Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
bondzik007 wrote:Hej!
To ja chyba wyglądam na dziewczynkęczuję się taka brzydka
przez te pryszcze, masakra. Jako nastolatka nie miałam takiego problemu
Co do kontroli ZUS na L4 moja koleżanka miała w ciąży i to dwa razy.. ;/ głupki trochę. Przecież to jest niepodważalne, a synka do szkoły zaprowadzić musi i zakupy zrobić skoro mąż za granicą..
Wczoraj podczas kąpieli się wystraszyłam.. wyleciała ze mnie tak ogromna ilość ciagnacego śluzu biało-zoltego że az serce zaczęło mi mocniej bić. Mam nadzieje ze to nic groźnego. U Was też się tak zdarza?
Ej ja mam dziewczynkęNa początku to na pewno na nią wyglądałam, ciągle zmęczona. A teraz wydaje mi się, że wyglądam normalnie.
Nie miałam takiej sytuacji ze śluzem, staram się nie nosić teraz wkładek i po majtkach widzę, że ogólnie nie jest jakoś źle, bo bałam się, że będę musiała zmieniać w ciągu dnia.
Ale jeśli to tylko śluz to ja bym się nie martwiła.
A z tą kontrolą to były jakieś powody, tzn.jakieś szczególne warunki czy po prostu ją wytypowali?
Pytam, bo wiem, że jak pójdę na L4 to będę chciała jechać np.do rodziców a nie planuje tego naprzód i nie chcę też co chwilę informować o zmianie miejsca pobytu Zusu. -
Witam was
Ja dopiero wstałam i dawno się tak nie wyspałam.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
Co do wyglądu to ja w poprzedniej ciąży miałam super cerę, włosy i w ogóle super się czułam i się sprawdziło, bo jest synek. Teraz przeciwnie cera od początku tragiczna. Wiecznie jakieś wypryski na twarzy, ramionach, plecach. Włosy też tragedia i do tego strasznie szybko się przetluszczaja, samopoczucie gorsze i nie ma dziewczynki, jest znów chłopiecMyslę, że chyba nie ma reguły z tym wyglądem.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Kciuki za dzisiejsze wizyty.... Dziś mi wyskoczyło w aplikacji że już 40% za mną a dopiero co 2 kreseczki na teście zobaczyłam....Jaszmurka, Dip88, futuremama, Paula222, Aga9090, agniecha2101, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
Heh ja na pierwszy poród czesc torby pakowalam już ze skurczami ok 7 rano w sobotę a o 8 byłam już w szpitalu....
A dzień wcześniej się śmiałam że urodzę za rok...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 09:26
Jaszmurka, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Jaszmurka wrote:Ej ja mam dziewczynkę
Na początku to na pewno na nią wyglądałam, ciągle zmęczona. A teraz wydaje mi się, że wyglądam normalnie.
Nie miałam takiej sytuacji ze śluzem, staram się nie nosić teraz wkładek i po majtkach widzę, że ogólnie nie jest jakoś źle, bo bałam się, że będę musiała zmieniać w ciągu dnia.
Ale jeśli to tylko śluz to ja bym się nie martwiła.
A z tą kontrolą to były jakieś powody, tzn.jakieś szczególne warunki czy po prostu ją wytypowali?
Pytam, bo wiem, że jak pójdę na L4 to będę chciała jechać np.do rodziców a nie planuje tego naprzód i nie chcę też co chwilę informować o zmianie miejsca pobytu Zusu.
Skończyła jej się umowa w pracy, ale wg prawa miała jeszcze 2tyg na to aby zanieść zwolnienie i dostać L4, wiec może dlatego? Chcieli uznać że udaje ciążę?haha i wsadza sobie piłkę pod bluzkę
Jaszmurka lubi tę wiadomość
-
Heeeejooo
Ja wyglądam na syneczka bo wszyscy mówią ( mąż również) że jestem przepiękna. Też zauważyłam, że zmieniłam się po twarzyi wyglądam superchociaż jakiś tam pryszczyk się czasem przewinie. Co tu dużo pisać, rzęsy zrobione pazurki zrobione pedicure zrobione, fryzjer zaliczony. Na wadze +1 kg , brzusio już troszkę widoczny
. BOMBA ! Czuje się świetnie... nawet lepiej niż świetnie. Za tydzień wyjeżdżamy na Chorwacje więc... wakacjeee tuż tuż.
