X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 oby Ci jak najszybciej USG zrobili, będziesz spokojniejsza. Trzymam mocno kciuki, żebyś szybko doszła do siebie. Wszystko będzie dobrze

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, wszystko w porządku :-) ale zdjęcia nie wrzucę, bo jakieś takie niewyraźne :-( gin tak usilnie próbował doszukać się płci, ale niestety nie udało się :-( robił mi USG przez brzuch i dopochwowo i mówił, że dzidziuś tak poslady zaciska mocno :-P że niestety ale dopiero na połówkowych się pewnie dowiem :-) ale śmiać mi się chciało, bo tak mu na tym zależało, że szukał i szukał :-P

Dip88, Karmelkovaa, olciaa, Jagodagoi, Malutka_94, Irminka1231, bondzik007, Azzurra, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, futuremama, Daniela, TaPaT lubią tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Witam Was kochane, jestem w szpitalu..

Przyjachalam z takimi bólami brzucha, że nie było pozycji aby ulżyć.. Na izbie odrazu badanie usg, stwierdzili skręcenie się tej cholerny, od razu mnie przyjęli na oddział, leki przeciwbólowe nie pomagały wogóle, musieli mnie operowac na cito..
    Wiem tyle, że ta cholera była większa niż na usg, nie wiem nic co jeszcze wycieli, dopiero się dowiem po obchodzie.. Operacja trwała 3 godziny..
    Maleństwa podobno nie ruszali, będę walczyć o jak najszybsze usg..
    Mam zdjęcie fasolki jak mnie przyjęli.

O rety :( Mam nadzieję że z maleństwem wszystko w porządku. Trzymam mocno kciuki za was. A ty jak się czujesz? Jak już coś będziesz wiedziała i oczywiście jak będziesz na siłach to napisz. Trzymaj się kochana.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wstydliwe dzieciątko :) Najważniejsze, że wszystko ok ale pewnie już byś chciała znać płeć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Matko Święta !! Aga ! Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze :-* na pewno z maleństwem wszystko w porządku, to teraz kilka dni będziesz w szpitalu? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale chodzi Ci o skręcenie jajnika?
    Skręcenie guza (torbieli) jajnika.. Przed operacja na usg miał 16x10x8 cm..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszczek wrote:
    Aga9090 oby Ci jak najszybciej USG zrobili, będziesz spokojniejsza. Trzymam mocno kciuki, żebyś szybko doszła do siebie. Wszystko będzie dobrze
    Liczę, że dopiero rano zrobią... Czuję się dobrze, tylko w gardle mnie drapie..

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:

Przyjachalam z takimi bólami brzucha, że nie było pozycji aby ulżyć.. Na izbie odrazu badanie usg, stwierdzili skręcenie się tej cholerny, od razu mnie przyjęli na oddział, leki przeciwbólowe nie pomagały wogóle, musieli mnie operowac na cito..
    Wiem tyle, że ta cholera była większa niż na usg, nie wiem nic co jeszcze wycieli, dopiero się dowiem po obchodzie.. Operacja trwała 3 godziny..

O Boziu... 3h to nieźle tam musiałas mieć :/ współczuję wracaj do zdrowia i sił ! wszystko będzie dobrze .
    I tak jak mówisz staraj się nawet wymusić usg , ale chyba mają na uwadze ze trzeba sprawdzać co z maluszkiem .
    Odpoczywaj teraz i dawaj znac jak się macie ;*

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    My już po wizycie, wszystko w porządku :-) ale zdjęcia nie wrzucę, bo jakieś takie niewyraźne :-( gin tak usilnie próbował doszukać się płci, ale niestety nie udało się :-( robił mi USG przez brzuch i dopochwowo i mówił, że dzidziuś tak poslady zaciska mocno :-P że niestety ale dopiero na połówkowych się pewnie dowiem :-) ale śmiać mi się chciało, bo tak mu na tym zależało, że szukał i szukał :-P

Najważniejsze, że wszystko jest ok :) Widocznie chowa się tam mały albo mała wstydnisia :D

Karmelkovaa, olciaa lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:

A to wstydniś bądź wstydnisia :D dobrze ze jest wszystko ok :)
    Jak jutro wrócę znowu z niewiadomą to mnie skręci hahaha ale jak małe bedzie uparte to tez nic nie poradze wazne zeby zdrowiusie było :)

Dip to samo pomyślałam hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 15:36

Dip88 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia gratuluję wizyty....

