!

Lotopałanka, Dip88, Jaszmurka, Azzurra, Karmelkovaa, agulineczka, Paula222, futuremama, Marti83, Malutka_94, Aga9090, bondzik007, Jagodagoi, Irminka1231, TaPaT, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, Aguś 90 lubią tę wiadomość

vcvau8q.png

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A!! i zaczęlo się - ustępują mi już miejsca w tramwaju hahah :D

Aga9090, Lotopałanka, Dip88, RudyTygrysek, Jaszmurka, madzikkj, Karmelkovaa, Paula222, futuremama, Malutka_94, Jagodagoi, TaPaT, agniecha2101, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście problemy w wc się skończyły. Jadlam wczoraj na mieście, mogło mi coś siąść.

Aga, może rzeczywiście skonsultuj te metody na kamienie. Ja miałam tylko jeden kamyk, ale tak mi dał do wiwatu, że podłogę z bólu gryzlam. Po czym sobie uciekł do dróg zolciowych, zablokował je, wywolal zoltaczke mechaniczną i ostre zapalenie trzustki. Coś okropnego.
    Co do diety, to mi kazali białe pieczywo, mało blonnika, nic surowego (owoce i warzywa tylko gotowane) i unikanie jajek, smietany i majonezu, no i zero smazonego. Ty z pewnością nie bedziesz musiala tak restrykcyjnie, skoro kazał zdrowo, to pewnie nie trzeba z wielu rzeczy rezygnowac.

Powiem Wam, że nie lubię wózków ani 2w1, ani 3w1. Spacerowka w takich to zazwyczaj straszny kloc.

Co do porodu,to ja przeszlam cc bardzo dobrze, choć bałamsię nieslychanie. Dodatkowo dostalam raptem 10 minut na oswojenie się z tą myślą,więc trzeslam się jak galaretka. Ale poszło ok, wieczorem porod,rano pionizacja. Teraz urodze tak,jak mi zaleca lekarze. Nie nadtawiam się ani na cc,ani na sn.

Dostalam wreszcie wyniki Pappa. Wszystko ok :-).

A jutro idę znów spróbować wyrwać ten mój bolacy ząb.

Aga9090, Dip88, TaPaT, agniecha2101 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    O której masz?
    No to wychodzi na to,że bedziemy razem srać w gacie:-)

hahahaha mogę za Ciebie siedzieć z biegunką a Ty idź bez :D bo meczę :D wypiłam to laxi mama jem jogurt z otrebami i ziarnami chia dosypałam sobie i coś mnie na szczescie bulgoce w kiszkach moze będzie sukces ... nie przyszpuszcałam ze największym moim problemem teraz będzie TO xD

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Hej Mamusie :)

U mnie wszystko dobrze :). Doktor powiedział, że wyniki Pappa super. Zapytałam się czy posłuchamy serduszka, to uznał że to 13 tydzień i sprzęt słaby to może nie znaleźć, ale jak chcę to spróbuje. Przyłożył aparat do brzucha i po sekundzie usłyszeliśmy bijące wyraźnie i miarowo serducho :) Od razu się uspokoiłam :)

Zapytałam o to spanie na lewym boku, powiedział, że póki dziecko nie za duże to można spać w każdej pozycji :D

USG dopiero za 7 tyg ;( , nie wiem czy wytrzymam, chyba się przejdę"prywatnie" :D.

Gratuluję udanych wizyt :)

Paula - cuuuuudowne włoski <3 zazdraszczam!

Gratulacje :) same dobre wieści :) ło mamuniu 7 tygodni :D dziecka nie poznasz hahaha tak urośnie :D chyba tez bym poszła miedzy czasie

Kai gratki :) za dobre wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 20:44

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Całe szczęście problemy w wc się skończyły. Jadlam wczoraj na mieście, mogło mi coś siąść.