Dorwałam wczoraj pierwszy raz detektor tętna... dzięki Ci Boże za to urządzenie ! Na początku się zdołowałam i przeraziłam bo nie umiałam znaleźć nic.. i już czarny scenariusz.... a potem śliczne serduszko bijące ok. 163 bmp czyli cały czas tak samo. Jestem szczęśliwa i polecam
Paula możesz zapisać mi połówkowe za tydzień w czwartek ( 21.06 ) godz. 14.30TaPaT, bondzik007, Karmelkovaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
RudyTygrysek wrote:A wiec chwale sie
Mały smigal jak szalony
https://www.youtube.com/watch?v=VHoen36mjgw
https://www.youtube.com/watch?v=h2ZS1_xCS8wRudyTygrysek lubi tę wiadomość
-
Magdaa21 wrote:Dziewczyny, a sprawdziła Wam się plec z chińskim kalendarzem?
Za pierwszym razem tak, a teraz w tej ciąży wychodziła mi dziewczynka a jest synekMagdaa21 lubi tę wiadomość
-
Jaszmurka wrote:Inaa czyli na sam poczatek zakresu, tj. W 18 tygodniu bedziesz robic?
Ja sie wlasnie zastanawiam czy robic przed wylotem czy po...
Ja będę miała dopiero w 21tcJaszmurka lubi tę wiadomość
-
Hej
U mnie noc w miarę dobrze. Synek zalał mi rogówkę piciem... Hmmmmm
Dziś w planach zrobić sobie pazurki na stopach, jutro szykuje się imprezaNa którą idę z mamą , dziećmi i może siostrą i jej facetem
A w niedzielę urodziny mojego dwulatka i będzie jakiś grill...
Azzurra miłego wyjazdu !
RudyTygrysek wow ale śmiaga na tym rowerkuMój 2 latek dopiero zaczyna bo wziął od starszego brata, ten starszy też śmigał jak szalony
Super macie park
AMK ja niestety nie pomogę, ja miałam wyższe cukry na czczo i żadnych ketonów nie było ...
RudyTygrysek lubi tę wiadomość
-
Jaszmurka wrote:Inaa czyli na sam poczatek zakresu, tj. W 18 tygodniu bedziesz robic?
Ja sie wlasnie zastanawiam czy robic przed wylotem czy po...
Tak bo jest takie zalecenie po prenatalnych zebym miała połówkowe w 19 tyg. a ze wyjezdzamy to bedzie dokładnie 18t 3 d ( z usg moja ciaza jest starsza)
Jaszmurka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
ja od 3 nie spałam ... obudziły mnie okropne bóle żołądka ... oczywiście refluks się obudził ile się namęczyłam do rana to nie chce wspominac , emek robił herbatki i powoli rozgrzalam to dziadostwo . Rano obudziły mnie dreszcze oczywiscie ubierał mi polarkowe piżamki .
Ledwo się zwlekłam dziś ... to wszystko przez zapchane jelita nie trawie chybanic nie pomaga ani jogurty ani owoce błonniki nic... i wiecie co zrobiłam... po pół roku wypiłam kawe i poszłam x2 ... ulga straszna
ledwo zmęczyłam ta kawe bo mnie odrzuciło całkiem od niej i moze dobrze bo wypłukuje magnez ale juz wiem ze bedzie ratunkiem na blokade .
Noc byłą straszna... tak sie bałam bo miałam skurcze w brzuchu i myślałam ze bobaskowi mogłam zaszkodzić płakac mi sie chciało i z bólu i strachu :<
Rano odpaliłam detektor przyłożyłam i puk puk puk slicznie sobie biło uffff ...
także niezbyt przyjemnym startem ale witam się w 15 tygodniu
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych