Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Azzurra wrote:Hej Piękne!
Nie nadrobiłam Was od przedwczoraj, przyznaję bez bicia. Mam nadzieję,że w drodze powrotnej do domu mi się uda.
Przede wszystkim, mam nadzieję że Martula się odzywała.
Chwilowo nie mam głowy do niczego-czekam na wyniki NIFTY. Krew oddana w poprzedni czwartek, więc szczerze BARDZO liczę że będą dziś.
Okazało się że taka dalsza znajoma(nawet nie wiedziałam że jest w ciąży!) robiła NIFTY w poprzedni wtorek! Jakieś delikatne nieprawidłowości wyszły na USG. Wynik dostała w środę (czyli 6dni roboczych)- zdrowy chłopczyk będzie w grudniu
Idąc tym tokiem, to ja powinnam dostać wyniki (tzn. telefon) dziś. Bardzo liczę na to że dziś zadzwonią i powiedzą,że mój chłopczyk też będzie zdrowy:( bo wiecie, już sobie wmowilam że jak nie zadzwonią dziś to znaczy że coś jest nie halo, procedura się przedłuża bo coś wykryli. Wyobraźnia podpowiada mi scenariusze takie, że łzy do oczu napływają.
Do tego przed chwilą dzwoniła do mnie jakaś babcia. Serce o mało nie wyskoczyło z piersi jak zobaczyłam nieznany numer. A tu pomyłka, kuźwa;(
Także u mnie nerwowo. Mam nadzieję, że tu same dobre wiadomości za to były.
Niestety Martula nadal się nie odezwała.
Co do wyników to cię rozumiem, miałam tak samo. Najgorsze, że teraz jeszcze akurat weekend wypada. Ale na pocieszenie powiem Ci, że czekałam 8 dni roboczychTakże spokojnie i nadal trzymam kciuki za wyniki
Azzurra lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Azzurra powodzenia!
U mnie ciąg dalszy bólu głowy. Zwariuję... W nocy wstawalam po Apap, ale nic nie pomogło. Plastry chłodzące też nie, Amol też...
Mnie jakiś czas też pobolewała głowa jak akurat miałam wizytę i położna mi powiedziała żeby bardzo zwiększyć picie wody i do tego leżeć. U mnie pomogło, ale wypiłam jakieś 4 litry w ciągu dnia, bo normalnie to wciskam w siebie 2, czasami jak się uda 3 litry. A tak to paracetamol... Na mnie nigdy paracetamol nie działał
Aha i najlepiej nie pić wody w dużych ilościach na jeden raz, tylko tak po troche cały czas. Bo niby jak na raz się dużo wypije to wtedy szybko przelatuje i nic to nie da. Nie wiem czy to prawda, ale tak mi powiedziałaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:25
-
Hej wszystkim :-* ja już po zakończeniu roku i jakoś nie mogę dojść do siebie jeszcze... Beczalam jak bobr, dostałam dosłownie takiego ataku płaczu, że masakra
ale wszyscy beczelismy, ja, dzieci, rodzice no i oficjalnie od dzisiaj mam najdłuższe wakacje bo aż do grudnia
Zaraz zbieram się do gina, mam wizytę o 13.40 i może dowiem się kto tam mieszkaa potem jedziemy ze znajomymi do Rzeszowa na jakiś koncert, trochę daleko i pewnie już tam padnę ale dobrze mi to zrobi
no i pogoda wkoncu sprzyjająca
Z bólami głowy dobrze Was rozumiem, bo mnie boli prawie codziennie:-( na szczęście Apap i plastry pomagają, ale też nie chce brać tego tyle, a niestety u mnie sam odpoczynek czy sen nie pomagajątakże łącze się w bolu :-*
Ja jeszcze nic nie czujewczoraj gin mówiła, że powinno się zacząć jakieś bulgotanie za ok. 2 tyg
Dip88, agulineczka, agniecha2101 lubią tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia wierzę , że emocje były a teraz jeszcze bardzoej wzystko odczuwasz więc tym bardziej
co tam Pani dostałas w prezencie ?
Oooo a co to za koncert ja mam 50km do Rzeszowa
Powodzenia na wizycie moze małe się ujawni więc czekamy
Ja odpukac nie narzekam na bóle głowy" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkovaa wrote:Karolcia wierzę , że emocje były a teraz jeszcze bardzoej wzystko odczuwasz więc tym bardziej
co tam Pani dostałas w prezencie ?
Oooo a co to za koncert ja mam 50km do Rzeszowa
Powodzenia na wizycie moze małe się ujawni więc czekamy
Ja odpukac nie narzekam na bóle głowy
Kochana to się nazywa Europejski Stadion Kultury, dzisiaj jest kilka wykonawców, my jedziemy pierwszy raz, ale znajomi jeżdżą co rokuoj dużo, dużo dostałam
jak zwykle przesadzili i mi głupio, ale powiem tak, będę mogła kupić dużo rzeczy dla maleństwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:40
Dip88 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia widzę, że było wzruszające pożegnanie
Trzymam kciuki za wizytę i żeby maluszek pokazał co tam ukrywa
Koniecznie daj nam tu znać po wizycie zanim pojedziesz na koncert. Życzę miłej zabawy.
-
Dziewczyny tak pozatym jestem coraz bardziej pewna, że czuję już ruchy mojego synusia
Najczęściej czuje jak coś porobię np. teraz składałam pranie, wyłożyłam się po tym na kanapie i po kilku minutach poczułam delikatne 2 puknięcia. Dosłownie kilka razy w ciągu dnia tak się zdarza od około tygodnia.
TaPaT, agulineczka, Karmelkovaa, futuremama, Jagodagoi, agniecha2101, Azzurra, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
położyłam się z ręką na brzuchu i leżałam chyba 20 min aż go poczułam
Ufffff
Wg dziś jakieś rozwolnienie mnie dopadłoI brzuch boli brr
Dip gratuluję ruchów
Lotopałanka mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam :*
Vivanillka cudownie czytać takie wieści !!! Gratulacje i baaaaardzo się cieszęVivanillka lubi tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Kochana to się nazywa Europejski Stadion Kultury, dzisiaj jest kilka wykonawców, my jedziemy pierwszy raz, ale znajomi jeżdżą co roku
oj dużo, dużo dostałam
jak zwykle przesadzili i mi głupio, ale powiem tak, będę mogła kupić dużo rzeczy dla maleństwa
ooo juz poczytałamno to jest cały weekend tego festiwalu
To fajnie miłe sa takie prezenty" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Jest tutaj trochę kobiet na ciąży z heparynką , nie to żebym się wymądrzała czy cuś , ale mam takie info o , którym sama nie wiedziałam i chcę się grzecznie podzielić może ktoś skorzysta akurat .
Ja robię wszelkie stałe badania co 2/3 tyg .
Moja hemoglobina waha się między 11.8 a 13 co 2 tyg do góry i spada i rośnie , a biorę żelazo bo mam w witaminkach .
Okazuje się , ze ciężaróweczki na heparynie takie HGB będzie miało , będzie skakać i nie będzie miarodajne , bo mają na to wpływ zastrzyki .
Aby rozpoznać anemię czy obniżenie hemoglobiny , u osób robiących zastrzyki trzeba patrzeć na
MCV i MCH . Taka ciekawostka co by się nie martwić i nie lecieć od razu po żelazoinaa lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karolcia bardzo miło z ich strony
teraz należyty odpoczynek przed Tobą
)
Ja mam łożysko na tylnej ścianie, więc ciekawe kiedy poczuję tego Malucha -
Hej, nie jestem pewna ale chyba maluch daje o sobie znać. Delikatne pęknięcia w środku , niewyczuwalne pod ręka ale od czasu do czasu coś tam bulgocze. W ostatniej ciąży ruchy poczułam 110 dnia ciąży :p teraz mam 99 więc może niedługo zacznie się pukanie na całego
Paula222, TaPaT, Dip88, agniecha2101, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Ja wtedy poczułam wyraźne puk puk
i czekam na kolejne
teraz w dzień czasami coś poczuje ale nie poznam czy to bobas jeszcze
to chyba trzeba sie wyciszyc i wygodnie połozyc ja tak wtedy sobie z małżem leżałam gadałm z nogami ugietymi i zaskoczyło mnie małe
Paula222, Dip88 lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...