Aga trzymam kciuki... Obyś szybko doszła do siebie, zobaczyła maluszka i było wszystko ok....

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:

Jejku :(
    Jak się czujesz teraz ?
    Dobrze ze już wycięli to choletatwo. Masz przynajmniej z głowy.
    Trzymam kciuki za dzidziusia i by Ci szybko zrobili usg. Myśle ze jak zobaczysz ze wszystko dobrze na usg to tez lepiej Ci to zrobi.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Liczę, że dopiero rano zrobią... Czuję się dobrze, tylko w gardle mnie drapie..
    Gardło doskwiera, ponieważ byłaś intubowana. Po paru godzinach powinno przejść.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dobrze, mam nadzieję, że na wieczornym obchodzie dowiem się co mi poza guzem wycieli, wiem, że jajnik lewy byl zdrowy ale podejrzewam, że prawy wycieli, bo z tamtąd guz wychodził

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga na szczescie masz dzieciątka i kolejne w brzuszku więc dobrze ze nawet wycieli bo by mogło zagrażać Twojemu zyciu ;* jeśli nie planujesz więcej dzieci nie będzie Ci potrzebny porównując do standardu życia bez bólu , poza tym z jednym też się da ;*

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Aga na szczescie masz dzieciątka i kolejne w brzuszku więc dobrze ze nawet wycieli bo by mogło zagrażać Twojemu zyciu ;* jeśli nie planujesz więcej dzieci nie będzie Ci potrzebny porównując do standardu życia bez bólu , poza tym z jednym też się da ;*
    To już bardziej chodzi mi o ciekawość co mi tam powycinali :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga o matko! Cale szczęście, ze pojechałas i moze dobrze sie stalo, bo masz juz to za soba. Zycze tylko, zeby z dzidzia wszystko bylo ok, a wtciete g... bylo zwykla przerosnieta torbiela. Zdrowka!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia no u mnie lekarz tez ostatnio szukal i szukal usilnie i dopochwowo i przez brzuch, ale dzidzia nie wspopracowala. Dowiem sie najszybciej na polowkowych

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    To już bardziej chodzi mi o ciekawość co mi tam powycinali :)

na pewno Ci powiedza i bedziesz miec na wypisie i wynik histopatologiczny :) ważne ze pojechałas w czas

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, koniecznie daj znać jak czegoś się dowiesz.

Paula, śliczne ubranka <3

Ja już po wizycie, widziałam jak maluszek zrobił fikołka <3 <3 <3 ciągle się ruszał, machał rączkami i nóżkami :) z tego wrażenia zapomniałam ile mierzy :D ale nie posłuchał mamy i nadal nie znam płci

Kolejna wizyta 11 lipca o 12:40 :)

Mi niestety wyszły cechy stanu zapalnego i regeneracji nabłonków w cytologii, czy któraś z Was wie, co to może oznaczać? Lekarz powiedział tylko że zajmiemy się tym po porodzie, bo teraz mamy za bardzo ograniczone możliwości

olciaa, futuremama, TaPaT, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Dzwonili z Genomedu z wynikami NIFTY.
    Zdrowy chłopczyk!!! Wyniki w formie papierowej przyjdą pocztą.
    Kamień z serca!

Teraz będę Was nadrabiać.

Dip88, olciaa, Angelika83, Paula222, Malutka_94, agulineczka, Magdaa21, Agulka901, bondzik007, RudyTygrysek, Aga9090, Malinowa_Czekolada, agniecha2101, futuremama, Jaszmurka, Daniela, TaPaT, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