Aga, może rzeczywiście skonsultuj te metody na kamienie. Ja miałam tylko jeden kamyk, ale tak mi dał do wiwatu, że podłogę z bólu gryzlam. Po czym sobie uciekł do dróg zolciowych, zablokował je, wywolal zoltaczke mechaniczną i ostre zapalenie trzustki. Coś okropnego.
    Co do diety, to mi kazali białe pieczywo, mało blonnika, nic surowego (owoce i warzywa tylko gotowane) i unikanie jajek, smietany i majonezu, no i zero smazonego. Ty z pewnością nie bedziesz musiala tak restrykcyjnie, skoro kazał zdrowo, to pewnie nie trzeba z wielu rzeczy rezygnowac.

Powiem Wam, że nie lubię wózków ani 2w1, ani 3w1. Spacerowka w takich to zazwyczaj straszny kloc.

Co do porodu,to ja przeszlam cc bardzo dobrze, choć bałamsię nieslychanie. Dodatkowo dostalam raptem 10 minut na oswojenie się z tą myślą,więc trzeslam się jak galaretka. Ale poszło ok, wieczorem porod,rano pionizacja. Teraz urodze tak,jak mi zaleca lekarze. Nie nadtawiam się ani na cc,ani na sn.

Dostalam wreszcie wyniki Pappa. Wszystko ok :-).

A jutro idę znów spróbować wyrwać ten mój bolacy ząb.
    Właśnie boję się, że zablokuje te drogi żółciowe... A rodzinny to tak bardzo mu nie ufam, jak twierdzi, że glukoza na czczo w ciąży 97 jest ok.. Mam skierowanie do poradni hepatologicznej, może tam się dowiem coś więcej

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Gratulacje :) same dobre wieści :) ło mamuniu 7 tygodni :D dziecka nie poznasz hahaha tak urośnie :D chyba tez bym poszła miedzy czasie

Kai gratki :) za dobre wyniki

Muszę pójść bankowo bo przecież nie wytrzymam !! Kurcze ten detektor mnie kusi bo to strasznie uspokaja jak się usłyszy serduszko.. Ale dalej mój mąż przeciwny ! eh eh eh

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam my wczoraj z moim słuchaliśmy nawet sam chciał :) i mówił do dzidziusia " ale tam musisz łobuzować " :) hihi a znajduje od razu dokładnie wiem palcem moge wskazac gdzie malestwo jest :)

TaPaT lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magiccherrycupcake gratuluję dobrych wiadomości :) Ja następne usg będę mieć za 6 tyg. na połówkowych, więc nie jesteś sama. I też coś będę myśleć co by tu zrobić w między czasie ;)

MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doktorka mówiła ze później wizyty co ok. 3 tyg... ale co 6 czy 7 to jest strasznie długo :O

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Mi doktorka mówiła ze później wizyty co ok. 3 tyg... ale co 6 czy 7 to jest strasznie długo :O

Wizytę mam za miesiąc ale USG dopiero połówkowe :(

Dip88 lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova wizytę mam wcześniej, ale połówkowe na którym będzie usg mam za 6 tyg.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake gratuluję dobrych wieści <3 :D Ale strasznie długo do następnej wizyty. Mój gin więcej jak miesiąc nie robi... Chyba bym osiwiała :/

Ja już po kolacji, zaraz będę pić herbatkę :D

A tak ogólnie nic mi się już nie chce. Jakaś zmęczona jestem po tym lataniu dziś po fryzjerach - ginekologach hehe ;)

Co do ruchów ja w pierwszej ciąży czułam w 17 tyg, teraz i w poprzedniej jakoś w trakcie 14. Nie wiem od czego to zależy. Na pewno jak łożysko jest na przedniej ścianie, to strasznie to utrudnia, bo jest kolejna bariera do przebicia się ;)

MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura mocno trzymam kciuki <3 bedzie idealnie, zobaczysz.

Paula222 śliczna fryzurka i gratuluję <3

Magiccherrycupcake ale zazdroszczę pozytywnie oczywiście. <3

moje prenatalne 19 czerwca i już na samą myśl doznaję paraliżu.

Azzurra, MagicCherryCupcake lubią tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