Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lotopałanka super brzusio i rękaw też
Mój M w życiu by się nie zgodził, chociaż też ma, ale u kobiet nie lubi
A tak mi się podoba
Lotopałanka lubi tę wiadomość
-
ja męża przekonałam, żeby sobie zrobił i on ma na lewym rękawie obraz Albrecht Dürer „Czterej jeźdźcy Apokalipsy”....też fajnie wygląda....
teraz też myślę i szukam ciekawego wzoru na upamiętnienie na jednym tatuażu urodzin synka i drugiego maluszka...Dip88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula222 wrote:Lotopałanka gratulacje, że synek się dostał
Moi póki co prywatnie
A nawet nie próbowałam publicznie... Może w przyszłym roku spróbuje... I kciuki za Twojego tatę
Dużo zdrówka i siły...
Hope2018 witamySkąd jesteś? U mnie brzuszek widać, ale słabo. Jak ktoś mnie nie zna na pewno nie powie że w ciąży jestem
A to już 3 ciąża...
agniecha u mnie czarna krecha się wcale nie pojawia. W żadnej ciąży...
mkgk kciuki za synka. Z takim przypadkiem styczności nie miałam, za to w pierwszej ciąży synek miał powiększone komory mózgowe, zagrażało wodogłowiem... Miałam 3 tyg wyjęte z życia, na powtórzenie badania... I wszystko ok na szczęście ..
my z okolic Poznania.
no wlasnie czy sa tu jakieś Mamusie ktore zamierzają rodzic na Polnej w Poznaniu? -
Dip88 wrote:Kai wszystkiego najlepszego w dalszym życiu.
Aga trzymam kciuki żeby cię już wypuścili do domu
Dziewczyny ja ostatnio u położnej miałam ciśnienie 90/50 i odrazu mnie się zapytała o ból głowy. Powiedziała, że takie ciśnienie jest w ciąży jeszcze ok, ale źle wpływa na samopoczucie między innymi to właśnie ból głowy. Jedynie co może pomóc to woda, odpoczynek a zarazem więcej ruchu. Im więcej leżymy tym bardziej ciśnienie może spadać!!! Przy niskim ciśnieniu mówiła, że dwie dobre mocne kawy nie zaszkodzą, ale nie więcej. I oczywiście woda, woda, woda.... Bokiem zaczyna mi już wychodzić ta woda
Przybijam piątkę bo ja mam tak samo z ciśnieniem.. ;/ A głowa dzisiaj mnie boli, podniosłam się z łóżka o 11.30.. -
Pyszczek wrote:Ja już po wizycie. Mam takie pytanie jak wygląda u Was USG na tym etapie, tzn. jakie pomiary robi ginekolog? U mnie tylko zmierzyła CRL dzidziusia i nic więcej. Czy u Was ginekolog mierzy coś jeszcze?
powiem Ci że nie wiem, ja już dawno nie miałam usg i nie wiem kiedy teraz będzie.... -
Hope witaj w naszym gronie i gratuluję synka
Coś czuję że u nas też będzie synek bo jak na IP robili mi USG brzucha to Pani Doktor spojrzała i uznała, że chyba coś tam się majtaAle nie patrzyła dokładnie.
Co do chorób bliskich strasznie strasznie współczuję..Nic tak nie boli jak cierpienie bliskiej osoby
Co do brzuszka u mnie coraz bardziej się zaokrągla ale oczywiście wieczorem widać najbardziej
-
Lotopałanka wrote:ja męża przekonałam, żeby sobie zrobił i on ma na lewym rękawie obraz Albrecht Dürer „Czterej jeźdźcy Apokalipsy”....też fajnie wygląda....
teraz też myślę i szukam ciekawego wzoru na upamiętnienie na jednym tatuażu urodzin synka i drugiego maluszka...
Ja jedynie będę chciała coś nie dużego na nadgarstku też żeby upamiętnić dzieciaczki. Na nic innego M się nie zgodzi -
Co do pomiarów na usg to innych niż crl jeszcze nie miałam.
Jadę z młodym po buty i może coś jeszcze kupięA obiad jakoś nie chce się sam zrobić...
-
nick nieaktualny
-
Lotopałanka wow
ale masz rękaw - mój T by mnie zabił jakbym zrobiła jakikolwiek tatuaż
A chciałam od zawsze jakiś mały dyskretny
Kai wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy i wszystkiego naj naj na dalszej drodze
W ogóle gratuluję Wam Piękne super wieści z wizyt, ale rosną te Wasze dzieci.
Ja się nie mogę doprosić o wynik z badania histopatologicznego ze szpitala po zabiegu...dramat ten polski NFZ...
