Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope2018 wrote:
my z okolic Poznania.
no wlasnie czy sa tu jakieś Mamusie ktore zamierzają rodzic na Polnej w Poznaniu?
Najprawdopodobniej jaw moim mieście nie chce
-
Azzurra wrote:Ciąża prowadzona rozumiem na NFZ, tak?
Tak, lekarza prowadzącego mam na NFZ, dodatkowo chodzę na podglądy prywatnie do innego i ten proponował mi to badanie krwi.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:Tak, lekarza prowadzącego mam na NFZ, dodatkowo chodzę na podglądy prywatnie do innego i ten proponował mi to badanie krwi.
A szkoda, bo ta immunoglobulina to koszt 300-400 zł. Dlatego rozważam zapisanie się gdzieś do publicznej placówki. Aczkolwiek słyszałam, że w praktyce otrzymanie tej szczepionki graniczy z cudem, również na NFZ. Nic nic, jeszcze jest trochę czasu.
-
Ja też prowadzę ciążę prywatnie, niby mój gin przyjmuje na NFZ ale tam takie kolejki i taki sprzęt że woła o pomstę do nieba.. Dobrze że diabetologa mam na nfz i to całkiem fajnego i rzeczowego
Na obiad zrobiłam ziemniaki z koperkiem , pierś z kurczaka smażona bez tłuszczu i ogórki kwaszone -
W moim miescie, przy szpitalu otworzyli taka opiekę dla kobiet w ciąży i wizyty są normalnie co 3-4 tygodnie, bez kolejek. Fajna ginekolog, daje bez problemu i heparynę i skierowania na badania i zwolnienie. Nic mi nie mówiła o cenie tej immunoglobuliny, tylko że podamy i tyle, ale zapytam następnym razem. Jedynym minusem jest to, że nie na każdej wizycie robią USG. Dlatego też chodzę w między czasie do swojego "starego" gina , ktory z kolei przyjmuje tylko prywatnie. Co do sprzętu, to wydaje mi się, że w tym szpitalu jest lepszy, bo to jest dość nowa placówka, wybudowana jakieś 5 lat temu jak nie mniej nawet.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 15:31
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Cześć dziewczyny
Ja poczytałam Was ale wybaczcie nie odniosę się ;*
Dzisiaj jakiś mam słaby dzień ogólniedo tego zasłabłam i 3 razy się podnieść nie mogłam na szczescie ciocia byłą w odwiedziny to nie byłam sama w tym momencie ... małe ciągnie ze mnie coraz więcej .
Teraz tak zerknęłam co u Was , bo byłam ciekawa ;**
Miłego dzionka Wam życzę" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Dziewczyny może zadam kontrowersyjne pytanie, ale strasznie mnie to zastanawia. Powoli zaczynam kompletować wyprawkę. Dobrze wiem, że w foteliku dziecko nie powinno jeździć w kurtce. No i pojawia się pytanie... jak wy zamierzać wozić dzieci, w czym?
Nie będziemy mieli możliwości nagrzania wcześniej samochodu i nie wiem jak ten problem rozwiązaćAniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
okrywalam kocykiem i tak w nosidle nioslam di samochodu i wpinalam w baze
teraz starszy ściąga kurtkę w foteliku , zapinam i kurtka okrywalam. Czapka, szalik i rękawiczki miał cały czas
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Przy mrozach jak do fotelika ubierałaś? Body i sweterek? Czy inaczej? Z małą nie mieliśmy problemu bo już jak wychodziłyśmy ze szpitala było ciepło. A teraz to dla mnie będzie nowośćAniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Dziewczyny, ciężko Was nadrobić po kilku dniach, jesteście zasolone
Lotopałanka i Paula222 Bardzo mi przykro z powodu Waszych bliskich, ale wszystko się ułoży ! Musicie myśleć pozytywnie!
Kai gratuluję rocznicy
Jeżeli chodzi o brzuszek u mnie już sporo wystaje, zwłaszcza wieczorami, kreseczka też już się pojawia, narazie jaśniutkie, ale widoczna ... zakupiłam właśnie swój pierwszy balsam na rozstępy z Palmersa ponieważ dziewczyny chwaiły na wątku o rozstępach.
