Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MagicCherryCupcake, gratuluję
nie wytrzymałabym tyle czekać :o
A to mój Szkrabekhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/de8d5c599b5b.jpg
Aga9090, Dip88, bondzik007, Paula222, Lotopałanka, TaPaT, agniecha2101, Irminka1231, futuremama, Karmelkovaa, 88Kala, MagicCherryCupcake, Aguś 90 lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Martula78 wrote:Azzura mocno trzymam kciuki
bedzie idealnie, zobaczysz.
Paula222 śliczna fryzurka i gratuluję
Magiccherrycupcake ale zazdroszczę pozytywnie oczywiście.
moje prenatalne 19 czerwca i już na samą myśl doznaję paraliżu.
Dzięki Marta. Bardzo chciałabym w to wierzyć, ale jakoś po poprzednich przeżyciach mam czarne myśli.
Do tego moja córka rozpoczęła kolejny etap ząbkowania, które biedna słabo znosi...więc mam nockę z głowy. Dobrze,że Netflix istnieje. I tak nie usnę, więc choć seriale pooglądam.
No i mam kilo bobu:) to jest jedna z niewielu rzeczy które potrafie ugotować ;)Jest ok:-)
-
nick nieaktualny
-
Malutka słodkości!!
Malinowa Czekolada zerknij na stronę 476 może chodzi Ci o to co ja wstawiłamMalinowa_Czekolada lubi tę wiadomość
-
Hej ja jutro tez wizyte mam u genetyka i odczyt pappy ale bez usg bo usg juz bylo. Trzymajcie kciuki.
A polowkowe mam 20 lipca na 11.30
Dzis mnie strasznie wierci od srodka az sie denerwuje. Dodatko okropne wzdecia i nie wiem czy to powiazane. Dobranoc
-
Karmelkovaa wrote:Azzurra tak słyszałam , nie chce pisac po imieniu temu pisze kuzynka hahah nie wazne która
ale kuzynka własnie mówiła ze jedne leżały po Sn po vacum i nacięciach a ona sobie małe przewijała
takze zalezy od samopoczucia dużo .
Niech będzie tak jak wróżysz:*
Na razie od 3 słyszałam same dobre strony ;p jedyne co to jak i w ciązy tak i po cc ciężko w wc xD
Agniecha pani w patece mu dała ze dobre zobaczymy , bo lactulosum mam w domu ale nie pomaga mi ... kazałam sobie kupić jeszcze jogurty bo zjadłam juz ... żelazo mnie tak muruje na bank ale życie xDmam w zanadrzu czopki eva'qu, ale dla mnie ich użycie jest strasznie niekomfortowe i nieprzyjemne, więc to już ostateczność
Tylko u mnie z zaparciami to problem nie tylko w ciąży. Wystarczy zmiana miejsca na chwilę, czyli np wyjazd do PL na 2 tygodnie i pierwszy tydzień kibelek może nie istnieć
a najgorzej było po rzuceniu palenia
i żadne domowe sposoby nie działają, a próbowałam chyba juž wszystkiego
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Paula222 wrote:Aaa i jeszcze efekty mojej wizyty u fryzjerki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcb2b8d6effd.jpgteż mi się już marzy wizyta u fryzjera, ale tutejszym jakoś nie ufam
więc czekam na wyjazd do PL
z mojego rudo-blondo-miodowego niewiele już zostało
I gratuluję jeszcze raz synkaale będziesz miała mężczyzn w domu
A zakupki superTy już przynajmniej nie musisz kupować bezpłciowo jak ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 06:59
Paula222 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Cześć dziewczyny!
Ja dzisiaj mam dzień biegania po lekarzach... bo i mam wizytę u endokrynologa i muszę jeszcze raz pojechać ginekologa bo niestety nie za specjalne wyszły mi badania moczu ale dzisiaj oddałam jeszcze raz do analizy i mam nadzieje, że po prostu wczoraj coś źle zrobiłam mimo iż wiem jak go pobierać i dlatego wyszły takie wyniki. Bo jak nie to pewnie powita mnie antybiotykWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 07:11
-
Dip88 wrote:Magiccherrycupcake gratuluję dobrych wiadomości
Ja następne usg będę mieć za 6 tyg. na połówkowych, więc nie jesteś sama. I też coś będę myśleć co by tu zrobić w między czasie
ale już tylko 3 zostały
pewnie po tej wizycie będę jeszcze dłużej musiała czekać na kolejną, ale w międzyczasie będę w PL, to wiadomo, że skorzystam z możliwości pójścia prywatnie na USG
bo tutaj to nie ma rady, trzeba czekać
nie będę przecież co 2 tygodnie do PL latać
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dzien dobry!
Agniecha, zakupy unisex maja swoja zaletę...w kolejnej ciąży będziesz trochę przygotowana, a nie tak jak ja. Jakby był chłopiec to muszę robić wyprawkę od nowa.