Czekam nadal na pierwszy okres, czekam jak nigdy
I też nie wiem kiedy mnie zaskoczy, ale liczę że do 2 tygodni będzie, bo chyba miałam owulację parę dni temu. Myślałam że mi jajnik eksploduje,z jakąś podwójną mocą wszystko rusza.
W piątek mam konsultację telefoniczną na temat moich wyników testów genetycznych. Stacjonarnie niestety nie ma póki co szans na termin wizyty.
Agulineczka, chyba pytałaś mnie o wyniki dodatkowych badań. Robiłam na razie tylko Kwas foliowy - 21,50 (norma 4,60- 18,70), Homocysteinę - 10, 90, wit B12 - 537,00 (norma 197-771), anty TPO >600 (norma 0,00-34,00), antyTG - 129,00 (norma 0,00-115,00), antykoagulant toczniowy - mam ujemny, p/c przeciwko kardiolipinie IgG i IgM ujemne, p/c przeciwko antygenom łożyska- ujemne, ANA1 dodatnie, ANA2 - słabo dodatnie.
Białka c i białka s nie robiłam. Myślisz, że powinnam mając taki obraz innych wyników?
Tyle mam wyników, wysłałam to do genetyka, w piątek konsultacja telefoniczna. Na wizytę do immunologa mam termin dopiero na 21 sierpnia prywatnie...
Wizyty u gin na razie nie mogę ustalić, bo czekam na miesiączkę. Ale też wezmę do niego te wszystkie wyniki, bo robiłam te badania po zabiegu, więc ginekolog jeszcze nie widział tych wyników.Lotopałanka, Kai lubią tę wiadomość
-
Witam
ale macie ciśnienie....u mnie średnio 110/60 a u lekarza to już wolę nie mówić bo normy zawsze przekraczam
Dziś synek ma zakończenie roku w przedszkolu a mnie tak więzadła dziś bolą że bym najchętniej się z kanapy nie ruszała. Chyba wezmę nospe bo mimo że jakoś mocno nie boli to funkcjonować mi się nie chce. Jak to dobrze że w piątek wizyta bo już powoli zawału dostaje z tej niewiedzy co u Groszka. Po polowkowych chcemy powiedzieć synowi o rodzeństwie.
Tatuaż to moje marzeniechce zrobić sobie stópki na nadgarstku jako znak macierzyństwa i piórko za uchem na pamiątkę za mojego synka. Ale to w przyszłym roku na spokojnie.
U mnie dziś na obiad ziemniaki z mizeria i fasolka a za chwilę dorwę się do wczorajszego makaronu :p
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
nick nieaktualny
-
Pyszczek wrote:Ja już po wizycie. Mam takie pytanie jak wygląda u Was USG na tym etapie, tzn. jakie pomiary robi ginekolog? U mnie tylko zmierzyła CRL dzidziusia i nic więcej. Czy u Was ginekolog mierzy coś jeszcze?
Jeszcze zmierzył dzieciątko i podał wagę i walczył co mamy między nóżkamiDip88, TaPaT, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
Kai, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!
Paula...mój mąż zmieniał pracę (z etatu na własną działalność) na przełomie roku. Nie będę się tu rozpisywać, powiem tylko że z różnych względów to była bardzo odważna decyzja. Nie spałam przez kilka pierwszych tygodni. Obiecał mi,że będzie tylko lepiej. I jest:)! Jest super. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie tak samo. Trzeba ich wspierać w mądrych decyzjach ( o ile są mądre;)). Z obiadem nie pomogę, bo nie umiem gotować
Aga, super ze szybko dochodzisz do siebie!
Agulineczka, ja jestem po CC i jestem z tych co 5 dni później były na zakupach, także można:) pozostaje nam wierzyć, że wszystkie znajdziemy się w takiej szczęśliwej grupie niezależnie od rodzaju porodu. A po CC karmiłam córkę rok, także tak.
agulineczka, Kai lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie do mam których dotyczyć może potencjalnie konflikt serologiczny. Czy interesowała się już któraś z Was podaniem bezpłatnej immunoglobuliny anty -D w 28 TC???
Temat mnie mocno interesuje, bo ja jestem Rh-, a dziecko urodziło się Rh+. Podobno od tego roku podanie szczepionki dla wszystkich jest bezpłatne ( w teorii, z praktyką różnie)
-
nick nieaktualnyAMK to może mi na następnej wizycie tak wszystko sprawdzi u dzidziusia. No zobaczymy. A i tak pod koniec lipca wychodzi mi, że będę mieć połówkowe to wtedy już w ogóle będę spokojna
. A u Ciebie udało się zobaczyć płeć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 13:23