Dziękuje za wszystkie cenne mamuśkowe rady odnośnie wyprawki, już trochę zapisałam w notesiku - nikomu nie ufam tak jak Wam
Jeżeli chodzi o mnie to mam ostatnio dużo skurczy i zalecenie żeby jeść 6 tabletek magnezu dziennie !!!
Jaki magnez przyjmujecie ? Pewnie to nie bez znaczenia a jest ich tyle że nie wiem który wybrać, narazie mam NEOMAG skurcze
Kai lubi tę wiadomość
-
Spotkałam dzis przez przypadek babkę której pies mnie ugryzł... Jutro jestem z nią umówiona po ksero szczepień... Itd... Może uda mi się uniknąć chociaż 2 ostatnich dawek szczepienia... Jak się da to ja bardzo chętnie unikne dodatkowych szczepień....
agniecha2101, Dip88, TaPaT, bondzik007, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Madlen, ja łykam Magne B6. Ale to ze względu na serce.
Kai, wszystkiego najlepszego dla Was :*
Widzę że jest wiele kłopotów zdrowotnych w rodzinach - dużo zdrowia dla Waszych bliskich.
Byłam dzisiaj pozałatwiać parę spraw, zawiozłam też zwolnienie do pracy, tyle komplementów jeszcze nie zebrałam co dziś
Kupiłam też pierwsze ciuszki - 3 body, czapeczkę i 3 pary maleńkich skarpetekwrzucę zdjęcie jak dopadnę laptopa
agniecha2101, Dip88, Kai lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
anuschka wrote:Przy mrozach jak do fotelika ubierałaś? Body i sweterek? Czy inaczej? Z małą nie mieliśmy problemu bo już jak wychodziłyśmy ze szpitala było ciepło. A teraz to dla mnie będzie nowość
Mam polarowy kombinezon i wtedy czapka, kocyk i do autaa pod kombinezon body, polspiochy, skarpetki . W takie mrozy to będzie mój pierwszy raz ale myślę że taki zestaw wystarczy
anuschka lubi tę wiadomość
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
nick nieaktualnyanuschka wrote:Dziewczyny może zadam kontrowersyjne pytanie, ale strasznie mnie to zastanawia. Powoli zaczynam kompletować wyprawkę. Dobrze wiem, że w foteliku dziecko nie powinno jeździć w kurtce. No i pojawia się pytanie... jak wy zamierzać wozić dzieci, w czym?
Nie będziemy mieli możliwości nagrzania wcześniej samochodu i nie wiem jak ten problem rozwiązać
ja mam specjalny śpiworek przeznaczony do fotelika z otworami na pasyanuschka, futuremama lubią tę wiadomość
-
Hope2018
Ja też się zastanawiałam nad polna. Bo tam miałam 2 operacje i wspominam to miejsce bardzo dobrze. Ale moja ginekolog mi odradzila bym taki kawał się męczyla z dojazdem mam 100km. I córkę rodzilam u siebie w mieście, nie powiem bo też byłam zadowolona. A miałam o tyle fajnie że mój ginekolog wiedział, że mam do niej zaufanie i jak były jakieś komplikacje to z nią na telefonie byłam.
Paula możesz mi dopisać najprawdopodobniej że będzie chłopiec i kolejna wizytę mam 30.07.2018
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 21:01
-
Witajcie
co do wozenia w aucie ja planuje wlsanie kupic taki kocyk wczepiany z otworami na psy. wydaje mi sie to rozsadne rozwiazanie.
Azzurra a nie mozesz zrobic badania na przeciwciala w twoim organizmie. Jesli beda przeciwciala to jest koniecznosc podania immunoglobiny jak nie ma to nie trzebaJa badalam na samym poczatku a my z M mamy brh - oboje ale doktor wolil sie upewnic
-
Jestem dziś totalnie bez siły, upał mnie dobija. Zamówiłam sobie wkoncu ciśnieniomierz i adapter do pasów. Chciałam jeszcze zamówić z h&m legginsy ciążowe i jakieś spodnie, ale nie mam siły ani weny, żeby wybierać i przeglądać strony
Może jutro...