Może dziś się czegoś dowiem? Choć w poprzedniej ciąży na USG genetycznym lekarka się nawet nie zajaknela odnośnie płci. Zobaczymy.
-
nick nieaktualny
-
TaPaT wrote:Cześć dziewczyny!
Ja dzisiaj mam dzień biegania po lekarzach... bo i mam wizytę u endokrynologa i muszę jeszcze raz pojechać ginekologa bo niestety nie za specjalne wyszły mi badania moczu ale dzisiaj oddałam jeszcze raz do analizy i mam nadzieje, że po prostu wczoraj coś źle zrobiłam mimo iż wiem jak go pobierać i dlatego wyszły takie wyniki. Bo jak nie to pewnie powita mnie antybiotykTaPaT lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Azzurra wrote:Dzien dobry!
Agniecha, zakupy unisex maja swoja zaletę...w kolejnej ciąży będziesz trochę przygotowana, a nie tak jak ja. Jakby był chłopiec to muszę robić wyprawkę od nowa.
Może dziś się czegoś dowiem? Choć w poprzedniej ciąży na USG genetycznym lekarka się nawet nie zajaknela odnośnie płci. Zobaczymy.i tak miałam w planach właśnie sporo takich unisex kupić, szczególnie z tych ubranek na pierwsze miesiące, bo wiadomo, dziecko szybciej wyrośnie niż znosi, to przyda się chociaż dla kolejnego bąbla
Poza tym pewnie dużo ubranek dostaniemy od rodziny, szczególnie jeśli dziewczynka będzie
Moja siostra ma półroczną córeczkę, więcej dzieci nie planuje i już mi powiedziała, że jak będzie u nas kobitka, to nic nie musimy kupować
ale ja i tak po cichu liczę na chłopca
a z męża strony dziewczynki są aż trzy w rodzinie, a chłopaczek tylko jeden
Teść cały czas wypytuje kiedy będzie już te "prawdziwe" USG (chodzi mu o takie, kiedy poznamy płeć
), bo liczy na wnuka i przedłużenie nazwiska he he
Edit. Mam nadzieję, że w końcu już za te 3 tygodnie zobaczymy co ma bąbel między nogamiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 07:37
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:W sumie masz rację
i tak miałam w planach właśnie sporo takich unisex kupić, szczególnie z tych ubranek na pierwsze miesiące, bo wiadomo, dziecko szybciej wyrośnie niż znosi, to przyda się chociaż dla kolejnego bąbla
Poza tym pewnie dużo ubranek dostaniemy od rodziny, szczególnie jeśli dziewczynka będzie
Moja siostra ma półroczną córeczkę, więcej dzieci nie planuje i już mi powiedziała, że jak będzie u nas kobitka, to nic nie musimy kupować
ale ja i tak po cichu liczę na chłopca
a z męża strony dziewczynki są aż trzy w rodzinie, a chłopaczek tylko jeden
Teść cały czas wypytuje kiedy będzie już te "prawdziwe" USG (chodzi mu o takie, kiedy poznamy płeć
), bo liczy na wnuka i przedłużenie nazwiska he he
Edit. Mam nadzieję, że w końcu już za te 3 tygodnie zobaczymy co ma bąbel między nogami
A tak na poważnie, to mi chyba wszystko jedno. Wcześniej marzyłam o kolejnej córce (kiedyś chciałam mieć trzy:-), a teraz im bliżej tych prenatalnych to stwierdzam że biorę w ciemno co dadzą, oby zdrowe
. Za dwie godziny mam wizytę. Nawet nie chcę wiedzieć jakie mam teraz ciśnienie.agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Azzurra wrote:No właśnie ja przeglądając zawartość szaf stwierdziłam, że u nas musi być druga dziewczynka bo szkoda tych ciuszkow zmarnować
A tak na poważnie, to mi chyba wszystko jedno. Wcześniej marzyłam o kolejnej córce (kiedyś chciałam mieć trzy:-), a teraz im bliżej tych prenatalnych to stwierdzam że biorę w ciemno co dadzą, oby zdrowe
. Za dwie godziny mam wizytę. Nawet nie chcę wiedzieć jakie mam teraz ciśnienie.Przeważnie spotykałam się z tym, że jak ktoś już ma córcię, to chce synka i na odwrót
U mnie pierwsze dziecko, wiec w sumie to czy chłopczyk czy dziewczynka, to super, ale jakoś mi w głowie siadło, że chcę pierwszego chłopca
ale teraz przeczucie coraz większe mam, że jednak dziewczynka
dziadek się załamie hehehe
Ale co by nie było, najważniejsze żeby zdrowe.
Wizytą się nie przejmuj, napewno będzie wszystko dobrzeAzzurra lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dziewczyny trzymam mocno kciuki za wasze wizyty. Azzurra trzymaj się kochana
Azzurra, Marti83 lubią tę wiadomość